מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

../images/Emo112.gif../images/Emo110.gifמדינת ישראל בעוד 20 שנה.

איך לפני דעתכם תראה מדינת ישראל והיהודים בעוד 20 שנה? מאיזו בחינה שבא לכם, ספורט, הסכסוך היהודי-פלשתינאי, ערביי ישראל, כלכלה, פוליטיקה,תרבות... מהו החזון שלכם? ואיך הייתם רוצים שתראה?

רוני13

New member
הו!

אירן משיגה טיל גרעיני(עוד הרבה פחות מ-20 שנה)-אם לא נעצור אותה בזמן
עוד 20 שנה יותר ויותר יהודים בעולם ייתבוללו אך עדיין יישארו כמה מיליוני יהודים שומרי מסורת. בארץ,הכפייה החילונית תגדל אך כמות הדתיים,החרדים וחוזרי התשובה תגדל עד מאוד עד כדי כך שבארץ יהיה כמעט רוב יהודי של שומרי מסורת יותר מאלו ששכחו את עברם(חילונים). הערבים רק ימשיכו להתרבות בקצב מטורף ואני מאמין שעד אז פרצופם האמיתי ייחשף-והם יתחילו מהפכה ערבית מבפנים. כל זה רק בתנאי שהמשיח לא יגיע עד אז(הוא יגיע בעז"ה!). חזוני? קודם כל א"י השלימה על כל שטחיה התנ"כיים
אין לי ציפיות גבוהות מהעם שלנו כיום,רובו פשוט ריק וחומרי אך אני מאוד רוצה לראות את היום שבו יהיה גל חזרה בתשובה המוני בקרב עם ישראל ולא יזיק לי לראות את היום שסוף סוף תשרור בארץ אווירת "ואהבת לרעך כמוך" מאשר אווירת "שנאת חינם"-זה הרבה יותר נעים ובריא
יהי רצון ונזכה לראות את הגאולה בימנו-ונאמר אמן!

תמיר1991

New member
מכחיש את פרשנותו הדתית.

כספר היסטוריה וספרות פנטסטי, כאבי המוסר המערבי, מעולם לא שללתי אותו.

רוני13

New member
חחח...

התנ"ך הוא ממש לא אבי המוסר המערבי שאתה מתכוון אליו! התנ"ך הוא המוסר עצמו בשביל כל יהודי מאמין-הרי מוסר ניתן לשינוי אצל כל אדם. בשביל זה יש את התנ"ך שיכתיב לנו את "המוסר" ולא מוסכמות חברתיות. בתרבות המערבית,להרוג את העם שגנב את נחלתך זה פשע! בתנ"ך עם ישראל מצווים להרוג את העובדי אלילים שהיו בא"י וגזלו אדמות מנחלתם-וזה נחשב בסדר גמור. ולפני שמאשימים את היהדות כדת רוצחת,באותם ימים זה היה מאוד נורמלי לצאת למלחמות על אדמה ובנוסף לזה אדמות שנכבשו במלחמה שייכות לעם שכבש אותן-כיום "המוסר" השתנה.

תמיר1991

New member
הנצרות הושתתה בעיקר על התנ"ך.

הנצרות היא אם המוסר המערבי. מכאן, שהתנ"ך הוא אבי המוסר המערבי
מערבי = ארה"ב, האיחוד האירופי, ישראל, דרום קוריאה, יפן, אוסטרליה וניו-זילנד, או בקיצור - כל המדינות המפותחות, המתועשות, והעשירות (הכל יחסי).

