10 סיבות לגאוות היותי ישראלי

אם אתה אומר אז כנראה שאתה יודע...

והמלצתי לך להיות צנוע כי זה מה שאני ממליץ לכולם . אם תעשה עם מה שאמרתי משהו או לא זו כבר בעיה שלך...

user4576

New member
נו באמת

אם היה לך משהו הגיוני להגיד היית אומר אותו, במקום פשוט "לך ללמוד קורס". בשביל להבין שאין שום סיבה להיות גאה על זה שאתה יהודי לא צריך קורס ביהדות, צריך קורס בלוגיקה - וקורס אקדמי בלוגיקה כבר סיימתי בהצטיינות, תודה רבה.

לא משנה מה אני אגיד אתה כבר תמצא

משהו להגיד לי בחזרה , ואז אני אענה לך , וזה לא ייגמר . מכיוון שאני איש די עסוק ואני בטוח שגם אתה , כדאי להפסיק את הדיון כי הרי לא נצליח לשכנע אחד את השני בדעותינו .

user4576

New member
כפי שאמרתי

אם היה לך משהו הגיוני להגיד היית אומר אותו.

כפי שאמרתי

לא משנה מה אני אגיד אתה כבר תמצא משהו להגיד ואין לי כוח לדו שיח הזה איתך .

antidot

New member
להיות גאה ?

אני יכול להוקיר, להעריך ולכבד את אלו שתרמו להקמת המדינה. אבל להיות גאה בהם ? מכיוון שאני מודע לזה שגם אני יכול לטעות, פתחתי כמה מילונים והחלטתי לפשפש בהגדרה של המילה גאווה. הנה דוגמא מייצגת:
1. A sense of one's own proper dignity or value; self-respect. 2. Pleasure or satisfaction taken in an achievement, possession, or association: parental pride. 3. Arrogant or disdainful conduct or treatment; haughtiness. 4. a. A cause or source of pleasure or satisfaction; the best of a group or class: These soldiers were their country's pride. b. The most successful or thriving condition; prime: the pride of youth. 5. An excessively high opinion of oneself; conceit. 6. Mettle or spirit in horses. 7. A company of lions. See Synonyms at flock1. 8. A flamboyant or impressive group: a pride of acrobats.​
1+2 מדברים על הישגים אישיים (אם כבן אדם ואם כהורה) 3 - קונוטציה שלילית, אך עדיין בהקשר לגוף ראשון 4 - "לגרום להיות גאה בך" 5 - גוף ראשון 6+7+8 לא רלוונטי לעברית אני לא בניתי את המדינה - אני לא יכול לקחת קרדיט על כך ולכן אני לא גאה בזה. זה לא אומר שאני לא מעריך את פועלם של אותם אלה שכן תרמו לזה, אבל בפירוש, אינני גאה בכך. אתה טענה שלך קצת מפליאה אותי. נניח וחסר לי ידע ביהדות. לפי הלוגיקה שלך, אם אני אלמד, אני אהיה גאה בדברים מסויימים שלא הייתי חלק מהם ולא תרמתי להווסדותם. אני, מצד שני, לא רואה סיבה לקחת קרדיט על משהו שלא הייתי חלק ממנו. יש לי מספיק סיבות אחרות להיות גאה בעצמי על סמך הדברים שעשיתי בעצמי, תרמתי להם, עזרתי וכו'. למה כולם חייבים להסכים איתך ? אתה מציג השקפה על עובדות. כל עוד אין מחלוקת על עובדות, אתה לא יכול להאשים מישהו בחוסר ידע רק בגלל שהוא מסתכל על העובדות מנקודת מבט שונה משלך.

user4576

New member
כפי שאמרתי

בדברים שאשכרה התאמצתי בשבילם, בהישגים שהשגתי, בדברים טובים שעשיתי וכו' אני לא גאה בכך שים המלח הוא המקום הכי נמוך בעולם(סתם דוגמא) - כי אני לא חצבתי אותו, הוא כבר היה שם כשנולדתי, ואין לי יד ורגל בדבר...נראה לי דיי טריוויאלי, אני לא מבין מה לא ברור פה.

TheSimpsons

New member
זו הייתה הקדמה ../images/Emo3.gif

אפשר גם להגיד שאין לך מה להתגאות בדברים שאתה בעצמך השגת, שהרי לא לכולם יש את היכולת להתאמץ ואת כוח הרצון להשיג דברים מסוימים. ברור שאין מה להיות גאה בים המלח או ביופיין של הבחורות בישראל, אבל יש מה להתגאות בהצלחות ובמעשים טובים של ישראלים. אם החלוצים היהודים הצליחו להקים את מדינת ישראל ולשמור עליה על אף כל הקשיים, אז אני גאה להיות חלק מעם ישראל. לא מדובר על גאווה על ש"הצלחתי להיוולד יהודי" - אלא על גאווה הבאה מתוך כבוד והוקרה. אם קרוב משפחה שלך יצליח במשהו (בלי שתהיה לך יד בדבר), לא תהיה גאה בו? אם הילד שלך יהיה בעל כשרונות טבעיים, לא תהיה גאה בו?

