ריכוז הודעות שונות

קוביd1

New member
למטובעים משורוולים מועקפים

מבחינת הניתוחים אין מניעה לצום ביום כיפור
ראיתי תשובה לגבי הצום בפורום של בית חולים איכילוב לפני כמה שנים.

קובי

קוביd1

New member
צום ביום הכיפורים

לפי מה שקראתי בעבר אין מניעה רפואית למטובעים לצום ביום הכיפורים
חבר'ה אשמח לשמוע מכם המטובעים הותיקים , איך אתם נוהגים בנושא ,ומה היתה הרגשתכם בצום ו,אחרי .

גמר חתימה טובה

קובי

אופירA

New member
מנהל
למה הכוונה? ספרי קריאה או ספרות מקצועית?

את מתכוונת ספרים כמו "מסע כבד" של פרידי דביר? (סיפור חיים של משורוולת)
זה ספר יפה, שמתאר חוויות של משורוולת שהיתה כל חייה שמנה מסוג מסוים. לא כל אחד שמן מאותו סוג, יש הרבה סוגים שונים לחלוטין של שמנים. אבל יפה לקרוא את החוויה וההרגשות שלה גם אם זו לא החוויה המדויקת שלי.
אין שם שום השמצות של הטבעת. היא פשוט כותבת על החוויה שלה ועל הסיבה שהיא העדיפה שרוול על טבעת, זה הכל. לא הצלחתי למצוא שום אמירה לא נכונה על הטבעת ושום רעיון שמסית נגדה. הכל אובייקטיבי לחלוטין.

אז תני לנו בבקשה רשימה של ספרים שעליהם את מדברת, וגם מנותחים אחרים מוזמנים להמליץ על ספרים בנושא שקראו ואהבו.

טליוגם

New member
אמן! חתימה טובה !

עכשיו נשאר לטבעת שלי להתעורר ,לקחתי ארטיק קרח להכניס קצת סוכר ולהתחיל להפעיל את הושט:)

ליבי3617

New member
חג שמח

ויפה לכם עם החופשות המאורגנות. יש דרג ויש... מי שעבד היום עד 2 וחצי בצהריים ויעבוד גם בחולו של מועד.

אופירA

New member
מנהל
היה נחמד ושמח, להיות בין אנשים וילדים

מחוץ לבית הכנסת... לא היה סיכוי להיכנס... וממילא אני לא כל כך יודעת מה להרגיש שם, ואי אפשר לראות כלום כי הכל חסום בעדת בנות מצטופפות בהתרגשות לצפות בבני המשפחה שלהם.
אולי אם היו לי בני משפחה בקהל היתה לי תחושת שייכות והתרגשות.
אבל לקב"ה ולאנשים אני מרגישה שייכות, ולכן היה נחמד בחוץ, עם הנשים והילדים החמודים.

קוביd1

New member
חג שמח ליבי

אכן יש דרג ויש ....במקומות עבודה גדולים עדיף להנהלה לעשות רק תורנויות ,ולא להפעיל את כל המערכת הגדולה ,בשביל 1/2 יום עבודה .
חישוב כלכלי נכון שהעובדים נהנים ממנה .

חג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
נראה לי שבסוכות אשב בעיקר בבי"ח בילינסון

אבל אני באמת לא מתלוננת ולא מקטרת.
סתם בכיינית בשביל תשומת לב...
ובשביל לעשות רושם איך אני מטפלת במסירות באמא שלי הסיעודית, שתתנו כבוד...

זאת אומרת הכל שטויות - אין לי מה להתלונן. אני לא עובדת, בחופש גדול וארוך, לא קשה לי לנסוע לבילינסון, וגם חשוב לי להיות המבוגר האחראי בין כל הגורמים שתפקידם לקחת אחריות על בריאותה ושרידתה בחיים של האשה הדמנטית הסיעודית - הן בביה"ח כרגע, והן בבית האבות בשוטף (כיוון שגורמים אלה לא ממש לוקחים את תפקיד המבוגר האחראי!).

הבעיה שלי שאחד הגורמים הללו הוא אבא שלי, ואני לא מצליחה לוותר על לכעוס עליו כעס פנימי נורא. והכעס הזה פוגע בבריאות הנפש שלי. מצד שני, הכעס הזה נוצר בגלל הפגיעה בבריאות הנפש שלי - כך שזה מעגל קסמים בו לא ברור מי קדם למי, הביצה או התרנגולת, וגם לא חשוב. צריך למצוא את הדרך להיות מסוגלת לוותר על הכעס הזה וחסל.
ולכן אני עסוקה
(בלמצוא את הדרך).
ברגע שאני לא מבזבזת אנרגיות על הכעס - כמות האנרגיות שצריך לבזבז רק כדי להשיג את בריאותה ושרידותה של אמא שלי בהחלט מינורית...

שיהיה לכולנו חג מאוד שמח ונחמד וכל מה שצריך.

טליוגם

New member
ה׳ יתן לך כוחות !

רפואה שלימה לאימך... במצבים מסויימים אנחנו פשוט משתדלים לשמור על כבודם ולתת לה׳ רופא כל בשר לעשות את האוב עבורם . ובאשר לכעס על אביך אני יודעת שאת מסוגלת לנקות את בלב ולו רק למען עצמך אי אפשר לשנות אותם לנו רק נותר ללמוד לחיות לצידם לאו דוקר איתם:) אי אפשר לשפוט אותם או להנחיל את החוויות שלנו עליהם בסופו של דבר הם לא ישתנוישתנווהכאב הוא רק שלנו תנקי אותו ותזרימי.... זה לא מועיל לך ובטח ובטח לא לאימך

אופירA

New member
מנהל
להבין את זה הבנתי מזמן

להפנים דווקא כן הצלחתי קצת בימים האחרונים. אולי קצת הרבה.
עכשיו נשאר: 1. להמשיך להפנים חזק, 2. ליישם
.
היום הצלחתי ליישם 75%. 25% לא הצלחתי. מכובד!

