The Name of the Doctor

ailag

New member
זה הוא אמר!

הוא!
דוקטור הוא!

תגידי, בגילי המופלג המוח עובד לאט אז רק עכשיו קלטתי - לא דיברנו המון בתפוז לפני מליון שנה?

symptoms

New member
הוא לא אמר את זה

"אולי הוא יודע שהוא כבר לא יראה אותה בתקופה שלפני הספריה".

ובקשר ל-
אכן, וזה היה לפני 10 שנים בערך, אז אפשר להבין איך לא זכרת.

רעות

ailag

New member
הוא אמר

שהיא רוח רפאים. טוב, שהיא הד. (אאל"ט, אין יל את הפרק עליי עכשיו)

מספר הסיפורים

לאנשים בשלים כמוני ג'ון הארט הוא מרגש
פעם, כשכולנו היינו בערוץ הראשון The Storyteller היתה תוכנית גאונית וג'ון הארט כבר אז היה זקן
בנוסף כבר ציינתי שיש (לדעתי) מחוות לנוסע השמיני
ג'ון הארט הוא הדמות הכי זכורה מהנוסע השמיני בגלל היצור שמתפרץ לו מהחזה

אני מאוד מתרגשת ממנו ומתה לראות את ההמשך
אהבתי את הפרק ( ריבר
) אבל היו יותר מדי ניסים.

timetraveler900

New member
מעליי.

אני יודעת שלא כתבת ספוילר לעלילה אבל כן כתבת על שחקן שהופיע בפרק...
רק תשתדלו לכתוב
טוב?

BloodyRose

New member
ובשבילי...

בשבילי הוא לנצח יהיה וינסטון סמית' (מה שגרם לי לאושר גדול כשהוא לוהק ל"דיקטטור" ב V For Vendetta. אחד הליהוקים המבריקים בתעשיית הקולנוע)

Ayelet 363

New member

גם אני הופתעתי שלא הוזכר זה שאף יצור חי לא יכול לשקר או לא לענות.

עצבן אותי שהדוקטור לא התייחס לריבר. גם חבל לי שהפרק האחרון איתה (זה הפרק האחרון איתה? אנסה לא לפתח ציפיות, למרות שאני כבר לא מצליחה בכך) לא התרכז בה יותר, אבל אהבתי את האינטרקציה שלה עם קלרה ואת איך שהיא השתלבה. זה היה מרגש.

קראתי תיאורי העל קלרה שניחשה את הכל. לא הצלחתי להתאפק וממש חיפשתי תיאוריות בכוח. אתמול חיפשתי תיאוריות ממש בטירוף.

אני ממש מעריכה את מי שערך את הקטעים עם הדוקטורים הישנים.

ג'ון הארט- קראתי תיאוריות על זה עוד לפני שהשחקן רמז את זה. הופתעתי שראינו אותו כבר בפרק הזה.

קצת מוזר לי שגם כתבו בסוף הפרק את ה"introducing" הזה, אבל זה היה מלהיב.

כשדיברו על לבקר בקבר של עצמך, נזכרתי בקלרה בסוף של the snowmen. הייתי ממש בטוחה שיעשו עם זה משהו ושזה איכשהו קשור לזה. יכול להיות שעוד יקשרו את זה איכשהו?

מה יהיה עד נובמבר?

ailag

New member
למה, שמעתי שהודלף

טורנט של ריבר

.

(זה לא באמת ספוילר, סתם אני כבר לא בטוחה מה לסמן)

ailag

New member

נו, כי ריבר היא קובץ במחשב.. יופי, בגללך עכשיו הרסתי את הבדיחה.

timetraveler900

New member
טוב... תגובה עם קצת יותר תוכן

אתחיל ואומר שאני מסוגלת לצפות בפרק הזה 10 פעמים וזה לא ימאס. למעשה לפני חצי שעה סיימתי לצפות בו בפעם השניה ומיד אחר כך רציתי לראות אותו שוב.

המשפט "The Doctor has a secret he will take to his grave. And it is discovered" שמתייחס בעצם לקבר שלו ולא לסוד - אדיר.

הקבר של ריבר סונג שהוא לא באמת קבר אלא רק כניסה סודית לקבר של הדוקטור "They'd never bury my wife out here". הדרך אגביות של המשפט הזה ואיך שזה יצא לו כל כך בטבעיות, זה ביטוי ליחסים מאוד מיוחדים בינו לבין ריבר.

