מחשבות על הפרק
נתחיל מהשורה התחתונה - היה פרק מעולה. מעולה. מ-עו-ל-ה. אם העונה הזאת תסתיים כמו שהיא המשיכה מאמצעיתה, היא תצליח להשתוות לכל עונת מופת קודמת בקאנון.
השם של הפרק היה אמיתי ולא "רימו" אותנו או "עבדו" עלינו. באמת הגענו למרכז הטראדיס ובדרך עברנו בהמון מקומות שמעולם לא היינו בהם. כולם בטארדיס. אני נורא אוהבת פרקים שמתרחשים בטארדיס עצמה, אני נורא אוהבת פרקים שבהם הטארדיס מקבלת מקום של כבוד וכיוון שאין ספק שהטארדיס היא הקומפניאן הנצחית, הטובה והאהובה ביותר על הדוקטור - הפרק הזה בהחלט היה ראוי לה.
העלילה - כל מה שהיה קשור בטארדיס, קלרה ודוקטור היה מושלם. האחים שמתעסקים בזבל מתכות וכ'ו - מבינה למה הם שם, כי אחרת 90% מהפרק היינו רואים רק את הדוקטור וקלרה בנפרד, מדברים לעצמם. אבל... מעדיפה שתומפסון היה מוצא לכך פיתרון אחר. הייתי מעדיפה האמת שהדיאלוגים יהיו עם הטארדיס עצמה, שהייתה שקטה באופן כמעט חשוד.
יחד עם זאת אם כבר החליטו ללכת על עניין האחים, אז מצטערת - תשקיעו בדמויות האלה טיפה יותר. מה היו השמות שלהם בדיוק? זה היה קצת מעצבן עבורי, כי לא משקיעים לנו בלהכיר אותם ולהתחבר אליהם, אבל אז אנחנו אמורים כאילו נורא להתרגש מזה שבעצם האנדרואיד הוא בן אדם. לא. פשוט לא.
משהו נוסף - גם אם יש לכם צורך בדמויות משנה ע"מ לקדם את העלילה ולייצר דיאלוגים והצורך מובן, למה אי אפשר להסתפק בזה שהם באמת יהיו דמויות משנה מניעות עלילה? הם יכלו להיות סתם שלושה אחים שמתעסקים בשאריות וזבלי מתכות. הם לא צריכים גם את "סיפורם המרגש" שלאף אחד לא באמת אכפת ממנו, מה גם שהסיפור עצמו מגוחך לחלוטין - אחים שמשקרים לאח השלישי שהוא אנדרואיד כדי להשתלט על הקפטניות של הספינה? פחחחחח. זה מה שיש לי להגיד.
והעיקר - בשביל מה היינו צריכים את הסיפור הזה? מה שקורה עם קלרה-דוקטור-טארדיס מספיק כדי לפרנס שלושה פרקים. באמת שהתוספת הזאת הייתה סתם מסיחת דעת ומיותרת.
הכל כמובן בסייג של אלא אם כן... למשל, אלא אם כן האחים האלה יופיעו שוב ויתברר שהסיפור המעצבן וחסר החשיבות שלהם סוגר את כל השאלות שלא נענו אי פעם בסדרה
NOT!
ובחזרה למה שבאמת מעניין -
כשהדוקטור מהעתיד מדבר אל הדוקטור של לפני התאונה של הטארדיס, הדוקטור של לפני נראה קצת בהלם, כאילו מעולם הוא לא ניגש אל עצמו הקודם, או שזאת רק אני?
מה לכל הרוחות היה הדבר הקטן הזה שהדוקטור מוסר לקלרה? מעין קפסולה עם הודעה?
קלרה רואה את השם של הדוקטור! קלרה רואה את השם של הדוקטור! קלרה רואה את
השם של הדוקטור! ולא רק שהיא רואה את השם של הדוקטור, היא גם אומרת So that's who.... מה שאני מבינה ממנו
שיתכן שקלרה מכירה את הדוקטור באופן אחר. אני מפתחת כאן תיאוריה מגוכחת? אני היחידה שחושבת ככה?
אבל עזבו את זה -
קלרה רואה את השם של הדוקטור! ואז כמובן
קלרה שוכחת את השם של הדוקטור. טוב, האמת זה היה צפוי. כבר כתבתי לדעתי שלא משנה מה הדמויות יגלו על הדוקטור, אנחנו הצופים לא נדע את זה ובכנות? אני מקווה שלא נדע את זה.
בניגוד להרבה אנשים אחרים פה ממש ממש לא התעצבנתי מזה שקלרה שוכחת הכל בסוף. למה? כי - א' אני לא חושבת שמופאט סיים להגיד את מה שהיה לו להגיד ושהיא פשוט שכחה ובזה זה נגמר. ב' זה פתרון מוצלח, בדרך להניע את העלילה לעוד שיא שחוקר את הזהות של הדוקטור, שאמור להגיע כנראה לשיאו בפרק הסיום. הרי אם היה הייתה זוכרת (גם אם לא היו אומרים לנו מהו) את הכל, העלילה כבר הייתה מגיעה לשיא עקום בחריקה. השיא אמור להגיע בפרק האחרון, לא עכשיו.
בנוגע לזה שקלרה קוראת באנגלית את הספר - לדעתי מדובר במנגנון התירגום של הטארדיס.
ותסלחו לי שאני חוזרת על עצמי אבל
הטארדיס, פאקינג ביוטיפול טארדיס, עם מלא חדרים שעד כה רק שמענו עליהם, עם קולות העבר של הדוקטורים הקודמים, עם טריליון רפרנסים לעלילות משנה בזמן שקלרה עוברת בחדרים, שאת רובם אני באמת לא זוכרת כרגע ורק שמתי לב תוך כדי הפרק, כמו למשל הטארדיס הקטנה של מלס ועם הציטוט המנצח -
Oh that's just showing off!
וכן, הרגע שבו הדוקטור כבר לא עומד בזה יותר ומתפרץ על קלרה עם כל החשדות שלו, בשיא האמוציות של מה שהם עברו, הקטעים על הגשר מול הכוכב שגם הזכירו לי מאוד את מסע הארורים, הדוקטור הרמאי עם שעון ההשמדה והניצוץ בעיניים ובעיקר אחד הרגעים הכי יפים ומרגשים בפרק שמלא רגעים מרגשים - הדוקטור נשבר כשנראה לו שאין לו דרך לעזור לטארדיס.
אח, איזה פרק! לא יכולה כבר לחכות לחזור מהעבודה ולראות אותו שוב ולהתחיל לחפור בתוך כל הפרנסים שלו.
טוב, פרקתי. די