user4576

New member
ילד זה משהו שונה

כי להורים יש חלק מאוד משמעותי בהתפתחות שלו - ומכאן בכל דבר שהוא ישיג. לכן זה נראה לי טבעי והגיוני להיות גאה כשהילד שלך מצליח במשהו. לגבי קרוב משפחה רחוק שאין לי קשר להצלחה שלו/החלוצים שהקימו את המדינה הרבה לפני שנולדתי וכו' - אני לא רואה שום סיבה לכך שאני אהיה גאה במה שהם עשו. לפי ההיגיון שלך, אני אמור להיות גאה בכל דבר שבן-אדם כלשהו משיג, כי הרי גם אני וגם הוא בני-אדם... אני לא גאה בהצלחות ובמעשים טובים של ישראלים, כמו שאני לא מרגיש אשם כשישראלים עושים דברים רעים - אני לא אחראי לכך וזה לא בזכותי/באשמתי. בדיוק כמו שאני לא גאה באינשטיין על שגילה את היחסות...אין לי סיבה או זכות לקחת קרדיט על זה. בנוגע למשפט: "אפשר גם להגיד שאין לך מה להתגאות בדברים שאתה בעצמך השגת, שהרי לא לכולם יש את היכולת להתאמץ ואת כוח הרצון להשיג דברים מסוימים." לא ברור לי מה ניסית להגיד פה, הרי זה בדיוק הפוך: דווקא בגלל שלא לכולם יש את היכולת להתאמץ ואת כוח הרצון להשיג דברים מסויים - יש לי מה להיות גאה בכל שהשגתי אותם. כי אם זה משהו שכולם יכולים לעשות, אז מה יש לי להיות גאה בזה? זה לא בזכותי...זה פשוט ככה (כפי שאמרתי, אני לא חושב שהעובדה שיש לי אף היא מקור גדול במיוחד לגאווה). כשאני משיג משהו שלא כל אחד יכול - אז יש לי זכות להיות גאה.

TheSimpsons

New member
להפך

אם אתה משיג משהו שכל אחד יכול (אבל לא משיג) - אתה יכול להתגאות, כי הצלחת בהשוואה להאחרים. אם אתה משיג משהו שרק אתה יכול להשיג, למה שתתגאה? הכול יחסי בחיים, וביחס לאחרים לא עשית כלום. ובקשר להצלחות של קרובי משפחה, תפסת אותי על הדוגמא במקום הרעיון. נניח שלא מדובר בילד שלך אלא בקרוב משפחה קרוב שעשה מה שעשה לפני שנולדת - לא תהיה גאה בו? להיות גאה בכל דבר שבן-אדם משיג זה משהו אחר, כי כמו שאמרתי, הכול צריך להיות בהשוואה לאחרים. למי תשווה את בני האדם? לחיות? לא רלוונטי. להיות גאה זה לא לקחת קרדיט, אלא אחת הדרכים להביע כבוד והוקרה לאדם שהשיג מה שהשיג. אני מרגיש שאם אני גאה בחלוצים שהקימו את המדינה, אני מכיר להם טובה, בעוד שאם אני אתבייש בהם אני אחזיר להם רעה תחת מה שהם עשו למעני (ולמען כל עמ"י).

user4576

New member
אם כל אחד יכול להשיג את זה

אז כנראה שזה מאוד קל, והדבר היחיד שמבדיל בין מי שהשיג את זה למי שלא זה שהראשון רצה והשני לא - ולכן אין לו מה להתגאות(נניח, אם הלכת היום, אין לי ממש מה להתגאות, כי (כמעט) כל אחד יכול ללכת). אם הצלחת להשיג משהו שרק מעט אנשים יכולים להשיג, אז ברור שיש לך במה להיות גאה, וככל שזה דבר שפחות אנשים השיגו ככה יש לך יותר מה להתגאות (נניח, אם זכית בפרס נובל, אז יש לך הרבה מה להתגאות, כי זה דבר מיוחד ובדיוק בגלל שבאופן יחסי לאחרים עשית דווקא הרבה מאוד). ועניתי לך בנוגע לקורב משפחה - למה שאני אהיה גאה בגלל משהו שהוא עשה לפני שנולדתי? מה ההבדל בין זה לבין להיות גאה בכל מה שבן-אדם כלשהו עשה אי-פעם ולא קשור אלי בשום צורה? - זה שקול לחלוטין. מה שרשמת בפיסקה האחרונה לא תואם למה שאמרת קודם ולכל הרעיון של השרשור הזה, כי אם לא מדובר על לקחת קרדיט אלא על להביא כבוד - אז אין שום צורך שיהיה לך קשר כלשהו לאדם/קבוצה שאתה מביע לו כבוד. אני מביע כבוד, נניח, לצ'רצ'יל על תרומתו לשחרור אירופה במלחמת העולם השניה. האם זה אומר שאני גאה בו? הרי אין לי שום קשר אליו או למה שהוא עשה... חוץ מזה, למי בדיוק אתה מביע כבוד והוקרה בכך שאתה גאה להיות יהודי? לאברהם אבינו? זה נשמע לי כמו סתם התחמקות והסתה של הדיון לכיוון לא קשור בניגוד לכוונה המקורית - כשאנשים פה אומרים שהם גאים להיות יהודים הם למעשה מביעים כבוד לעצמם על כך שהם יהודים, כאילו זה עושה אותם יותר טובים או משהו. בעוד שבפועל זה משהו שלחלוטין לא היה תלוי בהם ולכן (אפילו אם נחשיב את זה כשהישג גדול) אין להם מה להתגאות בזה.

