ד"ר דנה נתן מתארחת

הורדת שיער בפנים

אותם סיכונים כמו בכל מקום אחר בגוף. עם זאת יש צורך לתת התייחסות מיוחדת לאזורים שמתחת לקו הלסת בהם, חימום האזור במהלך טיפול לייזר עשוי לעורר במקרי מסוימים צמיחת יתר של שיער.

סיכונים בחשיפה לשמש

במהלך שבועיים ימים שלאחר הטיפול מומלץ להמנע ככל שניתן מחשיפה לשמש לשהיה ממושכת. מעבר לכך, במהלך כל תקופה הטיפולים, כל חשיפה לשמש מחייבת שימוש בתכשיר הגנה מפני השמש בעל מקדם הגנה של 30 לפחות. הסכנה בחשיפה לשמש לאחר טיפול היא ביצירת פיגמנטציה על האזור המטופל.סיבה נוספת להמנע מחשיפה לשמש היא שיזוף. טיפול שמבוצע על עור שזוף, יכול להתסים בגרימת כוויות. בכל מצב, טיפול זה לא יהיה אפקטיבי, שכן הוא יבוצע בעצמה נמוכה מדיי וכן, ספיגת האנרגיה של הלייזר תהיה ברמת העור ולא ברמת זקיק השערה.

li 19

New member
בתהליך של הסרת שיער בלייזר

שלום דר' דנה אני כהת עור וכבר לקראת הטיפול ה8 בלייזר, אני לא כך כך מרוצה מהתוצאות אמנם יש דילול אך רחוק מלהיות חלק...האם בגלל שאני כהת עור אצטרך להיות סבלנית יותר?? אחרי כמה טיפולים בערך ניתן להגיע לתוצאות משביעות רצון? המכשיר הוא "אלכסנדר" אם אני לא טועה...ואם זה חשוב לציין

שיהיה בהצלחה

הבעיה עם מכשיר האלקסנדריט היא באמת במקרה של כהיי עור. החשש הגדול ביותר הוא מכוויות. אני לא מכירה את המקרה שלך, ועל כן אני רק יכולה להניח שאת הטיפולים במקרה זה ביצעו בעצמה נמוכה ובטוחה כדי שלא להסתכן בגרימת כוויות לעורך, משום כך, הטיפול ממושך ממה שכנראה ציפית.

Dead Romeo22

New member
רואקוטן והסרת שיער

שלום ד"ר, מה משך הזמן הבטוח ביותר שיש להמתין מסיום נטילת התרופה עד לביצוע הסרה בלייזר? (ראיתי שהדעות חלוקות בנושא זה) המינון שנלקח היה: 3 חודש 20מ"ג ליום ועוד 3 חודש 40 מ"ג ליום תודה.

רואקוטן

אכן הדיעות חלוקות בעינין. אם אתה רוצה להיות על הצד הבטוח, המתן 3 חודשים באם מדובר בטיפולי גוף ו- 6 חודשים באם מדוברת בטיפולי פנים.

olivninja

New member
פיגמנטציה

גם קוסמטיקאית וגם רופאת העור שלי, שתיהן אמרו שהעור שלי מאוד רגיש לפיגמנצטיה והסרת שיער בלייזר (במקום לא מפוקח) יכולה להיות מסוכנת בשבילי ולהשאיר עלי צלקות וכתמים. אני עושה הסרת שיער, כדאי להגיד לרופא משהו לפני ההסרה?

בהחלט

אם קיימת נטייה לפגמנטציה, יש לציין זאת בפני הרופא המטפל. בעיה של הצטלקות יתר (קלואידים) הינה בעיה אחרת שמהווה התווית נגד לביצוע טיפולים.

רוני 0782

New member
הסרת שיער מאיזורים אינטימיים

הי האם ניתן להוריד שיערות מאיזור האשכים? האם עלול לפגום בפוריות? האים זה עלול לפגוע בתיפקוד המיני? כמוכן האים ניתן להסיר שיער מאיזור פי הטבעת?

איזורים אינטימיים

החשש העיקרי בהסרת שיער מאזור האשכים הוא חימום של האזור. לפיכך, נמנעים מלטפל באזור זה. עם אזור פי הטבעת, לעומת זאת אין בעיה לטפל.

alterago

New member
כוויות

נתקלתי פעמיים בחברים שנכוו במהלך הטיפול האם זה שכיח? באיזה סוג טיפול זה נוצר? לייזר או מה שהסברת על המכשירים עם האור?

כוויות

כל אחד מהמכשירים לטיפולים של הסרת שיער יכולים לגרום לכוויה. הדבר יכול לקרות בשימוש לא נכון עם המכשיר, עם מכשיר לא תקין ולעיתים אפילו מסיבות שלא ניתן לתת להם הסבר. בכל מקרה, כוויות אינן דבר שכיח ורובן שטחיות מאוד ולמעט חוסר הנעימות בהווצרותן, אינן מהוות סיכון או בעיה אסתטית, שכן הן חולפות תוך מספר ימים.

