בקשר לפירות - אני ממליץ על שתיים שלש מנות פרי ביום
ולא יותר מזה .
זאת ההמלצה המקובלת על הממסד הרפואי .
ובקשר להקפצת, הסוכר - מי שאוכל אוכל בריא כמו שאני אוכל ולכן גם שומר על משקל נמוך ולכן גם אין לו בעיה של תסמונת מטבולית , ההתנגדות לאינסולין אצלו נמוכה, והוא לא "קדם סוכרתי" ולכן יכול להרשות לסוכר שלו לקפוץ , הגוף שלו יתגבר על הקפיצות האלה בלי שום בעיה .
מחקרים בסדרי גודל גדולים תמיד הראו שתזונה מבוססת פירות וירקות מונעים את התסמונת המטבולית .
ציטוט:
",דיאטה טבעוניתהביאה לשיפור גדול יותר בשומני הדם בהשוואה לדיאטה שוות קלוריות על פי הנחיות ה-American Diabetes Association (ADA) .רמות LDL-Cירדו בדיאטה הטבעונית ב 13.5מ"ג/ד"ל (12%-)לעומת 3.4מ"ג/ד"ל (3%-)בדיאטה הרגילה 11.במחקרים נוספים נמדדה ירידה גדולה יותר ב-HbA1C(1.23מ"ג/ד"ל לעומת 2.31מ"ג/ד"ל )ובמשקל(1.5ק"ג לעומת 3.1ק"ג)בדיאטת הטבעונית לעומת דיאטת ADA ,בהתאמה12,13 ,וכן
שיפור בתנגודת לאינסולין ובעקה החימצונית.
השיפור הגדול יותר באיזון הסוכרת ,סייע להורדת תרופות בקרב 53%מקבוצת ההתערבות לעומת 5%בקבוצת הביקורת 14.מנגנונים אפשרייםבאופן כללי ,לצמחונים וטבעונים יש אורח חיים בריא יותר הכולל פחות עישון ויותר פעילות גופנית ,שמשפיעים על הסיכון למחלות קרדיוואסקולריות .דיאטות צמחוניות וטבעוניות מאוזנות הן
עשירות בפירות ,ירקות ,דגנים מלאים ,קטניות ואגוזים ועל כן מכילות יותר סיבים תזונתיים ,מגנזיום ,חומצה פולית ,ויטמין C ,ויטמין Eופיטוכימיקלים ,בהשוואה
24 |מסמכי עמדה לדיאטה מערבית .דיאטות אלו מכילות מעט ,אם בכלל ,מזונות מעובדים .כתוצאה מכך הן דלות יותר בקלוריות ,שומן רווי וכולסטרול.גורמים תזונתיים אלה משפיעים לטובה על גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם כמו משקל גוף ,לחץ דם ,רבדים טרשתיים בכלי הדם ועקה חמצונית 1,15-12.דיאטות טבעוניות וצמחוניות מאוזנות יכולות לשפר גורמי סיכון קרדיוואסקולריים.חשוב לוודא שהדיאטות אכן מאוזנות ,כדי למנוע חסרים בוויטמין 12B ,ויטמין D ,חומצות שומן מסוג אומגה-3 ,סידן (במיוחד באנשים הנמנעים ממוצרי חלב) ,ברזל ואבץ"
לינק:
עמוד 23 - במסמך:
http://his-files.com/pdf/המלצות%20סופי%20מתוקן%204.6.15.pdf