אם כל אחד יכול להשיג את זה
אז כנראה שזה מאוד קל, והדבר היחיד שמבדיל בין מי שהשיג את זה למי שלא זה שהראשון רצה והשני לא - ולכן אין לו מה להתגאות(נניח, אם הלכת היום, אין לי ממש מה להתגאות, כי (כמעט) כל אחד יכול ללכת). אם הצלחת להשיג משהו שרק מעט אנשים יכולים להשיג, אז ברור שיש לך במה להיות גאה, וככל שזה דבר שפחות אנשים השיגו ככה יש לך יותר מה להתגאות (נניח, אם זכית בפרס נובל, אז יש לך הרבה מה להתגאות, כי זה דבר מיוחד ובדיוק בגלל שבאופן יחסי לאחרים עשית דווקא הרבה מאוד). ועניתי לך בנוגע לקורב משפחה - למה שאני אהיה גאה בגלל משהו שהוא עשה לפני שנולדתי? מה ההבדל בין זה לבין להיות גאה בכל מה שבן-אדם כלשהו עשה אי-פעם ולא קשור אלי בשום צורה? - זה שקול לחלוטין. מה שרשמת בפיסקה האחרונה לא תואם למה שאמרת קודם ולכל הרעיון של השרשור הזה, כי אם לא מדובר על לקחת קרדיט אלא על להביא כבוד - אז אין שום צורך שיהיה לך קשר כלשהו לאדם/קבוצה שאתה מביע לו כבוד. אני מביע כבוד, נניח, לצ'רצ'יל על תרומתו לשחרור אירופה במלחמת העולם השניה. האם זה אומר שאני גאה בו? הרי אין לי שום קשר אליו או למה שהוא עשה... חוץ מזה, למי בדיוק אתה מביע כבוד והוקרה בכך שאתה גאה להיות יהודי? לאברהם אבינו? זה נשמע לי כמו סתם התחמקות והסתה של הדיון לכיוון לא קשור בניגוד לכוונה המקורית - כשאנשים פה אומרים שהם גאים להיות יהודים הם למעשה מביעים כבוד לעצמם על כך שהם יהודים, כאילו זה עושה אותם יותר טובים או משהו. בעוד שבפועל זה משהו שלחלוטין לא היה תלוי בהם ולכן (אפילו אם נחשיב את זה כשהישג גדול) אין להם מה להתגאות בזה.