המממ...
טוב נתחיל מזה שהבנתי למה התכוונת ותודה על ההסבר.
לא תופסת את זה כמוך. כן, הדוקטור משקר. זה לא בדיוק הפרק הראשון אי פעם שבו זה קורה... הדוקטור משקר. נקודה. זה חלק אינטגראלי מהדמות מאז ימיה הראשונים של הסדרה.
לגבי ה"רשעות" כביכול, למרות שאני מבינה למה את מתכוונת אני לא רואה את זה כרשעות ולא חושבת שהדוקטור נוקם בהם. הדוקטור משתמש בהם, כן הם הפילו את הטארדיס וגרמו לנזק שגרם לקלרה "ללכת לאיבוד" וכרגע הדוקטור מאוד מאוד לחוץ להציל את קלרה ומשתמש במה שיש, אבל הוא לא מתכוון לעשות להם משהו רע, רק להשיג את עזרתם שאין לו דרך אחרת להשיגה. הרי הם לא יעזרו מרצונם החופשי והדוקטור תופס את המצב כמצב חירום, מבחינת קלרה.
הדוקטור מתמודד כאן עם אנשים מאוד בעייתיים, בלי מצפון (כאלה שיכולים לשקר לאח שלהם שהוא אנדרואיד כדי לתפוס הובלה על המנהיגות), שפועלים אך ורק מאינטרסים ולכן הוא פונה לאינטרס החזק ביותר אצל האנושות - אינטרס ההשרדות העצמית.
נראה לך שהם היו עוזרים לו סתם ככה? זה הרי ברור מאליו שלא.
אני לא חושבת שהדוקטור משתעשע כשהוא מוריד את הזמן. הוא לא עושה את זה מתוך רשעות ושמחה לאיד, אלא רואה שהם עדיין מנסים להחלץ מהטארדיס במקום לעזור לו ומנסה להלחיץ אותם עוד יותר.
זה שיש בדוקטור גם משהו שנהנה מהרמאות הזאת - כן, אני מסכימה איתך, אבל שוב זאת לא רשעות, אלא מעין הנאה עצמית על זה שהוא שוב הילד הכי חכם בחדר וזה שוב, חלק אינטרגלי מהדמות עוד מהעונה הראשונה של הסדרה הישנה.
זה שבסוף אחד מהם מת, זה בעיקר כי הם לא מקשיבים לדוקטור ועושים דברים שהוא אומר להם במפורש לא לעשות, אז קצת קשה להאשים אותו בזה.