התאמה לטיפול

עם הציוד איתו אנו עובדים כיום ניתן לבצע כעקרון הסרת שיער כמעט בכל סוגי העור, כל עת ויש קונטרסט בין גוון העור וגוון השערה, משמע, גוון השערה כהה מגוון העור. על סמך האמור, המטופל האידיאלי הינו פרט שגוון עורו בהיר וגוון שערותיו כהה. אולם, קלינית אנו נראה כי גם מטופלים שגוון עורם בינוני עד כהה מגיבים לטיפול באופן טוב במידה שווה ולעיתים אף טובה יותר. יש לציין כמובן שהאבחון לגבי התאמת הפרט לטיפול, נעשה באופן אינדיבידואלי בעת היעוץ וזאת על סמך סוג השערות וכן מצב בריאות המטופל.

טיפול ע"י רופאים

טיפולים להפחתת ו/או הסרת שיער המבוצעים כיום, הינם טיפולים בעלי אופי רפואי, שכרוכים בהבנת התהליכים והתגובות הביולוגיות של הגוף. לפיכך, הינם מחוייבים בפיקוח רפואי וזאת על פי תקנות משרד הבריאות. בחברת פרופורציה ההחלטה על כך שהטיפולים יעשו ע"י רופאים בלבד נעשתה בכדי שהטיפולים ילוו באופן צמוד ע"י הרופאים. בנוסף נכנסים כאן גם שיקולים של תחושת בטחון ונוחות מצד המטופלים, כאשר הטיפולים מבוצעים ע"י אדם שהוא רופא. הלייזר הפופולארי ביותר בשנים האחרונות הינו ה- light sheer , מתוקף היותו ליזר בטוח בשימוש, ואשר הוכיח את עצמו מבחינת התוצאות. עם זאת, ל- LS ישנן מגבלות שהעיקרית מביניהן היא הקושי שלו להתמודד עם שיער המכיל מעט פגמנט (שיערות פלומתיות ו/או בהירות). במצבים אלו, ישנם מכשירים אחרים (מכשירי לייזר באורכי גל אחרים, מכשירים מבוססי אור שאינן לייזר) אשר במהותם מסוגלים לתת מענה לשערות מהסוג איתו ה- LS אינו מתמודד. מספר הטיפולים וכן מרווחי הזמן שיש להמתין ביניהם תלוי במספר גורמים ביניהם: אזור הטיפול, סוג השערות, ותגובת המטופל לטיפול (אשר יכולה להשתנות בין מטופל אחד לאחר). הטיפולים מתאימים הן לנשים והן לגברים.

שערות חודרניות

בכל מצב שיש חשד לבעיה של שיעור יתר על רקע הורמונלי, יש צורך בבירור פרופיל הורמונלי, באמצעות בדיקת דם פשוטה. לשם כך, יש לפנות לרופא משפחה, רופא נשים או אנדוקרינולוג לשם קבלת הפניה. בנושא השיער החודרני: כל התעסקות וחיטוט בעור עלולה להשאיר פיגמנטציה על העור או במקרים פחות נעימים אפילו צלקות. לפיכך ההמלצה היא שלא להתעסק באופן מכני בשיערות החודרניות. טיפולים להסרת שיער בהחלט עשויים לפתור את הבעיה. במקרים רבים שהגיעו אליי עם בעיה דומה ואף חמורה יותר (צמיחה הפוכה של שיערה שגרמה למורסות בעור, דבר נפוץ למדיי באזורי מפשעות), נפתרה הבעיה לחלוטין.

משחת אלחוש

האינפורמציה שיש לי בנושא זה הינה מקריאה באמצעי התקשורת. למיטב הבנתי התגובה היתה תגובה אלרגית לאחד המרכיבים במשחת האלחוש בו עשתה אותה בחורה שימוש. המקרה אירע בקליניקה בארה"ב ואין לי דרך לדעת מה הכילה אותה משחה ומי פיקח על הרכבתה והשימוש בה, ומה היו האירועים שקדמו למותה של הבחורה. לפיכך, קשה לי מאוד להתייחס למקרה הנ"ל. עם זאת, אני ממליצה לבצע את הטיפולים במקום מסודר אשר מפוקח על ידי משרד הבריאות.

סכנות

תופעות לוואי לאחר טפול הינן תופעות שכיחות, ומופיעות כמעט לאחר כל טיפול. אלו יכולות להופיע בצורת אדמומיות ונפיחות מקומית שיכולות להמשך גם 48 שעות לאחר טיפול. הסיבוכים האפשריים הם נדירים יותר וכוללים תגובה אלרגית עורית (נדיר מאוד), זיהום מקומי על פני העור וכוויות שטחיות, אשר עוברות תוך מספר ימים. במקרים מסויימים עשויים להוותר סימנים אשר בדר"כ עוברים תוך מספר ימים ובמקרים נדירים יותר תוך מספר שבועות ואף חודשים. ראוי לציין שכיום אנו עובדים עם מכשור שהוא בטוח למדיי למרבית סוגי העור, מה שהפחית בשנים האחרונות את הסיכונים שבטיפולי הלייזר והפך אותם לעממיים פופולאריים ובטוחים יותר.

תשובה

מכונים שונים, גם בארץ, משתמשים בסוגים שונים של משחות. EMLA היא אחת מהן. שוב, מאחר ואיני מכירה את פרטי המקרה, קשה לי להתייחס אליו בצורה ראויה ומכובדת.

למעלה