כיאה לחג שבו מתחילים לקרוא מחדש

רינתי77

Active member
כיאה לחג שבו מתחילים לקרוא מחדש

את התורה, בואו נדבר קצת על עם הספר.
דפדפתי באינטרנט וצדה את עיני הכתבה הבאה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4289360,00.html

אם לסכם את הנאמר בה, הרי היא כוללת תיאורים לא מחמיאים של
התנהגות לקוחות בחנות ספרים, יחסם לספרים ויחסם למוכרים.
היא נכתבה ע''י בחורה שעובדת בחנות ספרים.
התמונה העולה מהכתבה היא דוחה ביותר, תמונה של התנהגות
בהמית, חסרת דרך ארץ וחסרת גבולות.
אז איך זה קרה לנו? מתי הפכנו לבריונים שהכל מגיע להם?

puma141

New member
רינתי...הפתיח היה מעולה..עם הספר.קיוויתי

לשירשור אופטימי על..ספרים ומשמעותם השונה..

ומה שהבאת אוי מה הבאת...

מזעזע.עצוב.

poseidon111

Active member
אז מה חדש? מה שחדש הוא שאני שוב מתנגד למילה

"הפכנו לבריונים".
כמו בכל חברה המיעוט המחורבן דופק את הכל.
נראה לך שאם היית הולכת לכל מדינה אחרת ושואלת אם הם מרוצים באופן כללי ממה שקורה בחברה שלהם מהבחינה הזו, התשובה היתה חיובית?
לדעתי לא, כשאת עיקר הטענות היו סופגים בני הנוער.
בכל דור ודור, בני הנוער הם האשמים.

puma141

New member
טעות איומה שלך. המנטליות האירופאית שמה

את הבריונות, כן בריונות, הישראלית במקום מאוד נמוך ומביש.
אני גם לא חושבת שזה מיעוט...

בני הנוער?! בולשיט גם.
לדעתי כבוד לספר בא מהבית.כך שאין ספק שגם הבוגרים, ההורים, הם אלו שנטעו את החינוך הזה...
אולי גם ערכם של ספרים בעידן האינטרנט משתקף בחוסר הכבוד אליהם..
ושלא נדבר על 10 ספרים בשקל..של חנויות הספרים וההוצאות לאור.

איך בני הנוער?

רינתי77

Active member
לא, לא. אני לא מדברת על מה שדפוק בחברה

שלנו. לזה נצטרך לפתוח פורום נפרד...
אני מתמקדת בנושא ספציפי. דמותו של קונה הספרים כפי שהיא עולה
מין הכתבה. וברור שלא כולם כאלה. אבל מסתבר שהם רבים מכדי
שזה יהיה בגדר קוריוז זניח. וממש לא מדובר בבני נוער. לא אני ולא הכתבה
דיברנו על בני נוער. זה בדיוק העניין. מדובר באנשים מבוגרים שמהם
היה מצופה שידעו להתנהג בדרך ארץ. מדובר באנשים שקוראים ספרים,
לא בבורים עילגים שלא יודעים נימוסים מה הם. האם לא היית מצפה
מהם רמה אחרת של התנהלות?

ואני דווקא חושבת שהשאלה של רינתי במקומה

אכן כן צריכה להישאל השאלה "מתי הפכנו לבריונים"? הרי זה לא התחיל אתמול בגלל ביבי או בגלל שר האוצר או בגלל אלי ישי...
תופעת הבהמיות והבריונות בישראל החלה מזמן ואף אחד לא יכול לשים את האצבע על היום או השעה ואפילו לא על השנה.
אלה תהליכים לא בריאים שעברו על החברה הישראלית כחברה קולטת עלייה מארצות שונות בעלות אופי תרבותי שונה וזאת במשך שנים רבות. בוודאי שאי אפשר להאשים את הנוער אשר סופג את כל מה שהוא לומד ורואה מהבית, מההורים, מהחברים, מהדודים ומהשכנים.
אז נכון שיש לנו מדינה נהדרת ועם נפלא עם גניוס יוצא מן הכלל, אבל זה לא יישאר לאורך זמן. אנחנו צועדים אחורנית בצעדי ענק. נכון שיש תמיד יוצאים מהכלל שיביאו לנו את ההישגים, את הכבוד ואת הפרסים. תמיד יהיו מספיק גאונים כדי לשמור על כבוד העם היהודי והמדינה הישראלית, אך בסך הכל הכללי, אנחנו כחברה תרבותית, רק הולכים אחורנית.
נכון, תמיד אמרו את זה קודם. כל דור מאשים את הדור הבא אחריו כלא יוצלח. אנחנו שורדים וממשיכים. אבל תכלס חלה נסיגה רצינית בכל הקשור ליחס האדם לחברו, יחס אדם למקום, יחס אדם למשפחתו, יחס אדם לחברה בה הוא חי. תרבות ה'מגיע לי' פושטת יותר ויותר בכל התחומים וחוצפה ישראלית היא לא נחלת מעטים וסוררים. לאט לאט היא הופכת נחלת הרוב.

