מילון מונחים- D

chirco2

New member
dr .john....

מודולו בד"כ מתמחה בטיפול של טיפוסים מסוגו...אנא שפוך מעט אור על האיש פועלו אישיותו ובכלל תרומתו ...תודה

ozitex

New member
דנדו שאפט

להקה מוערכת ומצויינת אבל אני לא כל כך רואה את הקשר הפסיכדלי. הם מ א ד פולקיים ושורשיים.

modulo1000

New member
קצת על DR.JOHN

פסנתרן (בעבר גם גיטריסט) שסגנונו מושפע מ בלוז/ ריתם אנד בלוז/SOUL /Mardi Gras / אבל בשנת 1969 הוציא אלבום חריג ואדיר בשם GRIS GRIS שהמיוחד שבו הוא שילוב כל הסגנונות המוזכרים לעיל עם פסיכדליה יצא בחברת רפרטואר מזמן ובקולקטור צויס לאחרונה. באמת ממליץ....כשם שJFLY המליץ לי בזמנו...תודה JFLY

Jflyaway

New member
"חריג" בהחלט! משהו אחר

לגמרי... VODOO ממבו ג'מבו פסיכדלי. מצויין.

ozitex

New member
DZYAN

תסלחו לי על שאני שוב גורר אתכם לגרמניה (יימח שמם..) אבל מה לעשות והם תרצו לא מעט לסצינה שעליה אנחנו דנים. להקת DZYAN פעלה בתחילת שנות השבעים בגרמניה והוקמה כטריו אשר שוכלל מאוחר יותר להרכב רחב יותר. ההגדרה שלהם קצת חמקמקה והתלבטתי לא מעט אם להשחיל אותם גם לכאן (לא בכח אמר יואל..). ובכל זאת,למרות שהם מוגדרים כלהקת אסיד ג'אז ולפעמים פיוז'ן (הגדרה לא נכונה כלפיהם לדעתי),אי אפשר להתעלם מהכוון הפסיכדלי של הלהקה שהקליטה במהלך קריירה קצרה שלושה אלבומים מצויינים המהווים כור היתוך לסגנונות שהשפיעו רבות על הקראוטרוק הגרמני הקלאסי שנבנה רובו ככולו מהיתוך בין רוק ופסייח עם יציקות ג'אזיות. הלהקה הזאת עשתה שימוש מרהיב בכלים הודיים (במיוחד בשני האלבומים היותר מאוחרים שלה) ואת הכוון הפסיכדלי אפשר לשמוע יותר באלבום הראשון (S/T) משנת 1972. הם בהחלט בתחום ולמי שלא מכיר אני ממליץ המלצה חמה אם אני חייב לציין ששלושת האלבומים בגירסת ה-CD הם OOP ולא קל למצוא אותם. מצורף לינק

modulo1000

New member
dynamites פסייך יפני

מהלהקות היותר נחשקות בקרב אספנים יפנים JFLY הביא איתו מביקורו בארץ השמש העולה אני מת על גראז ופסייך יפני...אז זאת ההמלצה לאות D להלן תמונת סינגל מתוך התקליט שנמכר ב 100 דולר התקליט מחירו בשוק האספנים 1500 דולר

modulo1000

New member
DELFINES(ׂLOS מ URUGUAY

בשנים האחרונות מירב מאמצי מופנים לפסיכדליה מדרום אמריקה הייתה שם ראשוניות...משהו דומה לצרצילים שלנו מקסימום תוצאות במינימום אמצעים וחברה....סמי הזיה היו בדרום אמריקה אלפי שנים לפני המערב. בלהקה מנגן Esteban Hirschfield משום מה השם מצלצל לי יהודי...? יוצא להקת Los Mockers הידועים בסאונד ה EARLY ROLLING STONES להקה נפלאה שתחכה לאות M . התקליט ESTAMOS SEGUROS דומה משהו ללהקות פסיכדליה בריטיות יש שבהקשר זה מעלים את JULY וקלידוסקופ. למיטב ידיעתי לא יצא בהוצאה מחודשת אך זה עניין של זמן מאחר ומדובר באוצר של ממש.

LadyG

New member
נדמה לי שלא ראיתי

את ה- Dovers שאמנם הם גאראג' רוק אבל The Third Eye שלהם נחשב פסיכדלי.

Jflyaway

New member
וואו! הליידי הביאה הרכב שאין לי

בתקליטייה ואני לא מכיר... המממ... מים שקטים חודרים עמוק..

LadyG

New member
זה כדי לאתגר אותך ../images/Emo13.gif

תחפור עמוק עמוק ובטח תגלה אותו.

Jflyaway

New member
Dimentia 13

הלהקה הזו הוקמה בקיבלנד בשנות השמונים, והקליטה מספר אלבומים מצויינים שהושפעו ישירות מבארט, פלויד, ואפילו הנדריקס. אחד מהרכבי הפסיכדליה הטובים של הגל של שנות השמונים.

Jflyaway

New member
THE DREAM SYNDICATE

ההרכב החשוב ביותר של תנועת ה PAISLY UNDERGROUND בשנות השמונים ב LA, תנועה שכללה את RAIN PARADE, OPAL, GREEN ON RED, LONG RIDERS ועוד. ההשפעה הישירה הייתה וולוט אנדרגראונד, וזה ניכר בעיקר בשירה של STEVE WYNN ששר/מדקלם בקול דמוי לו ריד. האלבום המומלץ: DAYS OF WINE AND ROSES

yossivin

New member
devils

להקה קוריאנית שהוציאה מספר תקליטי garage-psych עם תערובת של soul שחור.

למעלה