מה אתם מנפנפים בעצמאות

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
פרגיות במרינדה חריפה

פרגיות במרינדה חריפה NRG של שאול טבת, "סטפן בראון" מתכון: בשרי החומרים: 1 ק"ג פרגיות למרינדה: 30 מ"ל טקילה לבנה 1 כוס מיץ תפוזים טרי 1/2 כפית צ'ילי טחון 5 כפיות פפריקה מתוקה 5 כפות שמן זית 2 כפיות כמון טחון 2 כפיות בזיליקום יבש 2 כפיות אורגנו יבש 1 כפית פלפל שחור 1/2 לימון סחוט 50 גרם כוסברה טרייה קצוצה ההכנה: 1. מכניסים את כל חומרי המרינדה, למעט הכוסברה, למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד (כשתי דקות). 2. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים קלות. 3. משרים את הפרגיות במרינדה לשעתיים לפחות במקרר. 4. משפדים את הפרגיות על שיפודי מתכת (שיבלטו מהגריל כשני סנטימטרים מכל צד). 5. מניחים על גריל פחמים ללא רשת וצולים מכל צד עד למידה הרצויה. 6. מורידים מהגריל, נותנים לשיפוד לנוח כשלוש דקות ומגישים.
 
רוטב שום

לא יודעת איך קוראים לו, הרומנים קוראים לו מושדיי - ראש שום מעוך שמן רגיל (קנולה/סויה) - כרבע כוס מעט מלח חצי לימון מערבבים במשך כ- 15-20 דקות בתחילה רק את השום ומדי פעם מוסיפים את השמן - עד שמתקבלת מעין משחה לבנה וחלקה - ממש כמו שמכינים מיונז. מוסיף את המלח והלימון בעדינות, כדי שלא יישבר, וממשיכים לערבב. מומלץ למרוח על אנטריקוט, פילה, ובעצם על כל מה שיוצא מהאש.
 

מאקי

New member
אצלנו זה היה המשך של פסטיבלי היומולדת

שהיו גם על טהרת הקניבוריה.. מזעזע כמה בשר אפשר לצרוך.. אפשר... ונשאר עוד לחיילנו המתוק שלא היגיע.... ובהגיעו נחנוך לו גריל גם כן.. לא מגיע? מגיע רק שיבוא כבר..
 
מזמן לא בקרתי, מציצה,זמן...נפנפנו

כבד, סטיקים שונים במרינדות שונות, נקניקיות לילדים,עוף , סלטים , כרוב, קולסלו, סלט ירקות קטן, חומוס, טחינה, חמוצים, פיתות, עוגות ומה לא הצרה שהבטן לא מכילה כל מה שרוצים לאכול. האווירה הייתה נפלאה וזה מה שחשוב. מתכונים הכי פשוטים שיש. אז חג שמח באיחור אתי
 

clcl

New member
הדרך אל הבשר - המדריך המלא

הדרך אל הבשר מערכת וואלה! המדריך המלא: מהנתחים שהכי כדאי לשים על האש, מרינדות מוצלחות, תוספות קלילות, שתיה ומשהו מתוק לסיום
 

clcl

New member
שוק טלה ברוטב צ'ימיצ'ורי על האש-

שוק טלה ברוטב צ'ימיצ'ורי על האש- שוק טלה עסיסי ומעניין על הגריל. רק בצלייה איטית באדיבות והשף יניב פרטוש תמיר, כד בני דרום מצרכים: 2 ק"ג שוק טלה צעיר 1 לימון 4 כפות צימוקי זיתים "בני דרום" 1/2 צנצנת צ'ימיצ'ורי "בני דרום" 4 כפות שבבי שום "בני דרום" חוט שמשון 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה 1/4 כוס שמן זית של "בני דרום" הכנה: 1. מרסקים במעבד מזון קליפת לימון עם צימוקי זיתים, שבבי שום וצ'מיצ'ורי עם השמן זית. 2. מורחים את שוק הטלה בממרח שהכנו וקושרים לצורת גליל בעזרת חוט שמשון. 3. מניחים את שוק הטלה למנוחה ל- 24 שעות במקרר (לא חובה אבל רצוי מאד). מוציאים את שוק הטלה מהמקרר כשעתיים ליפני הצלייה, סוחטים עליו את הלימון מתבלים במלח ופלפל. 4. צולים על גריל פחמים בצליה איטית (חום נמוך או רשת גבוה) כ- 25 דק' הופכים וצולים כ- 25 דק' נוספות ומורידים מהאש. להגשה: ממתינים כ- 10 דק', פורסים, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
 

