מה אתם מנפנפים בעצמאות

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

bigjack

New member
../images/Emo104.gifמה אתם מנפנפים בעצמאות ../images/Emo35.gif ../images/Emo166.gif

הגיע חג הבשר הלאומי ספרו ושתפו בחוויות מנגל, מתכונים, מרינדות, טיפים והכי חשוב גם תמונות אם יש... שיהיה לכולם נפנוף נעים
 

clcl

New member
שיפודי חזה עוף במשרה

שיפודי חזה עוף במשרה/רותי קינן YNET המרכיבים (לכ-30 שפודים): 1 ק"ג חזה עוף למשרה: 1 לימון סחוט 3 כפות סילאן תמרים 1/4 כוס שמן זית 2 כפיות חרדל 2 שיני שום 1 בצל גדול 2 כפות רסק עגבניות 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית מלח אופן ההכנה: משטחים את חזות העוף וחותכים אותם לרצועות ברוחב ובעובי של 1.5 ס"מ ובאורך 10 ס"מ לערך, עם כיוון הסיבים. משחילים כל רצועה על שיפוד עץ שהושרה במים (אם יש רצועות קצרות יותר, משחילים שתיים על שיפוד אחד, או שחותכים את הבשר לקוביות קטנות (1/2 1 ס"מ) ומשפדים אותן על השיפודים). המשרה: מניחים את כל חומרי המשרה במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מעבירים את השיפודים לכלי אחסון או לתבנית מלבנית ויוצקים עליהם את המשרה. משהים במקרר מספר שעות ורצוי למשך הלילה. הופכים מדי פעם כדי שכל הבשר יהיה שרוי במשרה. מחממים גריל פחמים או את הגריל בתנור. צולים קרוב למקור החום מספר דקות בלבד – עד שהבשר הופך לבן אך אינו משחים.
 

clcl

New member
קציצות מקפיצות: 5 קבבים טורקיים

קציצות מקפיצות: 5 קבבים טורקיים אחת מגולות הכותרת של המטבח הטורקי הוא הקבב, כאשר לכל אזור בטורקיה יש הקבב שלו. לכבוד חג הנפנופים ליקטנו עבורכם חמש גרסאות שונות, כדי שלא ישעמם לכם סביב המנגל ynet
 

clcl

New member
איסטנבול קבב

איסטנבול קבב קבב עסיסי מאוד המגיע מאיסטנבול, שם נפגשים כל סגנונות הבישול הטורקיים. תערובת בקר וטלה שאליה מוסיפים עגבניות, פלפלים ותפוחי אדמה. מתכון באדיבות מסעדת "Tike" המרכיבים (6 קבבים): 350 גרם בשר טלה (שוק וצלעות) 200 גרם בשר בקר (צוואר) 200 גרם שומן טלה (ליה) 1/2 ק"ג סינטה טלה, חתוכה לרצועות דקות מאוד וארוכות (אפשר לבקש מהקצב) 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה 1 פלפל חריף קצוץ דק אופן ההכנה: מתבלים את הבשר במלח ובפפריקה, מוסיפים את הפלפל הקצוץ והחריף, וטוחנים במטחנת בשר (אפשר לטחון אצל הקצב ולהביא אליו את התבלינים, או להוסיף אותם לבשר אחרי שכבר נטחן). לשים היטב את הבשר לגוש אחיד ומחלקים ל-6. יוצרים על שיפוד מתכת או שיפוד עץ (שהושרה במים) קבב שטוח וארוך. לוקחים את רצועת הסינטה ומשפדים בקצה העליון של השיפוד. מלפפים את רצועת הסינטה מסביב לבשר ומצמידים את הסוף היטב. משהים במקרר שעה, כדי שהשומן יתקשה ויאחד את מרכיבי השיפוד. צולים על גריל פחמים ללא רשת, וסופגים את עודפי השומן. מומלץ להגיש עם פלפלים שרופים על הגריל, מתוקים או חריפים.
 

