ועכשיו תגובה רגועה וחופרת יותר
א. פרק מעולה, לא מעט חורים קטנים (וגדולים), אבל לזה אנחנו רגילים, ובסוף השלם עולה על סכום חלקיו.
ב. פתיחת הפרק - המונטאז' של קלרה עם כל הדוקטורים הישנים - ע-ו-צ-ר-ת נ-ש-י-מ-ה!
ג. אם במהלך הפרק הנשימה חזרה לסידרה - הסיום לקח לי אותה שוב! ג-א-ו-נ-י!
במילים אחרות הפרק התחיל ב-WTF!! ונגמר ב-אעאעאאאאהאהאהאההההאהאהאהאאהאה!!!
ד. אוהבת את הפתרון לתעלומת קלרה. האמת שהוא יותר קוהרנטי והולם ממה שציפיתי.
כרגיל לא הכל מסתדר 100% וצריך "להתאים" הסברים לכל מיני עניינים... אהמ אהמ... האם היא זוכרת בכל הגילגולים? מתי כן ומתי לא? למה היא מודעת? ממה בדיוק היא מצילה את הדוקטור? כלומר איפה ה-GI שממנו היא בעצם אמורה להציל אותו בכל גלגול - למשל בדאלק אסיילום? ואיך היא הצילה אותו בספיישל?
אבל בסה"כ ההסבר יפה מאוד ואפשר לסלוח, וגם לספר לעצמנו סיפור כמעט-קוהרנטי בשביל להסביר כמעט-הכל.
לדעתי היא לפעמים זוכרת ולפעמים לא - כי בדאלק אסיילום ובספיישל היא בבירור לא זוכרת (חוץ מהד של זיכרון מהתת מודע או משהו, שגורם לה בסוף לחזור על המשפט), ואילו במפגש עם הדוקטור הראשון בגניבת הטארדיס היא בבירור כן...
(אני אגב חושבת שלא נקבל יותר תשובות לעניין הזה, כך שכל אחד יצטרך להחליט לעצמו איזה גירסה הכי הגיונית לו.)
ה. כל מלווה (לפחות בסדרה החדשה) עושה מעשה הירואי אדיר כלשהו שמציל את הדוקטור ולרוב גם את היקום. קלרה כבר עשתה את שלה.
ו. והנה הסיפור הכמעט-קוהרנטי שלי לעניין הסיילנס:
מסדר הדממה הוקם בעקבות הנבואה, כדי למנוע את התגשמותה.
לפי הנבואה הדממה תיפול (שאפשר לפרש כ"עולמים רבים יחרבו") כאשר הדוקטור ה-11 יגיע לשדות טרנזלור, ולכן מטרתם למנוע את הגעתו לשם.
הם לא יכולים להרוג את ה-GI במקום, כי הוא לא מוזכר בנבואה ולכן הם לא יכולים לדעת שהוא האויב שיפיל את הדוקטור בטרנזלור.
את הדוקטור לא קל לתפוס, אבל יש מקום שאליו הוא חוזר תמיד וזה כדוה"א, ולכן הסיילנס מתנחלים אצלנו מתחילת ימי האנושות (אין היגיון לחכות לו דווקא בזמן מסויים, כי הוא יכול לצוץ בכל זמן במידה שווה).
הסיילנס גם מנסים להזהיר את הדוקטור בכמה הזדמנויות על הנבואה (למשל כשאיימי פוגשת סיילנס בשירותים של הבית הלבן הוא מתחיל להגיד לה you will tell the doctor...) אבל כנראה יודעים (ובצדק) שזה לא יועיל והדרך הבטוחה היחידה היא להרוג אותו.
והם חייבים להרוג אותו בתור הדוקטור ה-11, כי הוא זה שמופיע בנבואה (אם יהרגו דוקטור קודם לא עשו בזה כלום - כי דוקטור 11 עדיין יגיע, ודוקטור 12 זה מאוחר מידי. הפתרון היחיד הוא להרוג את דוקטור 11 לפני התגשמות הנבואה - כך שהוא יתחדש לדוקטור 12 והנבואה כבר לא תהיה רלוונטית).
כשריבר נולדת הם מחליטים שהיא הכי מתאימה למשימה וחוטפים אותה ובלה בלה בלה (=עונה 6). עד עכשיו לא הבנתי למה הם היו צריכים את חליפת החלל...
בכל אופן אני חושבת שהנבואה מסתדרת יפה, חוץ מהמשפט שכבר ציינתם no living creature can speak falsely or fail to answer.
אפשר לשים לב שריבר שענתה על השאלה היא לא living creature בזמן זה... אבל זה עדיין לא מתאים.
בואו נייחס את המשפט הזה לדרמטיות-יתר של מנבאי נבואות למיניהם
ז. רגע לפני שהדלת נפתחת, כלומר בזמן שריבר אמרה את השם שלא שמענו, הדוקטור צועק משהו שנשמע כמו "היז..." או "היס..."? האם זאת ההברה הראשונה בשם שלו, או שהוא התחיל להגיד משהו אחר?
ח. הדוקטור הסודי!
אוקיי להתייחס לתיאוריות שעלו פה - אני קצת אתאכזב עם הסוד הנורא שלו זה סיום מלחמת הזמן.
כי זה לא סוד, זה משהו קשה מעברו, אבל זה משהו שאנו כבר יודעים ושמענו אותו מספר עליו ולוקח עליו אחריות. פה הוצג לנו "הסוד שהדוקטור יקח איתו לקברו" שבגללו (כך הבנתי) הוא מסרב להגיד את שמו, ומתכחש לאותו "גלגול" שלו, אז אני מצפה שזה יהיה משהו חדש שהוא עוד לא סיפר לאף אחד.
הייתי מנחשת משהו כמו השמדת האנושות עצמה (בקו זמן אחר), בגלל מעשים איומים ומסוכנים כלשהם. מה עוד יכול לגרום לדוקטור כל כך לכעוס?
(מצד שני אני לא חזקה בניחוש קו המחשבה של מופאט, אז אולי זה כן מלחמת הזמן וזהו
)
וואו באמת חפרתי הרבה