Journey to the Centre of the TARDIS

נטאשKה

New member
לדעתי זה קריא בדיוק כמו

שקלרה מבינה כל דבר אחר, באמצעות מנגנון התירגום של הטארדיס. יוצאת מנק' הנחה שהספר כתוב בגאליפריינית

Ayelet 363

New member

חשבתי על זה, אבל תהיתי אם זה לא משהו שצריך להיות יותר מוסתר. אני גם לא בטוחה אבל חשבתי שהיה קטע שבו הטארדיס לא תירגמה דברים שהיו כתובים בגאליפריינית, ולא ציפיתי שהשם שלו באמת יהיה רשום באנגלית. אני גם חושבת שיותר הגיוני שהספר כתוב בגאליפריינית... כנראה אני סתם מתעמקת בזה יותר מדיי וזה ההסבר.

נטאשKה

New member

לגבי היותר מוסתר, בניגוד למשל למוצג על כן באמצע הספריה (ואפילו זאת הספריה הפרטית של הדוקטור, הרי אתה יודע שיש לך בת לוויה בטארדיס ואתה לא מונע ממנה להסתובב בחדרים) - אני מבינה למה את מתכוונת, אבל זה אמין בעיני פשוט בגלל שהדוקטור הוא לא בדיוק טיפוס מסודר ודקדקן. הוא די סומך על זה שהוא יסתדר בכל מצב וזהו.

meilla

New member

אם תחשיבי את העריסה, שריבר אמרה לאיימי שהטארדיס לא מתרגמת את השם כי זה גלאפריית *ישנה*, אולי יש הבדל בין גלאפריית "חדשה" ל"ישנה". והטארדיס לא מתרגמת את הישנה כי מי שייצר אותה (טיימ לורד) לא רצה שהיא תתרגם מכול מיני סיבות, אולי פוליטיות בעיקר (רוצים הישנה תשאר סודית או מתכחשים לישנה).
ככה שהספר עצמו היה בגלאפריית חדשה.

רק השערה

pennylane11

New member

היו הרבה דברים שממש אהבתי. במיוחד הטארדיס עצמה, הספריה, הבריכה, העובדה שיש לו חדר של המלוות, לראות את אינציקלופדיית היסטוריית גאליפריי בבקבוקים, יש שם הרבה מאוד דברים שמאוד ריתקו אותי. אפילו הרעיון שהיצורים האלה הם הם מהעבר והעתיד היה פתרון יפה בעיניי, כי המחשבה על זה שיש חייזרים-מפלצות-ת'ינגי בטארדיס סתם ככה מסתובבים חופשי ולא יודעים על קיומם עד עכשיו לא מצאה חן בעיניי, אז טוב שזה נפתר ככה. מצד שני, היו גם הרבה דברים שלא אהבתי, לדוגמה- הטיול בתוך המנוע המתפוצץ, ה"היי יש פה ריפט בזמן ובמרחב! בואו ניכנס לתוכו!!!" שמאפיין כל כך את הסדרה פתאום, לא יודעת, היו הרבה דברים שלא נהניתי מהם וחבל לי מאוד, כי כן היה פרק טוב.

נטאשKה

New member
מחשבות על הפרק

נתחיל מהשורה התחתונה - היה פרק מעולה. מעולה. מ-עו-ל-ה. אם העונה הזאת תסתיים כמו שהיא המשיכה מאמצעיתה, היא תצליח להשתוות לכל עונת מופת קודמת בקאנון.

השם של הפרק היה אמיתי ולא "רימו" אותנו או "עבדו" עלינו. באמת הגענו למרכז הטראדיס ובדרך עברנו בהמון מקומות שמעולם לא היינו בהם. כולם בטארדיס. אני נורא אוהבת פרקים שמתרחשים בטארדיס עצמה, אני נורא אוהבת פרקים שבהם הטארדיס מקבלת מקום של כבוד וכיוון שאין ספק שהטארדיס היא הקומפניאן הנצחית, הטובה והאהובה ביותר על הדוקטור - הפרק הזה בהחלט היה ראוי לה.