אי אפשר לצפות מהבן להיות זהה לאבא

התנ"ך הוא אבי המוסר המערבי, נכון שהמוסר המערבי עבר שינויים והוא לא זהה למוסר של התנ"ך, אבל הוא עדיין קבע את הבסיס. שים לב שגם אם פעם כבישת טריטוריה הייתה לגטימית, לא אומר שהיא הייתה מוסרית. אתה יכול לראות שרוב ערכי המוסר של היום לקוחים מהתנ"ך. אפילו העיקרון שבו כל בני האדם שווים לקוח מהתורה, למרות שפעם הנשים לא היו שוות לגברים. הוא מגיע מהעיקרון שאלוהים יצר את כל בני האדם שווים. בנוסף, אפילו אמות המוסר שברורות מאליו היום, והן חילוניות לגמרי כמו: רצח, אונס, גניבה, בגידה (מי קבע שלבגוד זה לא מוסרי?), גילוי עריות (מלבד המובן הביולוגי, למה זה לא מוסרי?). אתה יכול לראות שאמות המוסר שלנו היום, הגיעו כולם מהתנ"ך, והן לא בהכרח היו מקובלות אצל תרבויות אחרות שהיו קיימות בעבר. מה שאומר שיכול להיות שאם דת אחרת הייתה שולטת היום היו לנו ערכי מוסר שונים.

תמיר1991

New member
הוצאת לי את המילים מהפה ../images/Emo45.gif

אגב, "למרות שפעם הנשים לא היו שוות לגברים. הוא מגיע מהעיקרון שאלוהים יצר את כל בני האדם שווים" - אומרים שזה היה בגלל שכביכול האישה נבראה מהגבר.

yonatan31

New member
מה הטעם להכחיש את זה?

לדעתי זה דווקא כבוד לעם היהודי שערכיו מהווים בסיס לכללי המוסר של התרבות המערבית.

noamgk

New member
איך אתה מכחיש מה שלא ידעת מעולם?

הסיסמאות האלה מצחיקות אותי כל פעם מחדש... אני מוכן להתערב שאתה לא מבין בערך 85% (אם לא יותר) ממה שאתה קורא בתנ"ך. כן, גם אם אתה חושב שאתה מבין. פתח ספר דברים, פרק י"ז: "וּבָאתָ, אֶל-הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם, וְאֶל-הַשֹּׁפֵט, אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם; וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ, אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט: וְעָשִׂיתָ, עַל-פִּי הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ, מִן-הַמָּקוֹם הַהוּא, אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה; וְשָׁמַרְתָּ לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל אֲשֶׁר יוֹרוּךָ: עַל-פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ לְךָ--תַּעֲשֶׂה: לֹא תָסוּר, מִן-הַדָּבָר אֲשֶׁר-יַגִּידוּ לְךָ--יָמִין וּשְׂמֹאל." אשמח אם תפרט לי איזה מוסר ואיכות ספרותית, למשל, אתה מוצא בתנ"ך ולא שולל (בנדיבותך כי רבה). (אני לא טוען שאין, פשוט מעניין אותי למה אתה מתכוון.)

יש כאלה שדווקא מבינים

"ויברא אלהים את האדם בצלמו, בצלם אלהים ברא אותו, זכר ונקבה ברא אותם", הלוא המשפט הקטן הזה, הוא הוא אבי המוסר ה"מערבי"

noamgk

New member
כל הכבוד.

אבל... א. שאלתי אותו.
ב. לזרוק פסוק אחד ולומר שבזכותו התנ"ך הוא אבי המוסר המערבי - זה קצת מגוחך... אשמח אם תיתן לו לענות.

רוני13

New member
אני לא חושב שאתם מרושעים...

רובכם המוחלט הם אנשים חביבים למדי שאין לי בעיה איתם

antreprize

New member
איך אתה שוכח מהכפייה החילונית?

החילונים הם האנשים שמכריחים את הדתיים הצדיקים לנסוע בשבת! הם האנשים שמכניסים חזירים לגלידות החלביות!

princes15

New member
אתה מכניס לו מילים לפה.

טוב שאתה לא מכריח אותו לומר את מה שאמרת שהוא אמר.

רוני13

New member
גם את זה אמרתי?../images/Emo12.gif

פשש אני מתחיל לחשוש שיש לי פיצול אישיות שמכניס מילים לפי.

למעלה