UFC 148: סונן סילבה 2, אלוף נגד אלוף

BeniTaz

New member
לא הבנתי

מה זה משנה לאין היא מכוונת? מה שמשנה זה איפה היא פגעה. אם אני רוצה לתת ללוחם בעיטה לביצים בכוונה אבל בטעות יוצא לאוקיקס.. זה חוקי?

זה בדיוק העונש האולטימטיבי ללוחמים ששוכבים ומנסים לנצל את העניין.

אגב, אנדרסון סילבה הוא אחד הלוחמים הכי מדוייקים אם לא המדויק ביותר בתולדות ה-MMA. אם הוא היה רוצה לתת ברכיה לראש של סונן הוא היה עושה את זה.. הוא כיוון לגוף והצליח. זה התירוץ הפחות מוצלח ששמעתי עד עכשיו.

ואני הייתי מת שסונן ינצח.

fatnoam

Active member
הברכיה פגעה בגוף משמע חוקית.

אין כאן מקום לפרשנות כמו שכתבת, בטח לבטח שהיא ממש אבל ממש ספקולטיבית.

Gunthar

New member
are you out of your mind?

כמה לכלוך על סילבה, לא יאמן.
הבנאדם בן 37, עדיין שולט במחלקה שלו ללא עוררין. אחרי שמתאבק ברמה אולימפית ישב עליו 4.5 סיבובים הוא הכניע אותו, בפעם השנייה הוא הבטיח שהוא שלח אותו לישון (כמה מכם היו חותמים על TKO, גם אני קורא את הדיונים פה בפורום והתשובה היא 2-3).
להזכירכם שפידור עכשיו בן 35, ואתם קוראים לו אגדה....

אז נכון שיש לו צדדים מעצבנים, שהוא מזלזל בלוחמים, שהמחלקה שלו לא ברמה (למרות שלפי דעתי הוא זה שגורם להם להיראות ככה), אבל כרגע הבחור מחזיק 5.5 שנים בחגורה במחלקה שלו, משמיד יריבים בתצוגות משכנעות (בניגוד לעמיתים דומיננטיים כמו GSP), ופשוט כיף לראות אותו.
אני מבין שכל מי שדומיננטי גורם לסלידה פה בפורום (לראייה השנאה לGSP וג'ונס), אבל הבחור הוא אולי האגדה הכי גדולה היום (בינתיים) בUFC, והולך להישאר כזה לעוד כמה שנים טובות. אז לפחות תנסו להנות ממנו קצת...

udi102

New member
אני מסכים איתך בדבר אחד בלבד

שסילבה הוא ווינר

אתה יכול להרגע

אני נהנה לראות אותו נלחם
ובו זמנית אני מתבאס לראות אותו מנצח
אופי חרא יש לסילבה אבל לוחם קילר
אל תתבאס אבל כיף לשנוא אותו במובן הספורטיבי כמובן

זקס11

New member
עזוב שטויות

תשמע, זה די קשה להעריך את סילבה ברמה האישית (להבדיל מ GSP). אבל כלוחם- אני חושב שלעולם לא יהיה לוחם מדוייק כמוהו.

בזמנו הכנתי סרטון על הסיום של הקרב הקודם. המטרה הייתה לרדת על סילבה, אבל ככל שראיתי את הסיום ההוא יותר, הבנתי כמה הוא לוחם ענק.

ודרך אגב, ראיתי את הקרב הנוכחי מכל ארבע המצלמות, וזה פשוט מדהים לראות כמה כל מכה היא מדוייקת. את הנוק-דאון השני, סילבה השיג ממכה בודדת. וכמעט כל המכות שלו על הקרקע נכנסו.

BeniTaz

New member
קצת דעות

אירוע בינוני מאוד עם כמה סיומות.. כרגיל תזמון גרוע של קרבות השאיר 3 קרבות של החלטות מהמקדימים לאחר המיין אבנט (מה ההגיון של ה-PPV?!).. לפחות העלו ל-6 קרבות מרכזיים והיו פחות חפירות.