clcl

New member
אנטפ קבב

אנטפ קבב קבב עתיר בשומן טלה המוסף לתערובת. בין הקציצות משופדות עגבניות שלמות הניצלות על הגריל ומעשירות את טעם הבשר. מתכון באדיבות מסעדת "Tike" המרכיבים (8 קבבים): 400 גרם בשר טלה (שוק וצלעות) 300 גרם בשר בקר (צוואר) 300 גרם שומן טלה (ליה) 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה 2 עגבניות בשלות טחונות ומסוננות 1 ק"ג עגבניות קטנות ובשלות אופן ההכנה: מתבלים את הבשר במלח ובפפריקה וטוחנים במטחנת בשר (אפשר לטחון אצל הקצב ולהביא אליו את התבלינים, או להוסיף אותם לבשר אחרי שכבר נטחן). מוסיפים את העגבניות הטחונות ולשים היטב עד שנוצר גוש אחיד. מחלקים את הבשר ל-25 קציצות קטנות. משפדים על שיפוד מתכת או שיפוד עץ (שהושרה במים) לסירוגין - עגבניה, קציצת בשר ואז שוב עגבניה, עד לקבלת שיפוד שלם. משהים במקרר שעה, כדי שהשומן יתקשה ויאחד את מרכיבי השיפוד. צולים על גריל פחמים ללא רשת, תוך כדי ספיגת עודפי השומן (אפשר בעזרת שתי פיתות שיוגשו אחר כך). מגישים עם הרבה פטרוזיליה ובצל.
 

clcl

New member
איזמרי קבב

איזמרי קבב קבב המגיע מאזור איזמיר, עם השפעות יווניות. הבשר על טהרת הטלה ומוגש על סלסה של עגבניות ופלפלים. מתכון באדיבות מסעדת "Tike" המרכיבים (6 קבבים): 500 גרם בשר טלה (שוק וצלעות) 200 גרם שומן טלה (ליה) 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה 1 פלפל אדום קצוץ דק 1 פלפל חריף קצוץ דק לסלסה: 4 עגבניות אדומות ובשלות 1 בצל קטן 1 פלפל חריף ירוק 2 פלפלים אדומים (לא חריפים) ללא הגרעינים אופן ההכנה: הסלסה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים כמה שניות, עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים ומסננים עודפי מים. מתבלים במלח לפי הטעם. הקבב: מתבלים את הבשר במלח ובפפריקה, מוסיפים את הפלפלים וטוחנים במטחנת בשר (אפשר לטחון אצל הקצב ולהביא אליו את התבלינים, או להוסיף אותם לבשר אחרי שכבר נטחן). לשים היטב את הבשר לגוש אחיד ומחלקים ל-6. משפדים על שיפוד מתכת או שיפוד עץ (שהושרה במים) קבב שטוח וארוך. משהים במקרר שעה, כדי שהשומן יתקשה ויאחד את מרכיבי השיפוד. צולים על גריל פחמים ללא רשת, וסופגים את עודפי השומן. כשהבשר מוכן מורידים מהגריל וחותכים את הבשר לאורך השיפוד, כך שמקבלים קבב שטוח ודק. מניחים על צלחת שכבה אחידה מהסלסה, ועליה את נתחי הקבב. מומלץ להגיש עם יוגורט סמיך.
 

clcl

New member
אורפא קבב

אורפא קבב קבב טלה קצוץ דק ומשופד עם פרוסות חציל עבות הנצלות על הגחלים ביחד עם הבשר. אורפא היא עיר המקור לבישול האורפאלי, הידוע בעולם כולו. מתכון באדיבות מסעדת "Tike" המרכיבים (8 קבבים): 700 גרם בשר טלה (שוק וצלעות) 300 גרם שומן טלה (ליה) 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה 1 פלפל אדום, קצוץ דק 8 חצילים בינוניים וארוכים עלי נענע גדולים אופן ההכנה: מתבלים את הבשר במלח ובפפריקה, מוסיפים את הפלפל וטוחנים במטחנת בשר (אפשר לטחון אצל הקצב ולהביא אליו את התבלינים, או להוסיף אותם לבשר אחרי שכבר נטחן). מניחים על קרש חיתוך וקוצצים דק עם סכין, בתנועות קצרות ומהירות. לשים היטב את הבשר לגוש אחיד ומחלקים ל-30 קציצות עגולות. קולפים את קליפת החציל לאורך, לסירוגין, ופורסים לפרוסות עבות (3-4 ס"מ). משפדים על שיפוד מתכת או שיפוד עץ (שהושרה במים) לסירוגין, פרוסת חציל, עלה נענע וקציצות בשר, עד לקבלת שיפוד שלם. משהים במקרר שעה, כדי שהשומן יתקשה ויאחד את מרכיבי השיפוד. צולים על גריל פחמים ללא רשת, וסופגים את עודפי השומן (אפשר בעזרת שתי פיתות שיוגשו אחר כך).
 

