מה אתם אוכלים בבוקר?

ladybug6

New member
מה אתם אוכלים בבוקר?

אני כל הזמן נתקלת בשאלות ובקשות לרעיונות לארוחות בוקר (במיוחד טבעוניות), משום מה דווקא הארוחה הזו היא החלק המסובך אצל אנשים, ובמיוחד אצל טבעונים שלא אוכלים ביצים וגבינות שישראלים רגילים לאכול בבוקר.
אז חשבתי לעצמי שאם כל אחד יחלוק קצת מההרגלים והעדפות שלו, נוכל לתת אחד לשני השראה. לפעמים יש דברים שאני מודעת לקיום שלהם אבל לא עולה בדעתי לאכול אותם לארוחת בוקר (ולעומת זאת יש דברים הזויים שאני מוצאת את עצמי כן אוכלת..), אז בואו נשתף קצת, אולי עוד מישהו יאמץ את כריך החמאת-בוטנים-וחסה שלי, מי יודע...


אז קדימה, שתפו: מתי אתם אוכלים ארוחת בוקר, ומה יש בה. ואם יש יותר מסוג אחד, אפילו יותר טוב!



* בתמונה רואים את מה שאכלתי היום לארוחת בוקר (מאפה שמרים במילוי גבינת סויה ביתית מתוקה, אללי), הרגל מגונה שלפעמים אני חוטאת בו, אבל את הרעיון הזה עדיף שאף אחד לא יאמץ ממני..
 

marx04

New member
טבעוני וצמחוני

שלום לך,

בד"כ יש אצלי שתי אפשריות מרכזיות לארוחת בוקר:
1. לחם מלא מרוח בטחינה, חומוס, אבוקדו, גבינה לבנה 5% או קוטג' 5%.
2. תערובת של שיבולת שועל עם יוגורט עיזים או יוגורט בופאלו ועם גרעיני פשתן טחונים או כתושים.
כמו כן, בד"כ כל אחת מהחלופות הללו מלוות בסלט ירקות או בירקות חתוכים עם שמן זית ולימון, ולפעמים עם גבינה בולגרית 5% (כשאני מתעצל אני מוותר על הסלט או על הירקות החתוכים וסתם מכרסם להנאתי מלפפון או גזר).
בנוסף כוס קפה עם חלב אורז ושקדים ללא תוספת סוכר.

מי שטבעוני יכול להסיר מכל הנ"ל את מוצרי החלב, ואת שיבולת השועל לאכול עם "גבינה" עשויה מסויה או לנסות להרטיב ולרכך אותו עם סוג של ממרח זיתים.

בברכה,

אורי.
 

smaak

New member
בדרך כלל

לחמניות מחיטה מלאה, או חומות עם גרעיני חמניה. יש לנו בערך עשרה סוגים בכל יום, אבל אלה החביבות עלי. יש לנו גם לחמניות חמודות בשם לחמניות קואלה. זה סוג של קמח שנראה קצת סגול.
אבל כמובן לחמניות רגילות מחיטה מלאה זה מצויין. אני גם אוהבת לחם כוסמין ופומפרניקל, ובימים שאנחנו מכינים אותם אני אוכלת מהם.

אני מורחת אחד מהממרחים שמבוססים על אגוזים- שקדים, בוטנים, אגוזי לוז (יש לי גם טחון דק, וגם קצת קראנצ׳י).
בשביל המתיקות אני פורסת בננה ושמה על הממרח. זה נשמע לא משהו, אבל טעים מאוד!

בגלל שאני לא אוכלת מייד עם ההתעוררות אני אוכלת גם לחמניות עם חומוס וזיתים, קלמאטה חביבים עלי מאוד.

יש לי ממרח שוקולד מסוייה, אבל אני לא ממש חובבת ממרח שוקולד, כמעט ולא אוכלת.

לעיתים רחוקות אוכלת גרנולה עם חלב סויה או אורז. אפשר על אותו בסיס להכין גם דייסת קווקר או סולת.

פחות יוצא לי לאכול חלבונים בבוקר, אלא אם אני אוכלת חומוס.

ארוחת בוקר היא בהחלט אתגר אצלי וקשה לי למצוא במה למלא את הכריך.
 

nowonder

New member
דיסה

שיבולת שועל, תפוח עץ, בננה, חמוציות יבשות, כוס מים, 4 דקות במיקרו.
 
