בישולים לסופ"ש

יוספה 51

New member
ואצלי- סיכום אירוע:

25 אנשים מורעבים למדי. שני לחמים מאופה הלחם, ממרח פסטו-אפונה , ממרח פלפלים וממרח פקאבנים עם טופו. זיתים מלפפונים וכמובן שצלחת ירקות גדולה. באיזור הסלטים- סלט חסה גדול עם פטריות ותמרים, סלט תרד עם מנגו, סלט אפונה זעירה ותירס, סלט פירות ובצלים (תודה מיקי), סלט כרוב בשומשום וגזר עם פקאנים. מאפים- שני קישים צמחוניים שבתי עשתה, פשטידת הבצל של ליידי באג ותפח"א בתנור שהזכירה לי נטאשה לעשות. היה מצוין. אגף הקינוחים היה שערורייתי בכלל. לי היה פטור מחמת בתי הקונדיטורית, שעשתה במחלקה הטבעונית את מאפה הבננות של פאבלה (?), שיצא מצוין. וחוץ מזה היא עשתה טראפלס גאוניים ומדהימים - פצצה קלורית מזעזעת. חוץ מזה היא עשתה עוד עוגות לא טבעוניות לרוב. כמובן שצלחת פירות גדולה וקפה אספרסו ושחור. חייבת לציין שאפילו לא קיטרו שאין חלב. תודה על העזרה. זה היה מבצע ששילב, אפרופו הדיון, מאכלים וותיקים ומוכרים עם חידושים חביבים וקלילים ועדיין, עבדתי כל אתמול (טוב, גם ניקיתי את כל הבית, מישהו יודע משהו על עוזרת באיזור ראשון?) וכל היום. חותכת לישון.
 

יוספה 51

New member
אכן היה יופי. ואין ספק שהיינו מסתדרים גם בלי

תוספות החלב למיניהן, אבל מסובך להסביר את זה לקונדיטורית... ולאור זה שהאירוע בכל זאת היה רשום 'על שמה' (לכבוד הנכדה/בת), אפשרנו לה להפגיז מכישוריה. היה מוצלח וכבר קיבלנו כמה טלפונים מרוצים שמהללים את האוירה והאוכל. מצד שני, מקווה עכשיו לחופש לא קצר מאירוחים כאלה. בטח פסח יהיה הזמן הבא, ואז תהיה דילמה גדולה, האם אסכים שיכינו בשר ויביאו לביתי או שלא... בפעם שעברה שהאירוח היה אצלי הייתי די 'טרייה' בטבעונות, ופשוט הצהרתי שאין לי כוונה להתעסק עם הבשר אבל מי שרוצה שיביא (ויקח את הכלים המלוכלכים איתו). עכשיו זה מפריע לי קצת יותר. מה דעתכם? במיוחד לאור ראש השנה המתקרב?
 
אני חושבת שאם את המארחת זו זכותך

המלאה להכתיב את אופי האירוע. אני גם בטוחה שהאוכל יהיה טעים ולאף אחד לא יחסר דבר. אפשר להכין מרק עם קניידלך, קציצות טופו סטייל חריימה (המתכון של ננוצ'קה או של אדורה), כמו-כבד-קצוץ מחצילים עם בצל ואגוזים, שלל סלטים, למנות עיקריות אפשר להכין אחלה ממולאים, תבשיל קטניות עשיר, אורז, מגוון אנטיפסטי, מוקפץ מאטריות אורז, תפו"א אפויים, ירקות מבושלים, סלטים טריים, פטריות ממולאות "גבינות", מוסקה עם שבבי סויה וחצילים ובשמל מעל, גרטן תפו"א ובטטות... בקיצור, לא יחסר דבר

אבל לבינתיים - תנוחי!
 

smaak

New member
שינה עריבה!!

בהחלט מגיע לך אחרי כל המאמץ הזה!!
 

יוספה 51

New member
תודה. איזה חמודים אתם. באמת היה אירוע כיף וטעים ונעים

וסלטים זה בכלל חגיגה. היום עוד המשכתי לאכול מהשאריות אבל זהו, מחר יום חדש.
 
מרוצה מעצמי ביום שבת!

אז ככה:
אורז מלא
לוביה (יבשה) במיץ עגבניות
המבורגר מאגוזים ושקדים
סמבוסק עם מילוי חומוסים
וירקות אנטי-פסטי בתנור
&nbsp
עכשיו נקווה שיצא טעים :) (עוד לא טעמתי כלום)
 
אצלנו ימבה

1. רביולי במילוי בטטה ותרד [טבעוני כמובן].
2. רוטב עגבניות משופע בצל קצוץ דק-דק-דק עד שהתמוסס לתוכו. זה בשביל הרביולי.
3. לחם כפרי תוצרת בית.
4. סלט שעועית ירוקה ואפונה עם שום ושמנ"ז.
5. אורז עם תפוחי אדמה בתחתית שהפך לתפוחי אדמה עם אורז אדום [מעט מדי אורז ועוד אדום... פאשלה].
6. פלפלים ממולאים באורז ועדשים ברוטב עגבניות.
7. לובלוב [או איך שלא קוראים לזה] שזה די דומה לפול. אמא בישלה מהגן האורגני מהעבודה שלה.
8. מרק תירס.
9. סלט ירוק עם רימונים.
10. סלט תפוחי עץ מיוחד.
11. בטטות בתנור מכמה סוגים.
12. עוגה ומאפינס שבעצם יצאו כמו לחמניות [לא היו מתוקות מספיק והיו מקמח מלא, אבל עדיין היה טעים].
13. פאנקייקים [טבעוניים כמובן] ממש טובים שחוסלו ממש מהר.
14. סלט פירות עשיר.
15. לימונענע גרוס תוצרת בית.
 

ladybug6

New member
וואו, כבוד!

אני אוהבת שהכל אצלכם תמיד פשוט, ביתי, כלכלי ומותאם לכמויות גדולות :)
(אולי חוץ מהרביולי שבאופן חריג יחסית מסורבל להכנה בכמות גדולה)
 
למעלה