בישולים לסופ"ש

מתכנננת ומקווה להספיק

עוד סוג של קציצות ברוטב, משהו שיהיה לו טעם "בשרי" יותר. כנראה שצתטרף אליהן כרישה (תודה RSPA)
בזכותכם עליתי על הטריק של העסיסיות. תודה!

משהו עם כרובית. (משהו - זו הגדרה מצויינת..)

RSPA

New member
אם משהו "בשרי" אז זה הקציצות של מרקורי ...

שכבר הזכרתי אותן. אני לא מצליח לחפש את הפוסט שלה בענין (בעיה של תפוז) אבל יש לי אותו מועתק אם תרצי.
לגבי הכרובית - תמיד אפשר ללכת על הרגיל (לפרק לפרחים לצפות במשהו עם פירורי לחם ולתנור) אבל אפשר גם את כל הראש כרובית (לאחר בישול קל במים רותחים) לצפות בתערובת של מיונז טבעוני ורוטב צ'ילי ולהכניס לתנור. זה יוצא אחלה.
הנה דוגמא למה אני מתכוון >> http://www.youtube.com/watch?v=DEftLEWxWUY

אשמח למתכון

ואלי תוכל לצלם את מה שיש לך או לסרוק? זה יהיה נהדר ואז אולי אשלים קניותשל הנדרש.

הכרובית נראית נפלא. מה זה מיונז טבעי?

RSPA

New member
מיונז טבעוני

יש את הגירסה המסחרית שקונים בחנויות טבע >> http://www.tofu.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=47190
ויש מיונז טבעוני שרובנו מכינים לבד. בבלוג של נופר יש מתכון מצוין.

לגבי המתכון של מרקורי אני אעלה אותו מאוחר יותר.

RSPA

New member
הנה העתק פוסט של מרקורי - קציצות עדשים

כדורי עדשים ("כדורי בשר") ברוטב עגבניות (של Merkuri מפורום צמחונות וטבעונות)

זה מתכון שפחות או יותר אילתרתי (אני בד"כ מכינה כדורי "בשר" מסייטן ונגמר לי), אז אם מישהו מעדיף מסייטן זה יוצא מעט יותר מוצק וגם טעים. כרגע העדשים מועדף אצלנו.
לא מדדתי כמויות אז אנסה להעריך למיטב יכולתי...
עדשים ירוקות/שחורות/שילוב מבושל: בערך 3 כוסות
אורז מבושל רך - ניסיתי רק עם לבן בינתיים (אפשר גם מהמקרר, רק לחמם טיפה במיקרו): בערך כוס
2-3 כפות מיץ לימון
3-4 כפות קטשופ
קצת בצל ירוק ופטרוזילה קצוצים
בצל חי אחד קטן קצוץ דק
3 כפות פתשן טחון עם 3 כפות קורנפלור עם 4-5 כפות מים
3-4 כפות קמח
פירורי לחם
הכנה:
את העדשים לטחון בבלנדר למרקם חלק אבל שנשארות מעט עדשים שלמות, לשים בקערה (אני טוחנת בבלנדר מוט ישר בקערה), את האורז לטחון היטב שתהיה עיסה דביקה, לערבב. להוסיף מיץ לימון וקטשופ, אפשר לשנות כמויות של זה בהתאם לטעם. להוסיף בצל קצוץ ואת הירוקים.
את הפשתן הטחון להשרות עם המים והקורנפלור ל10-20 דקות עד שמתקבל מרקם צמיגי, להוסיף לעיסה, לערבב.
עכשיו יש לנו את העיסה של הכדורים - אבל כדי שהם לא יתפרקו בבישול צריך להוסיף קצת דברים שימצקו אותה, שזה הקמח. פירורי לחם להוסיף בהדרגה עד שמגיעים למרקם שבו אם את עושה כדור ומפילה על משטח העבודה, הוא לא מתפרק ונשאר יחסית מוצק - לא לפחד עם הפירורי לחם, עדיף יותר מאשר פחות. פעם קודמת שמתי ממש מלא פרורי לחם ולא התפרק לי בכלל. - הפעם התקמצנתי והיה יותר רך.
לתבל לפי הטעם - מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אורגנו, אפשר קצת צ'ילי אם רוצים.
חשוב מאוד! לטעום את העיסה, כבר בשלב הזה היא אמורה להיות טעימה. לא טעים? לשנות תיבול ולהוסיף מיץ לימון/קטשופ.
מכינים כדורים ומחליקים אותם בזהירות עם כף לתוך הרוטב המבעבע על אש קטנה, מכסים אותם עם קצת רוטב מלמעלה ולא מזיזים יותר מדי. מבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה.
אם רוצים להכין כדורים על בסיס סייטן, עושים הכל אותו הדבר רק במקום עדשים טוחנים סייטן (בלנדר מוט עושה את זה יופי). יש גם סייטן טחון מראש של טבע דלי שהוא כבר מעורבב עם אורז (משם הרעיון), אבל לא אהבתי את הריח שלו /:
לקח לי זמן להגיע למתכון שלא יתפרק ברוטב, הסיבה היא בגלל הפשתן עם הקורנפלור, וחשוב להקפיד לעשות אותם מוצקים.
הרוטב הוא לבחירתך, כל מתכון של רוטב עגבניות יעבוד פה - והמתכון שלי הוא סודי.

==עד כאן כמופיע במקור וכל הזכויות שייכות למרקורי.==

הרוטב עגבניות שלי לא סודי והוא הכי פשוט שיש ועליו אפשר לעשות וריאציות.