ה-UFC מתנהלים כאילו הם סדרת ריאליטי ישראלית מוגזמת. להוציא את המיין אבנט הקארד התחתון היה טוב יותר מהקארד העליון. שני הקרבות החלשים באירוע (גם מבחינת רמת הלוחמים) היו הקרבות החזקים אחרי המיין אבנט. אבל זה מביא כסף.. לאוהדי הספורט זה מבאס.

לא יודע מה איתכם אותי לא מעניין קוטה ולא קונג לי.. כנראה שניהם יפסידו לרוב מחלקת ה-MW. טיטו פרש.. תודה על קריירה גדולה ותרומה לספורט אבל אפשר לסמן וי, לוחם ותיק פינה מקום בקארד לכוכב עולה. עכשיו נשאר רק שגם ואנדרליי, פרנקלין, קונג לי ופורסט יתנו לנו לראות לוחמים טובים יותר ויצאו לפנסיה מוקדמת.

קודי מקנזי לא לוחם שמתאים לרמה של ה-UFC.. בטח לא מיין קארד. ניצחון יפה למנדס שלא אומר הרבה.

דמיאן מאיה שוב מוכיח איזה יופי של הטלות יש לו עם רמת הג'ודו הגבוהה שלו. אחרי שעשה ביה"ס לסונן עכשיט מטיל בצורה מדהימה לוחם ג'ודו בכיר ופוצע אותו בכוונת תחילה. אין מה לומר.. אלוהי. נקווה שימשיך ברמה הזאת בשאר הקרבות ב-WW.

איסטון-מנג'יבר היה קרב סתמי עבור קרב פותח של אירוע ברמה כזאת. לאיסטון יש סטרייקינג כל כך הגנתי.. מי חשב בכלל שהוא מלהיב?

סונן איבד ריכוז בסיבוב השני וספינינג בקפיסט עלוב עלה לו בקרב. אחרי שהצליח לא לאבד ריכוז 4 וחצי סיבובים הפעם זה נגמר תוך סיבוב וחצי. אנדרסון סילבה יכול לנצח כל לוחם בשבריר שניה ולא משנה מה קרה לפני כן.. זה קור רוח של אלוף. ראו איך קם אחרי שהסיבוב הראשון נגמר.. הבין שהפסיד את הסיבוב, העולם עדיין לא קרס ויש עוד ארבעה. יכול לנצל טעות אחת קטנה כדי לנצח כל אחד בכל זמן. זאת הגדולה שלו.

זה לא אומר הרבה.. כמו שאמרו לפניי רק מוכיח שאנדרסון יסבול קשות נגד לוחמים כמו לומבארד, ווידמן ומוניוז. לווידמן לדעתי חסר עוד נסיון. זה יהיה בזיון ענק אם היריב הבא לא יהיה אחד מהשלושה. נקווה שהמנצח בין מוניוז-ווידמן ואח"כ לומבארד. יהיה מעניין.

BeniTaz

New member
אהה ושכחתי את הציטוט השבועי

רובוט גולדברג: "פורסט גריפין לוחם קשוח שקשה לסיים.."
צריך להחליף בטריה ודחוף.

והיה כמה פעמים "האירוע הגדול בהיסטוריה".. נו באמת?! יש אדיוט שמאמין לזה.

AmitNHB

New member
אני גם גיחכתי לגבי ה"אירוע הגדול בהיסטוריה"

אבל דיינה אמר במסיבת העיתונאים שבשקילה הזו צפו מיליון (
) צופים יותר מבהשקילה הכי ניצפית לפני זה ושבשבוע לפני האירוע, התנועה באתר הייתה כל יום - שיא של כל הזמנים מבחינתם. תוסיף את זה לגייט מטורף של 7 מיליון דולר - כמעט 2 מיילון יותר מהשיא הקודם בארה"ב ודיינה אמר שיש אפילו סיכוי לשבור את השיא של UFC 100 ב PPV שזה משהו שם היו אומרים לי לפני שבוע היתי מתעלם מחמת האין מצב. מיליןו קניות זה היה הגג שהיתי מוכן להציב לאירוע ועכשיו דיינה מדבר על יותר מ 1.6 מילון קניות
וואלה, אולי זה באמת היה האירוע הגדול בהיסטוריה. אל תשכח שגם בברזיל זה בטח עשה כמה עשרות מיליונים של צופים. זהו בהחלט היה אירוע ענק מבחינה כלכלית.

