מה אתם אוכלים בבוקר?

gs1234

New member
רק עכשיו ראיתי...

אם תשימי לב, אני נותן לגוף שלי ולמערכת העיכול להיכנס לפעולה באופן הדרגתי. בהתחלה מים, אחר כך תה ירוק (שגם הוא ברובו מים), אחר כך ירקות קלים לעיכול, ורק אז יוגורט ולחם. את הפלפל האדום אני בוחר לאכול בכל יום בבוקר כי הוא מלא ויטמין סי, והוויטמין הזה מסתובב בגוף שלי במשך היום, במערכת הדם, ועוזר לספיגת ברזל ולספיגת אבות מזון נוספים. אצות זה טעים, ויש בהן יוד, שאין כמעט בשום מאכל אחר, ואחרי אצת נורי אחת אני יודע, על הבוקר, שצרכתי את הצריכה היומית שלי של יוד, ואני לא צריך לדאוג לזה יותר. היפנים נוהגים לשתות בבוקר מרק מיסו עם אצות ואורז. לי זה נראה הרבה יותר הגיוני מקפה וקרואסון.

גםאני5

New member
הרבה הרבה ירקות חתוכים (צלחת מלאה) ולחמניה

גדולה עם חומוס או (אם למי שאינו טבעוני מותר לדבר על זה בגלוי בפורום) גבינה לבנה,מים קרים וחליטת צמחים.
לפני שיצאתי לחירות (הידד לעבודות הצווארון הלבן)! הייתי פותחת את הבוקר עם דגני בוקר קרים או קוואקר עם פירות יבשים ואגוזים ו4-5 יחידות פרי טרי לארוחת ביניים. נותן דלק להמון שעות ואם ממשיכים לשתות למשך כל היום לא אמורות להיות בעיות מיוחדות

יוספה 51

New member
החלק הכי טעים שביום, כמעט.

כמות גדולה של פייבר ואן עם גרנולה תוצרת בעלי, בחלב סויה. נפלא. לא משנה אף פעם.

קוואקר עם אגוזים ופירות יבשים + מיץ תפוזים

זו ארוחה כל כך טעימה!

לפני הטבעונות ממש תהיתי מה יחליף את היוגורט, והרעיון של מיץ תפוזים נשמע לי ממש הזוי. אבל ברגע שטעמתי... תענוג!

פעם בחודש אני מכינה תערובת של פירות יבשים ואגוזים: משמשים, חמוציות, גוג'י, שזיפים, צימוקים וכו + אגוזי ברזיל, אגוזי מלך ושקדים
מרסקת אותם במג'ימיקס לפירורים ושומרת במקרר.

כל בוקר מערבבת כף מהתערובת עם 3 כפות קוואקר גס. סוחטת מעל תפוז. משאירה מכוסה ויוצאת להליכה
. ההליכה לא הכרחית, אבל אם משתמשים בקוואקר גס כדאי להשאיר עשר דקות לספיגה.

לפעמים אני מוסיפה פירות טריים

אפשר להחליף את הנ"ל עם גרנולה אבל אני לא אוהבת גרנולה מוכנה כי יש בה שמן וסוכר.

בשבועות האחרונים אני סוחטת תפוז ארגמן (=תפוז "דם") על התערובת, והצבע מהמם.

ladybug6

New member
כמה בריאותי מצדך..

ֿ[הולכת להתבייש בפינה עם העוגת שמרים שלי]

RSPA

New member
אחלה רעיון-תערובת הפירות היבשים והאגוזים

נראה לי שאאמץ אותו גם לשימושים שונים לאו דווקא בבקרים, אבל אולי גם.

ומה עם יוגורט? איפה את משלבת אותו, אם בכלל?

merav999

New member
הבוקר ניסיתי את התפוז עם הקוואקר

(הוספתי גרנולה), היה טעים אולי אאמץ את זה :)

עכשיו אני חייבת לנסות את זה.

ויתרתי על דגני בוקר לגמרי כי בלי יוגורט זה לא שווה. אולי מיץ תפוזים יעשה את ההבדל.
האמת שנמאס לי מלחם, לחם ולחם.

נטאשKה

New member
איך יש לכם זמן לאכול בבוקר?

אני ממש לא מספיקה. גם לא אוהבת את זה שכשאני אוכלת בבוקר אני רעבה מוקדם יותר בצהרים ובסוף יוצא שאני אוכלת הרבה יותר.
כמו מיקי אני גם סובלת מתחושה לא נעימה מאכילה בבוקר. בקיצור זה לא בשבילי.

