BB1430 - ה ג מ ר

Boran

New member
וואו, לגמרי!

חייבים לעשות עונה אחת של ביג בראדר עם אול סטארים של הישרדות

מה שבטוח

זה שזה יהיה יותר טוב מעונת החורף הקודמת, שהיא אחת מחמש עונות הריאליטי הכי גרועות בעולם.

Double U

New member

אבל איזו תגובת שוק אפשר להוציא ממנה שם?
"דניאל, שיין, אתם מודחים מהמירוץ!"
"
"

niro62

New member
מקווה שלא

הם השואמנס הכי עלוב שנראה בתולדות הריאלטי, יותר גרוע משרון ודן מנו

minishe

New member

זו הודעתי הראשונה כאן בפורום אז קודם כל שלום לכולם, נעים להכיר. אני מקווה שלא תכעסו עליי מאחר וכבר בהודעתי הראשונה כאן אני חולק על רוב יושבי הפורום אבל הרגשתי שאני חייב לאמר את דעתי.

אז קודם כל לגבי העונה כולה אני חושב שהיתה עונה פשוט מצויינת עד אותו מהלך מדובר וזכור של דן (ההלוויה פלוס השכנוע של פרנק) אבל ככל שאני מעריך אותו המהלך הזה גם די הרס לי את העונה. מאותו שלב הרגשתי כמו בעונה 22 של הישרדות כשדן בתפקיד רוב והשאר בתפקיד המעריצות שלו. אני פשוט לא מצליח לקלוט איך הם כולם רואים את דן דוקר אנשים בגב על ימין ועל שמאל מול העיניים שלהם ועדיין כולם בוטחים בו והולכים אחריו. צר לי, אבל יותר משאני חושב שמדובר ביכולות של דן אני חושב שמדובר בטיפשות של השאר.
למעשה המהלך הזה של דן גרם לי להבין שמדובר בעונה עם שחקנים מקוריים די גרועים שניצלה בזכות החזרה של שחקני עבר שהרימו אותה לרמה הרבה יותר גבוהה. ברגע שבריטני (אמנם הייתה רגישה מדי וקצת פרנואידית אך לפחות הבינה את המשחק וידעה לשחק אותו) הודחה דן נשאר היחיד מבין השחקנים החוזרים והמשחק מבחינתי הפך למשחק של "וואו מה אתם עושים, השתגעתם?" ולא "וואו, איך חשבת על זה, גאון?" שהיה משפט שאמרתי לא מעט עד אותה הדחה.

ועכשיו לדן. אז קודם כל אני נותן לו קרדיט גדול על המהלך שעשה על מנת לשכנע את פרנק להוציא אותו מרשימת ההדחה. מדובר במהלך בהחלט גדול (אם כי כל הדרמה שלוותה לצד המהלך הזה הייתה די מיותרת וגרמה לכל המהלך להראות יותר ממה שהיה באמת). מדובר במהלך ממצב של חוסר ברירה שנועד להציל את עצמו מהדחה ועל כך בעיקר ההערכה שלי.
מעבר למהלך הזה לא אהבתי את דן ולא מתתי על המשחק שלו. קודם כל,כפי שצויין כאן על ידי אחד הכותבים גם לי היתה תחושה שמאותו מהלך דן התנהל הרבה מתוך שיכרון כח ויותר מאשר לפעול בחכמה (ואין ספק שדן אדם חכם) הוא פעל מלוכלך. אני לא מסכים שהוא חייב היה להתלכלך בכדי להתקדם במשחק, סך הכל מצבו היה לא רע אחרי שבריטני הודחה ולא היה נראה שהוא הולך להיות מודח בקרוב. חוץ מזה המשחק של דן ממש לא היה חף מטעויות:

