בורסת ההמורים - נפתחת!

milindapanna

New member
אולי כן ואולי לא -

כמות המוסדות האקדמיים בארץ ביחס לאוכ' (אם אינני טועה, ואני מניח שיש מי שיכול לבדוק את זה) גבוה למדי. להקים אוניברסיטה (בניגוד למכללה) זה עסק לא פשוט בכלל - מעבדות, ספריות, מעונות... מאידך, אני וחבריי הדוקטורים/דוקטורנטים הישראלים בחו"ל נהנים לפנטז מדי פעם על איך נקים אוניברסיטה חדשה...
 

22ק ו ס ם

New member
ברור שזה לא פשוט

אבל אם הקימו אוניברסיטאות לפני קום המדינה אין סיבה שלא יקימו עוד אחת. זה לא שצריך להקים בבת אחת אוניברסיטה עם כל המחלקות. אפשר להוסיף אותן לאט לאט. אפשר גם לאחד כמה מכללות ביחד.
 

tulkin

New member
ואני מצטרף למפנטזים

ואם לפנטז אז שתהיה אוניברסיטה בגליל העליון.
 

Unicorn98

New member
ואני חושב שאם מקימים אוניברסיטה

בגליל העליון (שיכול להיות דבר שיתרום מאוד לאינטרסים הלאומיים בגליל), זה בשום ואופן לא יכול להתעלם מקיומן של המכללות השונות שם. אני מתייחס לנושא של אנשי סגל קיימים, תלמידים שרשומים במכללות, קמפוסים ומבנים. אין לי רעיון מגובש איך זה צריך להיעשות, אבל להקים יש מאין במקום כל כך צפוף אקדמית, זה יהיה לא רק טפשי, אלא גם בזבזני. לדעתי מכללת עמק יזרעאל, הגליל המערבי (עכו) כנרת ותל חי צריכות להוות את השלד, במערך כלשהו, של אוניברסיטת השלום בגליל.
 

tulkin

New member
אם יש דבר שאני אתנגד לו בכל כוחי

זה שיקראו לאוניברסיטה הזו "אוניברסיטת השלום".
 

mummy

New member
../images/Emo6.gif טוב שאתם לא מתווכחים על צבע הלוגו

באמת נשארו רק הפרטים הקטנים לסגור
 

tulkin

New member
../images/Emo13.gif

אני מוכן גם להתווכח על צבע הלוגו אם זה ישכיח ממני את כמות המאמרים שאני צריך לקרוא השבוע.
 

Unicorn98

New member
../images/Emo6.gif ידעתי שזה יעורר מהומה זוטא.

אבל אני לא באמת מחויב לשם הזה, סתם נבואה שניתנה לשוטה
.
 

LastFlowers

New member
אם כבר

הולכים על המכללה הכי ותיקה והכי טובה בגליל (או בכלל, אחת הטובות בארץ יחד עם מכללת יו"ש) - אורט בראודה בכרמיאל, שמכשירה מהנדסים והנדסאים. וכן, אם לא בגליל אז מכללת יהודה ושומרון צריכה להוות אופציה. אני לחלוטין לא מבינה את הטיעון נגד הפיכתה של מכללה זאת לאוניברסיטה בשל סיבות פוליטיות, הרי באותה נשימה יכולתי לומר שכל עוד מדובר בישובים כבושים אזי לא יקומו שם מרכזים רפואיים או בתי ספר לצורך העניין. רבאק, אנחנו כובשים כבר 60 שנה, אין שום הגיון במניעת חינוך מתקדם מתושבי האזור (כולל ערבים בתחום הקו הירוק הקרוב, אגב), עדיף שיתעסקו יחד בלימודים ובמחקר ברמה גבוהה במקום להתבוסס בשנאה הדדית - זה בוודאי ובוודאי לא ינציח את הכיבוש, אם כבר זה אפילו עשוי קצת לנצח אותו .
 

