על תרבות, אליטות וחשיבותה של השכלה כללית

לא בדיוק..

אני באופן אישי מכירה מנהלת בית ספר שבו שמים דגש על הזהות והתרבות המזרחית ואני מכירה מנהלת עמותה לשיוויון בחינוך וטענותיהן על כך שהחומר הלימודי ממשרד החינוך הינו מערבי.
יש לי תמיד ויכוח אתן בנושא טיפוח הקיפוח,אבל אני נדמה לי שזו עובדה שהחומר הנלמד הינו בעיקר מערבי.

poseidon111

Active member
ומה מוזר בזה? מלמדים את הבייסיק בבית הספר.

האם את מתכחשת לעובדה שעולמנו נראה כפי שנראה, בגלל התרבות המערבית?
הישנה תרבות כלשהי, אמנים כלשהם, פילוסופים או כל קריטריון שתבחרי שעיצבו והשפיעו על עולמנו כפי שאותם "מערבים" השפיעו?
לכשיגדלו, וירצו ללמוד על נושאים אלו מזווית אחרת, זכותם.
כששעות הלימוד גם כך מצומצמות להחריד, איני רואה שום אפשרות ללמד על תרבות או השפעה איזוטרית זו או אחרת.

מכיון שאת אוהבת לשאול שאלות, הנה שאלה בשבילך: מה היית מכניסה לחומר הנלמד, בהתחשב במגבלות, שלדעתך אי ההמצאותו
מעוות את תכנית הלימודים ונותן רושם לא נכון לגבי ההתפתחות האנושית.
כתבת שהיית מכניסה חומרים לא מערביים.
איזה? באילו תחומים?

דבר לא מוזר,הבאתי דברים מהשטח

אדבר עם המנהלות שהזכרתי בתגובתי הקודמת ואיידע אותך באיזה חומר לימודי מדובר.טוב?!טוב

poseidon111

Active member
כתבת שהחומר הוא בעיקרו מערבי. עם כל הכבוד

למנהלות, אותי מעניין לדעת מה את היית מכניסה לחומר הלימוד, בכדי לשנות את "מערביותו", לא המנהלות.
מה היית רוצה לשנות, במילים פשוטות.

עניתי לאביעד בהתאם למה שכתב.

הגבתי לגבי טענתן של אותן מנהלות.
הדבר לא בוער בעורקיי וגם לא מתאים להביא לכאן את הרשימה המדוברת,כאשר באוויר מרחף סנוביזם עילאי.
יום טוב

poseidon111

Active member
הסנוביזם העילאי הוא לזרוק שמות לאוויר, לעשות

רושם שאתה יודע שיש דברים בגו, ובשעת ההוכחה לטענה, לקפל זנב מחוסר יכולת לגבות את הטענה.
שלא תטעי, זה הסנוביזם.
לשאול שאלות מפה ועד הודעה חדשה, חלקן אישיות מאוד, לצפות לתשובות, אך לא לספק תשובות לשאלות לגיטימיות, זה הסנוביזם.

שלא תטעי לרגע במונחים ובנפשות.
יום מעולה.

poseidon111

Active member
זה לא קשור לתרבות. זה קשור לתרבות דיון לקויה.

"אני אשאל, אך אתם אל תשאלו אותי"
את פשוט מתנשאת קלאסית.

אילי

בגוגל כרום יש תוסף לתרגום מאנגלית לעברית,אוטומטי. לאנשים נחותים ומטפסי עצים שכמונו.

וואללה אישי.

קטעים רצים כאן האאאאאאאא

מוטי

א.יש תרגום גם לסרטונים?
ב.האמת שלפעמים אני די בסדר באנגלית,לא שבאמת התעמקתי.
ג.אכן בידוריזציה,אבל שחלילה לא אואשם בהרס שרשורי בידוריזציה מלאי חשיבות עצמית והתנשאות,שלא ממש ברור לי על שום מה.

אילנה

א.אין תרגום לסירטונים.מתרגם ביו טיוב רק את הטקסט. וכך גם בכל האתרים.
מכוון שזה לא תרגום של בן אנוש התרגום לפעמים יוצא עילג ומצחיק.אבל יותר טוב מכלום.
ב.אמא שלי ילידת לונדון אבל אני חלש באנגלית .שונא ת-שפה הזאת.ברוב שעורי האנגלית הייתי מעדיף את מגרש הכדורסל.
לפעמים יש בשפה הזאת אותיות שלא מבטאים אותם בכלל למה ???? אופיס דיפו למה הטי בסוף ???
ג.אחלה בידוריזציה,
חזרתי מסיבוב של חוטב עצים ושואב מים.סיימתי טיפוס ודילוג מעל עצים.שכן חושבים אותי כאן לתת תרבות.
יען כי אני אוהב מזרחי-יווני. פחחחחחחחחחחח.שיא החוצפה לצחוק על יוסי גיספן.**
צופה כעת בטקס הסיום ערוץ אחד. מומלץ גם עבורך
לבסוף אצית אש בעזרת שתי אבנים אדליק הלפיד(כמו האולימפי)אכנס למערה ואלך לישון.

נ.ב.התנשאות וחשיבות,עצמית קחי זאת בקלות ברוב המקרים מצחיק.לפעמים מעלה ת-סעיף.**
מחר תורך לשאוב מים מהבאר.

יס איי קנוו

מוטי,שלא נתבלבל בין קידמה,מודרניזציה ובין חוסר תרבות-מתנשאים לא אוהבים שנחותים מהם מתבלבלים,רק הם אוהבים להתבלבל במסווה של האדם החושב.
הודעתי לך בחדר אחר שאני עכשיו ממלאת מים בדלי,אבל לא מהבאר..אני מכירה רק חיים באר

הדבר המוזר ביותר מקריאה כאן בתגובות

הוא לשוחח על תרבות עם מי שאין לו מושג וחצי מושג בתרבות.
כל שכן בתרבות שלו עצמו, אבל הוא מלין ומעז בכלל לדבר על תרבות.
נדמה לי שזה יותר מכל מאפיין את הנבערות השלטת היום במדינה.

Aronsona

New member
בוקר טוב דאג.

למרות שתפוז מכריח אותנו לעבור דף וזה לא נוח אני רוצה בכל אופן לחזור להתחלה איתה התחילה אתמול רינתי.
נדמה לי שביננו אין כלל ויכוח על מה היא תרבות ולאיזו תרבות אנו מתכוונים.
הבעיה שלנו היא שאנחנו לא מאפשרים לכולם להיחשף כראוי לתרבות הזו.
אם אנחנו כותבים על תרבות "גבוהה" אנחנו בהכרח קובעים שהתרבות של האחר נמוכה, פוגעים באחר ויוצרים אצלו אנטגוניזם.
ראי מה כתבה סוזי ונעלמה.
ויש צדק במה שכתבה.

למעלה