fatnoam

Active member
אולי הקרב הכי מדובר בתולדות הארגון

תגידו מה שאתם רוצים על סונן, אבל הוא מכר את הקרב הזה חבל על הזמן. כל הזמן רק נתן עוד ועוד פרומושין.

ודיינה אמר משהו גם נכון - מה שמאוד מאוד מאוד מכר את הקרב הזה, היה בעצם הקרב הראשון ובצורה שהוא הסתיים.

תוסיפו לזה את אנדרסון שהוא ברזילאי, ומי שלעיני רבים נחשב ללוחם הגדול ביותר בעולם, ותקבלו סיכוי לקרב הנמכר ביותר....

BeniTaz

New member
כנראה מה שפרץ את הסכר

זה TUF ברזיל והקהל הברזילאי + שבוע העצמאות. לא? בנוסף לפופולאריות שהקרב הזה הביא.. אחרי הכל סונן לבד הוכיח שהוא לא מוכר למרות הפה הגדול וסילבה אפילו לא הגיע למעמד של GSP בתור מוכר אירועים.

בכל מקרה נראה שיהיו תוצאות יותר רשמיות.. השנה האחרונה ירידה חדה. ואחרי הכל.. אולי אחד האירועים החזקים מבחינת פופולאריות אבל מבחינת חוזק קארד לא בטוח שאפילו טופ 20.

Ori L88

New member
דעות.

אירוע חלש שכולו בנוי על המיין איבנט , לא אשמת הUFC פייבר-קרוז היה צריך להיות פה וקרה מה שקרה.
מאיה-קים-מאיה מעצבן רצח , למה כל קרב הוא לא מתאבד על הטייקדאון. זכור לי קרבות שלו שהוא סתם עומד ומקבל מכות 3 סיבובים. אני רוצה לראות אותו אגרסיבי ככה כל קרב. ומענין לראות אותו נגד קוס , פיץ וכל המתאבקים של המחלקה. לדעתי הוא בהחלט יכול לתת ריצה במחלקה הזו.

קוטה-לי- שני לוחמים בינונים , כל הכבוד ללי על הניצחון הראשון באוקטגון. עכשיו כמו שצחי אמר , תפנה מקום לדור החדש.
קוטה היה בינוני , איטי ולא טוב מספיק כרגיל.

פורסט-טיטו- לדעתי גריפין ניצח שני סיבובים לאחד, מה לעשות אי אפשר לעמוד כמו אידיוט כל הקרב ולשחרר מכה אחת לעומת 15 ולנצח את הקרב. טיטו נראה מיושן , עייף ולא קשור לענף. לג׳נד אמיתי , אבל טוב שפרש היה מבאס לראות את זה.
פורסט לא התקדם אפילו קצת , עדיין מוזר ועדיין לא מסוגל ליצר כוח במכות שלו. כנראה האלוף הכי חלש אי פעם במחלקה הזו.

