פרק 4X10 לקוראי הספרים

Rodrik Harlaw

Well-known member
לפני שידור הפרק (
לפרק 10)

לא זכור לי שבסדרה שאיי הוגנבה אל החדרים של טיריון (דרך האח או בכל דרך חלופית). האם זה קרה, או שהם מסתמכים רק על האינפורמציה (שאני מניח שסופקה) לפיה ואריז מכיר את המעברים הסודיים במבצר האדום, ובפרט המעברים הסודיים במגדל הימין?
אני חושש שזה עלול לבוא כדאוס אקס מכינה ללא טמאים.

מצויין ומאכזב בטירוף בו זמנית. (ספוילרים)

אז נו, עדיין לא הבנתי למה היו חייבים לדחוף את סטאניס לפרק הזה. אין שום דבר בפרק הקודם שמנע מהם לשים את זה כבר שם, אבל ניחא. הם עשו את זה מעולה. ולראשונה בסדרה, סטפן דילייאן היה סטאניס בכל רמ"ח איבריו.

ג'וג'ן מת? למה?

שינוי טוב לעומת זאת היה הבחירה שלהם לשלב את מותו של הכלב עם בריאן. זה היה נהדר למען האמת.

אבל אז הם עברו את הגבול בשינויים. אין טישה. אין פאקינג טישה. אין את הווידוי קורע הלב של ג'יימי, ובסופו של דבר השיחה האחרונה של טיריון ואביו היא על הזונה הלא נכונה. ידעתי שקוגמן היה צריך לעשות את זה. דאמיט.

ואין ליידי סטונהארט. טוב, אולי יפתחו את העונה החמישית עם זה.

israelmiv

New member
בקשר לטישה

(אני יודע שזה שרשור לקוראים)

יש לכותבים סיבה טובה מאוד לא להכניס את טישה: אני מאמין שרוב הצופים - לא קוראים לא היו זוכרים מי היא בכלל. בעוד שבספרים טיריון נזכר בה שוב ושוב בסיטואציות שונות, בסדרה זה לא קיים. אז אתה יכול להתלונן בצדק על זה שלא מצאו דרך להכניס אותה לארועים בפרקים הקודמים, אבל בטח שלא יכלו להנחית אותה מהשמיים.

אגב, זה גם הפך את מסע הטבח של טיריון להרבה פחות אמין. הרגע הוא נמלט מגורל בטוח של מוות, הוא עדין לא פגש את ואריז כך שהוא לא יודע מה חלון הזמן שלו, ויש לו זמן להסתובב ולדאוג לנקמות ישנות? בספר הוא נתון בסערת הרגשות אחרי התגלית לגבי טישה ולכן זה הרבה הרבה יותר אמין. הסצנה הזאת בפרק הייתה אחד מרגעים הכי פחות אמינים של העונה.

CallMeCavanaugh

New member
מצד שני - הזכירו אותה בסדרה

בשביל מה סיפרו לנו את הסיפור עליה אם לא משתמשים בו אחר כך? מילא זה שויתרו על העימות בין טיריון וג'יימי - בסדרה סרסיי באמת לא שכבה עם כל דבר שזז, אבל היה להם את חומר הרקע בשביל להפוך את המפגש בין טייווין וטיריון ליותר טוב. למה לא להשתמש בו?

לא קראתי את הספרים, סקרנית מי זאת טישה

בבקשה ב2 משפטים מה הסיפור איתה ?

Macphista

New member
טישה היא אשתו הראשונה של טיריון

היא הוזכרה גם בסדרה.

(ביקשת שתי משפטים)

אבל התכוונתי מה הסיפור איתה שהיה אמור לסכסך

בין טיריון לג'יימי, כמו שקראתי שמישהו פה כתב
כי בסדרה הם נפרדו חברים

Macphista

New member
בסדרה טיריון עדיין חושב (
ספרים)

שטישה הייתה זונה.
בספרים, ג'יימי אומר לטיריון בפגישתם בכלא שטישה לא הייתה זונה.
ולמרות שטייווין גרם לה לשרת (אהמ אהמ) מלא מהחיילים שלו, וגרם לטיריון להסתכל על אשתו שוכבת עם גברים אחרים, וראה אותה מקבלת מטבע זהב מכל אחד מהם, ואז הוכרח לשכב איתה גם ולשלם לה, למרות כל אלה, טישה באמת הייתה אישה שטיריון וג'יימי הצילו מאונס, והיא באמת הייתה מישהי רגילה, לא זונה, שהתאהבה בטיריון.
ובגלל הבושה שטיריון התחתן על דעת עצמו ועם מישהי פשוטה, טייווין גרם לטיריון להאמין שהיא זונה שעבדה עליו.
את זה ג'יימי מספר לטיריון אחרי הרבה מאוד שנים, ומודה שידע את האמת כל הזמן הזה.

בספרים בכלל הסיטואציה שונה כי הפגישה בכלא כשג'יימי משחרר את טיריון היא פגישתם היחידה מזה שנים. ג'יימי הגיע למעלה המלך אחרי מות ג'ופרי ולא בא לבקר את טיריון בכלא בכלל.
וכשטיריון מגלה את האמת על טישה, הוא גם מכאיב לג'יימי ומספר לו על מעלילה המיניים של סרסיי עם מגוון אנשים ומסיבה לא ברורה (לעשות דווקא? להכאיב דווקא?) אמר לג'יימי שהוא כן הרג את ג'ופרי.
וזו הסיבה שבספרים הם נפרדו בכעס.

