The Name of the Doctor

BloodyRose

New member
ז. please

https://www.facebook.com/photo.php?...383657.-2207520000.1369001786.&type=3&theater

או, אם את מעדיפה:
https://www.facebook.com/photo.php?...383657.-2207520000.1369001786.&type=3&theater

למטה (הלוואי וגם אותי היו מזהירים לפני, ראו הוזהרתם...)

לצערי קראתי איפשהו תיאוריה מעניינת שהולכת כך: בפרק השני של העונה השישית (עם לוויתן הכוכבים), הדוקטור אומר שאם הוא יהרוג אותו, הוא כבר לא יוכל להיקרא הדוקטור. יצטרכו למצוא לו שם אחר, כי הוא כבר לא יהיה הדוקטור.
אם זה מה שהוא אומר על להרוג לוויתן חייזרי, איך הוא כבר יכול להתייחס לעובדה שהוא סיים את מלחמת הזמן?
לדעתי? הוא הדוקטור השמיני-תשיעי שסטה מהיותו הדוקטור (כן, כולם מדברים על זה שהתשיעי סיים את המלחמה, אבל אז לא ידוע על איך ולמה הוא התחדש. בעיני יותר הגיוני שהשמיני סיים את המלחמה, נפצע במהלכה, והתחדש לתשיעי, שאומר די בבירור בפרק הראשון שאלה פנים חדשות, הוא אפילו מסתכל מופתע בראי. אז או שהוא נפצע כשמיני, התחדש, וסיים את המלחמה, או ההיפך). בכל אופן, איפשהו בסיפור הזה "נוצר" ג'ון הארט.
וזהו. סופרת את הימים עד נובמבר.

Lhuna1

New member
חשבתי על

please אבל לא הצלחתי לשמוע את זה

(זו כמובן תגובה ל-BloodyRose, שאני לא יכולה לגלול עד לכפתור התגובה כדי להמנע מהספוילר להמשך שיש שם.)

ailag

New member
+תאוריות

(עונה רק למה שיש לי מה לענות, עם השאר אני מסכימה או מסכימה!!!!!!11)

קלרה -
> האם היא זוכרת בכל הגילגולים? מתי כן ומתי לא? למה היא מודעת?
לא ברור. זה משנה? בטח כתלות במקרה.

> ממה בדיוק היא מצילה את הדוקטור? כלומר איפה ה-GI שממנו היא בעצם אמורה להציל אותו בכל גלגול - למשל בדאלק אסיילום?
למשל אולי ה GI החליף את הטארדיס באחת תקולה (ד"א אווווו גרפיקה של טארדיס שאינה תא טלפון במערבולת!) (והרגע שהוא גונב אותה!!!) (הלואי שיכולנו להראות את זה להרטנל)
באסיילום - אולי הוא עזר לדאלקים להגיע אליו או נתן להם את הרעיון שהם צריכים לזרוק אותו לפני הכוכב.

אוח, עכשיו גרמת לי לתמונה בראש של פרקי ROAD RUNNER עם הGI שמנסה להרוס וקלרה שמצילה (אם כי ה ROAD RUNNER טיפש וקלרה לא)

> ואיך היא הצילה אותו בספיישל?
היא גרמה לו לחזור לעבודה ולהציל את העולם..

מן הסתם זה רק ניחושים. מופאט לא מחפש להסביר הכל כי בחיים אף פעם לא מוסברים לנו דברים עד הפיפס האחרון. את יודעת למשל את ההסטוריה של כל פריט בבית שלך? של הבית שלך? כשאת עוברת ליד בית של השכנים והם צוחקים את יודעת ממה? פעם אחרונה שנתת למישהו ברחוב הוראות להגיע לאנשהו, את יודעת אם הוא הגיע? אז גם פה אנחנו לא בהכרח מקבלים חוברת עם רשימת תשובות.
אבל אפשר לנחש.

(גם את כתבת את זה, סתם בא לי לנסח מחדש ככה :) )

> במפגש עם הדוקטור הראשון בגניבת הטארדיס היא בבירור כן...
אולי היא סתם עובדת במקום שאוהבת לעשות בלגנים?