מיין איבנט- וואו , סונן יצא בזוי כל כל. הוא פשוט וויתר ברגע שלא הלך לו , הוא לא אמור להיות הכי חזק מנטלית במחלקה? ככה הוא טען , טרול ושקרן הוא תמיד היה. סיבוב ראשון טוב שלו , אבל הוא לא עשה התחלה של דמג׳ עלה למאונט ולא עשה שם כלום. אבל סיבוב יפה! לא האמנתי שהוא יוריד את אנדרסון שוב. ואז הגיע הסיבוב השני , וסילבה מנע 2 טייקדאונים ושלח פצצה לפרצוף של סונן ומאז סונן היה מבולבל והתחיל לעשות שטויות , עם הספינינג בק פיסט המוזר הזה שאנדרסון התכופף 40 שנה לפני. וזה היה הסוף חברים , 15 דקות התהילה הכי לא מוצדקות בהיסטוריה של הביזנס נגמרו. תודה , תודה שלא נצטרך לשמוע את הטמבל הזה יותר.
אנדרסון היה אנדרסון גם שלא הלך , שבריר שנייה וזה נגמר , 3 קרבות ברצף שנגמרים בסיבוב השני , לג׳נד.
אבל אם תשאלו אותי בעוד כמה שנים מי המייקל ג׳ורדן של הufc ,אני חושב שזה יהיה ג׳ון ג׳ונס.
איזה כיף שאנחנו יכולים לראות את שניהם , במקום להתבכיין ולהיות הייטרים. תגידו תודה , שאתם יכולים לראות את שני התותחים האלה בשיאם.
בקשר לסילבה , ראשד , למבורד , מוניוז כולם יהיו מבחן קשה וראוי , אבל כדי לנצח את אנדרסון , אתה צריך להיות במאה אחוז בפול פורס 5 סיבובים שלמים. אני לא חושב שאף אחד מהם מסוגל לזה.

FrecCo

Active member
בתור שונא סילבה אני יכול עכשיו להגיד רשמית:

אנדרסון סילבה הוא לוחם הMMA הגדול ביותר בכל הזמנים. נכון להיום.
ואני פאנבוי של פידור ואני כבר שנתיים חולם על סונן מפרק לסילבה את כל העצמות ולוקח אליפות. אבל חייבים לומר את האמת.
יש כמה דרכים לקבוע שסילבה הוא הטוב ביותר:
רצף הנצחונות הארוך ביותר בUFC, האלוף שמחזיק בתואר הכי הרבה זמן ושאר שיאים שהוא שבר מבחינת הישגים.
חוצמזה אני מאמין שמכלול הדעות יציינו אותו או את פידור כ"הטוב מכולם", והעניין הוא שהרמה פשוט עלתה והלוחמים של היום פשוט טובים ושלמים יותר מהלוחמים של פעם ככה שגם מבחינת יכולת הוא פשוט טוב יותר מפידור.
אבל אני אישית חושב שהוא פשוט מוכיח בזירה כל פעם שהוא הטוב מכולם. אף אחד לא התקרב לנצח אותו עד סונן. אין לוחם שמסוכן בעמידה כמוהו. ברגע שהוא הוריד את היידים מול סונן כולם ידעו שזה הולך להיגמר כי כשאנדרסון חם זה עניין של שניות עד הנוקאאוט. ובקרקע? well..
אחרי שהוא ניצח את הנדו וטארוויס לותר ות'אלס לייטס דמיאן מאיה שהיו עמורים להיות עדיפים עליו בהיאבקות/קרקע, הגיע המתאבק אולי הכי טוב בUFC ותפס אותו לא מוכן במשך 4 וחצי סיבובים. אני ממש לא מתרץ לכיוון של סילבה. אני חושב שסונן התעלל בו וסילבה בנס לא איבד את התואר בקרב ההוא. אבל גם אם הוא היה מאבד את התואר הוא היה מחזיר אותו היום.
החולשה הכי גדולה שלו היא בלי ספק היאבקות ואחרי ההתפרצות של סונן בסיבוב הראשון (אין בנאדם בעולם שהיה מונע הטלה של סונן בתחילת הקרב) וההישרדות שלו בקלות על הקרקעע מבלי לספוג נזק הוא עלה לסיבוב השני ומנע 2-3 נסיונות טייקדאון של סונן ב-ק-ל-ו-ת. זה לוחם שלמד לשפר את החולשה שלו מספיק כדי לשמור את הקרב בעמידה רק לכמה דקות, בידיעה שהן יספיקו לו לנצח. אם הוא עצר את סונן הוא יעצור כל מתאבק. למוניוז ו-ווידמן אין סיכוי קלוש מולו ומי שחושב אחרת פשוט משלה את עצמו בצורה מגוחכת..