אבל, כדרכנו בקודש, אנחנו נקטר קצת וניילל קצת על מה שהיה ועל מה שיהיה, ועולם כמנהגו ינהג, והנה עוד חג הולך ומסתיים
ולא נותר לי אלא לאחל לכולם שנה נפלאה וברוכה בגשמים שתבוא עלינו לטובה, כן יהי רצון אמן

http://www.youtube.com/watch?v=C1KtScrqtbc

puma141

New member
נכון. ואף יחמיר לצערי..

אולי ה-21/12/12 זה הריסטרארט לעולם הזה..
למרות שאני יודעת שאת רחוקה בטח מלהאמין לזה...

poseidon111

Active member
את מכירה מדינה שעברה תהליך הפוך? אני מתכוון

לשאול האם את חושבת שזו תופעה יחידה לנו של "הולך ופוחת הדור", או שזה אולי תהליך גלובלי, בלתי נמנע, ואנו רק חלק מאותה גלובליזציה.

אני לא מכירה מדינות אחרות

ובטח אין לי מושג אם הן עברו תהליכים דומים. אני רק על עצמי לספר ידעתי. ההגיון הפנימי שלי אומר לי שהתהליך הזה הוא לא נחלתנו בלבד, אבל אוליי אצלנו התהליך מואץ בגלל כל הסיבות שמניתי. הגלובליזציה כמובן גורמת לתהליך הזה בעוד ועוד מדינות, אבל אני לא יודעת אם בגלל זה אני צריכה להתייחס בסובלנות לבריונות הפושטת במדינתנו.
אנחנו נוטים להאשים את החינוך, את בתי הספר ואת המורים בכל מה שקשור למחדל הזה או לתהליך הזה, אבל אני רואה את שורש הבעיה בבתי האב בישראל אשר פחות ופחות מקדישים זמן לחינוך ילדיהם ויותר ויותר עסוקים עם עצמם, עם עבודה, עם כלכלה ועם קריירה אישית. על הדרך החינוך הולך לאיבוד, שלא לדבר על ערכים וכו'.
אני רואה זוגות צעירים, נורמטיביים, אקדמאיים ומוצלחים, אנשי הייטק, יושבים בסלון, מרוכזים בסמארטפון שלהם, מתעסקים עם האפליקציות ומשווים ביצועים ומהירויות. הילדים כולם בחדר אחר עם המחשב או משחק טלויזיה כלשהו. אין שום קשר בין מה שההורים הצעירים עושים לבין מה שקורה עם הילדים. הילדים מתחנכים באמצעות המחשב והטלויזיה.
כשאני הייתי ילדה והוריי הצעירים ישבו עם חבריהם בסלון, הם שוחחו על ענייני דיומא. על המצב בעולם. על מצב הכלכלה. אנחנו כילדים, ישבנו מסביב והקשבנו לכל מילה היוצאת מפיהם. דיברו על סרטים, דיברו על הצגות, דיברו על משהו למען השם. אנחנו ספגנו ולמדנו. מה הילדים היום למדים מהוריהם? הם מחכים לאיזה קמפינג או פיקניק שבו יוכלו סוף סוף קצת להרגיש משהו עם ההורים מלבד לראות אותם שקועים במחשביהם האישיים או באייפון שלהם.
אז זאת לא בעיה רק שלנו. זאת בעיה כללית הקשורה לקידמה הטכנולוגית. אבל דיברנו על זה הרבה, כי לקידמה יש את היתרונות שלה והם עולים לא מעט על החסרונות. זה מה יש.