העלילה - כל מה שהיה קשור בטארדיס, קלרה ודוקטור היה מושלם. האחים שמתעסקים בזבל מתכות וכ'ו - מבינה למה הם שם, כי אחרת 90% מהפרק היינו רואים רק את הדוקטור וקלרה בנפרד, מדברים לעצמם. אבל... מעדיפה שתומפסון היה מוצא לכך פיתרון אחר. הייתי מעדיפה האמת שהדיאלוגים יהיו עם הטארדיס עצמה, שהייתה שקטה באופן כמעט חשוד.

יחד עם זאת אם כבר החליטו ללכת על עניין האחים, אז מצטערת - תשקיעו בדמויות האלה טיפה יותר. מה היו השמות שלהם בדיוק? זה היה קצת מעצבן עבורי, כי לא משקיעים לנו בלהכיר אותם ולהתחבר אליהם, אבל אז אנחנו אמורים כאילו נורא להתרגש מזה שבעצם האנדרואיד הוא בן אדם. לא. פשוט לא.

משהו נוסף - גם אם יש לכם צורך בדמויות משנה ע"מ לקדם את העלילה ולייצר דיאלוגים והצורך מובן, למה אי אפשר להסתפק בזה שהם באמת יהיו דמויות משנה מניעות עלילה? הם יכלו להיות סתם שלושה אחים שמתעסקים בשאריות וזבלי מתכות. הם לא צריכים גם את "סיפורם המרגש" שלאף אחד לא באמת אכפת ממנו, מה גם שהסיפור עצמו מגוחך לחלוטין - אחים שמשקרים לאח השלישי שהוא אנדרואיד כדי להשתלט על הקפטניות של הספינה? פחחחחח. זה מה שיש לי להגיד.

והעיקר - בשביל מה היינו צריכים את הסיפור הזה? מה שקורה עם קלרה-דוקטור-טארדיס מספיק כדי לפרנס שלושה פרקים. באמת שהתוספת הזאת הייתה סתם מסיחת דעת ומיותרת.

הכל כמובן בסייג של אלא אם כן... למשל, אלא אם כן האחים האלה יופיעו שוב ויתברר שהסיפור המעצבן וחסר החשיבות שלהם סוגר את כל השאלות שלא נענו אי פעם בסדרה

NOT!

ובחזרה למה שבאמת מעניין -

כשהדוקטור מהעתיד מדבר אל הדוקטור של לפני התאונה של הטארדיס, הדוקטור של לפני נראה קצת בהלם, כאילו מעולם הוא לא ניגש אל עצמו הקודם, או שזאת רק אני?

מה לכל הרוחות היה הדבר הקטן הזה שהדוקטור מוסר לקלרה? מעין קפסולה עם הודעה?

קלרה רואה את השם של הדוקטור! קלרה רואה את השם של הדוקטור! קלרה רואה את השם של הדוקטור! ולא רק שהיא רואה את השם של הדוקטור, היא גם אומרת So that's who.... מה שאני מבינה ממנו שיתכן שקלרה מכירה את הדוקטור באופן אחר. אני מפתחת כאן תיאוריה מגוכחת? אני היחידה שחושבת ככה?

אבל עזבו את זה - קלרה רואה את השם של הדוקטור! ואז כמובן קלרה שוכחת את השם של הדוקטור. טוב, האמת זה היה צפוי. כבר כתבתי לדעתי שלא משנה מה הדמויות יגלו על הדוקטור, אנחנו הצופים לא נדע את זה ובכנות? אני מקווה שלא נדע את זה.

