BB1430 - ה ג מ ר

willo

New member

חשבתי שיהיה יותר צמוד אבל ברגע שראיתי את הנאום של דניאל היה לי ברור שאיאן מנצח.

לאיאן הגיע לנצח, הוא שחק משחק טוב, היה נאמן לברית שלו, הצליח זמן ארוך לשחק בין הטיפות (ואלמלא דן היה חושף אותו בשביל להציל את התחת שלו לא היה נחשף) וכן גם זכה במשימות כשהיה צריך.

גם הבחירה שלו בדן היתה נכונה, שכן הוא כנראה ידע שיש לו את אשלי, בריטני ופרנק, הוא סמך על שיין (ולא ציפה דעתי לקולות של פרנק וג'ן).

גם דן שיחק משחק טוב, הייתה לו מטרה ענקית על הגב והוא הצליח להגיע לגמר, נכון הוא בגד בכולם, הוא רימה, הוא שיקר אז מה.

בסיכומו של דבר, כל בחירה באחד מהם הייתה בחירה טובה לדעתי, ולכן אני שמח מכל תוצאה שהיא לא ניצחון של דניאל.

Nameless One

New member

עזבו את דן ואיאן, ד"ר וויל קירבי שוב הוכיח את העליונות שלו בכך שהוא הצליח לזהות את המנצח בשלב כל כך מוקדם, ואני בספק אם הוא בכלל ראה פרק שלם בעונה.

אני דיי שונא פרקי גמר בביג בראדר, א' בגלל שיש להם נטייה להסתיים רע, וב' בגלל שהוא מסודרים בצורה מזעזעת בה לג'ולי אין ממש זמן לדבר עם המושבעים והמודחים המוקדמים, אין להם זמן לחשוף בפני המתמודדים מה שהם לא ראו ובכלל זה הכל מרגיש לחוץ מידי, התוכנית בהחלט הייתה יכולה להרוויח מריוניין סטייל "הישרדות".

בנאום שלו איאן הגדיר טוב מיהו שחקן, וזהו שחקן שלוקח את המשחק לידיים שלו ולא מקווה שהוא פשוט יגיע לגמר ב"מזל" או על סמך זה שהוא היה החבר הכי פחות מאיים בברית שלו, תוך כדי שהוא שומר על איזשהו "יושר" (לפחות בעיני המושבעים).
אני לא בטוח כמה איאן באמת עונה על ההגדרה של עצמו, כי כמו שדן ציין איאן מעולם לא ייסד את הברית שלו, "הברית" שלו הייתה בסה"כ תוספת לברית המרובעת של בריטני,שיין,דניאל ודן, באותה מידה שפרנק ובוגי היו הsilent six ביחד איתם.

בסופו של יום,לדעתי, שני גורמים הובילו להפסד של דן והם האמונה שלו שהמושבעים פשוט יעריצו את המשחק שלו ויצביעו לו למרות הבגידות המרובות שלו, אני לא אתפלא אם הוא חשב שהוא יכול לנצח נגד כל מועמד, מה שמוביל לטעות השנייה שלו, בגלל שדן האמין בזה שהוא יכול לנצח את כולם בפיינאל 2 המטרה שלו הייתה להגיע לפיינאל 2, וכדי לעשות את זה הוא חשב שהוא חייב להפטר משיין שיעדיף לקחת את דניאל לפיינאל 2 (דבר שיכול היה להיות גם הדדי), מה שגרם להדחה המיותרת של שיין בפיינאל 4 במקום איאן שהיה המטרה המקורית.
סה"כ בתור בן אדם איאן לא זוכה רע, והוא מעריץ אמיתי של הסידרה, אבל אני חושב ש"המורשת" שלו בתור מנצח בביג בראדר תהיה תמיד מוכתמת ע"י זה שהוא ניצח מתמודד שהיה אמור לנצח אם הוא לא היה מול מושבעים שהם,כביכול, "ממורמרים".

ואגב, לגבי הניצחון הביזארי של פרנק, מסתבר שפיינאלסטים לא מועמדים לקבלת התואר של "הפייבוריט של אמריקה", אני לא אתפלא אם הוא ניצח במקום שלישי אחרי דן ואיאן.

אורישקי

New member

יש אמת במה שאמרת, בכל אופן מבחינתי הוא מלך העונה וחבל שזה נגמר ככה.

ובאמת לגבי המשפט האחרון? בכל אופן לא מאמין שהוא גם עקף את בריטני או את ג'אנל שעדיין פופולארית למרות ההדחה המוקדמת. אני קורא מלא תגובות שמופתעות מזה.

מסכים לגבי הפורמט של הגמר, אף פעם אין זמן לעשות משהו נורמלי.
חוץ מזה, אנחנו ב-2012 - תעברו לשידור HD או לפחות 16:9!!!