רינתי77

Active member
אני לא בטוחה שהסיבה היא הניכור הנובע

מהקידמה. אני חושבת שאנחנו מנסים להתערות בסביבה,
כלומר להיות דומים יותר לשכנינו במזרח התיכון מאשר לאירופיים
מעבר לים. באופן טבעי, מאמצים התנהגויות, התנהלות והשקפות
של הסובבים אותך. במקרה שלנו, זה בעוכרינו כיוון שמדובר
במדינות פרימיטיביות, נחשלות, בהן זכויות האדם כמעט אינן
קיימות ומעמדן של הנשים בשפל.

יש גם בזה משהו...

לא רציתי לדבר על זה כדי שלא יאשימו אותי בגזענות, אבל ללא ספק ישנה לבנטיניזציה אצלנו וגם זאת בגלל הערב-רב התרבותי שלנו. בעוד האירופאים מאוד קנאים לתרבותם בת מאות השנים, הרי אצלנו אין שום סנטימנטים לשום תרבות אירופאית אלא גלישה איטית אבל עקבית לעבר תרבות מזרח תיכונית, יוונית, טורקית וכו'.
בשבוע שעבר יצא לי לראות איזו תוכנית אירוח בהנחיית שלוש גרציות, כלומר עלמות חינניות מפורסמות ומוכרות, אשר אין לי מושג אם הן "אשכנזיות" או "ספרדיות" והן אירחו בתוכניתן איזו שחקנית תיאטרון וותיקה ומכובדת "פולניה" מבטן ומלידה ששכחתי את שמה, בעלת הישגים ותארים רבים בתחום התיאטרון ויחד איתה ארחו גם את הזמר עומר אדם. לאחר כל הדיבורים והסיפורים, הזמר עומר אדם פצח באיזה שיר שמח בהתאם לרפרטואר שלו ואז העלמות החינניות פצחו בריקוד מענטז בנוסח עדות המזרח ואליהן הצטרפה באורח פלא גם ה"אשכנזיה" המבוגרת ולמען האמת היא נראתה פאתטית. זה היה מביך בעיניי ומגוחך. עומר אדם שר תוך כדי ריקוד גמלוני וחיוך דבילי ואפילו הוא הסמיק למראה האישה הנכבדת המנסה לענטז ברוח המזרח. אני ובעלי בהינו במסך וגיחכנו.
זה היה מביך.
כולם רוצים להיות סחבקים. כולם רוצים להיות שייכים לחבר'ה. הילדים לא רוצים להיות ילדי כאפות ולכן מאמצים סגנון דיבור צ'כונתי.
שיבושי שפה, קיצורי מילים, עיוותי לשון, הכל הולך. העיקר שאף אחד לא יחשוד בך שאתה חנון/אשכנזי חס וחלילה. מצד אחד אנחנו מחקים את הכלכלה האמריקאית, מבקשים את החינוך האירופאי ומצד שני מאמצים את התרבות המזרח תיכונית.

רינתי77

Active member
זאת הנקודה שלי בדיוק. ואני לא חושבת שזה

יהיה גזעני לומר שעדיף לנו לאמץ את ההתנהלות האירופית
המנומסת והמתחשבת ולא את ההתנהלות הערבית הדורסנית
והפרימיטיבית. למה גזענות? יש מישהו שחושב שה"תרבות"
הערבית עדיפה?

רינתי77

Active member
אוי לילוש, מה זה קשור?

תתיחסי למה שכתבתי. שורה תחתונה: מה את מעדיפה
מבין השניים?

זה קשור כי לא הסכמתי עם הכללה שלך

זה קשור כי זה מראה שרוע אנושי יכול ללבוש הרבה צורות, והוא יכול להיות נקי וסטרילי כמו הגזים של הגרמנים, או מהביל וחם כמו הרצח של הערבים. נימוס, השכלה, האזנה למוסיקה קלאסית הם לא ערובה לאנושיות.

בדיוק כמו שלא כל הערבים רוצחים על רקע כבוד המשפחה, ושותים דם לארוחת בוקר. תתפלאי גם בין המזרחים\ערבים יש כאלה עם כבוד, נתינה, התחשבות, דאגה לזולת. ההכללה שלך הייתה כזאת גורפת שזה צרם לי מאוד.

רינתי77

Active member
אני לא מדברת על רוע אנושי ועל טבע האדם.

אני מדברת על התנהגות והתנהלות מול הזולת.
דברי צרמו לך, אך בכל זאת לא השבת לשאלתי:
מה היית בוחרת?

