שרשור בריאות לאמצע השבוע

UmaGuza

New member
../images/Emo26.gif שאלת רופא שיניים ../images/Emo71.gif

כל כמה זמן מומלץ לקחת את הקטנים לבדיקה שגרתית חצי שנה/שנה?

כשהם ממש קטנים, פעם בשנה אם הכל בסדר.

גילוי נאות - אצלינו תמיד מגיעים באמצע בגלל נפילה, חבלה, שן שעפה לאחת הילדות
כשהם גדלים יותר, לפעמים אומרים לבוא קודם, בתלות במצב הבקיעה של השיניים לצורך איטום חריצים וכו'

UmaGuza

New member
תודה ../images/Emo140.gif

שואלת כי התקשרו עכשיו מהמרפאה לקבוע תור לבדיקה בטענה שמאוד מומלץ להיבדק כל חצי שנה (היינו באוקטובר). אין לי בעיה לקחת אותה גם כל חודש, היא נורא נהנתה ובדיוק אתמול שאלה אותי מתי הולכים שוב (צירוף מקרים מדהים), אבל זה תענוג יקר ואם לא חייבים אולי נעדיף לוותר
ובתקווה שלא נצטרך בין לבין

saritamedi

New member
כל חצי שנה

סיימנו עכשיו טיפולי שיניים בהדסה.אמרו לבוא לביקורת עוד חצי שנה.

גו שמש

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo140.gif../images/Emo4.gifנעלי פעוטות יד שניה - בעד ונגד?

בני בן שנה וחודשים הולך מזה חודש. קנינו לו בנימרוד נעליים חדשות דנדשות צעד ראשון מידה 22 שמחירן המופקע הינו 215 ש"ח. הוא נועל אותן בינתיים בחוץ בלבד ובבית מסתובב בגרביים הלא מחליקות. נפלה לידיי הזדמנות לקבל ממישהי נעליים משומשות במידות 22-23-24. טיעונים בעד:
אלה לא יהיו הנעליים העיקריות שלו אלה נעלי חירום. אנחנו מתכוננים לנסות לגמול אותו הקיץ מחיתולים ומתוך מחשבה על פיפי בנעליים הבנתי שנצטרך נעליי חירום.
מיחזור - לא נראה לי הגיוני שכל ההורים בעולים קונים רק נעליים חדשות לכל הילדים שלהם. הרי כן מעבירים נעליים בין אחים!
הכסף - נכון שבריאות חשובה מעל לכל, אבל גם הימנעות מפשיטת רגל. טיעונים נגד:
הבנתי מחברות שנעליים לפעוטות הן רכות ולכן מתאימות את אצמן לרגל של הילד. האם זה אומר שנעלי משומשת יכולה מילד אחד יכולה להזיק לילד אחר? אשמח לשמוע דעות בעניין.

אני נגד

נעליים (לא רק של פעוטות) מקבלות את צורת הרגל ומושפעות מאוד מאופן ההליכה, היציבה, חלוקת המשקל וכו'. לא נכון בעיני לנעול לפעוט שרק לומד ללכת נעליים שכבר קיבלו צורה מסויימת. בעיני זה בהחלט יכול להשפיע על ההליכה שלו. שנית, היגיינה. בנעליים מזיעים, יכולות להתפתח פטריות וכן הלאה. נכון שאפשר לנקות ונכון שאין הרבה תינוקות עם פטריות ברגליים אבל בעיני זה מגעיל. לעומת זאת - נעלי צעד ראשון זה בולשיט. ממש לא חייבים צעד ראשון דווקא, ובטח שלא חייבים בנמרוד דווקא ובטח ובטח שלא חייבים נעלי צעד ראשון מנמרוד בתור נעלי חירום. שנית, גם אם תצליחו לגמול את הילד בקיץ (ומה אם הוא לא ירצה?), אתם לא חייבים נעלי חירום. אפשר לתת לו להסתובב יחף או בגרביים. שלישית, בקיץ כבר תצטרכו סנדלים ולא נעליים סגורות. סנדלים מתייבשים הרבה יותר מהר. ולעומת זאת מהכיוון השני (אני במצברוח פלספני היום) - אם את רוצה שיהיו לך נעלי חירום לגמילה, וזה השימוש היחיד שתעשי בהן, אז מה כבר יקרה אם הילד ינעל במשך שעתיים נעליים משומשות? זה בוודאי לא יפגע ביציבה שלו, ואם אותך זה לא מגעיל וגורם לך להרגיש יותר טוב עם עצמך מבחינת מחזור וחסכון וכו', אז למה לא.

גו שמש

New member
../images/Emo140.gif מדובר על 4 זוגות סנדלים לקיץ

אני לא מהנגעלות לכן טיעוני הגיינה לא ממש מדברים אליי. צודקת לגבי גרביים בבית אבל כן צריכה נעלי חירום עם הפיפי בורח מחוץ לבית.

טלטוש

New member
תלוי כמה משומשות

אני קניתי לבן שלי נעליים של אלפנטן במעל 200 ש"ח, הוא נעל אותן פחות מ- 10 פעמים העברתי אותן לחברים שלנו שממש שמחו לקבל אותן.

UmaGuza

New member
אם הנעל במצב טוב

וזה ממישהו קרוב, הייתי לוקחת בלי בעיה.

אם זה רק ל"חירום", הייתי לוקחת

גם אני חושבת כמו שושן שכל נעל, ולא רק נעלי פעוטות, משנה את צורתה אחרי שנועלים אותה, גם אם לא מדובר בתקופת שימוש ארוכה. מצד שני, בהנחה שמקפידים להוריד את הנעליים כשנכנסים הביתה (גם כשמתארחים), כמה פספוסים יכולים להיות דווקא כשאתם בחוץ? ולכן למקרים האלה אני לא רואה בעיה לשים לו נעליים משומשות.

kmiki

New member
אני קיבלתי וגם נתתי, לא רואה סיבה לא

וכל אחד שאומר אחרת יש לו שיקול כלכלי שתקני נעליים חדשות. ואת מאד צודקת לגבי נושא המיחזור. אין מה להתבייש בנעליים יד שניה, ולא רק אנשים נזקקים פונים לזה. תעשיית ההלבשה וההנעלה עושה עלינו קופות מטורפות. לכי עך זה בלי לחשוב פעמיים

לא. וגם לא מעבירה נעליים בין הבנים שלי.

לא מסתכנת עם היציבות והגב של הילדים. רוצה לחסוך? לכי לחנויות עודפים ותקני נעליים חדשות במחיר שפוי.

P U M M A

New member
נעליים רכות לתינוקות ופעוטות

ממליצה על נעליים רכות לתינוקות ופעוטות לא מפריע להתפתחות הטבעית של כף הרגל סוליה רכה

saritamedi

New member
../images/Emo4.gifגמגום

תמר בת שנתיים ורבע...ביומיים האחרונים,יש מילים שבהן היא..אולי..טיפה מגמגמת. לדוגמא:במקום לומר "ברווז"...תגיד:ב.ב.רווז.. חוזרת על ההברה הראשונה פעמיים. הגננת אמרה שזה קורה להם בגיל הזה,אמרה שלא אעז להעיר לה ושזה יעבור. נתקלתן בתופעה?

UmaGuza

New member
נתקלתי בפורומים

זו שאלה שחוזרת על עצמה הרבה והתשובה היא כתשובת הגננת שלך

למעלה