פרק 4X10 לקוראי הספרים

טוב, בעצם - (ספוילר)

1) אז זהו, שאם קראת את הספר, מה שקורה זה שהם כבר לא אוהבים אחד את השני. מפרידת אחים הירואית זאת הופכת להיות פרידת זעם, עם טיריון נשבע לנקום בג'יימי.
2) טוב, זה אולי לא מפתח את זה, אבל כן הופך את כל המפגש ביניהם לנפיץ פי מיליון. באמת, בלי Wherever Whores Go? איזה פספוס.
3) שיי הייתה זונה, אבל עובדה שבחלקים גדולים מההיכרות שלה איתו, היה אכפת לה מטיריון. טיריון הרגיש שהוא אשכרה אוהב משהו באמת בפעם הראשונה מאז טישה. הוא ראה בשיי משהו ממנה (גם בשל המקצוע). אז תחשוב שאחרי שכל המטען של טישה צף בו שוב והוא מוצא את שיי במיטה של אביו, זה מגדיל את הסאבטקסט של העניין: הוא מבין שטישה יש רק אחת ושהוא באמת לא יוכל לאהוב מישהי כמוה, לפחות בלי אכזבה. טיריון הוא בטח לא תמים-סאנסה, אבל מידה מסויימת של נאיביות כן יש לו, שלא נדבר על העובדה שהוא גם האדם היחיד עם מידה מסויימת של כבוד במשפחה שלו. ברגע שהוא רואה מה היא עשתה, הוא מבין, עוד יותר מהרגע שבו החליט לדרוש משפט בקרב, שהוא באמת לא יכול לסמוך על אף אחד מלבד על עצמו, ושהדרך היחידה לשרוד היא לנטוש את כל התקוות והרגשות ולהיאחז ביצרים הכי אפלים שלו. בסדרה הראו את זה, אבל בדרך די מעפנה - אם היו מאזכרים שוב את הסיפור של טישה, זה היה נראה הרבה יותר הגיוני וטבעי שהוא יעשה את זה.

Uri04

New member
אז ככה

את הספר קראתי מזמן, וייתכן ולא זכרתי את הכסח בין ג'יימי לטיריון. אחזור לקרוא זאת שוב. את ספרים 4 + 5 לא קראתי (התעדכנתי באירועים המרכזיים באינטרנט), כך שייתכן והדבר עדיין "חי" בהירהורים של טיריון, אבל (שוב) לא קראתי, ככה שאולי בגלל זה הרגשת הנקמנות של טיריון כלפני ג'יימי לא ממש זכורה לי.

That being said...

אני חושש שיש סיבה מדוע בסדרה ג'יימי וטיריון נפרדו כידידים, והיא אולי סוג של ספוילר עתידי לספרים שעוד לא נכתבו/פורסמו. אולי ג'יימי וטיריון לא יפגשו יותר לעולם כי אחד מהם יסיים את חייו לפני שיהיה להם צ'אנס להיפגש שוב? אולי המידע הזה הוא מה שג'ורג' העביר לדיוויד ודן בנוגע ללאן לקחת מכאן את הסדרה ומה יהיה עתידן של הדמויות, אז ד&ד החליטו לסיים את יחסיהם של טיריון וג'יימי בנימה חיובית יותר, על מנת לא להשאיר משקעים שליליים שאינם רלוונטיים גם ככה להמשך העלילה? סתם ספקולציה..

לגבי טישה - שוב, אני דיי בטוח שברגע שטיריון ראה את שאי במיטה של טייווין, וגם ברגע ששאי העידה נגדו במשפט, הרפרנס הזה לטישה עלה במוחו של טיריון. אנחנו כצופים לא באמת חייבים את התזכורת הזאת לטישה, כי שאי וטייווין בגדו בטיריון מספיק על מנת לגרום לו לרצות לחסל את שניהם. מבחינתי כצופה - זה ממש לא הפריע לי. אגב, אני לא בטוח אם יש צופים שלא קראו את הספרים שההתנהגות הזו של טיריון בסוף הפרק כל כך הפתיעה אותם בקטע של: "שיואו, טיריון הפך לנקמן רצחני. מאיפה זה בא לו פתאום?" ולמה זה? כי אני חושב שבסדרה עשו לנו, הצופים, עבודת הכנה ממש טובה לרגע הזה. לכן זה לא הפריע לי.