clcl

New member
אדנה קבב

אדנה קבב קבב מבשר טלה ותבלינים טורקיים, בתוספת פלפל חריף. אדנה שוכנת בדרום מזרח תורכיה והמטבח המקומי הוא חריף ומתובל. מתכון באדיבות מסעדת "Tike" המרכיבים (6 קבבים ארוכים): 700 גרם בשר טלה משובח (מומלץ לשלב חלקים מהשוק וחלקים מהצלעות) 300 גרם שומן טלה (ליה) 1 פלפל אדום (לא חריף), קצוץ דק מאוד 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק מאוד 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית מלח אופן ההכנה: מתבלים את הבשר במלח ובפפריקה, מוסיפים את הפלפלים וטוחנים במטחנת בשר (אפשר לטחון אצל הקצב ולהביא אליו את התבלינים, או להוסיף אותם לבשר אחרי שכבר נטחן). מניחים את הבשר על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין גדולה קוצצים בתנועות קצרות ומהירות. כאשר המסה כולה קצוצה דק, יש ללוש את הבשר היטב עד ליצירת גוש אחיד. משפדים על שיפוד מתכת או שיפוד עץ (שהושרה במים) קבב שטוח וארוך. משהים במקרר שעה, כדי שהשומן יתקשה ויאחד את מרכיבי השיפוד. צולים על גריל פחמים ללא רשת, וסופגים את עודפי השומן (אפשר בעזרת שתי פיתות שיוגשו אחר כך).
 

clcl

New member
שיפודי פרגיות בצ`ימיצ`ורי 8 דקות על רשת גריל

שיפודי פרגיות בצ`ימיצ`ורי כמה טעים - ככה פשוט. 8 דקות על רשת גריל וקיבלתם מנה מדהימה לאירוח או סתם ארוחת שבת בחיק המשפחה מאת: אוכל נענע מצרכים (ל - 6 מנות) 12 שיפודי במבוק. קילו וחצי בשר ירך עוף נקי מעצמות, חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ. כוס וחצי רוטב צ'ימיצ'ורי. לרוטב צ'מיצ'ורי: צרור גדול של פטרוזיליה טרייה, שטוף, מיובש וקצוץ דק. 3-5 שיני שום טרי כתושות. כפית שטוחה של מלח. רבע כפית פפריקה אדומה מתוקה. רבע כפית חומץ הדרים. קורט סוכר. כוס שמן תירס. אופן הכנה: רוטב: 1. שמים בצנצנת את הפטרוזיליה, השום והתבלינים. 2. מוסיפים את השמן עד למרחק כ-3 ס"מ מגובה המכסה, סוגרים את הצנצנת היטב ומנערים כשתי דקות. שיפודים: 1. מחלקים את רוטב הצ'ימיצ'ורי לשניים, שומרים חצי להגשה ובחצי השני משרים את קוביות הבשר לשעתיים. 2. מסננים את קוביות הבשר, משחילים על שיפודי העץ וצולים כ-8 דקות על רשת גריל חמה. מדי פעם מברישים את הבשר במישרה. 3. מגישים בלוויית מחצית הרוטב ששמרתם בתחילה. באדיבות: חברת בלדי – ייצור ושיווק מוצרי בשר
 

clcl

New member
שמים קצוץ

שמים קצוץ יום העצמאות היא שעתו היפה של הבשר הטחון, ואתם נהנים מהאוכל מינוס עשן המנגלים שבפארק. כל הטיפים, השיטות והמתכונים שאתם צריכים לאמץכ תיבה, הכנה לצילום וסטיילינג: פסקל פרץ-רובין ifeel
 