clcl

New member
בזכות המרינדה

בזכות המרינדה מערכת וואלה! אספנו מתכוני מרינדות שונים ומיוחדים כדי שהעוף שלכם לא יצלה משעמום והמנגל לא יתעייף
 

clcl

New member
כללי המרינדה של שי עשהאל

כללי המרינדה של שי עשהאל שדרגו את העוף, טבלו במרינדה כללים למרינדה - - כיוון שטעם העוף עדין, הוא מתאים מאוד להשריה במרינדה. במיוחד חזה עוף. - ככל שמשרים את העוף יותר זמן, כך הוא יהיה רך יותר. - חשוב מאוד! לא להוסיף מלח למרינדה. - לאחר ההשריה שומרים את נוזלי המרינדה ויוצקים אותה על העוף תוך כדי צלייה. - מומלץ להזריק מרינדות נוזליות בעזרת מזרק אל תוך העוף (כן, כן, משתמשים במזרק מבית המרקחת, ממלאים בנוזל ומזריקים לעוף). - עופות או נתחים רזים במיוחד עוטפים בשומן אווז, קושרים ומשרים במרינדה. כמובן שאחר כך גם צולים כך את כל המארז על הגריל.
 

clcl

New member
מרינדה של סויה וסילאן

מרינדה של סויה וסילאן מתכון של שי עשהאל, מבשלים חוויה, על השולחן - זוהי מרינדה שמאחדת סויה מהמזרח הרחוק עם סילאן ממקומותינו. מעניקה צבע כהה וטעם מפתיע. חומרים ל-5-4 מנות (1 ק”ג עוף): 1/4 כוס סויה 1/3 כוס סילאן 1 כפית זרעי שומשום 5 שיני שום כתושות 1/2 כפית ג’ינג’ר כתוש קורט צ’ילי 1/2 כפית למון גראס קצוץ הכנה: 1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לחצי שעה לפחות בקירור.
 

clcl

New member
מרינדה של חרדל תפוזים

מרינדה של חרדל תפוזים מתכון של שי עשהאל, מבשלים חוויה, על השולחן - שילוב טעמים פיקנטי: עקיצת החרדל עם חמיצות-מתיקות התפוז. חומרים ל-5-4 מנות (1 ק”ג עוף או חלקיו): 5 כפות חרדל גרגרים 1 מיכל תרכיז תפוזים קפוא קטן 1/2 כפית אורגנו קצוץ 1 כפית קליפת תפוז מגוררת 1/2 כפית כורכום הכנה: 1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את העוף לחצי שעה לפחות בקירור.
 

clcl

New member
משרה של נענע, ג'ינג'ר ודבש

משרה של נענע, ג'ינג'ר ודבש מרינדה של נענע וג'ינג'ר מתאים בעיקר לנתחים שמנים מתכון של דורעם גונט, הארץ - טעם מנטה רענן מתאים במיוחד לנתחים שמנים ועשירים, כמו בשר כבש, אך יכול ללוות גם עוף או בקר. חומרים: צרור בינוני של עלי נענע טריים, ללא הגבעולים 1 כוס חומץ 1/4 כוס דבש 1/4 כוס שמן צמחי 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מלח הכנה: 1. במעבד מזון טוחנים את עלי הנענע, החומץ, הדבש והשמן. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. משרים בשר כבש, עוף או בקר למשך שעה עד לילה (במקרר).
 