CallMeCavanaugh

New member
למה זה חשוב

כי אין שום היגיון בטיריון שהולך סתם כך להרוג את אביו. מתי הוא הרג אותו בסדרה? כשהוא המשיך לקרוא לשיי זונה. שיי הייתה המניע לרצח, אז למה הוא בכלל היה שם לפני שידע שטייווין שוכב עם שיי? בספר קיבלנו מניע מעולה ללמה הוא שם - בגלל טישה. ואת טישה קיבלנו בסדרה, אז לא היה כזה מופרך להשתמש בה שוב. זה לא שהם מעולם לא השתמשו בדברים מהעבר, אפילו העבר הרחוק יחסית בסדרה.

חוץ מזה, השיחה בין ג'יימי וטיריון משפיעה על היחס של ג'יימי לסרסיי.

Uri04

New member

אני מסכים איתך לגבי זה שלא ממש סיפקו לנו הסבר הגיוני ל-מה יש לטיריון להסתובב לבדו בארמון, ולמה שילך למגורים של טייווין, כשהוא צריך בכלל לנוס על נפשו. אפשר היה לפתור את זה בדרך קצת יותר חכמה (טיריון צריך להשיג איזו חרב או משהו שנמצא באזור המגורים, ואז הוא רואה שם את שאי ו-all hell breaks loose. לא בטוח שדיאלוג זועם עם ג'יימי שקשור לטישה הוא הכרחי, זה היה בא משומקום בשלב הזה בסדרה. אולי אם הם היו מכניסים את הדיאלוג הזה במקום דיאלוג החרקים מלפני שני פרקים זה היה יותר הגיוני...

CallMeCavanaugh

New member
ומה עם המטבע?

המטבע של אריה לא בא משום מקום בסדרה?
כשהם רוצים אין להם שוב בעיה להוציא דברים משום מקום. את הסיפור של טישה כבר סיפרו בסדרה, אין בעיה להזכיר אותו שוב. כלומר, יש בעיה כי ג'יימי בא לבקר את טיריון בכלא כמה פעמים אז למה שפתאום יעלה הנושא הזה דווקא עכשיו?

CallMeCavanaugh

New member
ועוד הערה

אם יכלו להשתמש במטבע שז'אקן נתן לאריה באמצע עונה 2 למרות שלא ראינו את המטבע הזה המון זמן, בוודאי ובוודאי שאפשר להשתמש בסיפור מאוד משמעותי על הדמות הראשית בסדרה למרות שלא שמענו את הסיפור הזה המון זמן.

מבחינתי כל עוד הרצף לא נפגע

אין הרבה בעיה עם שינויים קטנים.
קשה לי שטרם הכניסו את ליידי סטונהארט לתמונה

CallMeCavanaugh

New member
הם הסבירו משהו בקשר לזה

להביא שחקנית בקליבר של מישל פיירלי בשביל לשחק זומבית רצחנית זו בעיה. כרגע הקו הזה גם לא ממש סיפק שום דבר משמעותי בעלילה, למרות שאני מאמין שבספר השישי העניין כן יהפוך למשמעותי כשנראה מה קורה עם ג'יימי ובריין.

Stark Bannermen

New member
מחשבות על 410

אכזבה אחת עצומה. הסצנה היחידה שבאמת אהבתי הייתה השילוב של בריאן ואריה. אני גם חושב שקיבלנו תשובה לגבי התיאוריה של סנדור, כנראה שהוא אכן החופר קברים...רק מה, בריאן שוב תפגוש אותו? בכל אופן אני די בטוח שהוא לא ימות.