מילקי110

New member
חג שמח

* חשבתי מה קרה ל - ALT ? נכון ALT ?

זה אותו אחד שנסע בזמנו לחתונה של אחותו בארצות הברית ? מה קרה איתו ?

* בהצלחה אופירה אני יודעת עד כמה טיפול באנשים מבוגרים וביקור בבתי חולים ומחלוקות סיעודיות יכול להתיש

כל הכבוד לך שלמרות הכל את מטפלת בה .

אופירA

New member
מנהל
אני מטפלת בעיקר בעצמי...

באגו שלי, במידות שלי, בבריאות הנפש ובשלווה שלי...

עשיתי בימים האחרונים עבודה מדהימה נגד הכעס. אבל הדרך עדיין ארוכה, כדי שיהיה מעניין ומפרה
.
מאוד כדאי לי לנצל את ההזדמנות הזו לעשות מאמץ לוותר על הכעס, משום שהכעס פוגע בעיקר בי, בשמחה שלי.
וגם בבריאות הפיזית - הוא גורם לי לאכול ה-מון! ויותר מידי ממתקים וסוכר (הדבר היחיד שמרגיע). ולא מאפשר לי לרזות. ואני צריכה לרזות!
הוא לוקח את כל האנרגיות הנפשיות שדרושות כדי לעשות הליכות ופעילות גופנית - שחיונית כדי לרזות.

יש לי כרגע הזדמנות למוטיבציה גבוהה להיפטר מהכעס. אז אני מנצלת את ההזדמנות ומקווה להרוויח מזה בכל התחומים.

כשקשה לי, אני מזכירה לעצמי שיום אחד אגיע לצומת דרכים, ואז אראה את העבודה המקסימה שעשיתי והתוצאות שלה, ויהיה לי כל כך הרבה אושר, כמו שנפטרתי מרגשי האשמה שרדפו אותי והפכתי לאדם משוחרר מרגשי אשמה, והתפנה לי המון מקום לשמחה ולאהבה!
ואז, רק מהמחשבה על האושר שיהיה לי בצומת, מתחיל כבר להיות לי מאושר ושמח מעכשיו
.
אני שמחה שכבר יש לי ניסיון עשיר שמלמד כמה שמח שם, בצומת. יש לי כבר ביטחון מלא שבצומת שמח וטוב, ושם רואים איך כל המעגלים נסגרים, ואין דבר יותר מאושר מהראייה הזו. אז לא כל כך חשוב לי כמה הדרך לצומת ארוכה.
ויש לאדם המון צמתים בחיים, ואפשר גם לעשות הרבה צמתים, וליהנות הרבה.

חמ סה

New member
חג שמח לכולם

גם למי שעבד ויעבוד בערב החג הזה והבא וגם בחוה"מ (חצי יום אבל בכ"ז...
) - כמוני
וגם למי שנופש לו, שיהיה בכיף והעיקר הבריאות.

אופירה, אם אפשר לעזור, הריני כאן.
תחזיקי מעמד.

אופירA

New member
מנהל
תודה רבה, חמסה

האמת, אני אוהבת להיות עסוקה בדברים מועילים.

יש לי פטנט שעוזר לי לקבל המון עזרה בתחום רפואי שאמי לא מתמצאת בו.
אני מדברת על הנושא נונ-סטופ באזני כל מי שמוכן לשמוע, וכך נחשפת להמון אנשים שתורמים לי מידע חשוב מניסיונם.
כבר קיבלתי 3 שמות של "פצצות" של מומחים לכלי דם ומרפאת פצעי סכרת (ד"ר ליפו בירושלים, ד"ר אברהמי בת"א ופרופ' גרוסמן בתל השומר), וכבר קיבלתי מידע שאצל שני האחרונים אפשר להתקבל דרך הביטוח המושלם ולא צריך לשלם פרטי, ומידע על שירות חינם של עזר מציון לשינוע באמבולנסים של אנשים סיעודיים.
כבר הספקתי להתאהב בטלפון במזכירה של מרפאת הפצעים (וזה הדדי)
, והבטחנו זו לזו שלכשנתראה לראשונה, ניפול אחת על כתפי השנייה בחיבוק סוער...

כבר עזרו לי בחשיבה איך לבדוק את הכשל בבית האבות, ואיך למנוע את האשפוז הבא, כי בשנה האחרונה לפחות 3 פעמים חזר על עצמו האשפוז עקב הזנחה בטיפול ברמת אוכל ושתייה והתמודדות עם הסכרת.
אז זה לא תפקידי, כי לא אני שמתי אותה בבית האבות הזה, ולא אני האפוטרופסית על הגוף שלה (ולכן לא יכולה לקבל מידע עדכני ישירות מהגורמים הרפואיים בנוגע למצב הבריאותי שלה). אבל זה כן ביכולתי להחליט לקחת אחריות על חוסר התפקוד של האפוטרופסית ולעזור לה לתפקד כראוי, ולפקח איתה במשותף על תפקוד בית האבות, ועל מתן רפואת מומחים נחוצה, שבית האבות אינו מספק ואינו מביא לידיעתנו על נחיצותה.

למעלה