Unicorn98

New member
מעבר לכך שאין שום היגיון להקים אוני'

נוספת במרכז הארץ (ואריאל נמצאת במרחק עשרים וחמש דקות נסיעה מאת"א), מעבר לסוגיות הפוליטיות שהן משמעותיות ביותר, להפוך את מכללת אריאל לאוניברסיטה יהיה לתת פרס למי שהחליטו על היותם אוני' בניגוד להחלטות ממשלה ו/או מל"ג. זה יהיה יריקה בפרצוף החוק ולעג לכל התנהלות נורמטיבית במסגרת הרגולציה האקדמית בישראל. לא ייתכן שמכללות בישראל (בין אם מונהגות ע"י קומץ משיחי של תומכי הכיבוש או לא) יכריזו על עצמן כעל "מרכזים אוניברסיטאיים", לפחות כל עוד אין פתיחה של האקדמיה בישראל לתחרות חופשית (זה דיון נפרד). ואני תוהה אם מדובר בהתעלמות מהמציאות הקיימת באריאל, או בהתממות, כאשר את כותבת "אין שום הגיון במניעת חינוך... כולל ערבים...". את נמצאת במזרח התיכון, וכאן כל דבר הוא קודם כל פוליטי, ורק אח"כ ענייני. למדינת ישראל אין אינטרס להחזיק אוניברסיטה בשטחים המוחזקים, כל עוד אין פתרון לסכסוך.
 

LastFlowers

New member
אני ממליצה לך להצמד לעובדות ולא לדמגוגיות

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3080084,00.html http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/611/272.html המכללה לא סתם הכריז העל עצמה ככזאת, היתה כאן החלטת ממשלה שכבר הכריזה עליה כאוניברסיטה ואז נאלצה לסגת בה עקב גל מחאה מקומי ובין-לאומי. אז מה עושים כשתוקעים אותך ככה? מכבסים מילים בלית ברירה כאחרוני מגישי החדשות במזרח התיכון. שים לב גם שבאותה ישיבה היתה הצעה שהתקבלה פה אחד להקמת אוניברסיטה בגליל - מלכתחילה דובר על שתי אוניברסיטאות (אם כי אני לא תמימה ומודעת לכך שברגע שיסבו אחת, יתקשו מאד למצוא את המימון להקים את רעותה בצפון הארץ). בנוגע לפוליטיקה "אהובתי": למדינה גם אין אינטרס להניח תשתיות בשטחים הכבושים, להקים מרכזים רפואיים, בתי ספר, מרכזים קהילתיים, מרכזי קניות, בתי כנסת ושכונות חדשות, ובכל זאת היא עושה את זה (גם על חשבון דברים אחרים). היא אף סייעה בהקמתה ובתקצובה של אותה מכללה בניגוד מוחלט לאינטרס הבזאלי שלה. המשפט "אין אינטרס להחזיק _______ בשטחים הכבושים כל עוד אין פתרון לסכסוך", אם כן, הוא טיעון שנשען על כרעי תרנגולת. הכיבוש המסריח נמשך כבר שישים שנה, אבל עם כל "הכבוד" לפוליטיקה פשוט אי אפשר להתעלם מצרכים של אזרחים שהמדינה בעצמה וברוב אוויליותה שלחה ותמכה באחיזתם הלא ממש חוקית באזורים הללו.
 