*היכן כל הזונות הולכות? "היא זיינה את קאטלבלק, את לאנסל ואת ילד הירח", " ובסוף טייווין לאניסטר לא חירבן זהב.."...כל כך הרבה שורות גדולות ובסוף קיבלנו אני הבן שלך? חשבתי שהם אוהבים כל כך את הספרים אז מה הבעיה להכניס משפטים בשינוי כזה או אחר אבל שיתאמו את רוח הסצינה? למה לשנות? זה מבאס מאוד שזאת הייתה ההתייחסות שלהם לסצנה כי זה לא משהו שצריך לשנות בגודל העלילה כמו החתונה האדומה, זה סתם דבילי. כל הסצנה הייתה לי מהירה כולל שאי (היה נחמד וברוך שפטרנו מעולה שלה) אבל, לפחות צדקתי בניחוש שלי שואריז יעזוב עם טיריון...מקווה שנפגוש את אילריו שוב באמת.

השינוי השני שביאס אותי היה אי הכללתה של ליידי סטונהארט. אז לנה עבדה עלינו כל הזמן הזה עם האינסטגרם שלה, הררי מלל נשפכו על האם או האם ובסוף הם בחרו לוותר. להערכתי לוותר לתמיד. לא ברור מה זה אומר על עתידה של קייטלין בהמשך הספרים כי המוות של ג'וג'ן כן צפוי בכל זאת אבל, כנראה שכמו שלא קיבלנו הרבה דברים, גם לא נקבל לראות קצת פריי'ז מתים. וחבל, אני דווקא אהבתי את את האפילוג של הסופה ואהבתי את הנקמה במתכננים ובמשתתפים של אותה חתונה.

סרסיי וטיווין- נחמד, סטאניס והחומה- חצי כח. הצילום כביכול מלמעלה היה נחמד (מאיפה יש לו כ"כ הרבה אנשים פתאום?זה נראה הרבה יותר ממי שהוא גייס לכאורה), ההחלפת מבטים בין מליסנדרה וג'ון גם נחמד אבל איפה הצעקות של הצבא "סטאניס, סטאניס"? עוד משהו קטן מהספרים שיכל להיות נחמד.

בקיצור, קיבלנו כאפה לפנים מבחינת קוראי הספרים. היה הרבה הייפ סביב הפרק אבל בסופו של דבר היה לדעתי אוברייטד. כנראה שקשה לשים בצד את ההשוואות, או שהציפיות היו מוגזמות.

10 חודשים עד העונה החמישית.

RoyBehar

New member
היי, חדש פה
לספרים ולעונה הבאה אולי

וכמובן ספויילרים לפרק 410....

טוב, קודם כל, בשביל הנימוס - היי, קוראים לי רועי. אני קורא פה בפורום כבר כמה חודשים, אבל לקח לי זמן להתחיל לכתוב (לא יודע למה).
סיום עונה נראה לי כמו הזדמנות טובה להתחיל, בכל אופן...

כמה דברים לגבי השינויים מהספר בפרק הזה (מכיל ספויילרים לשינויים שכנראה הולכים לקרות בעונה הבאה לעומת הספרים)

לגבי "Wherever whores go" - גם אני סופר התאכזבתי שהם הורידו את השורה הזאת, עד כדי כך ששני הלא-טמאים שראו איתי את הפרק ממש התעצבנו מהפרצוף שעשיתי כשהסצנה של ג'יימי וטיריון נגמרה.
אבל - כשקצת חשבתי על זה, הבנתי למה הם הורידו את השורה הזאת. כשחושבים על זה, זו שורה מאוד חשובה למוטיבציה של טיריון בספרים, אבל כדי באמת לקבל את התחושה הזאת שהשורה הזאת רודפת אותו, צריך את היתרון שבפרק POV כמו בספר, ממש להיות בתוך הראש של טיריון. אחרת, הם יצטרכו להמציא כל מיני דיאלוגים מטופשים שבהם הוא שואל אנשים רנדומליים לאן הולכות זונות, או משהו בסגנון. עם כמה שפיטר דינקלג' שחקן נהדר, אני לא רואה את זה באמת עובד.
ואם אכן יתגלה בהמשך הספרים שטיישה עדיין בחיים ובעלת איזושהי חשיבות לסיפור של טיריון, הם תמיד יכולים לעשות את החשיפה בהמשך. בכל זאת, ג'יימי עדיין חי וקיים ולפי קלטת האודישן המודלפת של אוברה סאנד, גם ככה הם הולכים לשנות את קו העלילה שלו לגמרי. הם יכולים למצוא דרך להפגיש ביניהם, או אפילו להמציא דמות אחרת עם ידע על מה שקרה עם טיישה. כל זה, כמובן, במידה וטיישה אכן חשובה בהמשך.