ארוחות שאני כן אוכלת הן אך ורק בסופי שבוע כשאפשר לקחת את הזמן עם הארוחה ואז אוכלת טוסטים עם ממרחים שונים, ירקות צלויים בתנור, או במחבת, עגבניות ממולאות צהובה טבעונית/טופיפי מתובלת, גרנולה עם יוגורט סויה, דייסה וכן הלאה.

marx04

New member
איך יש לך זמן לנשום ?

שלום נטאשקה,

כנראה לאנשים שונים יש צרכים שונים.
אני לא מסוגל לדלג על ארוחת בוקר. פשוט אי אפשר.
אם אני לא אוכל את פרוסת הלחם והממרח שלי או את תערובת שיבולת השועל והיוגורט, אני פשוט אהיה עצבני ולא אוכל להתרכז. הבטן המקרקרת תשגע אותי. מטבע הדברים מדובר בכמויות מתונות ולא בכמויות גדולות, אבל גם המעט הזה הוא הכרחי עבורי.

באשר לזמן, הרי מדובר בארוחה קלילה שנמשכת זמן קצר מאד. כמה זמן אפשר לאכול פרוסת לחם או שערה עם שיבולת שועל ויוגורט: 5-10 דקות בהגזמה. מלבד זאת, כאשר זה משהו הכרחי, את מטבע הדברים תפני זמן עבורו.

בברכה,

אורי.

נטאשKה

New member
לאנשים שונים יש צרכים שונים?

וואו, לא ידעתי, תודה שהחכמת אותי

marx04

New member
אינני מבין את תגובתך

שלום לך,

אינני מבין את תגובתך. היא נשמעת לי עוקצנית, ואינני מבין מדוע.
את שאלת "איך יש לכם זמן לאכול בבוקר?"
מהשאלה ברור שאת חושבת כמו אדם שלא מרגיש צורך הכרחי לאכול בבוקר, וזה גם עולה בהמשך הודעתך.
לכן, הדגשתי בפניך את מה שאולי הוא ברור מאליו, אך כנראה לא ברור דיו עבורך (וזה לגמרי טבעי, כי הצרכים שלך שונים), והוא שמי שחש צורך לאכול בבוקר, כנראה לא מטריד את עצמו בשאלתך שמבחינתו כלל אינה רלבנטית.

בברכה,

אורי.

נטאשKה

New member
זה לא ברור מהשאלה כי עובדה שקבלתי גם תגובות

אחרות והתשובה שלך הייתה (כרגיל מנסיוני איתך) על הטווח שבין עוקצנות להתממות.

אז לא לא ברור שאני חושבת כמו אדם ש... כשאני אחשוב משהו שאני רוצה להביע אני אביע אותו. עד אז וזה בכלל בעיני כלל אצבע טוב לדיונים - אל תניח הנחות אוטומטיות בנוגע לאנשים אחרים שאתה לא מכיר.

הרי ברור שאני מבינה שאנשים אחרים חיים אחרת ויש להם צרכים אחרים, אני מבינה את זה כי למרות נקודת המוצא של התשובה שלך - אני לא מטומטמת.
למרות שאני לא מטומטמת אני כן תוהה איך אנשים רבים פה בשרשור מצליחים לאכול ארוחות בוקר עשירות מדי יום בבוקר, בשבוע עבודה.
.

marx04

New member
תגובה

שלום לך,

1. לא היה שום דבר עוקצני או מיתמם בהודעה שלי. זו היתה הודעה עניינית ואינפורמטיבית.

2. כפי שכתבתי, ארוחת הבוקר שאני אוכל נמשכת 5-10 דקות, לא יותר.
לא מדובר בארוחה עשירה, אלא בארוחה שנותנת את האנרגיה הבסיסית הנדרשת להתחלת היום.
מהרגע שאני נכנס למטבח ועד הרגע שאני יוצא ממנו לא עוברות בד"כ יותר מ-15 דקות.
אני ממליץ מאד לכל אחד להקדיש את פרק הזמן הקצר הזה להתאוששות מהשינה ולאכילת הארוחה, ולא לאכול את ארוחת הבוקר "על הדרך" בנסיעה. באופן אישי אני משתדל מאד שלא לדלג על פרק הזמן הזה, משום שהאתחנתא הזו בבוקר עושה לי טוב לכל היום. מאחר שמדובר בפרק זמן קצר מאד, הוא לא יוצר בעיה מיוחדת של זמן.

בברכה,

אורי.

למעלה