Unicorn98

New member
לא זכרתי את החלטת הממשלה דנן,

אבל זה לא משנה את עיקרי הפואנטה שלי; הממונה על ביצועי החלטות הממשלה בכל הקשור להשכלה הגבוהה, ע"פ חוק המועצה להשכלה גבוהה היא המל"ג. מל"ג לא אישרה (אלא אם כן תביאי גם כאן תזכורת רלוונטית) הקמת אוניברסיטה באריאל. כל עוד זה כך, אין סיבה לאפשר למכללת אריאל לקרוא לעצמה אוניברסיטה, כל שכן לעודד את ההפרה הרגולטורית ע"י אישרור השם הזה. בנוגע לטענה הכללית יותר, אני לא מסתובב בשטחים המוחזקים, אבל להערכתי אין שם הרבה מוסדות שהמדינה מקימה ומתחזקת. עם זאת, גם תחת ההנחה שיש בתי ספר קהילתיים פה ושם ביישובים מרכזיים, אין הדבר דומה להקמתה של אוניברסיטה שמינית ישראלית דווקא מחוץ לשטחה הריבוני המוסכם של המדינה. אני גם כופר בטענה כאילו האזרחים "נשלחו" לשם ע"י המדינה. המדינה אולי איפשרה (וזו טעות הסטורית וגורלית, כמובן) למתיישבים להאחז בקרקע, אבל אין הדבר מחייב את המדינה לעודד אותם ע"י תמיכה מקומית. זו תפיסה אידיאולוגית שאומרת שרק האדם אחראי לגורלו. לא משרד השיכון, לא משרד האוצר ולא משרד הבטחון. המדינה יכולה להציע תמריצים כלכליים או לעודד אידיאולוגית, אבל האחריות על חיי האנשים תיוותר, מה לעשות, בידי האנשים. הפוליטיקה צריכה (ואינה עושה זאת) לסמן את החזון האסטרטגי, וככזה עליה לא לעודד הגירה של ישראלים מעבר לקו הירוק. הקמה של מוסד אוניבריסטאי בשטחים הינה איתות לגבי הכוונות האסטרטגיות של ישראל בנוגע לאריאל. לא מקובלת עליי טענתך כאילו יש כאן צורך בוער ודחוף, בשונה נניח ממרפאות או כבישים, שאפילו עליהם ניתן לקיים דיון.
 

LastFlowers

New member
שים לב

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/969192.html. שים לב מדוע כל עניין מעמדה של מכללת אריאל נקבע כלא חוקי - אין שום קשר למל"ג, שהרי המל"ג קובע רק בתוך שטחי הקו הירוק (ולכן יש דבר כזה שנקרא מל"ג יו"ש). שנאמר, רק בישראל. מעולם לא הייתי באזור השטחים הכבושים וגם אין לי כוונה לבקר שם מהסיבות המובנות, אבל להטיל באופן בלעדי את האחריות לחייהם של האזרחים שמתגוררים באזור הנו בלתי-חוקי ומנותק מציאות*. כל עוד הם במעמד של אזרחים, המדינה מחוייבת לדאוג לצרכים שלהם - גם אם מדובר בצרכים מיוחדים. צורך בוער? מעולם לא טענתי כן. אבל יפה אמרת, לכל הפחות עניין ההסבה של מכללת אריאל ראוי לדיון, ולא שלילה אוטומטית ומוחלטת מטעמים פוליטיים. הרי הדרישה להפוך את מכללת אריאל לאוניברסיטה איננה צצה רק ממניעים פוליטיים - מדובר במכללה שמספר הסטודנטים המעוניינים ללמוד בה הוא גבוה ועולה באופן מתמיד, ועכשיו גם מתנהל בה מחקר ברמה יחסית גבוהה. מעבר לכך כל הקמה של X בשטחים הכבושים מסמנת כוונות אסטרטגיות, ובכל זאת המדינה ממשיכה לעשות כן חדשות לבקרים - כולל ברמת הגולן. *הרשה לי להזכיר לך את תהליך ההתנתקות, ומה קרה שהמדינה בשורה התחתונה התנערה מהאחריות שלה כלפי אותם אזרחים מפונים. שישים שנה אינן עניין של מה בכך, יש שם כבר דור שלישי ומשפחות שבנו היטב את חייהן מבחינה חברתית ותעסוקתית - לא קל פשוט לקום וללכת.
 