ועניין ג'יימי מוביל אותי לאכזבה הבאה של הפרק - איפה הליידי?! השוט של המפל לפני הסצינה של אריה באמת גרם לי לחשוב שהנה היא באה, אבל לא. כן, זה מאכזב, אבל גם לזה יש הסבר, לדעתי, והוא קשור לג'יימי.

אז כמו שאמרתי, ואם הגעתם עד לפה אתם לא צריכים עוד אזהרת ספויילר, בקלטת האודישן של אוברה סאנד (לא זוכר מי השחקנית, זאת שהייתה הצרפתיה הצעירה בלוסט), היא אומרת שג'יימי הוברח לדורן בספינה. זה הגיוני כי צופי הסדרה צריכים דמות להזדהות איתה בכל קו העלילה שמתפתח בדורן. לדעתי זה אומר שהסיפור של ג'יימי מקבל איזה מעקף קטן לפני שהוא יגיע למישור הנהרות (אני מקווה שלא ויתרו על המישור לגמרי). המשמעות היא, מפני שלLSH יש בסה"כ 2-3 סצינות בכל הספר, שהם צריכים לחכות איתה עד שג'יימי יסיים את עיסוקיו בדרום.
כן, זה קצת מבאס, וזה אפקט הפרפר שנוצר משינויים קטנים בסדרה שהולכים ונהיים יותר ויותר גדולים, אבל לדעתי נראה אותה לקראת סוף העונה הבאה, ואני מקווה שעוד קודם.
אולי יעשו לה פרולוג, כמו הווקרס בעונה 1, ואז לא יזכירו אותה שוב כל העונה עד הפרק האחרון. זה יכול להיות מגניב.

חוצמזה, לדעתי היה פרק מצויין. אשכרה מחאתי כפיים כשסטאניס סוף סוף הגיע. ממש אהבתי את הסצינה של בריאן וסנדור, אפילו שהיא לא הייתה בספר... הסצנות עם דיאנריס היו מצויינות (ושני הלא-טמאים שראו איתי את הפרק ממש שמחו שסוף סוף משהו לא הולך לה כל כך בקלות) ובאופן כללי זה היה פרק סיום מעולה.

ואם כבר הגעתם עד כאן, שאלה לגבי ואריס -
נראה לכם שהוא באמת עלה על הספינה עם טיריון? זה שינוי די משמעותי מהספרים, הוא אמור אמנם להיעלם לתקופה, אבל בסופו של דבר אנחנו צריכים לגלות שהוא היה בקינגס לנדינג כל הזמן הזה, כדי שהוא יוכל לחסל את פייסל וקוואן, לא?

Stark Bannermen

New member

אני מעריך וזה מתחבר להימור שלי מלכתחילה שואריז יגיע עם טיריון לפנטוס, רק לתחילת המסע שלו לדאינריז כדי שלא נאבד את השחקן (קולין) כי אחרת אין לו מה לעשות. אז יעשו מה שעשו עם אצבעון...ישאירו אותו ל3-4 פרקים ואז שטיריון יעזוב את פנטוס ויפגוש את ז'ורה ניפרד זמנית מואריז.

מקווה מאוד שקבאן חוזר בעונה הבאה.

שעה מושלמת של טלוויזיה

אקשן, סגירות מעגלים, דיאלוגים חדים. אני כל כך שמח שאין סטונהארט, אחד מקווי העלילה הכי מיותרים בספרים. מה שכן, אני מודה שההחלטה להשמיט את טישה הייתה שגויה. הסצנה של טיריון וטיווין הייתה יכולה להיות אפילו יותר טובה.

ככל הנראה מה שיקרה (ספוילר לעתיד)

זה שהיא למעשה תפתח את העונה הבאה (או תסיים את הפרק הראשון), בערך כמו המהלכים הלבנים בעונה הראשונה, ואז היא לא תופיע שוב עד סיום העונה אבל ידברו עליה כאיזה איום ברקע במשך כולה.

