פרק 4X10 לקוראי הספרים

Macphista

New member
רק עכשיו אני מסוגלת לגבש דעה

אחרי שראיתי את הפרק בפעם השנייה כי בפעם הראשונה הייתי די שיכורה/מיובשת/לא מרגישה טוב והכל פשוט עבר בלי שום רגש ועניין.

אז ראיתי פעם שנייה ו...
עדיין מעט מאוכזבת.
השיחה בין ג'ון לבין מאנס הייתה טובה לדעתי.
ההופעה של סטאניס בשדה הקרב הייתה מהירה מדי, לא מושקעת, יכלו לעשות מזה ספקיטקל אדיר ו... לא.
שריפת גופות האחים ואח"כ הגופה של ייגריט הייתה מוצלחת לדעתי, גם השיחה בין ג'ון לטורמונד. אהבתי את החלפת המבטים של ג'ון ומליסנדרה.
ומדרום לחומה-
בריאן וסנדור- כן, קרב נחמד, אבל חסר תועלת. אני מנסה להבין, עכשיו בריאן אמורה להסתובב בווסטרוז בידיעה שהיא איבדה אחות אחת שפשוט הייתה לה ביד והיא ממשיכה לשוטט אחר האחות השנייה בתקווה כלשהי שהיא כן תסכים ללכת איתה? מן הסתם אם היא תפגוש בסאנסה היא תראה שגם סאנסה מסודרת ולא צריכה בריונית בלונדינית שפועלת בכוח ובלי מוח.
זה יהיה מעניין אם ליידי סטונהארט אי פעם תופיע ובריאן תצטרך גם לגמגם בנוגע לאריה.
טייווין- סרסיי-ג'יימי- האם זה היה פילר? כאילו... באמת, למה השיחות האלה תרמו? מעניין שהחליטו בסדרה שסרסיי תשאר עם ג'יימי, או לפחות תאמר שהיא נשארת עימו בשלב הזה. בספרים היא העיפה אותו קיבינימט כבר כשהגיע בלי יד.
טיריון-ג'יימי- כל כך קצר שבקושי שמתי לב שג'יימי היה שם.
טיריון- שאיי- הסצנה לא ערוכה טוב. רגע אחד היא מעיפה לו סטירה, רגע אחר היא שוכבת והוא יושב למרגלות המיטה עם השרשרת ביד. משהו שם היה חסר. חזרתי 3 פעמים על הסצנה הזו וחסרות שם כמה שניות של מאבק לדעתי.
טיריון-טייווין- הילוך שלישי כשציפיתי לחמישי.
כל העלילה של טיריון בפרק האחרון בעצם הייתה על הילוך שלישי לדעתי כשהיה להם כל כך הרבה חומר! השיחות החסרות על טישה שמעצימות את כל האווירה, האמירה על סרסיי ששוכבת עם כולם והגילוי של ג'יימי, העובדה שזו בכלל הפעם הראשונה שג'יימי וטיריון נפגשים פנים מול פנים, וסאנסה שפתאום מופיעה מעל הראש של טיריון בזמן שהוא יורה בטייווין ואחרי החץ השני, רגע לפני שטייווין מאבד את הכרתו היא לוחשת the north remembers... טוב החלק האחרון לא קרה, אבל אם כבר שינו כל כך הרבה למה לא להכניס קטע כזה?!

בקיצור, בקריאת האישוז שהיו לי עם הפרק נראה שחיבבתי את כל הסצנות! כל עוד ג'ון סנואו היה בהן...

אה, והיה נחמד לראות את אריה עוזבת את ווסטרוז.

בסיכומו של עניין- הפרק לא עמד בציפיות.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לספרים

ספקטקל אדיר באור יום עם התקציב שיש להם כנראה יקר מדי.

בריאן לא יודעת שסאנסה "מסודרת". היא תמשיך לחפש אותה עד שסטונהארט תלכוד אותה. אם הם יוותרו על סטונהארט, אולי היא תצטרף אל סאנסה בתור לוחמת שנאמנה לה בלבד. זה סוג של קיום השבועה שלה.