> לפי הנבואה הדממה תיפול (שאפשר לפרש כ"עולמים רבים יחרבו") כאשר הדוקטור ה-11 יגיע לשדות טרנזלור, ולכן מטרתם למנוע את הגעתו לשם.
האמת, זה מסתדר יפה עם הפרק של הערפדים בעונה 5. בסוף הפרק, כנראה בגלל הסדק, משתרר שקט (רורי: all i can hear is silence) ואז מדברים על הסדקים שדרכם ראו silence and the end of all things.

> עד עכשיו לא הבנתי למה הם היו צריכים את חליפת החלל...
היא יורה מעצמה, ויאשימו את ריבר שירתה. מה שלא הבנתי זה למה צריך את ריבר בתוכה ולא סתם דב"ש.

> אני קצת אתאכזב עם הסוד הנורא שלו זה סיום מלחמת הזמן
כנ"ל. אני גם חושבת שהאירוע צריך להשאר מסתורי, ושמי שהוריד את השאלטר על אדוני הזמן צריך להיות הדוקטור שלנו ולא איזו גרסת מיסטר הייד שלו. (הייייייי אולי השם שלו זה ג'קיל) (היייייייי מופאט כתב מיני סדרה על דוקטור ג'קיל ומר הייד) (הייייייי אני מקשרת דברים יותר מדי)
(אבל אולי שווה לחפש רמזים בסדרה ההיא, יש לו לפעמים הקבלות כנראה-לא-מכוונות בין דברים שונים שכתב)

וכאמור השאר
:)

ailag

New member
ציטוט

This won't hurt.
OW!
I lied.

ריבר אמרה לאיימי ב TIME OF ANGELS
רורי אמר לאבא שלו ב DINOSAURS ON A SPACESHIP
ועכשיו הדוקטור לקלרה בNAME OF THE DOCTOR.

בונוס: הקבלה (אולי?) בין הפתיחה של הקבר לפתיחה של הפנדוריקה. לא יודעת, משהו שם נראה לי דומה. צריכה לחשוב על זה.

symptoms

New member
ראיתי את זה בטאמבלר, זה אדיר.

לדעתי יש גם הקבלה יפה בין ריבר וקלרה.
ריבר נולדה כדי להרוג את הדוקטור, קלרה נולדה כדי להציל את הדוקטור ושתיהן מקריבות את חייהן בשבילו בסופו של דבר.
גם הדרך שהן עשו את זה דומה, כשהדוקטור שוכב חסר אונים ולא ממש יכול למנוע מהן לעשות את זה. (טוב, אז לדוקטור של ריבר היו אזיקים, אבל עדיין
)
והדוקטור מציל את שתיהן בסוף (אבל לא ממש?)

רעות

Ayelet 363

New member

וגם לשתיהן הוא אמר שלא יעשו את זה, וגם את שתיהן הוא סוג של הכיר קודם ("סוג של" כי במקרה של קלרה אלה היו גרסאות אחרות שלה), והן לא הכירו אותו אז.

Outplay

New member

וואו, טירוף!
סופסוף פרק מעולה בעונה המעפנה הזאת.
אין לי הרבה מה להוסיף מעב למה שנכתב פה כבר, הפתיחה עם קלרה גאונית ממש, התפתחות העלילה לאורך הפרק גם, השליישיה פשוט מצוינת ואני כבר מחכה לספינאוף שיקבלו מהBBC.
הפתרון של תעלומת קלרה מצוין לטעמי, והאמת שקיוויתי שפעם אחת הדוקטור יוכל לוותר ולהשאיר אותה שם, חצי עונה איתה בהחלט הספיקה לי!
כשהדוקטור דיבר על הגלגול שהמסתורי שלו משום מה הייתי בטוח שזה המאסטר שם, אבל הסיום עם ג'ון הארט באמת היה מעולה ולפחות הפגרה עד הספיישל תהיה קצרה (דר"א, ידוע אם עומדת להיות עונה 8 ב2014 או שזה יגיע רק שנה אחרי הספיישל?)
מה שעוד אהבתי, שמתישהו בפרק (לא זוכר בדיוק מתי, נראה לי שהGI ציין את זה) שהדוקטור נהיה אכזרי לאחרונה והרג יותר מדי אנשים באופן שלא מתאים לו (כמו ההוא מדינזוארים על חללית), שזה מעין הכנה לכל העלילה הקרובה עם הדוקטור הסודי.

