מילון מונחים- D

chirco2

New member
douglas fir

אלבום שהוא בבחינת גילוי למי שמתוודע אליו לראשונה...משהו שבין פרפר הברזל לדם יזע ודמעות כשהסולן מדי ווטרס...הארד פסייק טבול בריתמאנבלוז...1970 מומלץ..למיטב ידיעתי יש להם אלבום אחד אבל יפה..יפה !

chirco2

New member
dantalions chariot

פסיכדליה בריטית מהליגה העליונה...כשהפיסגה ..הביצוע היפיפה והמדהים לשיר.. the madman running through the fields...כל התקליט פשוט בסגנוןהפסייק הקלאסי של להקות כמו...הקובס..ג'ייסון קרסט..וולווט פוג..בולוסום טוס ועוד יודגש שללהקה השתייכו הגיטריסט אנדי סאמרס שלימים עבד עם ברדון על התקליט הקסום love isולאחר מכן המשיך כמדומני עם פוליס של סטינג..גם זוט מונה ניגן בדאנטליונס ואח"כ המשיך עם ברדון...למי שאין את האלבום מומלץ להסיט מאמץ נוסף ולהשיגו...לא תצטערו

chirco2

New member
the dog that bit people

למרות השם ההזוי והמוזר מדובר בלהקה מעולה..רבת סגנונות.פולק-קאנטרי-פסייק..בקיצור הרכב בריטי מדהים שבקע מתוך להקת לוקומוטיב .בשנים 69-70 הם הקליטו באייבי רוד את האלבומם היחיד ..ובספרון הדיסק מסופר על הקשר שנוצר בינם ליוצר ענק אחר שהקליט באותו הזמן אלבום סולו שלו : ג'ון לנון לנון אהב את מה ששמע ובטוחני שגם אתם...למי שלא שמע ...תקליט ענק מרגש לדעתי כמעט מושלם.

ozitex

New member
דוגלס פיר

האלבום היחיד שלהם,מצויין. הופתעתי כששמעתיו לראשונה בקצת אחרת אבל מיהרתי לשים בערימה. DOUGLAS A. SNIDER שהקים את הטריו האמריקני הזה מכר את ההונדה שלו על מנת לממן את מה שהיה צריך על מנת להקליט את האלבום היחיד שלהם. THE SUN TRIO כפי שהם נקראו שווים שווים. בקצת אחרת.יצא בגיר-פאב המסורים לפסייח.

melancholy man

New member
dylan bob

(נולד רוברט אלאן צימרמן, ב 24.5.1941) משורר וזמר, מהחשובים בתולדת עולם המודרנית ולדעת רבים מהמשוררים החשובים של ארה"ב במאה האחרונה. דילן הושפע מאוד משני תחומי יצירה שונים זה מזה באופן ניכר, מחד, שירת הביט של שנות החמישים והרוח החופשית שהביאה איתה ומאידך המשוררים המזמרים של תרבות הפולק האמרקאית השורשית. את אלבומו הראשון הוא הוציא ב 1963 בראשית שנות העשרים לחייו ומאז הוא ממשיך להוציא אלבומים ללא הפסקה. ליצרתו של דילן, מעבר להשפעתה על החברה האמרקאית והמערבית בכלל, הייתה השפעה עצומה על התפתחות התרבות והמוסיקה הפסיכדלית, דילן כתב כבר מתחילת דרכו מחד טקסטים אישיים חכמים ונוקבים, ומאידך טקסטים חברתיים מחאתיים שמאוד לא התאימו לאווירה הכללית של ראשית שנות השישים. סוג הכתיבה וסיגננו, הפכו עבור רבים מכותבי הפסיכדליה האמריקאית למודל לחיקוי, בעיקר בהשפעתו הם גם הרשו לעצמם לאמץ את הקו המהפכני של דור הביט ולבעוט בממסד בכל הכח באחוריו (גם אם מעטים מאוד מהם הצליחו לשמור על רמת כתיבה כשל דילן). השפעתו של דילן לא הגיעה רק לסצנה הפסיכדלית האמריקאית גם הרכבים בריטיים רבים, בעיקר הביטלס, ראו בכתיבתו של דילן אישור לצאת מסטנרד הכתיבה של הרוק אנד רול ולאמץ להם סיגנון מורכב ומעניין הרבה יותר. המעבר של דילן מפולק טהור לרוק ולבלוז רוק באמצע שנות השישים, פתח למעשה את הדלדת לגל שלם של אמני פולק שהחלו ליצור רוק אנד רול ובכך יצרו את סצנת הפולק הפסיכדלי האמריקאי.