צריך ריענון לזיכרון

קראתי הכל אבל שכחתי לגמרי מה קורה בהמשך עם בראן. מה הוא עושה בשני הספרים האחרונים? ג'וג'ן לא מת בספרים, נכון? או שכן?
ואריז לא עלה לספינה עם טיריון נכון?

לגבי הפרק - מאוד אהבתי הכל, חוץ מהסוף. כל מה שקרה עם טיריון היה מהיר מדי ונראה לי תלוש. אבל דיברתי עם לא קוראים והם נהנו אז כנראה שהם כן עשו את זה טוב.

Macphista

New member
העניין הוא שבקו העלילה של בראן

הסדרה כבר מנשנשת מקו העלילה של הספר החמישי.

בסוף הספר החמישי עוד השארנו את בראן מתמזמז עם שורשי העץ.

ג'וג'ן לא מת בצורה מפורשת בספרים כמו שגם ואריז לא עלה בצורה מפורשת על הספינה עם טיריון.

CallMeCavanaugh

New member
ג'וג'ן

הוא לא מת רשמית אבל כשהם בדרך למערה של העורב מירה דואגת לו והוא אומר לה שזה בסדר כי לא ככה הוא מת. כשהם במערה הוא קפוא ומסכן וחולה ושוב דואגים לו והפעם הוא לא אומר שום דבר על זה שלא ככה הוא מת, מה שמוביל רבים לחשוד שהוא אכן מת במערה.

יש גם תיאוריה שנובעת מזה שגורסת שג'וג'ן היה אחד המרכיבים במשחה שאכל בראן בשביל לשפר את היכולות שלו, אבל אין שום תמיכה בתיאוריה הזאת. היא מתבססת בעיקר על זה שבמשחה היה משהו אדום שנראה כמו דם, אבל זו משחת ווירווד (לא יודע איך קראו להם בעברית) והשרף שלהם מזכיר דם (אנחנו יודעים את זה בגלל העיניים האדומות של הפרצופים שמגולפים בהם), כך שאמור להיות בה משהו אדום.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לפרק 10

מאוד נהניתי מהפרק הזה, מהמוזיקה, מהמשחק, מהכתיבה (מרובה) ומהבימוי, ואפילו הצלחתי לסלוח לכל הנסיונות הזולים לייצר רגש עם אינסוף האזכורים המאולצים לייגריט (ובכלל לניטפיקים נוספים), אבל אז הגיע קו העלילה של טיריון שהרס הרבה מהרושם. למעלה כתבתי, אתמול בלילה, שאני חושש שהדרך שבה הם הולכים להציג את הנקמה של טיריון עלולה להרגיש כמו דאוס אקס מכינה, אבל לא הייתי מוכן לצורה האומללה שבה הם הוציאו את זה לפועל. ללא שום עזרה, טיריון מצליח להתמצא במרתפי המבצר האדום (בהם הוא לא סייר מעולם) ולמצוא את דרכו אל מגדל הימין. הוא לא איבד את האף בבלאקווטר וההוכחה לכך היא חוש הריח היוצא מן הכלל שלו...
ככל הזכור לי ואריז מעולם לא הגניב את שאיי לחדריו של טיריון, כשעוד היה ימין, אבל הם עדיין היו יכולים לפתור את זה בצורה הרבה יותר משביעת רצון. למשל, טירין היה פוגש את הסריס, שמתוך הרגל שלא להיראות חכם מדי היה מברבר להנאתו (כולם רואים את הסריסים כיצורים דברנים וקלי דעת, וואריז משחק על כך). בלי להבין את ההשלכות (הוא לא הפנים כמה טיריון עצבני), הוא היה מספר כבדרך אגב לטיריון שבזכות ידיעותיו את הדרכים הנסתרות בטירה הוא מסוגל עתה להבריח אותו, ואז טיריון היה עושה 1+1 ומבקש מואריז הדרכה כיצד להגיע אל חדרי הימין. זה רק פתרון אחד שעדיף על הבולשיט שלהם, ולא חסרים נוספים. הרגע הכי גדול בעונה נזרק לפח בגלל חוסר הגיון. חבל.

