10 סיבות לגאוות היותי ישראלי

user4576

New member
אני גאה על דברים שהתאמצתי בשבילם והשגתי בעצמי

מה יש לי להיות גאה על זה שאני ישראלי? זה דבר שקיבלתי באופן אוטומטי ברגע שנולדתי ולא נקפתי אצבע בשבילו...אני לא מבין מה יש להיות גאה בכזה דבר.

אז לפי הלוגיקה שלך

אתה גם לא גאה להיות יהודי ? גם את היהדות קיבלת באופן אוטומטי , אז גם בזה אתה לא גאה?

user4576

New member
האמת, להיות גאה בזה שיש לי אף זה אפילו יותר

הגיוני מלהיות גאה בזה שאני יהודי - כי זה לפחות אומר שהצלחתי לשמור על האף הזה במשך כל השנים שאני חי, לא שזה כזה כבוד גדול, כי רוב האנשים מצליחים לשמור על האף שלהם בצורה דיי טובה - אבל זה עדיין קצת (ממש ממש קצת) יותר דבר שאני יכול לקחת עליו קרדיט מאשר העובדה שאני יהודי, כי לא היתה לי שום דרך "להפסיד" את היותי יהודי במהלך חיי - כי לפי היהדות אי-אפשר להפסיק להיות יהודי, לא משנה מה תעשה....זה יותר מידי קל, אני לא רואה סיבה להיות גאה בזה.

../images/Emo26.gif

יש אחרים שהם כן גאים בהיותם ישראלים ויהודים . אולי אתה לא יודע אבל זה לא דבר של מה בכך להיות יהודי בארץ ישראל . כמה שיעורים אקדמיים באוניברסיטה בנושא יהדות יסבירו לך זאת טוב ממני...

user4576

New member
"לא דבר של מה בכך"

1.אתה מסכים איתי על העובדה שנעשיתי יהודי ברגע שנודלתי ללא שום סוג של מאמץ מינימאלי כלשהו מצידי? 2.אתה מסכים איתי שלא ניתן להפסיק להיות יהודי (על פי ההגדרה של היהדות עצמה), לא משנה מה? במה יש להיות גאה פה? אני מבין שיש אולי אנשים שמרגישים שאין להם דברים שהם עשו בעצמם להיות גאים בהם, אז הם נאלצים להתגאות בכל מיני דברים שהם לא נקפו אצבע בשבילם (היותם יהודים, למשל), או שמנכסים לעצמם הישגים של אחרים, אם ניקח כמה דוגמאות מההודעה שלך, למשל (אני בכוונה לא לוקח את הכל, אלא רק את מה שמסביר למה אני מתכוון): -אני לא המצאתי את החומוס או את הפלאפל. -אני לא בניתי את ירושליים. -אני לא עזרתי למכבי תל אביב לקחת את אליפות אירופה. -אני לא עיצבתי את הנופים של הארץ הזו (אם כי, אני כן יכול להבין, למשל, מישהו שיגיד שהוא גאה בכך שהוא תרם תרומה משמעותי לשמירה על הנופים הללו...בהנחה שזה נכון, כמובן). -אני בטח לא אחראי לכך שבישראל יש בחורות יפות. לכן אני ממש לא רואה סיבה למה אני צריך להיות גאה בדברים האלו. זה כמו שאני אגיד שאני גאה בכך שכדור הארץ מסתובב סביב השמש - זה לא משהו שאני עשיתי, מה יש לי להיות גאה?

koneko90

New member
אומנם זו זכותך,

'הגאווה' היא (לדעתי לפחות) ברגע שיש קשר רוחני מסוים למשהו, לדוגמא, אוהד מכבי ת"א - גאה בקבוצה שלו כשהיא זוכה בגביעים ובאליפיות, למרות שתכלס הוא לא היה מעורב.

antidot

New member
המממ

המאמן יכול להיות גאה בקבוצה שלו. לאוהד זה גורם שימחה, תחושת עילוי (אם תרצה) ועוד מגוון תחושות. השימוש במילה "גאווה" לא במקום.

koneko90

New member
...

גאווה, היא תחושת ערך, הערכה והחשבה של אדם לעצמו, לתכונותיו, למעשיו ולדברים שיצר, ולעתים גם לכל אלו בקבוצה אליה הוא משתייך ועמה הוא מזדהה. דווקא לדעתי, השימוש הוא בהחלט במקום. כמובן, אי אפשר לחייב אדם להרגיש הזדהות עם נושא מסוים..

כמו שאמרתי

כמה שיעורים אקדמיים באוניברסיטה יכולים לשנות את התפיסה שלך לגמרי . לא יודע אם יצא להשתתף בקורסים ביהדות , אבל אם לא הייתי ממליץ לך בהחלט , ואז היית מבין למה יש אנשים שגאים להיות יהודים וישראלים שגרים בישראל , למרות !! שהם לא עשו דבר וחצי דבר מעצם היותם כאלה . אם בכל זאת לא תרגיש גאווה , אני רק אוכל להגיד שאני מצטער בשבילך שאתה מרגיש ככה .

