נב - בקשר לאורז- בזמן האחרון למדתי שיש הבדל משמעותי בין
סוגי אורז שונים .
וזה בגלל הבדלים ביחס שבין שני סוגי העמילן עימילוז ועמילו פקטין שיש בהם.
העמילופקטין הוא בעל מבנה מרחבי שמאפשר פירוק מהיר יותר ולכן גם עליה מהירה יותר של סוכר .
בסוגי אורז מהסוג היותר שמן ודביק - אורז עגול ואורז לריזוטו ואורז לסושי יש יותר עמילו פקטין מאשר באורז בסמטי ולכן האינדקס הגליקמי של העגולים ודביקים גבוה יותר משל הבסמטי.
יש גם בין תפוחי אדמה שונים הבדל דומה , התפוח הגדול המהונדס האמריקאי מכיל יותר עמילו פקטין מהקטן העגול .
 
נב- אותו סיפור יש גם בחיטה לעומת דגנים אחרים, ועל זה מסתמך הרעיון המרכזי של הספר "כרס של חיטה"
 
סוגי אורז שונים .
וזה בגלל הבדלים ביחס שבין שני סוגי העמילן עימילוז ועמילו פקטין שיש בהם.
העמילופקטין הוא בעל מבנה מרחבי שמאפשר פירוק מהיר יותר ולכן גם עליה מהירה יותר של סוכר .
בסוגי אורז מהסוג היותר שמן ודביק - אורז עגול ואורז לריזוטו ואורז לסושי יש יותר עמילו פקטין מאשר באורז בסמטי ולכן האינדקס הגליקמי של העגולים ודביקים גבוה יותר משל הבסמטי.
יש גם בין תפוחי אדמה שונים הבדל דומה , התפוח הגדול המהונדס האמריקאי מכיל יותר עמילו פקטין מהקטן העגול .
 
נב- אותו סיפור יש גם בחיטה לעומת דגנים אחרים, ועל זה מסתמך הרעיון המרכזי של הספר "כרס של חיטה"