את כתבת על התנהלות

לא סייגת למשל רק להתנהגות צרכנית. ועשית אידיאליזציה לתרבות אירופית-מערבית ודמוניזציה מוחלטת לתרבות ערבית ברברית ופרימיטיבית. זה מה שצרם לי. כמו שהנרי אמר גם באירופה לא הכל ורוד. וזה מה שהתכוונתי לומר, וגם כן שיש הרבה אשכנזים שבאו באירופה מושחתים וקומבינטורים כמו אולמרט ובייניש ויצא לי מעט להיתקל באשכנזים או רוסים שגוערים בקופאית או מוכרת כאילו היא עובדת אצל אבא שלהם, ומזרחים ואף ערבים ישרים ואמינים שיודעים לכבד נותני שירות ואנשים בכלל, תמיד יציעו כוס מים ובכלל שאת באה לבית של ערבים הם יארחו אותך מכל הבא ליד.

לגבי מה הייתי מעדיפה, ברור שהייתי מעדיפה שיתנהגו כמו בני-אדם ולא בחייתיות ברברית, אבל בדיוק כמו שדאגרו אמרה אני לא טוענת שרק לאירופה ולתרבותה יש מונופול על זה. ולכן הדוגמא כמעט קיצונית שהבאתי לך. היא לא חייבת להיות תקפה רק לטבע האדם אלא בכלל להתנהגות מוסרית, נעימה ומכבדת.

רינתי77

Active member
אני רוצה שהדברים שאמרתי יהיו ברורים:

לא סייגתי את דברי להתנהלות צרכנית, נכון. והתכוונתי בדיוק לזה:
טענתי שההתנהלות האירופית היא העדיפה בעיני, כיוון שהיא
רואה בנימוס ובכיבוד זכויות האדם ערך. אינני עושה שום אידאליזציה לאירופים ושם דמונזציה לעולם הערבי. א דיברתי על אשכנזים מול
מזרחים. דיברתי על השפעה אירופית מול השפעה ערבית, שזה העניין
המהותי בעיני.לא טענתי שלאירופים יש מונופול על נימוס. טענתי שהם הרבה יותר מנומסים. את חושבת שאני טועה?
בסופו של דבר, התחמקת מלענות תשובה ישירה לשאלה שלי.
ברור שכולנו מעדיפים שלום עולמי ושבת אחים גם יחד. אבל לא זו הייתה השאלה. השאלה הייתה איזו התנהלות את מעדיפה?
האירופית או הערבית?

רינתי זה לא משנה

את השווית תרבות ערבית לתרבות מערבית. את אמרת שהתרבות הערבית ברברית, חוליגנית וכו'. זה עניין של השקפה. לך יש השקפה כזאת ואת לא מוכנה לראות את הצדדים השליליים של התרבות האירופית. ויש כאלה. אני הודיתי שיש צדדים שליליים לתרבות ערבית\מזרחית, אבל לעשות הכללה גורפת כזאת לכל האנשים מהתרבות הזאת ודמוניזציה לתרבות שלמה ואנשים שבאו וחיים את חייהם לפי התרבות הזאת.

את שואלת מה אני מעדיפה? לכל תרבות יש את היתרונות והחסרונות שלה. למרות שנוח וכיף ללכלך על ישראלים. אני רוצה להגיד לך שאין כמו החום והאכפתיות שלהם. האירופאים מאוד מנומסים אבל הם גם קרים. ושם את יכולה ליפול ברחוב ואנשים ימשיכו ללכת. אין כמו לפתוח בשיחה עם זר במונית על הפוליטיקה בארץ, או לשאול ברחוב איך להגיע למקום מסוים וכולם יתנדבו להסביר לך, גם אלה שלא שאלת. או ליפול (מה שקורה לי הרבה כי אני קלאמזי) וישר אנשים באים לעזור לך, להרים אותך, להציע לך כוס מים.

אז נכון הם חטטנים, לא מכבדים מרחב מחיה, רעשנים וחמי-מזג. אבל אין כמו חוסר הדיסטנס הזה לפעמים. ואני מעדיפה את זה על הנימוס הקר והמאופק של האירופאים. ועוד משהו קטן וחשוב, אנחנו נמצאים במזרח התיכון, וברומא עלינו להתנהג כרומאים. כמו שהשמאל פשט את הרגל כי מה שהוא הציע היה לא ריאלי לגבי המציאות שבה אנחנו חיים, גם השאיפה שלך לאי אירופי מערבי קטן ומנותק בלב המזרח התיכון לא ריאלית.

למעלה