כיאה לחג שבו מתחילים לקרוא מחדש

עם זה אני בהחלט מסכימה

גם אני אתווכח עם הקופאית אם היא תקליד מחיר שלא תואם את התווית או משהו שהיה אמור להיות במבצע והיא הקלידה מחיר מלא. דרך אגב, אני לגמרי לא קונה את "המבצעים" שלהם כאשר הם שמים מחיר מופקע על איזו צלוחית של קרם פנים ונותנים לך אותו במחיר של 1+1 כאשר הם בעצם מכריחים אותך לקנות 2 במחיר מלא.
סתם דוגמא: הבן שלי מביא לי קרם לחות של ניוואה אשר עולה בברלין משהו כמו 7 יורו שזה בערך 35 ש"ח. אותו הקרם באותה אריזה עולה כאן בניופארם 85 ש"ח אבל במבצע של 1+1. למה? למה שלא ימכרו ב-40 ש"ח אחד? למה מכריחים אותי לקנות 2 ולהוציא מהכיס 85 ש"ח? זאת סתם דוגמא קטנה ומעצבנת.

מוצרי קוסמטיקה אני קונה בדרך כלל

באינטרנט. יש אתר שנקרא סטרוברי או באי-ביי ואם את יודעת מה את רוצה ולא צריכה לנסות את יכולה להזמין משם יש להם את כל החברות במחיר קבוע יותר זול מהארץ בלי מבצעים ובלי שטויות.

כן, יש הרבה דרכים לעקוף אותם

ועדיין הם ממשיכים בשלהם כאילו אין אינטרנט וכאילו אנשים לא נוסעים לחו"ל... זה מעצבן ומעליב את האינטליגנציה. זאת אחת הדוגמאות להתנהלות של הגופים הגדולים במשק. כשהבן שלי קורא ושומע על מה שהולך כאן עם המחירים, הוא פשוט מזדעזע.
מדינה אשר נשלטת בידי טייקונים, מונופולים של חברות שיווק וכו', חוסר תחרות הוגנת ואי פתיחת השוק למוצרים מתחרים, זאת בדיוק התוצאה. עבודה בעיניים על הצרכן הישראלי והוא בלית ברירה נאלץ לשתף פעולה ולהתנהג בהתאם, קרי - לרמות את האחרים כמו שמרמים אותו וככה אנחנו מסתובבים בלופ אין סופי אחרי המחירים המאמירים

לפחות כחלון עשה את הרפורמה בסלולרי

לפני זה סלקום שיגעו אותי עם התוכניות שלהם. כל חודש היה יוצא לי קרוב ל-1000 שקל.
אני עכשיו מחכה שיעשו רפורמה גם בכבלים, נקווה שזה יקרה בקרוב.

lefler11

New member
ממש בקרוב

הרפורמה בטלוויזיה אמורה להתחיל ממש אחרי החגים (ככול שידוע לי סלקום אמורים להכנס למשחק עוד ב- 2012 ואורנג' ברבעון הראשון של 2013).

מצד שני - שלא יהיה לך ציפיות לקבל טלוויזיה איכותית...

רמת התוכן שתקבלי (שלדעתי גם ככה די נמוכה) תרד בצורה חדה ותקבלי מינימום שבמינימום תמורת משהו כמו 90-100 ש"ח בחודש.
ככול שידוע לי, כל מה שתרצי להוסיף לאותה חבילת בסיס יעלה הרבה יותר יקר בהשוואה להיום...

lefler11

New member

תחום ה-
לא מעניין אותי... צ'טערת (אני לא אוהב \ שותה
, למרות שאני יודע להכין אחלה
במידה ויש את הציוד הנכון ופולי
טריים ואיכותיים
)

אגב מיקוח, גרמנים ונימוס

לפני כמה שנים נכנס חוק מעניין לתוקף בגרמניה: הרשות להתמקח על כל מוצר, בכל מקום. ואני ראיתי איך אישה מתמקחת על מחירים בסופר בגרמניה. זה היה מעניין מאוד. ולהגיד לכם שזה היה מנומס? נו... זה היה מיקוח. :)

אני לא אוהבת את זה

רבאק למה אני צריכה לצאת למלחמה כל פעם שאני הולכת לסופר, או לקנות בגדים.
אבל יש מצב שהחוק הזה נכנס בהשפעת המנטליות הערבית שפושטת באירופה

לא...

פשוט יש לנו דעה רומנטית על אירופה כאילו הכל מתפקד שם להפליא, אך לא כך הדבר.
בתי עסק רוצים לעשות כסף בארץ ובחו"ל, והם יחייבו אותך יותר אם הם יכולים. ומי יכול להאשים אותם? הרי אף אחד לא עובד לחינם.
אגב, לי היו אינספור סיפורים עם Deutsche Telekom וחברות ביטוח שחייבו אותי לחינם, וכו'. סיפורים דומים כמו בארץ. ככה זה -- נלחמים בחיים עד שמתים ;)

על איזה בתי עסק אתה מדבר בדיוק?

על שוק הכרמל? שוק מחנה יהודה? סימטאות העיר העתיקה בירושלים? מתי התווכחת פעם אחרונה בקניון בחנות של זארה או בחנות של רנואר על המחיר של משהו? מתי התווכחת על המחיר של גבינה בסופרמרקט בעיר? אני כבר לא זוכרת שהתווכחתי על מחיר כלשהו של משהו בעשר השנים האחרונות. בפעם האחרונה שניסיתי להוריד מחיר של משהו זה היה בירושלים המזרחית כשקניתי איזה שטיח ערבי לבית של הבן שלי וגם זאת עשיתי ללא הצלחה יתרה.
רצוי להתמקח על המחיר כאשר ידוע לך המחיר בחנות המתחרה. אם אתה יכול לקנות קרמיקה לאמבטיה בחנות X במחיר טוב יותר מחנות Y אז את זה באמת רצוי לעשות וכדאי לדרוש מחיר שווה. אבל נכון להיום, המקום היחיד שבו אתה יכול להתווכח או לנסות להוריד מחיר זה רק אצל הרוכלים בשווקים.
המחירים בישראל גבוהים בגלל המונופולים, המכס הגבוה, המע"מ וכח העבודה שהוא לא זול.

lefler11

New member

שימי לב שלא טענתי שזאת הסיבה העיקרית למחירים הגבוהים בישראל ביחס לשאר העולם (טענתי שזאת סיבה משמעותית אבל לא העיקרית).

ולגבי הטענה שלך שאפשר להתווכח ולהוריד מחירים "רק אצל הרוכלים בשווקים" - את טועה ובגדול.
אפשר להתווכח ולהוריד מחירים כמעט בכל עסק בישראל

הנה כמה כתבות בעניין:

http://www.mako.co.il/Search?search...%94%20%D7%9C%D7%99%20%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8

http://www.mako.co.il/Search?search...%D7%99%20%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%A7%D7%97

lefler11

New member

כל כך עצוב אבל את פשוט כל כך צודקת...

בישראל מתנהלת בחודשים האחרונים "מלחמה" בין הצרכנים לבעלי העסקים ו כ ו ל ם מפסידים ממנה ובגדול

למעלה