מה אתם מנפנפים בעצמאות

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
על האש: המדריך השלם למנגל מושלם - מדריך וידאו

על האש: המדריך השלם למנגל מושלם לכבוד יום העצמאות ה-60 החליט מישל דור שהגיע הזמן ללמוד, סוף סוף, איך עושים על האש. על המשימה הופקד בשארה חינאוי שהסביר איך בוחרים את הבשר ובאיזה מנגל כדאי להשתמש, למה כדאי לשפד גם אנטרקוט ומדוע אין שום צורך במרינדות. המדריך למנגל מא' עד ת' (02.05.08) YNET
 

noale2008

New member
המלצה ליום העצמאות - מתכון צימיצורי ../images/Emo104.gif

שלום לכולם, יום העצמאות בפתח וכולנו רוצים להנות מסטייקים טעימים ומיוחדים. המלצתי בפורום מתכונים להוסיף רוטב צימיצורי לבשר, הוא מאוד פשוט להכנה וטעים ביותר. שיהיה חג שמח לכולנו
 

clcl

New member
טוחנים בשר: עושים על האש עם טחינה בצבעים

טוחנים בשר: עושים על האש עם טחינה בצבעים אלעד רובינשטיין יצא לראות איך עושים טחינה בצבעים מדליקים ובטעמים נהדרים ואיך מתאימים טחינה מתובלת לבשר, עופות ודגים על האש. ויש גם מתכונים..... כל המתכונים באדיבות השף טל כהן, טחינה "הנסיך" YNET
 

clcl

New member
רוטב טחינה וצ'ילי מתוק בניחוח למון גראס

רוטב טחינה וצ'ילי מתוק בניחוח למון גראס הרוטב הבא יתאים במיוחד לנתחים של סטייק פרגית. המרכיבים (ל-4 סועדים): 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס מי קרח 1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק מיץ מלימון טרי אחד 3 שיני שום 1/4 גבעול למון גראס מלח ים פלפל שחור גרוס עדין
 

clcl

New member
רוטב טחינה בניחוח קארי

רוטב טחינה בניחוח קארי רוטב שילך מצויין עם קבב רומני. המרכיבים: 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס מי קרח 3 שיני שום 1/2 זר עירית קצוצה מיץ מ-3 לימונים מלח ים פלפל שחור גרוס 1 כפית אבקת קארי
 

clcl

New member
רוטב טחינה עם דבש תמרים

רוטב טחינה עם דבש תמרים רוטב מעט מתקתק שמתאים במיוחד לנתחי אנטרקוט צלויים. המרכיבים (ל-4 סועדים): 1 כוס טחינה 1 כוס מי קרח 3 כפות דבש תמרים מיץ מ-3 לימונים טריים 4 שיני שום מלח ים פלפל שחור גרוס
 

משה רון

New member
עדיף להשתמש בדבש דבורים

דבש דבורים הוא מוצר טבעי ובריא,לעומת סילן שעובר עיבודים טכנולוגיים בתוספת סוכר שהוא מוצר הרסני לגוף בשלב מסויים. ותמסור ד"ש חמה ממני לשף טל כהן.
 

clcl

New member
מטבל טחינה-צ'ימיצ'ורי

מטבל טחינה-צ'ימיצ'ורי הרוטב מתאים לאסאדו ולנתחים של בקר צלוי המרכיבים: 1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה 1/4 זר פטרוזיליה קצוצה דק 1/4 זר כוסברה קצוצה דק 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מהזרעים וחתוך לקוביות קטנות 2 שיני שום קצוצות דק מיץ מ-3 לימונים טריים מלח ים פלפל שחור גרוס עדין
 

clcl

New member
רוטב טחינה עם פסטו

רוטב טחינה עם פסטו הרוטב מיועד להגשה עם נתחי פילה סלמון שנצלו על האש המרכיבים: 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס מים 25 עלי בזיליקום טריים 4 שיני שום מיץ מ-2 לימונים 50 גרם צנוברים קלויים מלח ים פלפל שחור גרוס דק
 

clcl

New member
מטבל טחינה יוגורט

מטבל טחינה יוגורט הרוטב ישתדך מצויין לדגי ים שנצלו על הגריל (מוסר, לוקוס, פרידה וכו') המרכיבים: 1 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס יוגורט עיזים 1/2 כוס מי קרח מיץ מ-3 לימונים 1 שן שום 1 זר נענע מלח ים פלפל שחור גרוס
 

clcl

New member
../images/Emo124.gifאופן ההכנה (זהה לכל הרטבים שלמעלה):

אופן ההכנה (זהה לכל הרטבים שלמעלה): מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ובעזרת מערבל ידני מעבדים עד קבלת מרקם אוורירי ואחיד.
 