1. במשחק כמו ביג בראדר (או הישרדות) צריך להבין שכלי המשחק לא עשויים מפלסטיק או מעץ. הכלים הם בני אדם עם תחושות, מחשבות ובעיקר רגשות. וכששחקן מגיע למשחק הזה גם עובדה זו צריכה להלקח על ידו בחשבון. זה אמנם מאוד קל לשבת על הספה בסלון מול הטלויזיה או מול המחשב ולקרוא למושבעים ממורמרים אך כשאדם מרגיש שנדקר בגבו על ידי אדם אחר מאוד קשה לשכוח ולסלוח (גם אם הגיע למשחק בידיעה שזה עלול לקרות). אני די משוכנע שאחוז גבוה מאוד מכל קוראי ה "מושבעים ממורמרים" היו הופכים ל "ממורמרים" בעצמם לו היו עומדים בסיטואציה הזו. בסופו של דבר דן לא חשב על זה והתוצאה 6-1.

2. כפי שציינתי מהרגע שבריטני הודחה דן נשאר עם אנשים שלא בדיוק ידעו איך לשחק את המשחק. בכל סיטואציה אחרת סביר להניח שלאחר פעם-פעמיים שדן היה דוקר אנשים בגב השאר היו מבינים את זה ומעדיפים לבטוח וללכת עם אנשים שהסיכוי שידקרו אותם בגב קטן יותר ולא עם דן. במצב שכזה שיטת המשחק של דן היתה עובדת לרעתו. אז יש שיאמרו שצריך גם לדעת לקרוא את אלו שמשחקים איתך ודן עשה זאת ולכן פעל כפי שפעל אך עדיין מדובר בסיכון (בעיניי מיותר) שכן כבר נראו שחקנים שעושים רושם שכלל אינם מבינים במשחק אך למעשה מבינים בו לא מעט. בכל מקרה אני חושב שדן חשב שזו הדרך לשחק את המשחק וגם אם היו עומדים מולו שחקנים שיודעים לקרוא את המשחק הוא היה פועל באותה דרך (ואז לדעתי היה עף עוד לפני הגמר).

לסיכום אני חושב שעד שלב מסויים העונה הזו הייתה מצויינת ומאותו שלב ירדה ברמתה אך עדיין מדובר בעונה לא רעה בכלל. לגבי הזוכה יותר משאני שמח שאיאן ניצח אני שמח שדן לא זכה.

עכשיו לעונה החדשה של הישרדות שבעונה שעברה הוכיחה שאפשר לשחק את המשחק הזה, לבגוד ולשקר ועדיין לצאת מזה נקי יחסית ולזכות במשחק.

אורישקי

New member
ברוך הבא

בעיקרון דן היה מניאק גם בעונה המקורית שלו והוא שיקר לאנשים ועדיין ניצח 7-0, כנראה שהוא ציפה שאותו דבר ייקרה עכשיו. אני חושב שמה שהפיל אותו היה שאנשים לקחו קשה את השבועות בעיקר, בנוסף לבגידה זה מבחינתם היה "איך דן הנוצרי האדוק מאז להישבע ככה ולשקר?", בכל אופן הם ברובם היו ממורמרים וההצבעות של ג'ן,ג'ו ואשלי היו לא מובנות בכלל מבחינתי.

Boran

New member

רק עכשיו נפל לי האסימון. אמנם ההצבעה היתה 6-1, אבל ה-"1" היתה ההצבעה של דניאל, שרק הצטרפה בסוף ולא היתה בדיונים של המושבעים.
תמיד תהיתי איך זה שהמושבעים עושים ביניהם דיונים ושכנועים וכו', ועדיין כמעט אף פעם לא מגיעים להחלטה פה אחד, אלא עדיין כל אחד חושב משהו אחר. יכול להיות שכאן באמת כל המושבעים דנו, והגיעו למסקנה שהם מסכימים שאיאן צריך לקחת מול דן. זה ההסבר היחיד שיש לי לזה שההצבעה היתה פה אחד, כולל ג'ן ג'ו בריטני ואשלי.

willo

New member

זה הרבה יותר מזה, כשדניאל הצביעה היא אמרה במפורש שהיא מצביעה כך רק כי ניסתה לשמור על המילה שלה בעבר והיא מנסה להמשיך בכך.