לרגע חשבתי שהוא באמת יגיד את השם שלו. הייתי כל כך במתח, אני לא חושבת שהייתי אי פעם כל כך מתוחה ממשהו... כל הזמן אמרתי "אל תגיד, אל תגיד, אל תגיד, אל תגיד...." ואז ריבר אמרה וכשהדלתות נפתחו הייתי בטוחה שהוא אמר את זה. כל כך הוקל לי שזו ריבר שדיברה ובעצם לא שמעו אותה - אהבתי מאוד.

ואז לפני שהדקוטור נכנס לקבר אמרתי "אל תיכנס, אל תכנס, אל תיכנס, אל תיכנס, אל תיכנס..." כל פעולה שהדוקטור עשה הייתי כל כך לחוצה מזה שהסוד שלו יתגלה.

וכשרואים מה קבור שם - הגאונות של מופאט קלעה בול. בדיוק מה שצריך להיות שם. "My tears track". כל ההסטוריה של הדוקטור. הייתי מהופנטת.

קלרה או קלרה... "My Clara" . היא הייתה בשיאה. היא הנערה הבלתי אפשרית. היא נערת הסופלה. היא זאת שתציל את הדוקטור.
הרעיון שהחיים של הדוקטור הם פצע פתוח - זה כל כך נכון וזה כל כך מטאפורי. פשוט להוריד את הכובע.
הפתרון למי היא קלרה היה הכי טוב שיכל להיות. היא פשוט קלרה - וההדים שלה לאורך קו הזמן של הדוקטור כי היא פשוט נכנסה לו לחיים מכל פינה אפשרית. היא נולדת ומתה כל הזמן וכל הזמן בשביל הדוקטור.

ריבר... שוברת לבבות חצופה שכמותך. הסצינה שלה עם הדוקטור כשהיא מבינה שהוא ידע שהיא שם - העיניים שלי לא התייבשו מאז... נכנסתי למין טראנס קטן שם.
אני פשוט אוהבת את מה שמופאט עשה עם הדמות הזאת. היא והדוקטור זה פחות או יותר הדבר הכי קרוב לשלמות. ולא במובן של "אוי הם מושללמים ביחד!!" (כאילו גם חח מן הסתם) אלא במובן של הם משלימים אחד את השני so well, שכל שיחה שלהם זה כמו להקשיב לדואט. יש הבנה עמוקה כל כך ביניהם, שזה גורם לך לתהות אם הם באמת שני אנשים ולא יותר מזה.

ג'ון הארט - מהרגע שראיתי את הדמות הזו עומדת בגבה אלינו יחשתי שזה הוא וכשהוא דיבר אז כבר הייתי בטוחה. "זה לא הדוקטור, זה אני" - חזק.
"עשיתי את מה שעשיתי בשם השלום והשפיות" - "אבל לא בשם הדוקטור".

וכך זה מסתיים.

אין מצב שאני שורדת עכשיו חצי שנה.

happyhuman

New member
פרק בינוני מאוד על גבול גרוע

כל כך הרבה בינוניות מפרק סוף עונה - ממש מאכזב על גבול כגרוע

1. הדוקטור רואה את ריבר ומתעלם מימנה כי כואב לו? הוא לא שואל אותה אפילו פעם אחת מה היא עושה מחוץ למחשב הספרייה? הדוקטור ממש טיפש בפרק הזה + הם אף פעם לא התחתנו והיא מעולם לא למדה את שמו. לפי הפרק בו הוצגה ריבר לראשונה, הסיפור של ריבר היה צריך להימשך לפחות על פני 2 דוקטורים ומתוכנן טוב יותר. נראה שלמופט יש רעיונות טובים ויצירתיים, הוא יודע היכן הוא רוצה למקם אלמנטים שיובילו אליהם ויחברו אותם אבל הוא ממש גרוע בביצוע.

2. החיסרון הגדול בפיצול עונה קצרה של 13 פרקים לשתי חלקים שונים ולא קשורים הוא שאין מספיק זמן לפתח דמויות! דחסו את התעלומה של קלרה לחופן פרקים, כאשר בהם התעלומה למעשה לא התקדמה לכלום. לא למדנו מספיק על קלרה המודרנית (המקורית) כדי שיהיה לנו איכפת מימנה, אין לקלרה שום מוטיבציה – פשוט שום מוטיבציה להקריב את חייה עבור הדוקטור (היא עושה זאת רק כי היא יודעת שהיא כבר עשתה זאת) ולמעשה ההקרבה שלה הייתה צריכה להיות הסוף של הדמות, משהו שהיה צריך לקרות בסוף העונה הבאה לפחות!