שיחת טיווין-סרסיי מאוד לא אמינה. כנראה שהכוונה מאחוריה היא להציג כמה הוא חסר מושג ביחס למשפחה שלו, מה שיהדהד יותר חזק כשבן אחד שלו יהרוג אותו וישוחרר עוד קודם ע"י בנו האחר.
שיחת סרסיי-ג'יימי אמורה להציג לצופים עוד מניע לפעולה של ג'יימי. סרסיי אומרת לו שהוא צריך לבחור (בהנחה בטוחה שהוא יבחר בה), והוא בוחר דווקא להציל את טיריון.

כיף לקרוא את הספרים ולהתלונן על השטויות של הסדרה, אה?
את הולכת לצפות בעונה הבאה אם הספר לא יוצא?

Macphista

New member
מגה כיף להתלונן!

בכל מקרה, אני חושבת שאם העונה החמישית תשודר לפני שיצא/שאקרא את הספר החמישי אצפה בעונה בכל זאת.
למה? כי בואו לא נעבוד על עצמנו, לא נוכל להתחמק מספויילרים על הסדרה.
בוקר אחרי שידור הפרק פייסבוק כבר מלא בתמונות/ציטוטים/דסקוסים על הפרק האחרון ועדיף כבר לראות בעצמי ולא להיכשל בנסיונות להימנע מספויילרים.

זו ההרגשה שהייתה לי בסוף הפרק...

סיימתי לקרוא את הספר השלישי בהלם מוחלט, ואיכשהו הסדרה לא העבירה את זה טוב מספיק.
לפעמים אני חושבת שאולי זו הייתה טעות לקרוא את הספרים, כי הרסתי לעצמי את הסדרה

תיאור מעולה

זה באמת בעייתי מאוד.
לפני כמה זמן דיברתי עם חבר שלא קרא את הספרים והוא שאל אותי על החשיבות של ג'נדרי.
ואמרתי לו שהרי כאילו הוכיחו שהדם שלו באמת משמעותי הרי באמת מתו שלושה מלכים אחרי מה שמליסנדרה עשתה עם הדם שלו. ואז הוא ניסה לספור ופתאום קלטתי שבעצם לא נאמר שבאלון מת.

אחרי שקראתי את מה שאמרו כאן

דווקא אלו שלא קראו את הספרים זה נעשה לי אפילו יותר ברור שהסצנות של טיריון-ג'יימי-טייוין נעשו לא נכון.

נכון שזה מגניב שג'יימי מציל את אחיו ושטיריון יורה באב שלו. אבל זה מאבד 9%% מהאפקט הדרמטי של זה ואת הסיבות של זה כשלא נותנים את הסיפור על טיישה. טיריון לא היה הורג את אבא שלו רק בגלל שאבא שלו רצה להרוג אותו. הוא טוב יותר מזה. אבל הסיפור הנוראי על אישתו וזה שגרמו לו לחשוב שהיא זונה.
זה גם חלק ממה שמניע אותו בהמשך: "לאן זונות הולכות?"

ונכון שבאמת צופי הסדרה לא היו זוכרים את הסיפור מעונה 1. אז אולי יכלו למצוא זמן והזדמנות כדי להזכיר לצופים את הסיפור הזה כמה פרקים לפני. נניח במקום 5 דקות של שיחה על בן דוד מפגר שהרג חרקים, יכלו להעלות את הזיכרון הזה. (ולראות את ג'יימי מרגיש רע על חלקו בזה ורק בסוף להבין למה הוא באמת מרגיש רע)

ואני מסכים אם מי שאמר שהתקיפה של סטאניס הייהת צריכה להיות מצורפת לפרק הקודם.

אבל הכי לא ברור זה איך זה שעם בראן הגענו קרוב לסוף ספר 5 (כי מה כבר הוא עושה אחרי שהוא פוגש את ה"עורב"?)
אבל עם ג'ון עדיין לא סיימנו את עלילת ספר 3 - הבחירות.

למעלה