פרק לא מאכזב
למה לא מאכזב, מיד אסביר, מה הלחץ?
שבוע שעבר הייתי קצת מאוכזב על כך שלא סגרו את כל מה שקרה בצפון עם סטאניס שמגיע להציל את היום. אבל בפרק הזה הבנתי שזה דווקא היה חכם לא להראות את זה בפרק הקודם. אם הם היו עושים את זה בפרק הקודם, זה היה TOO MUCH.
כל הסצינה בהתחלה שג'ון הולך מחוץ לחומה, ואז מגיע למחנה של הפראיים הייתה ממש טובה. אני חושב שה-CGI ממש השתפר, ונהיה ממש מדהים, טוב כמו בסרטים הגדולים.
הסצינה בין ג'ון ומאנס הייתה ממש טובה, ונתן מבט טוב יותר על מאנס ריידר. הוא לא באמת רוצה לכבוש את החומה, הוא רוצה להציל את אנשיו מהאחרים. ותכלס, יש הגיון בדברים שהוא אומר, למרות שאני גם אני לא הייתי ממהר לתת לכל הפראיים לעבור את החומה.
בואנה, לסטאניס יש צבא ענקי, מאיפה הוא השיג את כל החיילים האלה?
למרות שידעתי שזה סטאניס, זה היה רגע מגניב לראות את סטאניס ודאבוס מופיעים מתוך העשן.
הסצינה הקצרה בין סטאניס וג'ון הייתה גם נחמדה.
אז רגע קאבן הוך להפוך את ההר לסופר הר?
הסצינה של סרסיי וטייוין הייתה גאונית. לסרסיי לא היו יותר מדי סצינות בעונה הזאת, אבל הסצינה הזאת הייתה מצוינת. זו סצינה שלא הייתה בספרים, ואני שמח שהם הוסיפו אותה, במיוחד בגלל שכמה שעות לפני מותו, טייוין מגלה את האמת הנוראה שהבת שלו והבן שלו הם ההורים של הנכדים שלו. טייוין באמת לא מוכן לקבל את האמת הזאת, וזאת אמת שללא ספק שברה אותו ברגע האחרון עם סרסיי.
הסצינה בין סרסיי וג'יימי הייתה נחמדה. אבל אנחנו כבר יודעים שזה לא יחזיק מעמד להרבה זמן. מעניין איך ג'יימי יגלה על כך שאחותו בגדה בו עם אחרים (תכף נגיע לזה...)
עוד סצינה של דאני יושבת על הכס הקטן שלה, ומגלה שהעולם הוא לא ורוד ומקסים, ויכול להיות שהשחרור של מירין לא היה הרעיון הכי חכם. קצת מתחיל להימאס לי מהסצינות האלה.
אבל הסצינה עם האבא שבכה על הבת המתה שלו הייתה ממש חזקה, המשחק של האבא הבוכה הביא לי קצת דמעות לעיניים.
גם הסצינה עם הדרקונים הייתה ממש טובה ומרגשת. כל הכבוד לסדרה שהצליחה לגרום לי לרחם על דרקוני CGI. גם המשחק של אמיליה קלארק בסצינה הזאת הייתה טובה, והרגע האחרון שלה כשהיא בוכה והדלת נסגרת מאחוריה הייתה שוברת לב.
בהתחלה חשבתי שהסצינה של ג'ון שורף את ייגרט הייתה מיותרת, אבל היה לה קסם מסוים. וכן, היה נחמד לראות את ייגרט בפעם האחרונה, כשג'ון נפרד ממנה. מן הסתם שכל העניין של הבחירות יידחה לעונה הבאה, אחרי הכול הם צריכים לעשות משהו עם ג'ון בעונה הבאה
ג'וג'ן מת? WTF? זה היה קצת מיותר את האמת. בספרים הוא לא מת, למה להרוג אותו סתם ככה? למרות שכן יש פה עניין כזה כמו משה רבנו, שהוא כאילו הוביל את בראן לעבר ילדי היער, אבל הוא עצמו לא זכה להיכנס למערה ולהשלים את המסע.