מי יכול לעצור את סילבה? כרגע, ב185, רק לומברד, אולי.
ל205 הוא לא יעלה כי אין לו סיכוי נגד ג'ונס והוא יודע את זה.
חוצמזה הבנאדם בן 37 ואני חושב שהתחזיות שלנו לגבי העתיד שלו הן קצת בגדר פנטזיה, כי הוא הולך לפרוש גג תוך 2-3 קרבות.
והוא הולך לפרוש בלתי מנוצח בUFC.
ועד שיגיע לוחם שיתקרב להישגים שלו אין ברירה אלא להודות שאנדרסון הוא הטוב ביותר אי פעם.

אני חולק עליך

אני מסכים עם אודי שלגבי הטוב בכל הזמנים הוא צריך להיבחן נגד לוחמי עילית
יש לו את הנדו ובלפורט כל השאר לא רעים ותו לא
GSP לעומת זאת נלחם בטופ של הטופ והיתה תקופה שהוא ניקה את ה-WW
וזה פי כמה יותר קשה לנקות את ה-MW לדוגמא בשביל קרב על התואר ב-WW צריך רצף של 5 נצחונות
מינימום חוץ ממקרה דן הארדי לעומת זאת ב-MW מספיק 3 ולפעמים גם 2
סונן הוא לא המתאבק הכי טוב וגם לא קרוב להיות..
מוניוז,וידמן,אבנס,ג'ונס,GSP,הנדריקס,הנדו..
טובים ממנו בתור לוחמים ובתור מתאבקים
סילבה הוא אחד הגדולים ללא ספק אבל המחלקה שלו חלשה להחריד
אתה רואה את סונן או לוחם עם כישורים כשל סונן מגיע לאן שהוא במחלקה מעל או מתחת?
אני לא,
אני רוצה לראות אותו מול העילית של ה-LHW או WW כדי להיווכח שהוא הטוב ביותר אי פעם

FrecCo

Active member
GSP הוא סוג של סונן

גם הוא שכב על חלק מהיריבים שלו 3 סיבובים בלי ליצור אף נזק.
בכלל רוב מחלקת הLW הם מתאבקים שהם סוג של סונן. GSP ניצח את רוב היריבים שלו בדיוק בצורה שסונן מנצח קרבות. היתרון היחיד שהיה לו הוא בBJJ וסונן בסיבוב הראשון מול סילבה אתמול הרבה שהוא גם יודע מעברי גארד ומאונט ... יותר מזה, סונן פגע בעמידה בסילבה כמו שאני לא חושב שGSP היה יכול אי פעם לפגוע בסילבה. ואני גם חושב שסונן הוא מתאבק טוב יותר מרוב השמות שהזכרת אם לא מכולם. בכל מקרה שנינו לא יכולים לקבוע כי הוא לא עלה מולם אף פעם.
לדעתי אנדרסון סילבה הראה בנצחונות שלו על סונן ועל הנדרסון שהוא היה מנצח בקלות גם את כל הGSP/פיץ'/קושצ'ים שיש שם בחוץ. ואני חושב שכולם מסכימים שלמעט מתאבק טוב אין אף אחד שיכול לדגדג את סילבה. לא קל לי להודות בזה במיוחד לא על חשבון פידור אבל הוא הטוב ביותר בתיאוריה וגם בפועל.

Gsp לוחם פי כמה יותר חכם מסונן

ויותר שלם ממנו פי כמה סליחה אבל ג׳ורג׳ עושה נזק פי כמה מסונן
ושכחנו דבר אחד מהותי רמת התחרות במחלקה של גורג׳ פי כמה יותר טובה
עדיין gsp מתאבק יותר טוב מסונן וזו סטטיסטיקה פשוטה הוא אומן טייקדאון שמשלב מעברים
בצורה מושלמת אני חושב שהוא מסוגל לנצח את סילבה
ודאי שמול סילבה מספיקה טעות קטנה כדי ליפול אבל אני חושב פיפטי פיפטי

למעלה