כך שגם היא רצתה להצביע לאיאין כמו כולם רק החליטה לשמור על המילה שלה ולא כי היא חשבה שמגיע לדן.

minishe

New member
תודה

האמת שאת BB התחלתי לראות ברצף מעונה 12 ועדיין לא ראיתי עונות קודמות ולכן לא ראיתי את העונה הראשונה של דן וכמובן שאני לא יכול להגיב על מה שקרה שם.

ממה שאני ראיתי בשלוש העונות פלוס 24 עונות של הישרדות הרי שברור שאין נוסחה שיכולה להבטיח למישהו ניצחון. יש כל מיני גורמים נוספים שעשויים להפיל שחקן מצויין בשלב מוקדם יחסית או לזכות שחקן די גרוע במשחק (מי אמר פאביו?). בסופו של דבר כשאני בוחן שחקן אני מסתכל על סיטואציות ביחס לרוב העונות ולא ביחס לעונה ספציפית זו או אחרת. ובדרך כלל ממה שאני ראיתי יש יחס די ישיר בין רמת הליכלוך של שחקן לבין רמת ה "מירמור" של המושבעים.

שני אגבים:

1. כפי שציינתי אין לי בעיה עם שחקנים שבאים לשחק את המשחק, לשקר ולבגוד. השאלה היא איך, מתי ולמי. אמנם ראיתי רק 3 עונות של ביג בראדר אבל אם אוסיף את 24 העונות של הישרדות שראיתי לדעתי דן שיחק את אחד המשחקים המלוכלכים ביותר שראיתי. לא בגלל ששיקר ורימה אלא בגלל המינון והדרך. ואני רוצה להזכיר שוב את קים מהעונה האחרונה של הישרדות. גם היא שיקרה ובגדה אבל עשתה את זה (לדעתי כמובן) הרבה יותר נכון מדן ולכן בסופו של דבר יצאה די נקייה.

2. עדיין ולמרות הכל אני עדיין חושב שדן שחקן בהחלט טוב רק שלדעתי כמות הסופרלטיבים שקיבל כאן בפורום הייתה קצת מוגזמת.

ProzaC4387

New member

אני בדיוק עכשיו צופה בעונה 10 שוב כדי לצפות בדן המקורי.
זה דן שונה.
בפרק 13 אחרי 12 פרקים שישב מאחורי הקלעים וצפה בכל הפיצוצים בין הדיירים דן נחשף כשהיה הקול המכריע להדיח את ג'סי. בהדחה הזאת שיקר לג'רי במיוחד ולשאר האנשים שרצו שממפיס יודח כשהבטיח להם שיצביע איתם.
דן נותן שם וידוי ב DR שאכן שיקר לאנשים, אבל לא נשבע בצלב שלו ולא בדת שלו (באותו זמן לא היה לו אשה, אלא חברה אחרת).
וזה מה שאני אומר. מהלכים כאלה צריך לעשות ב BB. אבל אין צורך להשבע בדברים.

niro62

New member
אבל אם מישהו

כמו פרנק בא ואומר לו תשבע שאתה לא מדיח אותי, ובעצם הוא כן מתכוון לעשות את זה, והוא יודע שפרנק יעשה בלאגן יחשוף אותו וישים עליו מטרה אם הוא יגלה שדן שיקר, אז מה הוא אמור לעשות?

ProzaC4387

New member

אל תיהיו קטנוניים. ברור שאם מישהו שואל אותך אתה אומר כן נשבע.
אבל בין זה ובין זה ולבוא לאנשים וישר לומר I SWEAR I SWEAR ולתת חפצים אישיים יש הבדל גדול.

למרות שאני אם הייתי בבית ואיכשהו היו יוצאים לי מהפה המילים האלה הייתי עושה הכל כדי לא להדיח את הבן אדם אישית. זאת דרך המחשבה שלי. לדוגמה אם באתגר HOH נשארתי אני ועוד בן אדם ואני אומר לו אני מבטיח שלא אשים אותך להדחה כדי שיפרוש. אין סיכוי שאני אעשה את זה.

למעלה