clcl

New member
שוקי עוף במרינדת טחינה-פפריקה

שוקי עוף במרינדת טחינה-פפריקה המרכיבים (ל-4 סועדים): 8 יח' שוקי עוף למרינדה: 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס בירה 3 כפות פפריקה מתוקה מלח ים פלפל שחור 3 שיני שום פרוסות 1/2 זר בצל ירוק, חתוך לטבעות אופן ההכנה: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בעזרת מטרפה ידנית ומניחים את שוקי העוף בתוך המרינדה למשך לילה. מחכים שהגחלים יהיו חמים מאוד, מניחים עליהם את השוקיים וצולים במשך 15 דקות, עד שהעוף מקבל צבע שחום. מדי פעם הופכים. הגשה: מניחים את שוקי העוף בצלחת הגשה, מזלפים מעט טחינה גולמית מעל ומעטרים בפרוסות לימון טרי ובמלח ים.
 

clcl

New member
קבב טלה בליווי טחינה כוסברה

קבב טלה בליווי טחינה כוסברה המרכיבים (ל-4 סועדים): לקבב: 600 גרם צוואר טלה טחון 1 בצל גדול קצוץ 4 שיני שום קצוצות 100 גרם שקדים קלויים וגרוסים דק 1/2 צרור כוסברה קצוצה מלח ים פלפל שחור גרוס דק 1 כוס מי סודה טחינה כוסברה: 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס מי קרח 1/3 כוס מיץ ליים (להשיג ברשתות השיווק) 1/2 צרור כוסברה 3 שיני שום מלח ים פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מניחים בקערה את מרכיבי הקבב ומערבבים בעזרת הידיים היטב עד קבלת תערובת אחידה. מניחים למשך שעתיים במקרר. יוצרים קבבים במשקל 60 גרם כ"א, ושוב מניחים במקרר למשך שעה (ניתן להכין מראש ולהקפיא). טחינה כוסברה: שמים את כל המרכיבים בקערה ובעזרת מערבל ידני מעבדים עד קבלת מרקם אוורירי ואחיד. מניחים את הקבבים על המנגל וצולים כ-10 דקות, עד שהקבב מבושל היטב. הגשה: מניחים את הקבבים בצלחת, מזליפים מעל את הרוטב ומגישים.
 

clcl

New member
חזה עוף במשרת טחינה וחמאת בוטנים בניחוח טרגון

חזה עוף במשרת טחינה וחמאת בוטנים בניחוח טרגון המרכיבים (ל-4 סועדים): 8 יח' חזה עוף למרינדה: 1 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס חמאת בוטנים 1/2 זר טרגון קצוץ 1 כוס מי קרח 1/4 כוס דבש מלח ים פלפל שחור גרוס דק 4 שיני שום פרוסות אופן ההכנה: מניחים את מרכיבים המרינדה בקערה ומערבבים היטב. שורים את חזה העוף במרינדה למשך לילה. צולים את החזות על גריל חם.
 

clcl

New member
חזה אווז מעושן עם טחינה סלק ודבש בניחוח בטימי

חזה אווז מעושן עם טחינה סלק ודבש בניחוח בטימין המרכיבים ל-4 סועדים: 4 יח' חזה אווז מעושן (להשיג ברשתות השיווק באגף הבשרים המעושנים) מלח ים טחינה סלק: 1 כוס טחינה גולמית 1 יחידה סלק מבושל ומקולף (ניתן לקנות מוכן בשקית וואקום) 4 כפות דבש 2 שיני שום מיץ מ-2 לימונים טריים עלים מ-4 ענפי טימין מלח ים פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מניחים את חזות האווז על האש, ממליחים אותם קלות במלח ים וצולים במשך 5 דקות בלבד (זכרו - החזה כבר מבושל מוכן לאכילה). טחינה סלק: מניחים את כל המרכיבים בקערה ומעבדים בעזרת מערבל ידני עד קבלת מרקם אוורירי ואחיד. הגשה: פורסים את חזה האווז באלכסון לפרוסות דקות, מטפטפים את הטחינה מעליו ומעטרים בענף טימין.
 

clcl

New member
הקבב האולטימטיבי

הקבב האולטימטיבי סומאק, צנוברים, בהרט, הל, אגוז מוסקט, עמבה, בצלים צלויים וטחינה משכם בשביל הדו קיום. העיקר שהנשיא אסד יהיה מרוצה. שרי אנסקי ועזרא קדם מתקינים על האש שיוציא אתכם לחופשי דפדף בסטייל שרי אנסקי , סופשבוע , מעריב
 

clcl

New member
הקבב המנצח (עיראקי)