בניגוד להרבה אנשים אחרים פה ממש ממש לא התעצבנתי מזה שקלרה שוכחת הכל בסוף. למה? כי - א' אני לא חושבת שמופאט סיים להגיד את מה שהיה לו להגיד ושהיא פשוט שכחה ובזה זה נגמר. ב' זה פתרון מוצלח, בדרך להניע את העלילה לעוד שיא שחוקר את הזהות של הדוקטור, שאמור להגיע כנראה לשיאו בפרק הסיום. הרי אם היה הייתה זוכרת (גם אם לא היו אומרים לנו מהו) את הכל, העלילה כבר הייתה מגיעה לשיא עקום בחריקה. השיא אמור להגיע בפרק האחרון, לא עכשיו.

בנוגע לזה שקלרה קוראת באנגלית את הספר - לדעתי מדובר במנגנון התירגום של הטארדיס.

ותסלחו לי שאני חוזרת על עצמי אבל הטארדיס, פאקינג ביוטיפול טארדיס, עם מלא חדרים שעד כה רק שמענו עליהם, עם קולות העבר של הדוקטורים הקודמים, עם טריליון רפרנסים לעלילות משנה בזמן שקלרה עוברת בחדרים, שאת רובם אני באמת לא זוכרת כרגע ורק שמתי לב תוך כדי הפרק, כמו למשל הטארדיס הקטנה של מלס ועם הציטוט המנצח -
Oh that's just showing off!

וכן, הרגע שבו הדוקטור כבר לא עומד בזה יותר ומתפרץ על קלרה עם כל החשדות שלו, בשיא האמוציות של מה שהם עברו, הקטעים על הגשר מול הכוכב שגם הזכירו לי מאוד את מסע הארורים, הדוקטור הרמאי עם שעון ההשמדה והניצוץ בעיניים ובעיקר אחד הרגעים הכי יפים ומרגשים בפרק שמלא רגעים מרגשים - הדוקטור נשבר כשנראה לו שאין לו דרך לעזור לטארדיס.

אח, איזה פרק! לא יכולה כבר לחכות לחזור מהעבודה ולראות אותו שוב ולהתחיל לחפור בתוך כל הפרנסים שלו.

טוב, פרקתי. די

Ayelet 363

New member

"מה שאני מבינה ממנו שיתכן שקלרה מכירה את הדוקטור באופן אחר. אני מפתחת כאן תיאוריה מגוכחת? אני היחידה שחושבת ככה?"

אני ממש אוהבת את התיאוריה שלך!
לא חשבתי כך קודם, אבל אני חושבת שזה הגיוני...
זה גם אולי מתחברת לקטעים של "Run you clever boy, and remember"
אולי זה קשור גם למה שהיא מבקשת ממנו שיזכור...

או שזה אולי רק בתור תשובה לשאלה מי הדוקטור, אבל הרעיון מעניין מאוד...

נטאשKה

New member
ברור לי שזה יכול להיות שום דבר |ספויךר|

וזה פשוט So that's who... you are ברמה של that's you'r name וזה יכול להיות תחביר שעוקם למשחק המילים של העונה Who, אבל מכיוון שבכל זאת מדובר בתסריטאי כותב אנגלית מלידה ומכיוון שתיאוריה זה יותר מעניין מלא תיאוריה, אז הבחירה באז זה מי ש... במקום באז זה השם שלך אומרת דרשני. היינו אז זה מי שאתה.

זה גם יכול כמובן להעיד על זה שהדוקטור הוא בכלל לא טיים לורד וכל מה שספרו לנו ביובל האחרון זאת מזימה אחת גדולה

meilla

New member
ברור

הוא תושב מאפלפצ'יה(כי גם להם יש שתי ללבות) שגנב טארדיס

נטאשKה

New member

אני יודעת, אני יודעת, אני יודעת! הוא מושתל הלב הראשון בהיסטוריה! לפני שהם ידעו איך להוציא את הלב הקודם!

ailag

New member

אגב, יש תאוריה שלדוקטור הראשון (והשני?) היה לב אחד, כי איאן בודק לו דופק ולא מוצא שום דבר יוצא דופן. אבל זה משהו של המעריצים, לא בשום קנון. נדמה לי שלשני עושים בדיקה רפואית גם, לא יודעת אם ומתי.