לגבי דן, לא הכי הבנתי למה ההדחה של שיין הייתה מיותרת.
נכון שהחשיבה הייתה בעיקר לפיינל 2, אבל אם היה משאיר את שיין, זה לא משנה אם הוא היה קצת חביב יותר על המושבעים, היה לו הרבה פחות סיכוי להגיע לגמר בכלל.
חוץ מזה שאני גם לא חושב שזה היה מוגזם מצידו לחשוב שיש לו סיכוי לנצח נגד דניאל/איאן..

Nameless One

New member

זה בעייתי עם פורמט השידור, זה יצריך את החלפת כל המצלמות בבית למצלמות HD + מקום לאחסן 70 יום של חומר מצולם מ50 מצלמות,לא משתלם בשביל CBS עבור תוכנית שמשיגה רק רייטינג סביר.

בקשר להדחה של שיין,בהתבסס על משימות הקודמות, סביר מאוד להניח שהוא היה מפסיד את המשימה השלישית, כך שהHOH היה של דניאל או דן. במידה ודן היה זורק את הHOH האחרון לדניאל ומשכנע אותה להדיח את שיין, הוא היה נמצא במצב הרבה יותר טוב בפיינאל 2. אבל אפשר להבין למה דן לא רצה לקחת את הסיכון, ואני בטוח שהוא חשב שהמצב שלו הרבה יותר טוב אצל המושבעים.

הבנתי
עצוב לשמוע.

והסיכויים שזה היה קורה, הרבה יותר נמוכים... אבל טוב, כבר לא נדע חח

אורישקי

New member
ועוד דבר אחרון

BB חייבים לשנות את הפורמט של הגמר ודחוף. להחזיר את זה לימים שבהם לכל מושבע הייתה שאלה אישית והמודח האחרון היה מודח כמה ימים לפני.
דן ואיאן כל הגמר התפרצו אחד לדברים של השני בגלל שלא היה להם זמן לדבר, זה היה ממש מעצבן האמת.

ProzaC4387

New member

עד לפני העונה הזאת, תהיתי לעצמי מי השחקן היותר טוב.
ד"ר וויל או דן. שניהם מאוד שונים.
שניהם יודעים לזהות אופי של בני אדם. שניהם יודעים לשבור אותו, אבל כל אחד בדרך שונה.
דן יותר מחושב. חושב כמה שחמט כמה צעדים קדימה. הוא חושב מה הבן אדם יעשה בעתיד ולכן מה אני צריך לעשות עכשיו כדי שבעתיד יעשה משהו אחר.
ד"ר וויל הוא תופעה על אנושית. הוא יודע להכנס לראש של אנשים. הוא יודע לשבור אותם באותו רגע. הוא פחות חושב על העתיד כי הוא בטוח בעצמו כל כך.
העונה הזאת קיבלתי את התשובה. דן זז מהמשחק שכל כך הערכתי אצלו בעונה 10. הוא הראה הרבה ניצוצות מכך בעונה הזאת גם כן. ביצירת ברית חזקה למרות שכולם פחדו ממנו, בהדחה של בוגי, בהדחה של ג'אנל וכמובן בהלוויה שגרמה להדחה של בריטני. אפילו אהבתי את הפעולות שלו באתגר HOH Vאחרון ששיחק בין איאן לדניאל. אם רק היה נשאר בגישה הזאת הוא היה מגיע לאותו מקום בגמר וכנראה זוכה.
אבל כל השבועות הלא נחוצות האלה. לתת חפצים של המשפחה. לטעמי זה טמטום. אתה כורת קשר עם אנשים שאסור לך לצאת ממנו אחרת תקבל סכין חזרה. והוא קיבל בהצבעות הגמר.
דן התמוטט מיותר מדי כוח במשחק.
אז מי יצא המנצח מהעונה הזאת?
ד"ר וויל. שאפילו כשהוא לא במשחק גרם לי להלם כשידע שאיאן יזכה עוד בימים שאיאן לא הראה קמצוץ של ניצוצות שהוא יודע לשחק.
לא מזמן ראיתי את האולסטאר שוב. ועם כמה שמדהים מה שד"ר וויל עשה בעונה הזאת יש שיגידו שהוא לא זכה בה למרות הכל. אני איכשהו יכול לראות בעיניים שלו שהוא רצה שמייק בוגי יזכה בעונה הזאת.

וויל השחקן הכי טוב שהיה ב BB ואני מקווה שנזכה לראות אותו שוב. דן לא רחוק ממנו. בטח בשלישיה. אבל ג'ורדן יש רק אחד.