clcl

New member
משרה של חמאת בוטנים וצ'ילי

משרה של חמאת בוטנים וצ'ילי מרינדה לעוף ובשר. נגד שעמום מתכון של דורעם גונט, הארץ - מתאימה במיוחד לנתחי פרגית, לשיפודים ולכנפי עוף. חומרים: 1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה 1 כוס מים רותחים 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק 3 כפות מיץ לימון 3 כפות רוטב ווסטרשייר מלח ופלפל הכנה: 1. בקערית מערבבים את חמאת הבוטנים והמים הרותחים, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. משרים את הבשר במרינדה בין שעה ללילה (במקרר).
 

clcl

New member
מתכון לתחמיץ פרגיות על האש:

מתכון לתחמיץ פרגיות על האש: 1 ק"ג בשר שליש כוס שמן זית שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי 1 כפית גרידת לימון 4 שיני שום כתוש 1 כף זעתר יבש 1/2 כפית פלפל שחור ומעט מלח אופן ההכנה: - מערבבים את כל החומרים לרוטב ומשאירים בצנצנת בחוץ לכמה שעות. מכניסים לתערובת את הבשר ומכניסים למקרר ל- 12 שעות.
 

clcl

New member
משרה לשיפודי בקר ל-1 ק"ג בשר:

משרה לשיפודי בקר ל-1 ק"ג בשר: 1 ק"ג בשר - סינטה 2 כפות דבש מומסות ב-1/3 כוס מים חמים 2 כפות סויה 1 כף חרדל 2 שיני שום כתוש 1 בצל סגול קטן קצוץ דק 1/3 כוס יין אדום יבש - מערבבים את כל החומרים ומשרים את הבשר ל-12 שעות.
 

clcl

New member
מתכוני ברבקיו

מתכוני ברבקיו הכתבה נוצרה בתאריך : 01/05/2006 15:28 "לגדול" לקראת יום העצמאות, מרקו את שיפודי המתכת או רכשו את שיפודי העץ, אנחנו תורמים לכם את המתכונים באדיבות מסעדת המיטבר המתמחה בבשר.
 

clcl

New member
קבב טלה:

קבב טלה: חצי קילו בשר טלה טחון (מבשר שוק או צוואר) 250 גרם שפונדרה בקר 250 גרם שטייטל בקר 200 גרם בצל לבן קצוץ דק חופן פטרוזיליה קצוצה 50 גרם צנוברים קלויים 2 כפיות שטוחות מלח כפית פלפל שחור טחון כפית וחצי בהרט טוחנים את הבשר בעובי בינוני, ומערבבים עם שאר המרכיבים בתנועות קיפול עדינות. מקבבים מנות בגודל של 50-60 גרם ומניחים על האש. מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט (לא כשר לצערנו אך מאוד טעים), רוטב עגבניות או טחינה.
 

clcl

New member
שיפודי סינטה ואספרגוס:

שיפודי סינטה ואספרגוס: 300 גרם סינטה מיושנת מבשר פרה מפקירה 1 ק"ג אספרגוס טרי רוטב טריאקי (או חמאה מומסת) למריחה חותכים את הסינטה כנגד הסיבים לפרוסות דקות ככל האפשר. את האספרגוס קולפים וחולטים כדקה וחצי ומקררים במהירות במי קרח. חותכים את האספרגוס למנות ברוחב פרוסות הסינטה. מניחים 5 יחידות אספרגוס על כל פרוסת סינטה ומגלגלים. משפדים בכל שיפוד 3 גלילי סינטה עם אספרגוס. מניחים על גריל עם אש חזקה לזמן קצר. כשתוך כדי גלגול מורחים מרוטב הטריאקי.
 

clcl

New member
כנפיים ברוטב ברבקיו ים תיכוני

כנפיים ברוטב ברבקיו ים תיכוני 1 ק"ג כנפי עוף נקיים משרה: 250 מ"ל שמן זית 50 מ"ל מיץ לימון 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף כמון 1 כף מלח 1/2 כף פלפל שחור גרוס 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים 1/2 כפית הל מערבבים את כל חומרי המשרה ומעסים את הכנפיים. משרים את הכנפיים במשך 4 שעות. מניחים על גריל בחום בינוני למשך כ- 15 דקות. במהלך הצלייה מורחים את המשרה על הכנפיים עם מברשת כל מספר דקות.
 
למעלה