clcl

New member
קציצות מטוגנות

קציצות מטוגנות כשר, בשרי, קל, מהיר קציצות נפלאות שנחטפות במהירות. אני מעדיפה להכין אותן קטנות, בקוטר 4-3 ס"מ. החומרים ל-35 קציצות: 500 גר' בשר בקר טחון 2 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס 2 בצלים, מגוררים גס וסחוטים מנוזלים 15 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים 3-2 ביצים 1 כף אבקת מרק עוף 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית בהרט 1/2 כפית מלח 1/2 כוס קמח מצה שמן לטיגון אופן ההכנה: מערבבים בשר, תפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה. מוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן, ומערבבים היטב. אם צריך מוסיפים קמח. מחממים שמן במחבת גדולה, יוצרים קציצות בקוטר הרצוי ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב. טיפסקל: את קמח המצה אפשר להחליף ב-1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה היטב. טיפסקל: בצלייה או בטיגון חשוב מאוד לחמם ראשית היטב את השמן או המחבת, כדי לקבל קציצות אחידות שאינן מתפוררות.
 

clcl

New member
קבב

קבב כשר, בשרי, קל, מהיר החומרים ל-35-30 קציצות: 1 ק"ג בשר בקר טחון 10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק 10 גבעולי כוסברה, קצוצים דק 2 בצלים, מגוררים גס וסחוטים מנוזלים 1 כפית מלח 1/2 כפית הל 1/2 כפית בהרט 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/4 כפית קינמון אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל החומרים, יוצרים קציצות מוארכות או סגלגלות באורך 12-10 ס"מ ובעובי 2 ס"מ. משחילים את הקציצות על שיפוד ומהדקים היטב. צולים מכל הצדדים עד השחמה. טיפסקל: הכניסו את כל החומרים למעבד מזון וטחנו בפולסים עד איחוד הבשר.
 

clcl

New member
קציצות אפויות עם חציל קלוי

קציצות אפויות עם חציל קלוי כשר, בשרי, קל, מהיר כיום אפשר למצוא במרכולים בשר טחון טרי דל שומן. הדיאטנית טליה לביא חישבה ומצאה שבכל מנה מהמתכון שלפניכם יש 245 קלוריות. החומרים ל-4 מנות: 500 גר' בשר בקר טחון דל שומן 3 כפות גדושות חציל קלוי, קלוף וקצוץ גס חופן כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה 2 כפות פירורי לחם 1 ביצה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור טחון 1/4 כפית בהרט שומשום לציפוי אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים, מלבד השומשום, ומשהים שעה במקרר. יוצרים קציצות פחוסות ומצפים היטב בשומשום. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד השחמה. מגישים לצד החציל. טיפסקל: מלבד צלייה או אפייה, הנה עוד שיטה לדלג על הטיגון: חממו היטב סיר רחב ללא שמן, סדרו את הקציצות בצפיפות בתוכו, סגרו והפכו אותן אחרי 3-2 דקות. הקציצות ייטגנו בנוזל שלהן.
 

clcl

New member
המבורגר ביתי

המבורגר ביתי כשר, בשרי, קל, מהיר המבורגר הוא אחד המאכלים האהובים על ילדיי. אני מעדיפה לדעת איזה בשר הם אוכלים ומהי איכותו, ולכן מכינה בבית ומגישה כמו במזנון מהיר, עם לחמנייה ותוספות. מדי פעם הם מוכנים להתנסות בממרח או בתוספת חדשה - והרווח כפול. החומרים ל-6-4 מנות: 500 גר' בשר בקר טחון 1 בצל גדול, קצוץ 2 ביצים 3/4 כוס פירורי לחם 1/2 כף רוטב וורסטשייר או סויה 2 כפות יין אדום יבש 50 גר' מרגרינה 3 כפות שמן 1 כף פלפל שחור , גרוס להגשה: לחמניות עגולות ממרחים: מיונז, חרדל, צ'ימיצ'ורי, פסטו עלי חסה 1 עגבנייה, פרוסה 1 בצל, פרוס לטבעות (אפשר מטוגן) 1 מלפפון כבוש, פרוס לאורך אופן ההכנה: מערבבים בשר, בצל, ביצים, פירורי לחם, רוטב ויין. מחלקים את התערובת ל-6-4 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד קציצה עגולה. מצפים את הכיריים בנייר אלומיניום, מניחים מעליה רשת וצולים את הקציצות על הלהבה הפתוחה כמה דקות מכל צד. אם רוצים, ממיסים במחבת מרגרינה עם שמן ומטגנים את ההמבורגרים עוד 3-2 דקות מכל צד. בוזקים מעל פלפל. מורחים בלחמנייה ממרח אהוב, מסדרים את הירקות ומגישים עם ההמבורגר החם. טיפסקל: במונח "קשירת בשר" הכוונה לחומר שמאחד את הבשר הטחון ומונע את התפרקות הקציצה: ביצה, לחם, קמח, קמח מצה או פירורי לחם. לשים היטב ומשהים מעט את התערובת טרם הבישול.
 

