עונים תמיד, תוך 24 שעות.
והרי שום דבר לא דחוף בלקיחת ויטמינים, לא כן?
זכור לי שיש לך הרבה לרדת, כלומר הירידה, שגם כך היא מהירה מאוד וגדולה מאוד, תמשיך להיות גדולה. במקרה כזה, כדאי ליתר ביטחון, כן לקחת ויטמינים.
ד"ר אבינוח מבין בתזונה כמו חמור במרק פירות, ולכן הוא מדבר דברים המנותקים מהמציאות בקשר לתזונת הגוף ממאגרי השומן ובקשר לחוסר בוויטמינים. גם אם מה שהוא אומר היה נכון, אז אין פה כלל לכל המשתמשים, אלא כל מקרה לגופו.
רופא המשפחה לא רוצה להבין שאם תאכלי לא תרזי. ולא מבין שאם מרזים בקצב כמו שלך אז לגוף יש חסר.
וגם שזה לא פשוט לאכול, אם רוצים לרזות 60 קילו.
את יכולה לאכול כמה שאת רוצה או שהוא רוצה, אם תפתחי את הטבעת, אבל את רוצה תזונה מינימלית ולרזות, אז בשביל מה לפתוח?
עם זאת, רצוי שתאכלי כל שעתיים משהו, כדי שהכמויות יהיו פחות מגוחכות ויותר מפוזרות על פני היום.
בקיצור - בתחום הוויטמינים בזמן של ירידה גדולה במשקל - אף רופא לא ייתן לך תשובה מדויקת, ואין רפואה שתתן לך תשובה חד משמעית.
את צריכה לעשות אחד משניים - או להקשיב לאינטואיציה שלך אם היא ברורה, או לעשות אנדנדינו, ולראות בהמשך אם הצליח לך או לא.
אני לא ירדתי בקצב כמו שלך, ולכן הלכתי לפי הגישה של רופאת המשפחה שלי, שאין צורך בוויטמינים כל עוד לא נצפה חסר תזונתי בבדיקות הדם.
אבל לאחרונה ראיתי פסיכיאטרית שהסבירה לי שאם אין לי אנרגיות נפשיות, קודם כל צריך לתגבר את האנרגיות הפיזיות בויטמינים, בפרט B ו-D, ורק אז אפשר לדבר על הנפש. הגישה שלה מאוד מדברת אלי, מה עוד שאני יודעת שתוספת הויטמינים, גם אם תתברר כמיותרת, לא יכולה להזיק.
אז תחשבי מה את עושה, הדברים בידייך ואין מי שיגיד לך מה נכון.