בנקודות:
- מוזר שג'ון מצליח להגיע כ"כ קרוב לאוהל של מאנס לפני ש"מיירטים" אותו. השיחה עם מאנס, שמשום מה מתעניין דווקא בהאם ג'ון ראה שוב את ייגריט, ומציע לשתות דווקא עבורה אבל משמיט את עשרות הלוחמים הנוספים שמתו לו מדרום לחומה (יש מצב שייגריט היא הבת שלו? אם לא, המרכזיות שלה עבור מאנס, בתוך הכוח הדרומי, מאוד לא אמינה), הייתה הטריידמארק של D&D שאוהבים להזריק מלודרמה בכל הזדמנות (רק להיזכר בשיחה של קייטלין ורוז בולטון מ-309 על כך שנד שהתנגד לטקס ההפשטה...). משאר האינטראקציה ביניהם מאוד נהניתי, אבל היות שמאנס הבין שיש מעט אנשים על החומה והוא עדיין שלח עשרות לטפס דווקא בנקודה היחידה המוגנת (במקום לצרף אותם ל-400 האחרים, שאולי נשלחו ואולי לא), הטענה שלו על כך שהוא לא רוצה שיישפך דם מגוחכת.
- המחנה של הפראים נראה קטן מדי בשביל 100,000 נפשות על כל ציודם, אבל זה סבבה מבחינתי. אני יכול לסספנד את זה שמחנה החלוץ, הקטן, שמכיל את מאנס הוא זה שהותקף. ה"אני לא רוצה יותר מוות/דם" של מאנס הופך למגוחך אף יותר כשהוא מסרב לכרוע ברך לנוכח האיום של סטאניס להרוג את אנשיו.
- אז בסדרה טיווין לאניסטר אשכרה לא יודע על סרסיי-ג'יימי... וואו, הם מאוד רצו שסרסיי תאמר לו "how can someone so consume by the idea of Family have any conception of what HIS family is doing" בגלל שזה נשמע טוב, *אבל* זה כלל לא מתאים לדמות של טיווין. אני מניח שתפקיד נוסף של המשפט הנ"ל היה ליצור אירוניה היות שטיווין מוצא את מותו מידי בן משפחה אחד (טיריון) בעזרתו העקיפה של בן משפחה אחר (ג'יימי), אבל שוב זה עדיין לא הגיוני בשיט (no pun intended), ובמיוחד כשהוא מסיק תוך רגע שג'יימי הוא זה ששחרר את טיריון. טוב, נניח שהשינוי הזה לא נורא כמו שהוא היה יכול להיות, כי עד סוף הפרק טיווין מת. זה היה יכול להיות מעציב אם בעונה הבאה היינו רואים את טיווין מגיב ל"גילוי" הזה.
- סצינת סרסיי-ג'יימי הייתה במקום. היא נועדה לספק הסבר נוסף לְמה דחף את ג'יימי לשחרר את טיריון (במיוחד עם חלופת הדברים בתחילתה: ג'יימי אומר לסרסיי שהיא לא יכולה לבחור מי המשפחה שלה, והיא עונה לו שהוא כן יכול לבחור, שזה בדיוק מה שהוא עשה בסוף הפרק). זו גם סוג של סצינת מראה לסצינה מפרק 403 (עם אותו הבמאי ואותם הכותבים); כאן, סרסיי היא זו שאומרת i don't care לסכנה שמישהו ייכנס באמצע (וגם כאן מעט לפני כן הוצג האיום שבהשתלטות טיווין על טומן).
- מירין: כל 3 הסצינות היו מאוד טובות. שינוי קטן שהייתי מעדיף הוא שדאני תציע להחזיר לרועה את כספו (+פיצוי) באוטומאט (כי היא כבר נתקלה בהמון עותרים שדרוגון טרף את מקניהם), ואז ייפול עליה הטבע האמיתי של המקרה הנוכחי. הכליאה של הדרקונים הייתה מאוד אפקטיבית, עם מוזיקה מעולה. גם אמיליה קלארק הייתה מוצלחת, הפעם. זה חתיכת אתגר להביע רגש ליצירי cgi שהיא לא באמת רואה.