לאחרונה זה דייסת קוואקר

עם חלב סויה בדר"כ. דווקא בשבוע האחרון, בניסיון לצמצם את צריכת הסוכר, ניסיתי את כוחי בהכנת הדייסה על בסיס מים. הוספתי סילאן (ללא תוספת סוכר) ופירות כמו בננה אבל עדיין זה לא היה זה.. ודי מהר חזרתי לעשות על בסיס חלב סויה.

בעבר זה היה פרוסות לחם עם טחינה ושתיה חמה. בתקופת הצמחונות זה היה גם עם יוגורט, וכשעברתי לטבעונות, לפני שיצא היוגורט סויה, לפעמים החלפתי אותו במעדן סויה או שהסתפקתי פשוט באותן פרוסות לחם + שתייה.
 

Gidi Shemer

New member
נטע, רק לשם הסקרנות (ולא הקטנוניות)

מדוע סילאן כן וסוכר לא?

אני שואל כי את כותבת שאת רוצה לצמצם את צריכת הסוכר.
 
אממ.. שאלה טובה, לא חשבתי על זה


אולי כי סילאן נראה לי יותר "טבעי" או שפשוט יש לי יותר שליטה על הכמויות בו? מצד שני גם בסוכר מזוקק אם אני ממש רוצה אני מוצאת דרך לשלוט בכמויות, כפי שבאמת קרה בשבוע האחרון..
 

RSPA

New member
ואם יורשה לי להוסיף לדיון המענין שלכם...

לפעמים תחושת המתיקות הסובייקטיבית מ-X שונה מתחושת המתיקות מ-Y. זאת, למרות שכפית X וכפית Y מכילות אותה כמות קלוריות או אותה כמות פחמימות/סוכרים.
במקרה שתחושת המתיקות (האישית) מסילאן רבה יותר - באופן, אולי לא מודע, מפחיתים מכמותו ביחס לכמות שנדרשת להשגת אותה תחושת מתיקות מסוכר. אז משתנה גם כל מאזן ההשוואה של קלוריות ופחמימות/סוכרים בין שני המוצרים.

מקווה שאני מספיק ברור...
 

Gidi Shemer

New member
זו בדיוק הבעיה עם סילאן. הוא בא מ״פרי״

אבל הוא למעשה לא פחות ״סוכרי״ ועם אינדקס ו- load גליקמי גבוהים.

אני לא חושב שמישהו ימות ממעט סילאן (או ממעט סוכר) אבל אם את מנסה להוריד את כמות הסוכר ופירות את בכל מקרה אוכלת חופשי, כדאי לחשוב אולי על משהו אלטרנטיבי.
 

M a b e l

New member
סילאן בכל זאת קצת עדיף

לפחות הוא מכיל נוגדי חימצון
 

RSPA

New member
שכחת לכתוב מתי אכלת את הארוחה (באיזו שעה)


הרי שאלת מה אוכלים ומתי...

אני מתעורר עם ליקוקים של כלב על הפרצוף וכוס קפה שחור.
אחרי סעפ"שים אוכל בדר"כ פריכיות אורז מלא + אבוקדו/טחינה/גבינת שקדים/ממרח חומוס + יוגורט סויה ביתי + ירקות טריים (עגבניה, מלפפון, פלפל אדום, חסה). בימים האחרונים הוחלפו הפריכיות לפעמים בלחמניות יוגורט.

קורה גם, לא אחת, שארוחת הבוקר (למעט הקפה שהוא מאסט) מתקיימת בצהריים וכוללת אז שתי מנות פלאפל.
 

ladybug6

New member


אני אוכלת בדר"כ כשעה אחרי שאני קמה, אם בכלל. וגם אז זה משהו מאוד קטן - 20 גרם של דגני בוקר מדגנים מלאים / פרוסת עוגה יבשה / 2 עוגיות, ליד חליטת נענע בחורף או קצת חלב סויה קר בקיץ.
יש גם ימים שאני מדלגת לגמרי על האוכל ושתיה בבוקר, אבל משתדלת שזה לא יקרה..
ירקות/פירות זה ממש לא הקטע שלי על הבוקר לצערי
 
למעלה