כל הכבוד לאיאן. מגיע לו. עד ההלוויה היה זה ששלט במשחק מאחורי הקלעים. בשלב הזה דן לקח את המושכות ואיאן נגרר קצת מאחוריו. אבל כמו שידע להסביר למושבעים לקח את האתגרים כשצריך וגרם למישהו כמו דן לקחת אותו לסוף. ונתן נאום יוצא מן הכלל. וזה קשה כשמישהו כמו דן יודע להסביר את עצמו כל כך טוב. מזל טוב.

niro62

New member

בעיקר באח הגדול, יש שחקנים שאפשר להביא אותם 100 פעם והם לא ישעממו ולא יעצנו, וויל הוא אחד מהם, אני מקווה שניראה אותו שוב

אני מודה שלא ראיתי את עונה 2, ואולי בגלל זה אני פחות מתלהב מוויל.
ככה שמבחינתי דן לגמרי מקום ראשון.

אני באמת לא מבין,
1. לגבי "השבועות הלא נחוצות" - למה אתה חושב שהם לא היו נחוצות?
כי לפי דעתי, כל דבר שהוא עשה במשחק היה נחוץ.
הוא לא עשה שום דבר סתם כי בא לו, סתם כי הוא רשע.
הוא נשבע, הוא הביא חפצים, הוא אמר הרבה מילים כדי שאנשים יאמינו לו וייקחו אותו לסוף, אחרת הוא פשוט לא היה שורד.
ואין מה לעשות. אם הוא לא היה עושה את זה, הוא היה מודח. אז מה עדיף? לשקר/לרמות/לבגוד ולהגיע לסוף עם סיכוי לנצח, או לשמור על הקשרים ולהיות מודח?

2. כל הזמן אתם משווים אותו בתור שחקן בעונה 10 ובעונה הנוכחית.
אני לא ממש זוכר את המהלכים שהוא עשה בעונה 10,
אז הלכתי להיזכר וראיתי קצת מגמר עונה 10 וזה לא נשמע כזה שונה. גם שם הדיון של המושבעים היה על "משחק מלוכלך" וכמה מגיע לו,
והבטחות שהוא פיזר ולא קיים.
ההבדל ששמתי לב אליו זה שפשוט זה היה בכמות הרבה יותר קטנה מהעונה הנוכחית ואנשים אהבו אותו ממש שהם העלימו מזה עין. הוא לא היה צריך לבגוד בכ"כ הרבה אנשים בכזאת עוצמה, כמו בעונה הנוכחית.
חוץ מזה שממפיס היה נגדו, ככה שזה היה יותר פשוט.
בקיצור, קשה להשוות בין העונות האלו, שתיהן הביאו מצבים שונים ואנשים שונים ודן הסתגל לזה ועשה מה שהיה צריך לעשות.

אני מודה שאם הייתי מושבע ודן היה משקר לי או בוגד בי, לא בטוח שהייתי מצביע לו. אבל אני מדבר בתור צופה.

ProzaC4387

New member

- על פי מה אתם אומרים שאם לא היה נשבע לאנשים הוא היה מודח?
צר לי אבל אני במקום דן יכול לחשוב על כמה דרכים להשאר במשחק במקום "להשבע" לכל האנשים במשחק. אם ברצונך לשמוע אני אתן לך כמה.

- אם אתה באמת אומר שלשקר לבן אדם הממוצע שאתה מבטיח לו בטבעת של אשתך שאתה איתו לפיינל 2 לא טמטום אז צר לי אבל עדיף לך לא להגיע לBB בקרוב. השבועות האלה לא נחוצות באליל. דן בתור דן היה אמור לכרות איתם בריתות בלי להשבע בכלום. זה מה שחיסל אותו בסוף.

- אני לעומתך לא מסתכל על משחק ב BB כ'מהלכים'. אני מסתכל על כל הדרך. אפילו אם בפרקים הראשונים הוא שכב על הספה ולא דיבר הרבה, התבונן והבין נגד מי הוא, אני לוקח את זה כמשהו טוב. ובעונה 10 הוא התחיל כשהוא היחיד שהצביע בעד בריאן וכל הבית נגדו. כלומר גם שם התחילו כשכל הסיכויים נגדו. דן נתן הופעה במשך כל העונה.

- אתה מודה שאם היית מושבע היית מצביע נגדו, כלומר דן לא שיחק טוב כדי לנצח את העונה. וזה מה שאני טוען. ולהגיד 'אם לא הייתי עושה את זה הייתי מודח' מבחינתי זה להגיד 'אני לא שחקן מספיק טוב כדי לנצח את הטובים ביותר'.