4 כפות שמן זית
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
4 – 5 קוביות שום קפוא
2 קוביות תבלין איטלקי קפוא
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
½1 – 2 כוסות מים

בסיר שמים את כל הרכיבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מבשלים 10 דקות.

נסי ותהני

והנה תמונה של הכדורים המוכנים

כדורי עדשים שיצאו קצת דביקים במרקם ואני לא מתה על זה. עשיתי יותר עדשים מהמתכון אבל עם פחות חומרי הדבקה. עדיין צמיגי לי מידי.

החידוש היה קמח מצה במקום פירורי לחם והמתנה של כחצי שעה עד שהתערובת מתמצקת קצת.
לא שמתי קמח.
בישלו בעגבניות מרוסקות, יין ושום. התיבול כלל לא מעט כמון.
יצא מעולה ממש וגם בני הבית אמרו שטעים.

יש לי הרגשה שהקורנפלור הוא בכמות גדולה מידי לטעם שלי.

RSPA

New member
חבל שאת לא אוהבת את מה שיצא. דווקא בתמונות זה

נראה יופי.
בינתייים, מצאתי שרשור של הפעם הראשונה שאני הכנתי את זה ואולי זה יעזור לך לגבש את האלטרנטיבות לשינוי על פי טעמך.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=301&MessageId=166551280
מה שעולה ממנו בקריאה חוזרת, זה שהשתמשתי בעדשים שחורות מונבטות ולא מבושלות. הדבר הזה כמו שכבר אמרנו מועיל יותר ל"חיבור" בין מרכיבי הקציצות.
עוד דבר - בזכרוני העליתי שהשתמשתי בכשליש כוס קמח ובנוסף כמעט בשקית שלמה (200 גרם) של פירורי לחם מחיטה מלאה.
בשרשור עצמו הועלתה גם הצעה של גבי שהוא בשלן "בכיר" - להוסיף לתערובת גם כף שתים אבקת גלוטן (לשיפור ההדבקה והמוצקות).
מאז, אני תמיד הכנתי על בסיס המתכון המקורי (בלי תוספת גלוטן) ובמידה והשתמשתי בעדשים מבושלות שיחקתי על כמויות הפשתן הטחון והקורנפלור בעיקר. תמיד יצא לטעמי מבחינת המרקם. חשוב אולי לציין שראשית המסתי קורנפלור במעט מים ואחרי שזה הפך לנוזל חלק לבנבן הוספתי את אבקת הפשתן הטחון תוך ערבוב . לאחר מכן נתתי לזה לעמוד בצד כ-20-30 דקות ואז זה נהיה ממש כמו "ריבה" צמיגה ונוקשה. רק אז, צירפתי הכל לתערובת הכללית.
מקווה שתצליחי באתגר בשבוע הבא ושתוכלי להחכים גם אותנו. אני אישית, מכל מקום אשמח לשמוע על רעיונות חדשניים.
שבת שלום.

דווקא אהבתי (אני סתם ביקורתית)

משהו עם המרקם לא מסתדר לי...

הטעם נפלא,
ואגב, עשיתי את זה מעדשים מושרות ולא מבושלות... אולי זה הקטע?

הכוונה היא שזה "הטריק" בהדבקת קציצות עדשים

רק להשרות היטב, אולי להוסיף קצת קמח חומוס וזהו.. אז אולי יצא מרקם לא מוצלח בגלל שגם הותרת אותן לא מבושלת וגם הוספת מלא חומר מדביק..

זה בטח italian seasoning mix כלשהו..

תערובת תבלינים יבשים כמו אורגנו, בזיליקום, טימין ועוד כל מיני.. אפשר להכין בבית אבל בטח גם מוכרים בסופר כאלו.

בתור "בוגרת איטליה"

(לימודים במשך כמה שנים) - לא אהבתי את הטעם.
"טעם איטלקי" מתקבל הכי טוב מקצת בזיליקום קצוץ (הקוביות של דורות דווקא מעולות בבזיליקום)ואולי אורגנו. גם בזיליקום אורגנו יבשים יתנו את ה"איטלקיות" יותר טוב מהקוביות האלו.כמובן, לטעמי.

מעבר לזה אני לא מבינה למה צריך להכניס את כל העמילנים והחומרים הכימיים האלו כשאפשר לקבל את אותו הטעם (ולדעתי עדיף, אמרתי כבר?
) בלי תוספים.

קציצות מפטריות

אני חיה בבית של אומניבורים ואם אומר להם : "המבורגר מפטריות" הם יצפו לטעם המוכר של ההמבורגר. מאחר ואצלי בבית החבר'ה אוהבים לטעום דברים חדשים אני קוראת לילד בשמו ומקדימה ואומרת :זה מXXX, אל תצפה לטעם של בשר" כדי שהם יהיו נקיים ופתוחים לבחון את הטעם.

כל ההקדמה למה? כי המתכון הוא של "המבורגר פטריות". http://sarah.vegan.org.il/vegan-mushroom-burgers/ זה לא המבורגר, את זה החך שלי עוד זוכר, אבל זו קציצה מעולה, עסיסית גם אחרי אפייה והמרקם מלא פוטנציאל!!!
אוכל זה עיניין של טעם, אז לדעתי יש כאן יותר מידי פלפל שחור ויותר מידי מלוח (במקום קטשופ שמתי עגבניות מרוסקות) והכוון של הטעם "לא מכבד" את הפטריות. אולי כי הוא מנסה להיות המבורגר?

בפעם הבאה אני אעשה תיבול שונה עם יותר פטרוזיליה ויותר שום ואבוא לספר לחבר'ה.

למעלה