CallMeCavanaugh

New member
תיקון קל

כל אחד מהחיילים נתן לה מטבע כסף. אחרי כל החיילים גם טיריון היה חייב לשכב איתה ולשלם לה במטבע זהב כי הוא לאניסטר, הוא שווה יותר מחייל פשוט.

niro62

New member

מאכזב ביותר! היה כל כך הרבה חומרים מצוינים לפרק הזה, ובסוף יצא סביר מינוס. אני לא מאמין שהשמיטו את החלק על טישה עם ג'יים, זה היה רק מעצים את הרצח של שאיי, ואת השיחה בין טיוויון לטיריון, ובכללי זה היה פשוט טיפשי, שעשו כאילו ג'יים שיחחר את טיריון וטיריון פשוט הולך לו אל החדר של טיוויון בדרך רגילה, ואפילו עובר בחדר המועצה להגיד שלום, איפה כל השומרים? בגלל כל הדברים האלה השיחה הזאתי הייתה צפויה ולא מרגשת, והיה ברור לגמרי שהוא יהרוג את טיווין. ועוד חוסר היגיון, שעל הרגע שהוא הורג אותו וואריז בה ופותח את הדלת, אווחח איזה מעצבן זה.
בעלילת ג'ון לא מבין למה היו צריכים לדחוף לנו את ההלוויה של ייגריט? חאלס נפרדנו ממנה כבר בפרק הקודם, במקום זה היו צריכים לשים את ליידי סטונהאראט שזה היה סוף קלאסי ומושלם לעונה הזאת שהיה גורם לצופים לאכול ציפורניים עד העונה הבאה. בנוסף השיחה עם מאנס לא הייתה מותחת, לא נתנו לנו תחושה שמאנס הולך להרוג את ג'ון, וכמובן לא היה את הקרן, מה שהוריד את כל המתח, וכשסטאניס הגיע הם ניצחו תוך שתי שניות, ככה שגם קרב מעניין לא היה לנו. ושוב דיבורים חופרים עם טורמונד על איך הפראיים נפרדים מהמתים, למי אכפת?! יש כל כך הרבה דברים אחרים...
בקשר לדאינריז גם הייתי מאוכזב, אני עכשיו בספר החמישי ובמקרה זה בדיוק הפרק שקראתי לפני יומיים, בכל מקרה אני ציפיתי לראות את זה שונה על המסך, לראות את הבלתי טמאים נלחמים בדרקונים וכולאים אותם, ואת דרוגו בורח ושואג לכל עבר, זה אם כבר היה יכול להיות סוף מעולה לעונה, בנוסף לא היה באמת הרגשה שדאני מתחילה להישבר מהתפקיד, ולא באמת הרגשתי שאני מבין למה כלאו את הדרקונים, הרי גם הילדה שמתה בעצם מתה רק אחרי שכלאו כבר את השניים האחרים. קיצר מבאס.
את הפרק של בראן לא קראתי בספר עדיין, בגלל זה ממש הפתיע אותי שג'וג'ון מת, זה בהחלט פתח לי את הסקרנות, אבל אני לא שוכח שבסופו של דבר הפרקים של בראן כמעט כולם משעממים, וההתקדמות בהם כל כך איטית ככה שאני לא מצפה ליותר מידי.
בקשר לאריה - לדעתי זה היה גאוני איך ששילבו את בריאן בעלילה, ושהיא בסוף זאת שהרגה את סאנדור, בכל מקרה הקרב הזה היה ארוך מידי, ונגרר לזוועות מוגזמות מידי (אוי אני רק מדמיין לעצמי איך זה יראה שבעונה הבאה יאכלו לבריאן את הפנים) והסצנה שאחריו עם אריה והכלב לא הייתה מספיק עוצמתית לדעתי, בכל אופן אריה לא הייתה צריכה לסיים את העונה! כשעברו לסצנה שהיא מגיעה לסולטפאנס, הסצנה נפתחה בשוט של נהר, והייתי בטטוח שבכל זאת אנחנו הולכים לקבל את ליידי סטונהארט, ובסוף זה לא קרה, לדעתי היו יכולים לדחות את עזיבה שלה לעונה הבאה, ואולי להכניס עוד דברים לפרק הזה במקום.
קיצר מאכזב...

Serf SaN

New member
התבאסתי קצת שהסצינה של

טיריון לא הייתה חזקה מספיק בעיניי... אבל כל שאר הפרק היה מצוין.

הכליאה של הדרקונים הייתה ממש מרגשת ועצובה. המוות של ג'וג'ן הפתיע אותי.. פאק :'( וגם הטקס קבורה של ייגריט היה תוספת מוצלחת.
אהבתי שסרסיי סיפרה לטאיווין שניה לפני. כל הסצינה של בריאן נגד סאנדור הייתה פשוט מצויינת. הקרב עם הלבנים וההצלה של ליף- פאקינג שיטטט מצוין. אה, והכניסה של סטאניס הייתה אימתנית!!!! ידעתי שזה יקרה כמובן אבל זה תפס אותי ממש. זה היה מצוין.

CallMeCavanaugh

New member
זה הגיע לו כי הוא היה נאצי!

הידעת? השחקן של ג'וג'ן שיחק את היטלר בילדותו בסרט תיעודי על חייו (של היטלר, לא של השחקן של ג'וג'ן).

המוות שלו לא הפתיע אותי כי אני מצאתי את תיאוריית "ג'וג'ן מת גם בספרים" מאוד משכנעת. רק חבל שהם נטשו את הגופה שלו כי זה מפריך את תיאוריית "בראן אכל את ג'וג'ן".

Macphista

New member
האזכור הזה מעלה שאלה מעניינת

כמה מחברי הפורום כאן גם חברים בקבוצה בפייסבוק?

CallMeCavanaugh

New member
את מתכוונת לקבוצה

שבראשה מתנוססת תמונה של המשפט "אבל זה שהוא מת לא מוכיח שבראן אכל אותו"?

למעלה