בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


ספרו, שתפו, צלמו והעלו!
תתחילו אתם, אני אצטרף כשאמצא שניה לנשום


 
הולכת להכין קציצות

מעדשים חומים קטנים, מאש, אזוקי וסלרי. נראה מה יצא לי

חוצמזה אין לי שום כיוון רק שבא לי מאד מאד שמרים גבינה עם ארומה לימונית...
 
הרוטב

ממיץ לימון סחוט ,שום טרי, מלא עלי תיבול- קורנית לימונית אזוב מקראי, עגבניות וסירופ מייפל
 

RSPA

New member
מה עם תמונות ?


נראה מעולה.
אשמח לראות מתכון מסודר (מה בדיוק שמת בסוף, כמה ואיך הכנת).
 
אז ככה

יש כאן שלוש כוסות קטניות מעורבות שרויות במים כ-24 שעות
עדשים חומים, מאש ירוק, אזוקי.
טחונים במעבד מזון עם רבע כוס סודה וחצי בצל שעמד בצד.
בבלנדר חצי כס סודה עם 7-8 גבעולי סלרי בהירים +העלים+זסט מלימון טרי+שני קישואים
לערבב בקערה עם מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס, שבבי תפוחי אדמה בערך חצי כוס. לפי הצורך למיצוק התערובת.

טיגנתי בשמן זית. הנחתי בתבנית ובקערה נוספת עירבבתי מיץ מהלימון ההוא , 4-5 כפות מייפל טבעי, 4 שיני שום מגוררות, 4 עגבניות בקוביות, מלוא חופניים עלי קורנית לימונית ואזוב מקראי - הרבה ואת הגדולים מבינהם לחתוך.

שפכתי על הקציצות.
 

RSPA

New member
תודה ושאלות להבהרה.

סודה - הכוונה למי סודה, נכון?
שבבי תפו"א - זה אלה היבשים מזכירים משהו אבקתי ?
 
בסוף היו אצלנו

הקציצות- מה שנשאר מהן
מאפה פטריות מעורבות עם שמנת אלפרו ,עשבי תיבול טריים על בצק שמרים נ"ג מבוסס על קמח טף
פרוסות דקיקות שלח גזר וקישואים בתנור עם זיגוג סויה נ"ג ומייפל +שורש פטרוזיליה מגורר ואחרי האפיה תוספת שום טרי
סלט ירקות ישראלי חתוך קטן
סלט כרוב לבן קצוץ דקדק עם קוביות קטנות של גזר ובצל
עלי מנגולד על רשת אידוי הוגשו עם מלח גס ושמן זית
לחניות קוואקר
טחינה עמוסת לימון ושום
אורז לבן אפוי
שווארמה טופו עמוסת בצל מטוגן ותבליני בשר

ולקינוח עוגת גבינה שוקולד על בצק פריך מבוסס טף ומצופה זיגוג שוקולד...שלא יצאה טוב, היא יפיפיה טבל יש טעם...טבעוני נורא
כבר עשינו הסקת מסקנות אבל סתם חבל
 

ladybug6

New member
אוי העוגה נראית סוף, חבל שלא יצא טוב

מה היתה הבעיה? שנלמד כולנו..
 
כמה בעיות

ראשית בתערובת הסויה לא היה מספיק לימון ולא מספיק מלח- כמו שהקורנבורית אמרה- יאק, טעם טבעוני!
שנית התערובת הפיקה יותר מדי רטיבות והבצק המעולה במקום להיות לכיוון הפריך נהיה רטוב וספוגי
זיגוג השוקולד יצא בטעם פרווה לחלוטין כאילו בלי נוכחות שוקולד חזקה ,לדעתי הוכנסה יותר מדי שמנת אלפרו לשם.

בקיצור זה נראה סוף ואפחד לא אהב ובצדק!

מסקנות- יותר לימון, זסט, מלח. יותר זמן להוציא נוזלים. לגבי האפיה אני חוככת בדעתי . לזיגוג שוקולד כפותיים שמנת ולא יותר!

אופה הבית הוא בחור מצויין וגם אופה משובח, מותר פאדיחות לכל אחד
 

ladybug6

New member
אכן מותר וככה לומדים

גם לי יצאו כמה וכמה דברים שנזרקו לפח בלי להתבלבל..

ואגב טעמי לוואי, כמות מספקת של סוכר וגם וניל היתה מטשטשת טעמים לא רצויים, זה נכון גם במוצרי חלב של פרות וגם במוצרי סויה למניהם.
 
למעלה