3. לא ממש ציפיתי שמופט יגלה את השם של הדוקטור אבל לפחות שייתן הסבר מדוע השם שלו הוא סוד כל כך חשוב ששווה הקרבה של חבריו הטובים + אם השם של הדוקטור לא חייב להיאמר מילולית ואנו יודעים שהאינטליגנציה הגדולה לא טלפתית, למה הדוקטור לא חשב על השם שלו ופתח את הדלת?!

4. איזה בזבוז של הדמות 'האינטיליגנציה הגדולה'! מופט החזיר אויב ישן נושן של הדוקטור והסביר איך הוא נותר – יופי!, הוא המשיך להציג אותו כנבל ברקע לפרק אחד – אוקי ואז הוא.... מדלג לשלב האחרון בחיי הנבל בו הוא רוצה כבר למות אבל לפני כן הוא רוצה להרוס את הדוקטור – למה? מה המוטיבציה של הדמות לנהוג כך?! מה אינטליגנטי בכך?! - אינטליגנציה גדולה? אולי אינטליגנציה גרועה.

5. והסוף, אך הסוף. יש לנו דמות מסתורית שהיא הסוד הנורא של הדוקטור... היא לפתע מסתובבת... וזה ג'ון הארט או למעריצים הצעירים שלא מכירים את השחקן – אדם זקן ואז.... באותיות גדולות המופיעות על כך המסך... "ג'ון הארט הוא הדוקטור" – למה?!!!! למה לא להשאיר את הזהות שלו תעלומה? זה היה יכול להיות סוף הרבה יותר טוב, סוף שהיה גורם למעריצים (החדשים לפחות) לתהות מי ג'ון הארט אמור להיות

*) סתם בזבוז של המפלצות הלוחשות, שהגיע להן להיות מוקד של פרק בפני עצמו ולא הערה שולית בפרק זה. אני בטוח שבעונה הבאה יהיה פרק שיתמקד בהם אבל להציג אותם לראשונה כאן? שוב אותה טעות חוזרת של מופט + וזה בסדר שקלרה בתור נני נוטשת את הילדים שבאחריותה אחרי שהם ברחו מהבית בלי אישור כדי לראות סרט?! וזה בדיוק אחרי הפרק הקודם! בו היא והדוקטור דאגו להגן עליהם?

Ayelet 363

New member

בנוגע לחלק על ג'ון הארט- גם לי הכתובית הייתה קצת מוזרה, וגם חשבתי שהיא הורסת את התעלומה, אבל אני חושבת שזה השתמע ממה שהוא אמר לדוקטור קודם.

Lhuna1

New member
ועכשיו תגובה רגועה וחופרת יותר

א. פרק מעולה, לא מעט חורים קטנים (וגדולים), אבל לזה אנחנו רגילים, ובסוף השלם עולה על סכום חלקיו.

ב. פתיחת הפרק - המונטאז' של קלרה עם כל הדוקטורים הישנים - ע-ו-צ-ר-ת נ-ש-י-מ-ה!

ג. אם במהלך הפרק הנשימה חזרה לסידרה - הסיום לקח לי אותה שוב! ג-א-ו-נ-י!

במילים אחרות הפרק התחיל ב-WTF!! ונגמר ב-אעאעאאאאהאהאהאההההאהאהאהאאהאה!!!

ד. אוהבת את הפתרון לתעלומת קלרה. האמת שהוא יותר קוהרנטי והולם ממה שציפיתי.
כרגיל לא הכל מסתדר 100% וצריך "להתאים" הסברים לכל מיני עניינים... אהמ אהמ... האם היא זוכרת בכל הגילגולים? מתי כן ומתי לא? למה היא מודעת? ממה בדיוק היא מצילה את הדוקטור? כלומר איפה ה-GI שממנו היא בעצם אמורה להציל אותו בכל גלגול - למשל בדאלק אסיילום? ואיך היא הצילה אותו בספיישל?
אבל בסה"כ ההסבר יפה מאוד ואפשר לסלוח, וגם לספר לעצמנו סיפור כמעט-קוהרנטי בשביל להסביר כמעט-הכל.
לדעתי היא לפעמים זוכרת ולפעמים לא - כי בדאלק אסיילום ובספיישל היא בבירור לא זוכרת (חוץ מהד של זיכרון מהתת מודע או משהו, שגורם לה בסוף לחזור על המשפט), ואילו במפגש עם הדוקטור הראשון בגניבת הטארדיס היא בבירור כן...