ailag

New member
הצוות

האחים לא צריכים להיות מרכזיים כי לא כל דבר צריך להיות מרכזי. הם כן דמויות שמשאירות מקום לתהות עליהן ככה בדקות לפני שנרדמים, כמו ב SILENCE IN THE LIBRARY הצוות של הארכיאולוגים - איך זה להיות כל הזמן באותה חללית עם צוות שקורא לך "דייב האחר", המשני (גם אחרי ש"דייב הרגיל" מת)? איך זה להיות באותה חללית עם צוות שמזלזל בך? לחיות כל החיים בידיעה שאת סתומה? ואם פתאום את חכמה, זה משפיע עלייך?

פה זה הם. הם אנשים מאוד קיצוניים. אוספים זבל - או חותכים אותו או זורקים אותו. והם יזרקו את הטארדיס עם קלרה בתוכו אם אין לה ערך כלכלי בשבילם. והם יחתכו חלקים מהטארדיס לרווח אישי גם כשהם בטוחים שהם בסכנה. אז כן, הם גם יתעללו באח שלהם בשביל להשיג דברים.
ומצד שני, יש להם גבולות. אח לא יקטע את היד של אחיו ואולי יביא למוות מדימום יתר. אח יציל את אחיו מנפילה, גם אם זה מסכן אותו, וגם אם הרגע אמרו לו לא.
לא כל האנשים בכל המקומות וכל הזמנים חושבים שאותו הגיון כמוך וכמוני, זה גם היה הסיפור עם הטסלקטה.

זה מצד אחד מביא עוד רובד כלשהו לסיפור ומצד שני לא תופס את תשומת הלב שלנו בזמן הפרק, כי סיפור זה לא רשימה של דברים שהוא בא להעביר, אלא מסע שהכותב מוביל אותנו בו. וצריך שם להבדיל בין עיקר לטפל. ואהבתי שהוא עשה שם טריק מופאטי שכזה, של להכניס טפל ולהשאיר אותו שם. לעומת למשל בפיראטים שהם סתם היו פיראטים.

נטאשKה

New member
לא כתבתי שהם צריכים להיות מרכזיים

כתבתי שאם הם לא מרכזיים אז יש יותר מדי סיפור איתם ואם רוצים שכן נתרגש אז לא בנו אותם מספיק. ממש אין מה להשוות אותם לסיפור המשני בפרקי הספריה. שם בהחלט בונים את הסיפור המשני של הצוות ואנחנו לומדים להכיר מספיק כדי שנתרגש מהמוות הנורא שקורה. פה זה לא קרה מבחינתי.

עצם העובדה שמבחינתי הסיפור המשני היה בנוי בצורה שהיא ממש לא משהו, לא אומר שלא הבנתי "נכון" את הצורך בסיפור משני, או שאני חושבת שכל סיפור ודמות משנה צריכים להיות מרכזיים. אני פשוט חושבת במקרה הזה, אחרת ממך מן הסתם לפי תגובתך, שהסיפור המשני בנוי לא משהו.

כי מה שכתבת בסיפא שזה מביא עוד רובד לסיפור - זה בדיוק העניין. מבחינתי זה לא נתן עוד רובד לסיפור. זה לא הוסיף וזה היה טפל, בצורה שזה נבנה ולא בצורך בזה.

איזה בעסה כולם נהנו ואני לא

ממש לא זרם לי.
איבדתי סבלנות וכמעט אמרתי לעצמי אולי אמשיך בבוקר.
חוצמזה על ההתחלה הדוקטור היה רשע. אני לא אוהבת שהוא רשע.
הסתובבו והסתובבו ודיברו ודיברו
והיה יצור מפחיד שהשמיע קולות שלא תאמו מראה.
הדבר המעניין היחיד היה הספר. זהו.
דווקא אהבתי את הסוף כי צריך למחוק את הזוועה הזו.

למעלה