עכשיו, בקשה קטנה שקצת מביכה אותי

תהרגו אותי אבל לא ממש הבנתי את כל הסיפור עם הGI ואני אשמח אם מישהו יוכל לסכם לי בקצרה כזה מה הסיפור שם (כולל הספיישל ופתיחת עונה 7ב וכו').

לסיכום עונה -
לדעתי בין העונות החלשות של הסדרה החדשה, גם הפרקים שיחסית אהבתי היו נחמדים פלוס ולא ברמה, זה הפרק היחיד בעונה שאני יכול להגדיר כמעולה.
דירוג פרקים:
1. The Name of the Doctor
2. The Angles Takes Manhattan
3. Nightmare in Silver
--- הפרש משמעותי
4. The Power Of Three
5. Asylum of the Daleks
6. The Crimson Horror
7. Hide
8. The Rings of Saint John
--- הפרש ענק
9-13. (לא משנה הסדר)
Dinosaurs on a Spaceship
A Town Called Mercy
The Rings of Akhaten
Cold War
Journey to the Center of the Tardis
14. The Snowmen

Zarniwoop

New member
פרק meh

כמו כל העונה הזאת.
עם כמה שאני אוהב את מופאט, זה פשוט לא עבד. פרק חלש עם רעיון טוב (כמו כל רעיון של מופאט) אבל הביצוע לא משהו.
הפרק היה איטי למרות שהוא פרק של45 דקות והיו מלא רגעים שפשוט רציתי שהם יתקדמו ויגיעו לעניין, ושהעניין הגיע זה גם לא היה מעניין במיוחד וקצת צפוי.
הדינמיקה בין קלרה והדוקטור לא הכי מרגשת ושאני לא אתחיל לדבר על השלישיה של הלטאה ומר תפוד.

אבל!

עם הסוף הזה אני מתרגש לספיישל החמישים! 3 דוקטורים ואחד מהם חדש!

Ayelet 363

New member
שאלה בנוגע לפרק

אני מקווה שזה בסדר שאני מגיבה לפה אפילו שהשרשור כבר לא קופץ. שקלתי לנצלש, אבל לא הייתי בטוחה איזה שרשור מתאים לנצלו"ש, היה לי לא נעים, ותהיתי אם לא יעדיפו שאגיב לפה כי השרשור הזה עדיין בעמוד הראשון.

קראתי שבדיעבד אמורים להבין שכשהדוקטור אמר Please הוא התכוון לריבר, שהיא תגיד את השם שלו כדיי שהוא לא יצטרך להגיד. זה מרגיש לי קצת מוזר, כי בשלב הזה היא עוד לא ידעה שהוא מסוגל לראות ולשמוע אותה, אז אני בכל זאת תוהה אם הסיבה שהוא אמר Please לא הייתה באמת התחננות שלא יאלצו אותו לומר את שמו, כמו שחשבתי.
זה נכון?

timetraveler900

New member
זה מעניין.. אפילו קצת הגיוני

אפשר להגיד שהוא כן ביקש מריבר (בלי ידיעתה) אבל כשהדלתות נפתחו הוא היה המום.
אני חושבת שהוא כן הבין שריבר היא זו שפתחה אותן, פשוט לא התכוון לזה.

Ayelet 363

New member
מצטערת

חששתי שהודעה כזו על נושא כזה פעוט עלולה להיות דיי מיותרת. מצטערת. לא יקרה שוב.

ailag

New member

ראיתי כבר את הטענה הזאת ואני לא מבינה מאיפה היא באה. הוא אמר פליז כי הוא ביקש שה GI לא יענה / יהרוג את החברים שלו, והוא לא דיבר לריבר כי היא עדיין לא ידעה שהוא רואה / שומע אותה. אני גם לא חושבת שהוא רצה שהדלתות יפתחו.

למעלה