הקטע עם השלדים היה קצת יותר מדי שודדי הקריביים/שר הטבעות בשבילי. אבל חברה שלי שלא קרה את הספרים אמרה שזה היה מגניב, אז אני מניח שזו הייתה סצינה טובה ומגניבה עבור אלה שלא קראו את הספרים.
אז קר ידיים לא יהיה בסדרה אחרי הכול? קצת חבל, למרות שאם קר ידיים הוא באמת בנז'ן, אז בסדרה הם היו חייבים להראות שזה בנז'ן, מה שהיה די חושף את האמת.
בראן פוגש את העורב בעל 3 העיניים היה נחמד, למרות שבהתחלה הייתי בטוח שזה בכלל פייסל שיושב על כס הענפים הזה. מעניין מה יעשו את בראן ב-2 העונות הבאות.
תמיד חשבתי איזה מגניב זה יהיה אם אריה ובריאן יפגשו, טוב תודה לאל שיש את הסדרה. הסצינה בין אריה ובריאן הייתה ממש מגניבה, כי תכלס הן מאוד דומות (למרות שהן גם מאוד שונות).
לרגע אריה נתנה לעצמה לסמוך שוב פעם על מישהו, אבל היא שוב קיבלה שיעור קשה בחיים, כשהיא גילתה שבריאן נשלחה ע"י ג'יימי.
סצינת הקרב בין בריאן וקאלייגן הייתה אדירה, ללא ספק אחת מסצינות הקרב הטובות ביותר שראינו עד כה.
קצת מבאס שקלאגיין מת (למרות שלא ראינו אותו מת, כמו בספרים). הסצינה האחרונה שלו עם אריה הייתה ממש טובה, והשחקנית של אריה עשתה עבודה מדהימה, כשהיא יושבת שם ופשוט צופה בו גוסס.
ג'יימי מציל את טיריון היה נחמד, אבל רגע...מה??? איפה ה...הסצינה ההיא שהייתה אמורה להיות? רגע...נחזור שנייה אחרונה, אולי פספסתי משהו...לא...לאאאאא!!!!!
למה הם שינו את זה? זה ללא ספק הייתה האכזבה הגדולה ביותר בפרק הזה. לא מבין למה דווקא את זה בחרו לשנות. סבבה תהרגו את ג'וג'ן, סבבה תורידו את קר ידיים, אבל למה להוריד סצינה חשובה שכזו? סצינה שיכולה הייתה לתת יותר אומציות ורגשות? זה לפי דעתי היה ממש טיפשי ומפגר.
לרגע היה לי חשש שהם ילכו בכיוון ההוליוודי, שטיריון בטעות ידקור את שאיי תוך כדי מאבק, אבל לא, הם הרגו אותה כמו שצריךהמשחק של דינקליג' היה מעולה כמו תמיד, במיוחד כשהוא חנק אותה למוות.
ואז הגיעה הסצינה הגדולה, טיריון וטיוין משוחחים עם ריח של קקה באוויר. סצינה מאוד טובה, וחבל שלא נראה יותר את טייוין בסדרה. קצת חבל שגם פה הם לא דיברו על אשתו הראשונה של טיריון, אבל הסצינה עדיין הייתה מעולה. ביי ביי טייוין, נתגעגע אליך, למרות הריח של הקקה. איככס!!!
הסצינה הקצרה בה ואריז שומע את הפעמונים, ואז מסתובב במבט כזה ועולה על הספינה הייתה מצחיקה.
אז אריה למרות הכול עולה על הספינה. את האמת האמנתי שהם ימשכו את זה עוד קצת, והיא תעלה לספינה רק באמצע העונה הבאה. יהיה מעניין איך הם יספרו את הסיפור שלה בספר 4/5. היה נחמד לראות את הספינה מפליגה.
ואז...אוקיי, אין ליידי סטון הארט. אוקיי, נסלח להם על זה, למרות שזה היה הסוף המתבקש. זאת העונה השנייה שהם מסיימים בצורה די אופטימית.
בסה"כ פרק מצוין. העונה הזאת עברה מהר, והייתה טובה ולא צפויה. מת כבר שתגיע העונה הבאה. יאללה מרטין, שחרר לנו איזה ספר.