- סצינת ג'ון-טורמונד הייתה בסדר, אבל הסצינה שהיא הובילה אליה עם שריפת ייגריט הייתה מיותרת. התועלת היחידה בה הייתה המעבר החלק עם האובך הצפוני שמשותף גם לסצינה עם בראן (שהייתה מאוד מהנה, ואשכרה גרמה לי לחייך בהנאה כשהעורב3ע אמר לבראן שהוא לא יילך שוב [פאוזה], אבל הוא יעוף).
- בדרך לקן הנשרים: אדיר. איזה קרב "מלוכלך" ואיזו אגרסיביות. כמו שצריך. אני תוהה אם הם הבהירו מספיק שסאנדור לא חש בטוב מאז הנשיכה, ובגלל זה בריאן יכולה לעמוד מולו בקרב, ובמיוחד כשהקרב הופך לקרב אגרופים.
- האכזבה: כבר מההתחלה היו בעיות. טיריון שומע את הרעש מבחוץ, מסתכל אל הדלת, ואז מפנה את ראשו ממנה כאילו בשעמום וזה מאוד לא מתאים למשפט הלוחמני שיוצא לו מהפה מיד אח"כ. ג'יימי מציג את זה כאילו ואריז התנדב לעזור לטיריון, אבל זה חסר הגיון. מה קרה שם - ג'יימי פנה לואריז בבקשה לעזרה? [לא סביר שהוא פשוט בא לבקש עזרה מואריז, וואריז החליט להתרצות, בלי איום. לואריז יש אינטרסים משל עצמו, ואם הוא לא התכוון לעזור לטיריון הוא גם לא יעזור לו רק בגלל שג'יימי מבקש יפה] ואולי ואריז פנה לג'יימי בבקשה לעזרה? [לא הגיוני - ג'יימי לא נחוץ לואריז בשביל כך. לואריז יש את ה- know-how]. למה, לעזאזל, לוותר על כך שג'יימי איים על ואריז?
על הדאוס אקס מכינה שבהתמצאות של טיריון כבר כתבתי בתחילת ההודעה. גם אם מניחים שטיריון קרא מספיק ספרי הסטוריה על שלטון מאיגור האכזר (כך שהוא יכול לנחש/להניח שיש מסלול סודי אל מגדל הימין), הבעייתיות עדיין קיימת: לדעת ש"יש" מסלול ולדעת "מהו" זה לא אותו הדבר. גם העובדה שהמסלול מסתיים במרכז החדר מתמיהה. זה מגדל, למען הרה'לור!
מתחילת הפרק, עם סרסיי, הם ביססו את זה שלג'יימי יש סיבה לעזור לטיריון אפילו ללא הסיפור של טיישה (ומתחילת העונה - עם כל השיחות ביניהם בתא המאסר ועם הנוכחות שלו בחתונה, כך שיש לו יותר סיבות להאמין בחפותו של טיריון), אז אולי זה בסדר, אבל זה גורע מכל המורכבות של שאר המאורעות בפרק. חוץ מזה, טיריון אמור לשמוח שהוא ניצל ממוות ולא לסבך את ג'יימי, ובלעדי הווידוי של ג'יימי בולמוס הרצח לא ממש מסתדר. כתוצאה מכל האמור לעיל, המוות של טיווין (שלא סוגר את דלת השירותים, משום מה) הוא אנטי קליימקס רציני מבחינתי. אני לא יודע מי היה יותר חסר לי הפרק - טיישה או קוגמן.
נקודת אור אחת ברצף הסצינות הזה הייתה הרצח של שאיי - בו זמנית כואב ואמין, אם כי במקום להשמיע כל פעם את גשמי קאסטמיר היו יכולים לתת לנו פעם אחת להאזין לשיר הרלוונטי שמתחבר יפה לסצינה.
- אריה בסיום היה מאוד נחמד. היא ויתרה מהר מאוד על הרעיון להגיע צפונה, אבל קניתי את זה. כשהקפטן אמר מהיכן הוא, היא נזכרה שיש לה אופציה אחרת והלכה עליה. המוזיקה בסיום הפרק, כשאריה צופה קדימה, על רוב המשמעות בכך כשהיא אמורה להתחיל פרק חדש בחייה, יחד עם פסל האישה בתורן, הייתה מרנינה. לפחות זה.

למעלה