לסיכום.
לאחר ההלוויה (שזאת הנקודה שירד לי מהמשחק של דן בעונה הזאת) דן יכל לקנות את פרנק בלי להשבע. דן יכל להעיף את פרנק ולא לקבל נזיפה בגמר. במצב הזה דן היה במצב מדהים בבית, כשג'ן איאן ודניאל רוצים להגיע איתו לסוף. אבל גם להם הוא נשבע בכל מני דרכים שונות. ג'ו ושיין הם לא מהטיפוסים שעושים לך בעיות. יכל בקלות להעיף אותם בכל מני דרכים.

niro62

New member
ועדיין היו אנשים לאורך העונות

שידעו להצביע גם למי שפגע בהם העיקר שהמנצח יהיה ראוי, וככה מבחינתי חבר מושבעים צריך להיות, ואיבל דיק הוא הדוגמא הכי טובה לזה כי הוא גם פגע באנשים אישית ומירר לכמה את החיים שזה הרבה יותר גרוע מלהפר הבטחות, ואותו דבר עם בוגי, שכמעט הלך מכות עם האווי ושיקר לכולם בצורה הכי שפלה שאפשר ועדיין הצביעו לו ולא כעסו והצביעו לאריקה.

ProzaC4387

New member

תחשוב על החיים שלך.. מה יותר יפגע בך... בן אדם שלא אכפת לך ממנו שצועק עליך או ממרר לך את החיים או בן אדם שגורם לך להתקרב אליו כל כך ולהבטיח לך דברים שאתה בטוח שהוא 100 אחוז איתך ואז לתקוע לך סכין בלב.
ההבדל בין דיק לדן (בעונה הנוכחית).

niro62

New member
חד וחלק

מהאופציה הראשונה הייתי נפגע יותר, כי בן אדם שלא קרוב אלייך אין לך שום רצון או שום סובלנות לחטוף ממנו על הראש, לעומת זאת לבן אדם שהיה קרוב אלייך, ניתן לסלוח, ובנוסף בוא לא נשכח שמדובר פה באנשים שחברים שנים, כמו שאתה מכיר את חברים שלך ואני מכיר את חברים שלי, הם כולה נפגשו בתוכנית ריאלטי וידעו מההתחלה שזאת תוכנית שגם אם הם מסתדרים עם כולם, בסופו של דבר ישקרו להם.
וחוץ מזה איאן גם בגד בפרנק, ג'ן ואשלי, בגידה שלדעתי הייתה הרבה יותר מכוערת ועדיין כל אלה הצביעו לו, זה רק מראה על הקושי שלהם להצביע לבן אדם ששיחק הכי טוב, כי הוא הביס אותם, ומשם בעיקר מגיע הכאב שלהם

ProzaC4387

New member
צר לי אבל

אתם ממש תמימים.
כי אתם מניחים מדעתכם שכל מי שבא למשחק הזה מסוגל להשאיר את הרגשות בחוץ. מתוך 14 עונות כמה אנשים כאלה כבר היו?
נראה לי אפשר לספור אותם על יד אחת.
זה לא דבר שכל כך קל לעשות.
וצר לי להגיד לכם אבל אני מניח שרובכם יקבלו בראש באותו רגע אם מישהו יפגע בכם. אין לכם מושג בכלל מה זה להיות סגור בתוך בית. חודש ומשהו ימים. הבן אדם שהוא ברית שלכם פתאום נראה כמו החבר הכי טוב שלכם מהחיים. או האח מהמשפחה שלכם. המוח האנושי יכול לתעתע בכל מה שקשור לרגשות.
לכן אני לא מקבל את הביקורת שלכם על המושבעים. הביקורת היא רק על השחקן שהגיע למצב שכל כך הרבה מושבעים לא אוהבים אותו.

ההפקה בחרה את הקאסט. אתה בתור שחקן צריך להתמודד עם מה שהפילו עליך.

B R A Y E R

New member
מנהל
הוא לא צריך לחשוב על החיים שלו

מסיבה אחת - זה משחק. והם יודעים מראש שזה משחק. והם מכירים בתנאים של משחק. הכל הצגה אחת גדולה.

NP16

New member
חבל לי

שכשאמרו לדן "נשבעת ונשבעת באשתך". שהוא לא פשוט ענה להם:
"נשבעתי לאשתי שאנצח את המשחק ואביא כסף למשפחה שלנו".

Boran

New member

הוא אמר בדיירי רום בשלב מסויים: "אמנם נשבעתי באשתי, אבל זה מה שהייתי צריך לעשות כדי להועיל לשנינו בטווח הרחוק". זה משפט שמאוד קיוויתי שהוא יגיד.
באופן כללי, דן בנאום שלו ליקק לכל המושבעים באופן שקוף מדי, במקום לשחק על הקלפים החזקים שלו (ואלוהים יודע שהיו לו מספיק)

אורישקי

New member

במצב של משחק אז לגמרי מי שפגע בי. אין לי שום ספק שהייתי מצביע בכל פעם למתמודד ששיחק את המשחק היפה ביותר, אלא אם כן הוא התנהג בצורה דוחה כלפיי וירד לפסים אישיים. שזה, מכל ה80 ימים שראינו את דן, הוא לא עשה

למעלה