שרשור בריאות לאמצע השבוע

כן, זה קורה להם בגיל הזה, אל תעיזי להעיר לה

זה יעבור
יש גיל שהמחשבה שלהם רצה הרבה יותר מהר ממה שהם מסוגלים להביע. או ממה שיש להם מילים להביע. ולכן, נוצר הגמגום משום שהם כבר חושבים הלאה. זה קורה להמון ילדים, לזמן יותר קצר, יותר ארוך, חמור יותר, חמור פחות. ההמלצה היא להמתין בסבלנות, לא לנסות להשלים, לא לתקן, לא להעיר. לפעמים את יכולה למשל: ילדה: "אתמול כשהלכנו ל..ל..ל..ל.." אמא: (אם את רואה שהיא ממש תקועה) "הלכתם אתמול ל?" ואז הרבה פעמים זה משתחרר להם. (אני מקווה שהכוונה שלי ברורה)

calabaza

New member
נתקלנו

מעתיקה לך תשובה שכתבתי כאן בזמנו למישהי אחרת: קרה לנו בגיל שנתיים בערך. למיטב ידיעתי זה שלב נורמלי שעוברים הרבה ילדים בסביבות גיל שנתיים + . לא קוראים לזה גמגום אלא הפרעה בשטף הדיבור. זה הרבה פעמים מגיע כשיש קפיצה בקוגניציה ונובע מפער בין מה שיש בראש לבין היכולת לבטא את זה בפה. בזמנו כשזה קרה התייעצנו טלפונית עם קלינאית תקשורת והיא אמרה: - כל עוד מדובר בגמגום מסוג חזרה על מילים או על הברות ולא "היתקעות" גרונית, זה בסדר. - הבעיה העיקרית עם גמגום היא לא הגמגום עצמו אלא יחס הסביבה, החרדה שהילד מפתח מהגמגום ומעגל התגובות שנוצר. לכן- היא המליצה להתעלם מזה לחלוטין. לא לתקן אותה, לא לעזור. - להשתדל בתקופה הזו כמה שפחות פעילויות עם עומס קוגניטיבי, לא להרבות מדי בשאלות, ויותר פעילויות פיזיות (גן שעשועים, יצירה וכו'). במקרה שלנו ומעוד מישהי שאני מכירה זה עבר לבד תוך כמה שבועות. אם זה יימשך כמה חודשים אולי שווה להתייעץ.

שרית- גם אצלנו אותו דבר

הקטנה שלי כמעט בגיל של תמר ובזמן האחרון משתמשת הרבה ב ו' החיבור אבל חוזרת עליה המון- כמו גימגום (ו.. ו.. ו.. והלכתי...). היא קלטה שזה מצחיק אחרים. אנחנו עכשיו עובדים על זה שאף אחד בסביבה לא יצחק וזה לאט לאט מפסיק.

shani74

New member
שאלת בריאות (אני לא רואה שרשור) דלקת חניכיים

מישהי התנסתה בדלקת חניכיים אצל פעוטה?

shani74

New member
תודה על השרשור. ועוד שאלה: מתן תרופה

למישהי יש עצה לגבי מתן כפית סירופ לסרבנית בת שנתיים ושלוש? אין מישהו נוסף שיכול להחזיק אותה, או משהו בסגנון. אני צריכה לתת לה 3 פעמים ביום כפית.

בתוך מיץ! הגדול שלי עדיין שותה תרופות רק בתוך מיץ. אם לתרופה יש טעם חזק, אז רצוי מיץ עם טעם חזק כמו תות-בננה או הכי טוב ענבים. אנחנו עושים את זה מגיל די צעיר (שנה וחצי או שנתיים), כי רפלקס ההקאה שלו מאוד רגיש ומגורה וצ'יק צ'ק היה מקיא כל תרופה שניסינו לתת. אז בהתחלה שמנו את התרופות בתוך הסימילאק, וכשהפסיק לשתות סימילאק עברנו למיץ, וכך זה עד היום. לא הרבה, מעט - משהו כמו רבע כוס קטנה.

shani74

New member
מיץ עם טעם חזק נשמע טוב!

ניסיתי עם חלב, אבל זו באמת תרופה עם טעם חזק, אז היא לא הסכימה לשתות את זה. הבעייה שזו דלקת חניכיים, ואני לא רוצה משהו מאוד עתיר סוכר - היא גם לא מסכימה עכשיו לצחצח שיניים. יש לך רעיון למיץ עם טעם חזק אבל לא עתיר סוכר (אם לא, וסביר שלא... - כנראה נלך על אחד המיצים שהצעת)?

מיץ בלי סוכר...? קצת בעיה, אם כי בפריגת טוענים שיש במיצים החדשים פחות 20% סוכר מאשר במיצים הקודמים שלהם. ממש נחמה ../images/Emo3.gif תראי, גם אצלנו לא שותים מיץ בכלל אלא רק מים, אבל כשאין ברירה אז אין ברירה, ומבחינתי אם צריך לשתות למשל אנטיביוטיקה, אז אני יודעת שאין לי ברירה אחרת ואני חייבת למהול את זה לקטן בסימילאק ולגדול במיץ. זו רעה שאני מוכנה לסבול אותה בשביל מטרה שהיא חשובה יותר. אם את צריכה מיץ עם טעם ממש חזק - ענבים. אצלנו המיץ הזה התגבר לא רק על וורמוקס אלא גם על אנטיביוטיקות ממש מגעילות. ושרק תהיו בריאים ../images/Emo24.gif

shani74

New member
ניסיתי

הולך עוד פחות טוב - המזרק גורם לה להקיא, הכפית לא.

mich78

New member
לא נעים , הייתי הולכת על פתרון המיץ/בקבוק

האמת אצלנו הוא מקבל בבקבוק את התרופה הקבועה שלו, כך שהטעם מטושטש... תרגישו טוב

אולי תתני במזרק?

אין בעיה לקנות מזרק בלי מחט בכל בית מרקחת וההמרה בין כפית למ"ל מוכרת היטב לרוקחים. נדמה לי שכפית זה 5 מ"ל, אבל תוודאי. עם כפית זה יותר קשה. חוץ מזה האם אפשר למהול את התרופה בשתיה או במזון? כך תוכלי לתת לה איזה רבע כוס שתיה מתוקה שהיא אוהבת (לטובת תרופות אפילו תרכיז פטל...
) או כפית שתיים של מעדן. זה בהנחה שהטעם לא ממש מזעזע ומורגש אפילו במזון. וחוץ מזה שבגיל שלה אפשר להסביר ולקוות לטוב :)

raheli1985

New member
כפתורים באזניים ו...

לונה פארק.. הולך ביחד? ואפשר לטוס עם כפתורים באזנייים?

למעלה