בישולים לסופ"ש

Gidi Shemer

New member
תודה, אני כמעט שם :)

עדייו נמנע מלאכול אגוזים או קייל, פטרוזיליה ודברים דומים שיכולים להיכנס בין השיניים, אבל ירקות אחרים כבר לגיטימיים ועברנו למוצקים. אני מתקדם :)
 

RSPA

New member
וכאן לחם סודה אירי

נסיון ראשון שלי לאפות דבר כזה. בא לי לאחר שקראתי היום ב-YNET כתבה של ארז קומורובסקי בנושא.
טוב, אני לא הלכתי עפ"י המתכונים שלו, אלא אלתרתי על בסיס המתכון הטבעוני שכאן >> [URL]http://hungrygnomes.wordpress.com/2012/03/07/vegan-irish-soda-bread/[/URL]
יצא נחמד וללא הרבה עבודה. ממש קל ופשוט.

 
אתה יכול לערבב

2/3 קמח נושא דהינו אחד או תערובת מהבאים ,עדיפות לפי מיקומם ברשימה- סורגום, טף, אורז מלא, תירס דק (לא קורנפלור), סויה, כוסמת
ושליש עמילן- טפיוקה, אורז לבן/דביק, ת"א, קורנפלור,
כפית שוחה מחוקה של קסנטן גם על כל חצי ק"ג קמח. ייתן לך תחליף קמח חיטה מעולה
 

RSPA

New member
בקשה קטנה במטותא

האם תוכלי לייעץ לי כמה לשים מכל דבר במדויק כאשר אני צריך לענות על הצורך במתכון המקורי של 4 כוסות קמח ?
יש לי בבית קמח סורגום, קמח אורז מלא, טף (משני הצבעים), קמח סויה, קורנפלור וטפיוקה. יש גם קסנטן גאם.
תודה מראש.
 
אני לא מכירה את אופי הלחם המקורי

אבל בעיקרון הנטיה שלי היא לשלוש כוסות שמתוכן שתיים סורגום ואחת טף, זה שאתה מעדיף. האם הבהיר פחות ארומטי? כוס נוספת של טפיוקה וכפית לא בהריון ולא שטוחה קסנטן גאם.
ההרכב הזה הכי דומה לקמח לחם ועובד הכי טוב עם שמרים.
 

RSPA

New member
תודה רבה. אני אנסה את זה.

ההבדל בין הטף הבהיר והכהה הוא כמו בין קמח רגיל וקמח מלא. הבהיר פחות מודגש (ארומטי?) ויותר קליל.
אני חושב שאשים חצי חצי מהם בתערובת.
ללחם האירי לא משתמשים בשמרים (אף שטוב לדעת שהקומבינציה שהצעת טובה גם לשמרים). צריך במקור לשלב בקמחים רוויון ביחס 1 ל-2 מול הקמחים. לכמות הקמח הנזכרת אני מכין "רוויון" של 2 כוסות חלב סויה (ואפשר בעצם כל חלב צמחי - כמו משקדים וכד') שעורבב עם כף חומץ תפוחים ועמד בצד ככה כ 10-15 דקות.
הפעם אני לא בלחם אשים צימוקים וזרעים. אכין לחם פשוט. בסיסי.
ונראה...
 

RSPA

New member
צילמתי במיוחד בשבילך...טף על גווניו

תראי את ההבדל בצבע. מהבהיר כמעט לא נשאר לי.
השגנו אותם דרך חברה של זוגתי. היא מהקהילה האתיופית והם, כך הבנתי, משיגים זאת מסוחרים שמביאים במיוחד בשבילם.

 
אבל אבל אבל

זה לא פייר כי אני לא מכירה את החברה הזותי של זוגתך ולי אכן יש רק את הכהה ואני כל כך כל כך אשמח גם לבהיר, יש מצב?
 

RSPA

New member
את חייבת למצוא לך חברה אתיופית


מה, בכל הצפון אין אתיופים או חנויות אתיופיות? שלומי? מעלות? קריות?
נסי לבדוק במרכז הקליטה שלהם בקרית ים ((זה נקרא אני חושב, מרכז ספיר) וחשוב שאתיופי/ת יקנה/תקנה לך את זה כי יש הרבה רמאויות בענין (משלבים קמחים מכילי גלוטן וכאלה) וצריך מישהו לסמוך עליו. בין האתיופים, כך הבנתי, בדר"כ אין רמאויות.
בזמנו נתתי כאן או רק לך כתובת באינטרנט שמספק כל מיני נטולי גלוטן או משהו כזה וזה היה ממש זול. אני לא זוכר מה זה היה, אבל אולי תזכרי את ותעדכני כאן?
לגבי אפשרויות נוספות - אני אבדוק.
 

RSPA

New member
לא לא . התכוונתי לבראל.

גם אני התקשרתי אליהם והסבירו שהם משתמשים למוצריהם רק בטף הכהה ואת זה הם גם משווקים למי שמעוניין.
כעת גם אני בבעיה כי הבנתי כעת מזוגתי שהאופציה להשיג מהחברה - ירדה מהפרק.

אני אמשיך לחפש את הטף הבהיר....
 

נטאשKה

New member
איזה כיף! ראיתי הבוקר את המתכון ותהיתי איך לטבען אותו

חסכת לי. תענוג! תודה רבה
 
למעלה