SupermanZW

Well-known member
אם מישהו לא מסכים איתך זה לא אומר שחסר לו ידע

שיש לך. לי במקרה יש היכרות טובה מאוד עם היהדות וגם אני סבור שיש להתגאות בהישגים בלבד ולא במציאות שנולדים לתוכה, אני גם יכול להוכיח לך אם רצונך בכך שהידע שלי ביהדות רב משלך.

לא זכור לי בכלל שפניתי אלייך

וגם לא זכור לי שאמרתי שיש לי ידע ביהדות יותר מאשר לך , ועוד יותר לא זכור לי שאמרתי בוא נעשה תחרות למי יש יותר ידע ביהדות...

SupermanZW

Well-known member
זה פורום ולא דיון פרטי, כל אחד רשאי להגיב לכל

הודעה. אמרת שקורס יהדות ישכנע אותו שיש מה להתגאות בהיותו יהודי, אני טוען שזה לא ישפיע עליו כי יש לי ידע ביהדות רב מהידע שמקנים בקורס הזה שאתה ע"פ דבריך עברת. את ה"תחרות" אני הצעתי, לא אתה.

אתה דיברת כאילו שאני פניתי אלייך קודם

הדיון שלי היה בכלל עם user ולכן לא היה מובן לי מה אתה רוצה בדיוק (גם עכשיו אני לא יודע...) . אכן הפורום פתוח פתוח לכולם , וכל אחד רשאי להגיב לכל דבר . אני לא יודע מה למדת ואיזה קורסים לקחת , אני במהלך התואר הראשון לוקח לא מעט קורסים שקשורים ליהדות , שגורמים לך להבין כל מיני דברים שלא ידעת עד שלא למדת אותם. לא התיימרתי להיות חכם כגדול בתורה או איזה רב של ישיבה , אבל יש קורסים מסויימים שגורמים לך לפתח קו מחשבה אחר , לפחות אצלי זה היה ככה (ואני מכיר עוד כמה סטודנטים כמוני) . יכול להיות שזה אינדיבידואלי וכל אחד מפרש את זה אחרת , אבל בכל מקרה, תחרויות תעשה במקום אחר , לא כאן .

SupermanZW

Well-known member
הידע שלי ביהדות נובע מנסיבות חיי האישיות

אם תרצה אוכל לספר לך במסר פרטי (איני מעוניין לפתוח על כך דיון פומבי) ולא מקורסים אקדמיים אך הוא רב מזה שמקנים בקורסים האקדמיים שלקחת בנושא. אגב, אני את התואר הראשון שלי סיימתי וכיום אני לומד לתואר שני. לא הכרחתי אותך לעשות איתי תחרות, רק הצעתי, זכותי להציע ממש כפי שזכותך לסרב.

מן הסתם ההצעה שלך לתחרות לא במקומה

זה לא חידון התנ"ך פה . זכותך להציע מה שאתה רוצה אף אחד לא יעצור אותך, אבל מה לעשות שזה נראה קצת מיותר . וזה שיש לך ידע מנסיבות אישיות (גם לי בתור אדם ממשפחה דתית) , לא אומר שהוא רב יותר מקורסים אקדמיים . חוץ מזה , איך אתה יודע איזה קורסים לקחתי?? יש משפט שאתה בטח מכיר : "אין הנחתום מעיד על עיסתו" , אל תתרברב בידע שלך יותר מדי , עדיף להשאר צנוע , זה רק יעזור לך בחיים .

SupermanZW

Well-known member
מה שאני למדתי על היהדות לא מלמדים בקורסים

אקדמיים בבר-אילן ולכן הידע שלי מנסיבות אישיות רב מזה שמציעים הקורסים ביהדות שלקחת במהלך לימודיך. אני לצערך לא אדם צנוע וזה בכלל לא מפריע לי בחיים, כמו כן רוב הזמן אני לא מתרברב אלא רק בנסיבות מסויימות. השקפת עולמי פשוט שונה מאוד משלך.

למה אתה חושב שאני לומד בבר אילן?

ויש לך טעות , האמת שממש לא מעניין אותי אם אתה צנוע או לא , אז אתה יכול להוריד את ה "לצערך" , אבל גם צדקת... אני בהחלט שונה ממך...

SupermanZW

Well-known member
אם התואר שלך אינו תואר ביהדות האוניברסיטה

היחידה בארץ בה אתה יכול לקחת קורסים ביהדות היא בר אילן. אם לא היה מעניין אותך אם אני צנוע לא היית ממליץ לי להיות צנוע.

למעלה