clcl

New member
קציצות בשר וכרישה

קציצות בשר וכרישה כשר, בשרי, קל, מהיר החומרים ל-8-6 מנות: 2 ק"ג (7-5 יח') כרישה (החלק הירוק) 500 גר' בשר טחון 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 4 ביצים ¾1 כוסות קמח (או קמח מצה) שמן לטיגון 1/2 כוס קמח (או קמח מצה) לטבילה אופן ההכנה: חותכים את הכרישות לקטעים קצרים. מבשלים במים רותחים 30-25 דקות עד ריכוך. מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן, ומערבבים היטב. מחממים שמן לטיגון, נוטלים 2-1 כפות מהתערובת ויוצרים קציצות. מגלגלים בקמח (לא חובה) ומטגנים עד השחמה. טיפסקל: להפחתת הקלוריות במנה השתמשו בבשר דל שומן, או שלבו כמה סוגי בשר.
 

clcl

New member
קציצות בשר ומנגולד

קציצות בשר ומנגולד כשר, בשרי, קל, מהיר החומרים ל-8-6 מנות: 400 גר' בשר בקר טחון 7 עלי מנגולד, חלוטים וקצוצים דק (החלק הירוק בלבד) 4 ביצים 6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים 6 גבעולי כוסברה, קצוצים 4 שיני שום, כתושות 3 בצלים ירוקים, קצוצים מלח ופלפל, לפי הטעם 1/4 כפית פפריקה חריפה 1/4 כפית כמון שמן לטיגון אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל החומרים, מלבד השמן. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בקוטר 6-5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים ע דה שחמה. טיפסקל: שדרגו את הקציצות והוסיפו להן עשבי תיבול או ירקות כמו נענע, בזיליקום, כרפס, מנגולד, גזר וכדומה. כך אפילו הילדים יאכלו ירקות בלי לדעת.
 

clcl

New member
כדורי בשר בכמון

כדורי בשר בכמון כשר, בשרי, קל, מהיר את הקציצות אפשר לצלות או לבשל ברוטב, ואפשר לשלב גם בשר עוף או הודו. מגישים לצד אורז לבן. החומרים ל-30-25 כדורים: 15 גבעולי פטרוזיליה 20 שיני שום, קלופות 500 גר' בשר בקר טחון 2 כפיות כמון טחון 1 כפית מלח 2 ביצים 2 כפות שמן קנולה לרוטב: 6 עגבניות בינוניות רכות 4 כפות שמן 10 שיני שום, מעוכות ½1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית סוכר 1 כף רסק עגבניות 2- ½2 כוסות מים אופן ההכנה: קוצצים דק פטרוזיליה ושום. מערבבים עם שאר חומרי הקציצות. יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ, ושומרים במקרר עד שהרוטב מוכן. הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומוסיפים שום, עגבניות, מלח, סוכר ופלפל. מבשלים 5 דקות. מוהלים רסק עגבניות במים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה. מסדרים את הקציצות בסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע (אם צריך מוסיפים 1/2 כוס מים).
 

clcl

New member
קלופס - גלילת בשר

קלופס - גלילת בשר כשר, בשרי, קל, מהיר החומרים ל-8-6 מנות: 1 בצל גדול, קצוץ דק 1 ק"ג בשר טחון 3 ביצים 1 כף שמן 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 2 מלפפונים כבושים 2 גזרים, קלופים ומבושלים 2 ביצים קשות, קלופות אופן ההכנה: מערבבים בצל, בשר, ביצים, שמן, מלח ופלפל. חותכים את המלפפונים והגזרים לרצועות. משטחים את תערובת הבשר על משטח עבודה משומן ומסדרים בצורת מלבן בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים מעל במרכז שורות של מלפפונים, גזר וביצים. מגלגלים את הבשר מעל המילוי לגליל מוארך. מעבירים בזהירות לתבנית ואופים 40-30 דקות בחום של 180 מעלות. פורסים לעיני הסועדים.
 
למעלה