הקבב המנצח (עיראקי) משתמשים רק בבשר טרי ולא קפוא. הנתח המועדף לטחינה הוא "צוואר" או "פלדה" של בקר, מעורב עם "פלדה" של כבש או טלה שזה נתח שמן ועסיסי. עדיף להשתמש בו ולא בשומן של אליה כי השומן של הנתח הזה נמס לגמרי על הגחלים. מוכרחים מינימום 20 אחוז שומן, ו-30 אחוז יעשו לקבב רק טוב. השומן נמס, מעניק עסיסיות ויוצר מעטפת שחומה. הערה: לא להכין יום לפני הארוחה כי הבצל מקלקל את הטעם. וגם לא להקפיא. החומרים: 500-700 גרם בשר טחון פעם אחת במטחנה דקה (השתמשנו בתערובת של חצי "פלדה" של פרה וחצי של טלה) 1 בצל בינוני גדול (או 2 קטנים) מלח דק רצוי לכתוש גרגירי מלח גס פלפל שחור גרוס טרי ודק ההכנה: 1. קולפים ומגררים את הבצל לקערה דרך פומפייה בינונית. סוחטים אותו היטב מהמיץ, ממש דרך מסננת, ושומרים את המיץ בקערה בצד. 2. מוסיפים לבשר את הבצל הסחוט, מתב?לים בזהירות במלח ובפלפל ולשים ביסודיות לתערובת מגובשת. כדי לדעת אם צריך להוסיף עוד מלח או פלפל מטגנים קציצונת קטנה וטועמים. הצלייה: * יש המאמינים שקבב זקוק לשיפוד מתכת רחב ללא רשת, כדי להגיע למושלמות. אחרים מאמינים בקציצות על רשת משומנת משופשפת בבצל. עגולות, מוארכות חרוטיות או מלבניות קטנות. הכל מתקבל. * הצלייה הנכונה ביותר לקבב היא על גחלים. מדליקים פחמים מעצי הדרים ולא פחם דחוס מיובא. לפחמים כדאי להוסיף קליפות עצים, עשבים יבשים כמו תימין או קליפות שקדים. * לא מדליקים בחומרים הכימיים. איצטרובל יבש הוא המדליק הכי טוב. אפשר לזרוק זרעוני שומר, כוכבי אניס, עלי דפנה. כל אלה הם ריחות נהדרים שחודרים קצת לבשר ומבשמים את הארומה שלו. * אש מתונה בלי להבות ועשן. חם מאוד, אבל רגוע. אחרת הכל יישרף. וגם כאן משמעותי מאוד כמה הבן אדם משקיע בהפיכה ובטיפול, וכמה הוא רוצה שייצא טוב. כמו למשל ההברשה במיץ הבצל ששמרנו. * עם הקציצות צלינו עגבניות שרי ובצלים קטנים. ההגשה: הרעיון הוא שאתם מייצרים לעצמכם סנדוויץ'. בארוחת קבב בטורקיה מקבלים מגש נירוסטה עם שני שיפודים, עגבניות ובצלים צלויים, פלפלים ירוקים לא חריפים ועל זה פיתה. יש גם פפריקה חריפה גרוסה בצד וזהו. בבלקן מוסיפים שעועית מבושלת מתובלת בחומץ, שמן ובצל, חסה ועגבנייה. ויש גם שום בחומץ-למי שרוצה. אנחנו הגשנו את השיפודים על בצלים קצוצים לרצועות עם קצת מיץ לימון וסומאק. את הטחינה והעמבה והפטרוזיליה בצד, וגם פלפלים חריפים צלויים. מעבר לזה, כדאי שהבצל יהיה צלוי טוב ושעל הפרצוף שלכם תתפשט ההבעה הזאת של התמסרות, הפתעה והתרגשות, כמו שקורה לפעמים, כשאתם מאושרים באמת. הפיתות: אם אנחנו כבר בעניין של הצטיינות, למאפיית הפיתות ברחוב 60 ביפו (קצת לפני חינאווי) יש את הפיתות הכי טעימות בארץ. בתנאי כמובן שהן טריות. במבט ראשון הן אולי נראות כמו פיתות רגילות, אבל כשקורעים אותן מגלים שבפנים הן מכוסות שכבת בועות קטנות ענוגות ומתפצפצות של אוויר ורוך. בדיוק הטקסטורה המושלמת לספיגת רוטב ומיצי בשר.
 

clcl

New member
קבב עם פטרוזיליה וסומאק

קבב עם פטרוזיליה וסומאק החומרים: 500-700 גרם בשר טחון - חצי "פלדה" של פרה וחצי של טלה צרור פטרוזיליה שטוף, קצוץ דק מאוד 1 בצל קצוץ דק מאוד בסכין 1 כף סומאק מלח פלפל גרוס דק טיפת בהרט (לא הכרחי) אפשר להוסיף כף טחינה גולמית חופן צנוברים. אם הם גדולים קוצצים אותם ההכנה: 1. לשים היטב את כל המרכיבים. 2 .אפשר להכניס את התערובת לשקית ולדפוק בה שלושים אגרופים כמו שעושים הקצבים בחינאווי. העיקר שכל המרכיבים ישתדכו לתערובת מגובשת. 3. לאחר מכן משפדים או יוצרים קציצות וצולים עם עגבניות ובצלים קטנים
 
למעלה