(אני אגב חושבת שלא נקבל יותר תשובות לעניין הזה, כך שכל אחד יצטרך להחליט לעצמו איזה גירסה הכי הגיונית לו.)

ה. כל מלווה (לפחות בסדרה החדשה) עושה מעשה הירואי אדיר כלשהו שמציל את הדוקטור ולרוב גם את היקום. קלרה כבר עשתה את שלה.

ו. והנה הסיפור הכמעט-קוהרנטי שלי לעניין הסיילנס:
מסדר הדממה הוקם בעקבות הנבואה, כדי למנוע את התגשמותה.
לפי הנבואה הדממה תיפול (שאפשר לפרש כ"עולמים רבים יחרבו") כאשר הדוקטור ה-11 יגיע לשדות טרנזלור, ולכן מטרתם למנוע את הגעתו לשם.
הם לא יכולים להרוג את ה-GI במקום, כי הוא לא מוזכר בנבואה ולכן הם לא יכולים לדעת שהוא האויב שיפיל את הדוקטור בטרנזלור.
את הדוקטור לא קל לתפוס, אבל יש מקום שאליו הוא חוזר תמיד וזה כדוה"א, ולכן הסיילנס מתנחלים אצלנו מתחילת ימי האנושות (אין היגיון לחכות לו דווקא בזמן מסויים, כי הוא יכול לצוץ בכל זמן במידה שווה).
הסיילנס גם מנסים להזהיר את הדוקטור בכמה הזדמנויות על הנבואה (למשל כשאיימי פוגשת סיילנס בשירותים של הבית הלבן הוא מתחיל להגיד לה you will tell the doctor...) אבל כנראה יודעים (ובצדק) שזה לא יועיל והדרך הבטוחה היחידה היא להרוג אותו.
והם חייבים להרוג אותו בתור הדוקטור ה-11, כי הוא זה שמופיע בנבואה (אם יהרגו דוקטור קודם לא עשו בזה כלום - כי דוקטור 11 עדיין יגיע, ודוקטור 12 זה מאוחר מידי. הפתרון היחיד הוא להרוג את דוקטור 11 לפני התגשמות הנבואה - כך שהוא יתחדש לדוקטור 12 והנבואה כבר לא תהיה רלוונטית).
כשריבר נולדת הם מחליטים שהיא הכי מתאימה למשימה וחוטפים אותה ובלה בלה בלה (=עונה 6). עד עכשיו לא הבנתי למה הם היו צריכים את חליפת החלל...

בכל אופן אני חושבת שהנבואה מסתדרת יפה, חוץ מהמשפט שכבר ציינתם no living creature can speak falsely or fail to answer.
אפשר לשים לב שריבר שענתה על השאלה היא לא living creature בזמן זה... אבל זה עדיין לא מתאים.
בואו נייחס את המשפט הזה לדרמטיות-יתר של מנבאי נבואות למיניהם

ז. רגע לפני שהדלת נפתחת, כלומר בזמן שריבר אמרה את השם שלא שמענו, הדוקטור צועק משהו שנשמע כמו "היז..." או "היס..."? האם זאת ההברה הראשונה בשם שלו, או שהוא התחיל להגיד משהו אחר?

ח. הדוקטור הסודי!

אוקיי להתייחס לתיאוריות שעלו פה - אני קצת אתאכזב עם הסוד הנורא שלו זה סיום מלחמת הזמן.
כי זה לא סוד, זה משהו קשה מעברו, אבל זה משהו שאנו כבר יודעים ושמענו אותו מספר עליו ולוקח עליו אחריות. פה הוצג לנו "הסוד שהדוקטור יקח איתו לקברו" שבגללו (כך הבנתי) הוא מסרב להגיד את שמו, ומתכחש לאותו "גלגול" שלו, אז אני מצפה שזה יהיה משהו חדש שהוא עוד לא סיפר לאף אחד.
הייתי מנחשת משהו כמו השמדת האנושות עצמה (בקו זמן אחר), בגלל מעשים איומים ומסוכנים כלשהם. מה עוד יכול לגרום לדוקטור כל כך לכעוס?
(מצד שני אני לא חזקה בניחוש קו המחשבה של מופאט, אז אולי זה כן מלחמת הזמן וזהו
)

וואו באמת חפרתי הרבה

למעלה