Jflyaway

New member
דילן היה ההשראה של הרכבי

הפסיכדליה, הרבה יותר משהיוה השפעה עליהם. זה בא לידי ביטוי בעיקר בכמות העצומה של הקאברים (בעיקר לשירים כמו BABY BLUE) של ההרכבים הללו, ותמיד (אבל תמיד) בעיבוד שונה, 180 מעלות... ואגב לדעתי, להוות השראה זה הרבה יותר מאשר להשפיע מוסיקלית/סגנונית. בשלב מסויים היוצרות החלו להתהפך קצת, ודילן החל לשחזר את הסאונד שהמציאו אלו שהוא היה ההשראה שלהם...

melancholy man

New member
לא ממש מסכים

מבחינת כתיבת טקסטים (גם צורת כתיבה וגם נושאי כתיבה) דילן לא היה רק השראה הוא מש השפיעה על הדברים האלה, שלא לדבר על לנון, שבכמה שירים בין 65 ל 66 ממש ניסה לחקות את סגנון השירה של דילן.

Rondomali

New member
The Deep

הרכב אולפן מפילדלפיה שהוציא ב-1966 את האלבום PSYCHEDELIC MOODS OF THE DEEP . האלבום מהווה טריפ אחד ארוך מתחילתו ועד סופו. שני החברים המרכזיים בהרכב היו מארק ברקן וראסטי אוונס, מפיקים מוכרים בסצינת הגאראג' של פילי. את האלבום עצמו הפיק דויד בלומברג. פרט טריויה: The Deep היו הראשונים שהשתמשו במונח Psychedelic בשם האלבום, עם רמז עבה כעדר באפלו לחומרים שהם נטלו בעת יצירת האלבום.

Jflyaway

New member
נכון... ספר עליהם משהו

בהקשר הפסיכדלי שלהם (וכמעט בכל אלבום יש לא מעט מזה).

forever changes

New member
deep purple

ללהקה היו כמה גלגולים, המופרסמת שבהם היא להקת הרוק הכבד המצליחה, התקופה של הלהקה לפני הרוק כבד הושפעה מאוד מפסיכאדליה ויצרה שלושה אלבומים מצויינים shades of deep purple the book of taliesin deep purple

Jflyaway

New member
עם כל הכבוד שלי ל DEEP PURPLE

- לא מתאים ללכסיכון הנושא שלנו, גם אם היו אי איךו אלמנטים פסיכדליים כמו בכל רוק קלאסי מהסיקסטיז. בואו נתמקד.....

Jflyaway

New member
DONOVAN

הסקוטי שהחל כטרובדור פןלק התגלגל בתוך שנתיים שלוש לפאזה פסיכדלית אשר הניבה מספר אלבומים מדהימים. מומלץ במיוחד להקשיב לאלבומים הבאים: HURDY GURDY MAN ו A GIFT FROM A FLOWER TO A GARDEN שניהם פסיכדליים בהוייה שלהם ומשלבים פולק פופ ורוק.

Jflyaway

New member
DR. STRANGLY STRANGE

איזה יופי. אחד מהרכבי הפולק-רןק הפסיכדלי הטובים שיצאו מאנגליה. שני האלבומים: HEAVY PETTING ו KEEPER OF THE SERENES מומלצים לחובבי פסיכדליה וחובבי פולק כאחד. יש הוצאות בדיסק.

Jflyaway

New member
DR. WEST'S MEDICINE SHOW

לך על זה מודולו. אני לא יודע מה לומר על זה, וקיבלתי את זה ממך - אז קדימה

Jflyaway

New member
DANNY BEN ISRAEL

יש בפורום שני אנשים שקשורים ישירות להוצאת האלבום מחדש.... (אחד מהם בהפוגה?)... אז יאלה חברה - גאוות יחידה בבקשה

ozitex

New member
מעניין

אני יודע רק על אחד (שמשתתף בפורום זה) שקשור ישירות לאלבום הזה..
אתה יכול להאיר את עיני יואל?

Jflyaway

New member
ע"פ מה שהבנתי, גם אתה וגם חגי...(?)

אבל באמת שאני לא ממש יודע ידידי...ולכן הגיע הזמן שתאיר את עיני. מה הקשר : דני בן ישראל - OZITEX - MERY RECORDS - חגי - וכו.....

ozitex

New member
אני מניח..

שחגי,אותו אני לא מכיר אישית הוא האיש מאחורי מרי רקורדס שהוציאו את הדיסק השני של דני. הסיפור הוא שאנחנו היינו אמורים להוציא את הסשסנס הללו של קטמנדו במיו רקורדס,מייד אחרי חנטריש,אבל משהו לא כל כך עבד ביני לבין דני..מה אומר,הוא יותר מדי פסיכדלי בשבילי..
ולכן,מישהו אחר נכנס למשחק ויפה שכך כי אני מאד אהבתי את קטמנדו סשנס ויפה שזה יצא ע"ג דיסק. תחת איזה ניק כותב כאן חגי,שתאיר אותי...?

למעלה