המבורגר ביתי
המבורגר ביתי כשר, בשרי, קל, מהיר המבורגר הוא אחד המאכלים האהובים על ילדיי. אני מעדיפה לדעת איזה בשר הם אוכלים ומהי איכותו, ולכן מכינה בבית ומגישה כמו במזנון מהיר, עם לחמנייה ותוספות. מדי פעם הם מוכנים להתנסות בממרח או בתוספת חדשה - והרווח כפול. החומרים ל-6-4 מנות: 500 גר' בשר בקר טחון 1 בצל גדול, קצוץ 2 ביצים 3/4 כוס פירורי לחם 1/2 כף רוטב וורסטשייר או סויה 2 כפות יין אדום יבש 50 גר' מרגרינה 3 כפות שמן 1 כף פלפל שחור , גרוס להגשה: לחמניות עגולות ממרחים: מיונז, חרדל, צ'ימיצ'ורי, פסטו עלי חסה 1 עגבנייה, פרוסה 1 בצל, פרוס לטבעות (אפשר מטוגן) 1 מלפפון כבוש, פרוס לאורך אופן ההכנה: מערבבים בשר, בצל, ביצים, פירורי לחם, רוטב ויין. מחלקים את התערובת ל-6-4 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד קציצה עגולה. מצפים את הכיריים בנייר אלומיניום, מניחים מעליה רשת וצולים את הקציצות על הלהבה הפתוחה כמה דקות מכל צד. אם רוצים, ממיסים במחבת מרגרינה עם שמן ומטגנים את ההמבורגרים עוד 3-2 דקות מכל צד. בוזקים מעל פלפל. מורחים בלחמנייה ממרח אהוב, מסדרים את הירקות ומגישים עם ההמבורגר החם. טיפסקל: במונח "קשירת בשר" הכוונה לחומר שמאחד את הבשר הטחון ומונע את התפרקות הקציצה: ביצה, לחם, קמח, קמח מצה או פירורי לחם. לשים היטב ומשהים מעט את התערובת טרם הבישול.