Unicorn98

New member
אני מכיר היטב את הניואנסים של מל"ג יו"ש ומל"ג

ירושלים. מעניין שבתחום ההשכלה הגבוהה מצאו פטנט להכפיף את המתנחלים לעצמם. אני חושב שכל עוד אין צה"ל יו"ש ומס הכנסה יו"ש (או אז יממנו המתנחלים ויגנו על עצמם), אין שום ספק שזו בדיחה ממש לא מוצלחת. אגב, בזמנו עשיתי חיפוש די אינטנסיבי לבסיס המשפטי החוקי להפרדה בין מל"ג יו"ש ומל"ג ירושלים, ולא ממש מצאתי. בכלל, קיים ויכוח מי ממונה על מל"ג יו"ש, האם האלוף (בצו), או האם שרת החינוך (כיו"ר מל"ג ירושלים). בכל מקרה, האלוף לא אישר בצו את שינוי השם, וממילא לא ברור בסמכות מי לאשר הפיכת מוסד בשטחים הכבושים למוסד אוניברסיטאי. כנראה שבכל מקרה לא מדובר במוסד עצמו. בקשר להנתקות, אני מסכים איתך בנקודה שבה בעת הפינוי על המדינה לסגור את כל הקצוות, בשונה מתהליך ההתיישבות בו כל אדם אחראי לעצמו ולמשפחתו. עם זאת, נוכל לנהל ויכוח ארוך באשמת מי קרס תהליך האיזרוח מחדש של תושבי התנחלויות הרצועה וצפון השומרון. הכסף הגיע אל האזרחים הללו, וכנראה שישנה אשמה גם בקרב מנהלת סל"ע וגם בקרב מי מהמתיישבים.
 
../images/Emo24.gif איזה כיף.

כמעט כתבתי כאן מודעת דרושים בחיפושים אחרייך. היה לי ברור שאם תגיבי למשהו זה יהיה זה. שמחה מאוד לראות אותך כאן. תישארי????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

the new L

New member
יש משהו בדרך

האוניברסיטה הפתוחה הגישה למל"ג בקשה להעניק תארי דוקטור (בכל המקצועות הנלמדים בה!).
 
כל הכבוד...ממש כל הכבוד.... טמטום כלל-מדיני.

ממש כל הכבוד לא מספיק שכבר מרשים לסמינרים להעניק תואר שני (ואני מעדיפה שלא לפתוח את הדיון הזה שוב, על רמה וכו') עכשיו - נאשר דוקטורטים לתארים בהתכתבות, אחרי שתואר ראשון ושני עושים שם בהתכתבות ואם בתואר הראשון - עוד אפשר לומר עליו שהוא מפוקח, כי מישהו רואה את התלמידים, הרי בתארים המתקדמים- בקלות יכול מישהו לכתוב עבור ה"לומד" ואיש לא ירגיש.. אז עכשיו - תהיה גם אינפלציה בדוקטורנטים. מה טוב בזה? לעזאזל? מה לא ברור? שלא צריך להנפיק תארים בסיטונות? אולי כדאי לחזק את ההשכלה המוקדמת יותר? לוודא את איכותה, רמתה, והגעתה לאוכלוסיה?
 

tulkin

New member
רק כדי להרגיע את הרוחות

חשוב לציין שהאוניברסיטה הפתוחה באנגליה (שבלימודי תואר ראשון עובדת באופן זהה לחלוטין לזו שבארץ) מעניקה תארי דוקטור, ובכמה תחומים היא נחשבת אפילו לטובה מאד מבחינת רמת המחקר. אז כנראה שיש דרך טובה לעשות את זה.
 
רק להזכיר לך

אנחנו לא באנגליה. אנחנו בישראל. ולא רק האוניברסיטה היא העניין, אלא גם האוכלוסיה הלומדת ואם באוניברסיטה "סדירה" שבה המורים רואים יום יום את התלמידים, והתלמידים מגישים כל שבוע עבודות ותרגילי, ובכל זאת - מחליטים להגיד עבודת סיכום קורס קנויה או מועתקת - אז מה הסיכוי שבאוני' הפתוחה לא יעשו כך? הרי המתכונת של הפתוחה כל כך הרבה יותר מזמינה לעשות את זה. והישראלים... נו... הרי רובם לא יבחלו באמצעים כדי להשיג תואר בקלות. ועוד דוקטורט. אצלנו - הרי אפילו מי שלא למד בכלל מתהדר בתואר, אז אתה מצתאר לעצמך מה יקרה כשיהיה אפשר טכנית רק לשלם ולקבל תעודה שאכן יש לך דוקטורט? הרי פאות האוניברסיטה הפתוחה יעלו על גדותיהן ולא יוכלו להכיל את כמות הצובאים על דלתות הקבלה אליה... (מצטערת על הנבואה הפסימית...)
 
למעלה