הנה העתק פוסט של מרקורי - קציצות עדשים
כדורי עדשים ("כדורי בשר") ברוטב עגבניות (של Merkuri מפורום צמחונות וטבעונות)
זה מתכון שפחות או יותר אילתרתי (אני בד"כ מכינה כדורי "בשר" מסייטן ונגמר לי), אז אם מישהו מעדיף מסייטן זה יוצא מעט יותר מוצק וגם טעים. כרגע העדשים מועדף אצלנו.
לא מדדתי כמויות אז אנסה להעריך למיטב יכולתי...
עדשים ירוקות/שחורות/שילוב מבושל: בערך 3 כוסות
אורז מבושל רך - ניסיתי רק עם לבן בינתיים (אפשר גם מהמקרר, רק לחמם טיפה במיקרו): בערך כוס
2-3 כפות מיץ לימון
3-4 כפות קטשופ
קצת בצל ירוק ופטרוזילה קצוצים
בצל חי אחד קטן קצוץ דק
3 כפות פתשן טחון עם 3 כפות קורנפלור עם 4-5 כפות מים
3-4 כפות קמח
פירורי לחם
הכנה:
את העדשים לטחון בבלנדר למרקם חלק אבל שנשארות מעט עדשים שלמות, לשים בקערה (אני טוחנת בבלנדר מוט ישר בקערה), את האורז לטחון היטב שתהיה עיסה דביקה, לערבב. להוסיף מיץ לימון וקטשופ, אפשר לשנות כמויות של זה בהתאם לטעם. להוסיף בצל קצוץ ואת הירוקים.
את הפשתן הטחון להשרות עם המים והקורנפלור ל10-20 דקות עד שמתקבל מרקם צמיגי, להוסיף לעיסה, לערבב.
עכשיו יש לנו את העיסה של הכדורים - אבל כדי שהם לא יתפרקו בבישול צריך להוסיף קצת דברים שימצקו אותה, שזה הקמח. פירורי לחם להוסיף בהדרגה עד שמגיעים למרקם שבו אם את עושה כדור ומפילה על משטח העבודה, הוא לא מתפרק ונשאר יחסית מוצק - לא לפחד עם הפירורי לחם, עדיף יותר מאשר פחות. פעם קודמת שמתי ממש מלא פרורי לחם ולא התפרק לי בכלל. - הפעם התקמצנתי והיה יותר רך.
לתבל לפי הטעם - מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אורגנו, אפשר קצת צ'ילי אם רוצים.
חשוב מאוד! לטעום את העיסה, כבר בשלב הזה היא אמורה להיות טעימה. לא טעים? לשנות תיבול ולהוסיף מיץ לימון/קטשופ.
מכינים כדורים ומחליקים אותם בזהירות עם כף לתוך הרוטב המבעבע על אש קטנה, מכסים אותם עם קצת רוטב מלמעלה ולא מזיזים יותר מדי. מבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה.
אם רוצים להכין כדורים על בסיס סייטן, עושים הכל אותו הדבר רק במקום עדשים טוחנים סייטן (בלנדר מוט עושה את זה יופי). יש גם סייטן טחון מראש של טבע דלי שהוא כבר מעורבב עם אורז (משם הרעיון), אבל לא אהבתי את הריח שלו /:
לקח לי זמן להגיע למתכון שלא יתפרק ברוטב, הסיבה היא בגלל הפשתן עם הקורנפלור, וחשוב להקפיד לעשות אותם מוצקים.
הרוטב הוא לבחירתך, כל מתכון של רוטב עגבניות יעבוד פה - והמתכון שלי הוא סודי.
==עד כאן כמופיע במקור וכל הזכויות שייכות למרקורי.==
הרוטב עגבניות שלי לא סודי והוא הכי פשוט שיש ועליו אפשר לעשות וריאציות.
4 כפות שמן זית
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
4 – 5 קוביות שום קפוא
2 קוביות תבלין איטלקי קפוא
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
½1 – 2 כוסות מים
בסיר שמים את כל הרכיבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מבשלים 10 דקות.
נסי ותהני