TheSimpsons

New member
מילא, שוכנעתי חלקית. אבל

הויכוח היה על ההגדרה של המילה "גאווה" ולכן זה לא באמת רלוונטי; לצורך העניין, אני שמח שאני יהודי/ישראלי. ואגב, בנוגע לגאווה הנובעת מכך ש"לא כל אחד יכול" - מה שניסיתי להגיד הוא שאתה לא יכול להתגאות בכלום, כי בעצם לא התאמצת כדי להשיג דבר. נולדת עם כוח הרצון שלך, עם יכולת ההשקעה שלך, עם הכישרון שלך וכל התכונות הבסיסיות קבועות מראש.

SupermanZW

Well-known member
מוזר שאתה מחליט בשביל אחרים כמה הם התאמצו או

לא התאמצו כדי להשיג מה שהשיגו, זו טענה טפשית כמעט כמו הטענות של שי-דו.

TheSimpsons

New member
טעות - ערכתי ושכחתי למחוק

תוריד את ה"כי בעצם לא התאמצת כדי להשיג דבר", זה היה שייך למשפט קודם שערכתי. מה שאני אומר הוא שהפוטנציאל שלך קבוע מרגע הלידה, ואין לך במה להתגאות אם אתה ממצה אותו, שהרי זה לאו דווקא הישג יוצא דופן בהשוואה לאחרים.

TheSimpsons

New member
כן, פעם חשבתי על זה

ופרסמתי באיזה פורום (שלאדם אין חופש החלטה לפי הגישה האתאיסטית*, כי שני הגורמים המשפיעים - התכונות והסביבה - לא נתונים לבחירה). מיותר לציין שלא היה אחד שהסכים איתי, אבל אני מרשה לעצמי להניח שהרוב לא הבינו למה התכוונתי
. וזה שיש אנשים שלא ממצים את היכולות המולדות שלהם לא סותר את מה שאמרתי. יכול להיות שבשביל אדם אחד 100 במבחן תהיה הצלחה וסיבה לגאווה, ובשביל אחר זה יהיה 70, אז למה נראה לנו שזה שקיבל 100 יכול להתגאות יותר? * לפי הגישה הדתית קיים באדם מרכיב נוסף, משהו בסגנון של הנשמה או הניצוץ הא-לוקי, לא יודע איך לקרוא לזה.

antidot

New member
המממ

אני מכיר מספיק אנשים שלא ממצים את היכולות המולדות שלהם. גנטיקה זה לא הכל. אם נקצין קצת את הטענה שלך, אפשר להגיד שהתנהגות של אדם נקבעת ברגע שהוא נולד - ואני בספק אם מישהו יסכים איתך על כך כאן.

IDAN1815

New member
קיבלת את זה אחרי שאבות אבותייך נלחמו

בשביל הזכות הזו להיות ישראלי בארץ ישראל ! אתה צריך להיות גאה בהיסטוריה של העם שלך , שזכית להיות חלק ממנו ! אתה לא מתבייש? בושה

respecta1

New member
ב60 שנה השגנו

פי כמה וכמה מכל חברותינו פה באזור כשהם יושבים פה כבר מאות שנים וזה בלי שום משאב טבעי רציני הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון בונים פה אימפריה הייטק צבא ותעשיית נשק מהטובים בעולם ועם יצוא נשק גבוהה האחדות של העם האכפתיות של האנשים (איש יפול באמצע הרחוב בישראל יתאספו 100 איש וכל אחד יגיד מה הוא חושב שצריך לעשות בעוד שאם תיפול באמצע הרחוב באירופה יש לך מזל אם אחד יגש אליך) היופי של הארץ.. יש פה ארץ של מטר על מטר ויש פה מכל סוג נוף שאתה רוצה שירי ארץ ישראל-שירים יפים
שזו מדינת העם היהודי, ושהיא ממלאת את התפקיד הזו נאמנה.

למעלה