כיאה לחג שבו מתחילים לקרוא מחדש

poseidon111

Active member
זה הולך לכיוון הלא נכון לדעתי. חשבי היכן היית

מרגישה נוח יותר לחיות במדינה אירופית מערבית, או באחת ממדינות ערב, לבחירתך.
היכן תוכלי להגשים את רצונותייך כאדם וכאישה.

כמובן שלא מדובר פה על טוב מוחלט או רע מוחלט, אלא על סביבה שבה תרגישי שלמה יותר.

ברור שכאישה הייתי רוצה לחיות במדינה מערבית

אבל עדיין חשוב לזכור שלא כל הערבים\מוסלמים או בכלל אנשים שחיים בתרבות מזרחית הם רוצחים לארוחת בוקר.
יש גם הרבה אנשים שנהנים לחיות חיים שלוים בביטחון ושלום. לא כל הערבים הם אלה שרואים בסרטונים ביוטיוב, ויש גם בתרבות הערבית\מזרחית צדדים יפים.

הפריעה לי ההכללה הגורפת זה הכל.

רינתי77

Active member
לצערי הרב אני נאלצת להסכים איתך.

זה מה שטענתי מלכתחילה זה בדיוק הדבר אותו את מעלה: אנחנו במזרח
התיכון ולכן אימצנו לעצמנו את דרך ההתנהלות של עמי האזור, על זה אני מצרה. אינני חושבת שהתרבות האירופית היא כליל השלמות ואין בה
צדדים שליליים. אין תרבות שאין בה צדדים שליליים כיוון שבני האדם
הם בעלי צדדים שליליים. יחד עם זאת אני מוותרת על ה"חום"
וה"אכפתיות" למען יותר כבוד לזולת ונימוסים.

ולא רק זה

גם גרים פה המון יהודים שבאו מארצות ערב, ונוצרה פה תרבות ייחודית של שילוב של מזרח ומערב. לטוב ולרע. זו היא ישראל וזה האופי שלה, לבקש שישראל תהיה אירופאית לגמרי זה בעצם למחוק תרבות, מנהגים, פולקלור של מגזר שלם, וכן גם את האבולוציה שלו. תחשבי שישראל מדינה חמה, מדינת צבא עם איומים קיומיים מכל עבר, הרגשה של כל העולם נגדנו ורוצה לדפוק אותנו, ותביני למה גם אנשים שהוריהם באו וגדלו על תרבות אירופית מפתחים דם חם וחוסר סובלנות.

אני לא רואה ישראל אחרת, לפחות בינתיים.

זה קצת מתחת לחגורה הייתי אומרת

לא. זאת לא דוגמא טובה. הנאצים היו חלק בלתי נפרד מהעם הגרמני והעם הגרמני הוא מנומס. גם היום. נאצים יכולים לצמוח גם אצל עמים מאוד לא מנומסים. ההקשר לא הוגן ולא נכון.

ברור

בכל עם ובכל אומה יש ויש. חוליגנים יש גם אצל הבריטים וההולנדים והגרמנים ובארצות יגוסלביה לשעבר וברית המועצות לשעבר וכו' וכו'. אבל הגרמנים הם פשוט מנומסים, מסודרים ומאורגנים ולצערנו הם היו מסודרים יותר מדיי ומאורגנים יותר מדיי. אבל זה האופי שלהם.
אני אתן לך דוגמא:
לפני שנים רבות חייתי בקיבוץ עין-גב והיה לנו בית הארחה. היית צריך לראות שולחן של קבוצת תיירים אמריקאיים לאחר ארוחת הבוקר, לעומת שולחן של קבוצת תיירים גרמניים לאחר אותה ארוחה. בעוד השולחן של הקבוצה האמריקאית היה כמו לאחר פוגרום, הרי השולחן של הקבוצה הגרמנית היה נקי ומסודר כאילו ולא אכלו שם בכלל. זה אופי וזאת מנטליות ושום יוצא מן הכלל לא יכול להפריך את הכלל.

ועם כל זאת עדיין

בית המשפט העליון והאוניברסיטאות מלאים אשכנזים והשכר הממוצע של האשכנזי גבוה מזה של הספרדים\מזרחים.
מבחינה תרבותית כל דבר בעל ניחוח אוריינטלי נחשב נחות ולא משנה כמה אנשים צורכים אותו. יש גלוריפיקציה לכל מה שבא מתרבות המערב כאילו לה יש מונופול על חוכמה והישגים אנושיים.
אבל בואי לא ניכנס לויכוח הזה באמת.

עצרו רגע כולכם והבינו דבר פעוט:

תופעת הישראלי המכוער חולשת על כל העדות, על כל התרבויות
מקורה בתכונות האדם והתנהגותו, ולא במוצאו. (או לאומו)
אגב, התואר הזה שאול מארצות הברית. "האמריקאי המכוער"
(כמו תופעות כעורות רבות שיובאו הנה, אומצו השתרשו בחברתנו מאמריקה)
אל תמהרו להוציא את השדים העדתיים.
לילושה הקדמת לשלוף את הקלף, רינתי לא התכוונה לזה כלל.
אדם חצוף, ברברי, מפגין זלזול הן במקום והן כלפי העובדים בו
יפגין זאת גם כלפי בני ביתו, חבריו ובכל מקום.
אף מוצא אינו חף מאנשים הנוהגים בכיעור. כמו גם אף תרבות.
ולא יסף.

