בישולים לסופ"ש

בישולים לסופ"ש


אמנם בשם אחר, אבל בישולים לסופ"ש עדיין צריכים לקרות כאן!


אז קדימה, בשלו צלמו ושתפו
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
השרתי היום שעועית לבנה ואדומה

מן הסתם מחר זה מה שאוכל לצהוריים
יחד עם סלט וחמניות
 
אין פה תכניות גדולות במיוחד

אורז עם עדשים כתומות, סלטים טריים, גבינת סויה ביתית, שטרודל תפוחים. סה טו
 
אורחים

וזה אומר בישול ואין לי שמץ
בינתיים קציצות מטופו מגורר דק, שבבי סויה מושרים, קמח חומוס, שבבי תפוחי אדמה,בצל מגורר גס והרבה קארי. מטוגנות.
פלאפל, חומוסים מושרים, קמח חומוס, צרורו גדול של כוסברה, חצי צרור פטרוזיליה, חצי פלפלת חריפה מהגינה, כמון למכביר, בצל גדול. הכל במעבד מזון ומטוגנות.
סלק צלוי בתנור, קטנים וחביבים. יקולפו ויפרסו , רוטב שום ושברי פקאן מסוכר.
סלט כרוב לבן וסגול, ימוציות במיץ תפוחים, רכז רימונים, בצל ירוק, שמן זית, מיצלימון, מלח, פלפל.
טחינה רגילה.
משו מגזר, אולי מגורר עם תפוחים.
הבכור דיבר על סלט שיש בו אגסים ואינני זוכרת מה עוד.
חומוס קנוי מהכפר הקרוב.
מחר בתכנית להעמיד שעועית ירוקה חתוכה קטן, בצל מטוגן, מלח פלפל.
סלט אפונה זעירה ותירס שהפך ללהיט, עם או בלי מאש מושרה ומורתח.
אורחת תביא עוגה טבעונית נ"ג- נאחל לה בהצלחה. אולי נביא מתרשיחא גלידה טבעונית וכמה טעמי סורבה.
מניחה שאאפה. כנראה שמרים. לא יודעת.
 
אני מרגישה לא ממוצה

ברכיבים הללו יכולתי להיות יותר יצירתית ולחדש משהו, לא שוב אותם דברים
זה מבאס אותי מאד
 
לגלות לך סוד?

אנשים אוהבים לאכול מה שהם כבר אוהבים ומכירים, הצורך להמציא ולשנות הוא בהרבה מקרים דווקא במי שמבשל ולא מי שאוכל

אבל אני בהחלט יכולה להזדהות עם התחושה ועם הצורך.
לא חייבים כל פעם להמציא את הגלגל, את מבשלת כ"כ הרבה שהזדמנויות להיות יצירתית לא חסר, כשזה בא זה בא.
 

smaak

New member
חוסר יצירתיות משווע

וילד אחד חולה שלא אוכל כלום.

יש פסטה ברוטב בולונז סייטן
הכנתי תפוחי אדמה ובטטות בתנור,
מאפינס מהבלוג של חיפושית,
שעועית צהובה עם המון בצל מטוגן וקצת סוייה,
עדשים כתומות מבושלות סתם עם מלח פלפל, ככה אני אוהבת אותן,
אולי שוב סלט ירקות שהכנתי השבוע- מלפפון, עגבניה, אבוקדו, עלי בייבי והרבה צנוברים וגרעיני דלעת.

ושייגמר כבר השבוע המעפן הזה.
 

smaak

New member
הרבה יותר טוב!

היום הלך פעם ראשונה לבית הספר. אני שמחה שזה מאחורינו!!!
ותודה רבה!!
 

Gidi Shemer

New member
בהמשך לאוכל המעוך והמרוסק

של שבוע שעבר (עקב עקירת שיני בינה) מתרחש בימים אלו ממש מעבר מרגש מאוכל דמוי גרבר לאכילת מוצקים. אני עדיין נזהר מירקות (מה שהכי קשה בסיפור הזה), אבל מרק בצל כבר בושל אתמול (וכנראה יחוסל עוד היום על ידי הבנות), מרק פטריות יגיע בעקבותיו ולאט לאט נשוב לחיים.

מה שכן, גרבר בטעם עדשים אדומות, חומוס, כמון ופפריקה זה אחלה.

אה, שייק קייל, כיצד עזבתני?
 
עדיין?? אויש, איך אפשר

הייתי גוועת ברעב במקומך כבר... די סולדת מאוכל במרקם גרברי, וגם משייקים
 

1Shir

New member
לי היה איזה שבוע כזה...

[אולי טיפה יותר או טיפה פחות, לא זוכרת כבר]
אם אני זוכרת נכון אתה לא טבעוני אלא צמחוני? כי אני אכלתי בשבוע ההוא בעיקר מוצרי חלב... (מי אמר לאכול כמה קוטג' + 8 מעדני שוקולד במכה?... מסמך אנושי מזעזע)
אפשר גם את הבפנים של חלה מתוקה... ענקית ושלמה כמובן.
פירות רכים בלי הקליפה... עגבניות מעוכות... פירה כמובן... האמת שכמעט כל מאכל אפשר למעוך לפירה, או לפחות כל ירק... שזה כמעט כל מאכל מבחינתי
וכן, אשכרה קניתי גרבר! לדעתי אפילו בילדות לא אכלתי. נתנו לי אוכל אמיתי.
 

Gidi Shemer

New member
כן, אני מורגל

כבר עברתי ניתוח דומה לפני חודשיים.
אני צמחוני, אבל משתדל לצמצם למינימום את צריכת החלב, אבל כן- שייקים של בננות,חלב שקדים וזרעי פשתן טחונים חגגו פה, תפוחי עץ קלופים וחתוכים שנכנסו למיקרו ועדשים (ולפעמים גם חומוס) שבושלו ורוסקו. הכל הלך.
 
למעלה