למה צריך לבחור תרבות אחת נכונה ולבטל את היתר?

אני נהנית (וגם סובלת, אבל זה לא רלונטי לעכשיו) מכל העולמות- גם מהתרבות ה"אשכנזית" וגם התרבות ה"מזרחית" (סליחה על המינוחים הכל-כך לא מקצועיים, אך זה הרע במיעוטו לבינתיים)- ואני לא רואה שום סיבה לוותר על אחד מהאספקטים האלה.
מעניין שדווקא לקחת את המוזיקה וה"ענטוז" כדוגמא- אלו דברים שלא מזיקים לאיש, גם לא לאותה גברת מכובדת שנהנת לפזז לצלילי המזרח.
חבל לשפוך את התינוק עם המים.

אפשר להיות סחבק, שכונה, לענטז ולהגות ע' גרונית ובד-בבד להשכיל,
לקדש את השפה, לבקר בתיאטרון ולהחזיק בדיעות ליברליות ופמיניסטיות.

פוסט-מודרניזם הוא אמת מוחלטת.

ולא הבנתי למה הפריע לה שהיא אוהבת לענטז שתענטז כמה שבא לך, היא רצחה מישהו?

מי ביטל מה?

בסך הכל אמרתי שהיא נראתה פאתטית כשניסתה לרקוד לצלילי מוזיקה שאני בטוחה שהיא לא שומעת בבית או באירועים אליהם היא הולכת. לא שמעת מילה אחת ממני אשר בה אני מבטלת תרבות מזרחית על פני תרבות מערבית. אני פשוט טענתי שתרבות אחת בולעת את התרבות השניה ולא ירחק היום ולא יישאר ממנה זכר. הייתי מאוד רוצה שהמדינה תהיה רב גונית כמו שהיתה בתחילת הדרך, אבל לצערי התרבות שלה הולכת לכיוון אחד בלבד.
אני עצמי אוהבת לענטז ואוהבת לראות נשים רוקדות ריקודי בטן. פשוט הסיטואציה היתה מגוחכת כפי שנראתה לעיניי. יכול להיות שמישהו אחר בהה בה ומילמל משהו כמו 'כל הכבוד', הרי הכל בעיני המתבונן...
הבאתי את הקטע הזה כדוגמא לכך שאף אחד לא רוצה להישאר מאחור. כולם רוצים להיות שייכים ומה לעשות והטרנד השוטף את המדינה הוא מוזיקה מזרחית רדודה למדיי, להבדיל מהמוזיקה המזרחית של פעם, וכולם ממהרים לקפוץ על העגלה הזאת מבלי לשאול את עצמם רגע אחד האם הם באמת אוהבים את זה? האם באמת הם מתחברים לזה? או שפשוט מפחדים שיחשבו אותם למתנשאים או סנובים במידה ולא ייצאו במחול ובכפיים כל פעם שאיזה זמר מזרחי נוהם "יאללה בכפיים"

אני לא חושבת שתרבות אחת בולעת את השנייה

ואני לא חושבת שאנחנו מאמצים את התרבות המזרח תיכונית יותר מבעבר.
אם תשאלי אנשים צעירים שהם בנים של יוצאי ארצות האסלם הם יגידו ההיפך- הם יגידו שאנחנו "משתכנזים", בוודאי לעומת ההורים שלנו והסבים שלנו.

יש פה רוב של יהודים יוצאי ארצות האסלם, שהגיעו ממדינות נחשלות ועניות. נרצה או לא- יש ותהיה לזה השפעה משמעותית על התרבות הישראלית.
ההבדל הוא לדעתי בהתקרבות (גם פיזית וגם וירטואלית), בעלייה בייצוג של התרבות והדמויות המזרחיות והתגברות השיח העדתי.

לפני כן, לדעתי, זה היה בבחינת "רחוק מהעין-רחוק מהלב".

(אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב).

אני מסכימה כמעט עם הכל

הרי בסופו של דבר את מאששת את מה שאני אומרת. את רק טוענת שאנשים צעירים בנים של יוצאי ארצות האיסלם אומרים שאנחנו משתכנזים ואני עם זה לגמרי לא מסכימה. אני טוענת בדיוק ההיפך. האשכנזים שבינינו פשוט מתמזרחים אם אפשר לכתוב מילה כזאת מבלי שהסמן האדום ישתולל
בדיוק בגלל הסיבות שציינת, אף אחד לא רוצה להרגיש מיעוט יוצא דופן. בקיצור, כולם משתדלים להיות בחאפלה ובמימונה והעיקר להיות שייכים. תרבות אחת הולכת ונעלמת ותרבות שניה פורחת ותוססת. לא טענתי שאחת עולה על השניה אלא שפשוט חבל לי שאנחנו מאבדים חלק מהזהות והתרבות של העם היהודי לדורותיו.

למעלה