מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

הנקודה היא שויתור על שטחים זה לא פשע

הם ויתרו עליהם כי הם לא יכלו לקבל אותם. ואנחנו מותרים עליהם בשביל שלום. הציונות אומרת מדינה יהודית בארץ ישראל כמו גרמניה באירופה. לא מדינת היהודים = ארץ ישראל כמו גרמניה = אירופה. בלי שום קשר למה שאני או אותה חושבים על ההתנתקות או על מה שקרה איתה אחר כך, האם נתינת שטחים תמורה שלום היא בגידה בציונות? אני חושב שלא.

noamgk

New member
אני חושב שכן.

ולא מפני שהציונות תתנגד לשלום, אלא מפני שאין שום היגיון ומוסר בריא ב"שטחים תמורת שלום". בעצם זה שאנו נותנים שטח משלנו למען "שלום" כזה או אחר, אנו מעידים קבל עם ועדה שהשטח הזה לא שלנו, ושפה נעשה הצדק שבעקבותיו יכון שלום. ואם השטח הזה לא שלנו, אז מה כן שלנו? הגישה צריכה להיות "שלום תמורת שלום". זו הנוסחה, זו האמת, זה הצדק. כל מי שטוען אחרת הוא מוטה (שטוף-מוח, או סתם בור), ערבי או אנטישמי. או שילוב. הפסקה האמצעית - אתה אמרת. לפי זה גם אפשר לזרוק את כל הארץ חוץ מגוש דן (והצפון, שיהיה איפה לטייל, ואילת, שיהיה איפה לנפוש), ועדיין נהיה מדינה יהודית וציוניים למהדרין.

noamgk

New member
נשאל את זה אחרת,

האם מה שהיה לציונים בראש היה "לעשות שלום" או לכבוש את הארץ? יכול להיות שהם היו עושים "שלום" (ועזוב לרגע את עיניין השטחים ומסירתם), בדיוק כמו שהיום עושים, אבל זה בטח לא בגלל שהם ציוניים.

antreprize

New member
למדינת ישראל תהיה זהות יהודית כל עוד

רוב האוכלוסייה היא יהודית, כשהיהודים יהיו מיעוט שום דבר לא יהפוך את ישראל ליהודית, גם לא הדגל וההמנון.

תמיר1991

New member
לא רואים את הציונים החילונים מספיק כי הם

עושים ברובם, בצדק, 2-3 ילדים. למה? כי מישהו צריך לפרנס את החרדים, ולרוב שני ההורים עובדים. אז מה עדיף, הרבה ילדים על מעט תשומת הלב של ההורה, ילדים שיסבלו מכך בהמשך חייהם ; או מעט ילדים, שיקבלו תשומת לב נורמלית משני הורים עובדים? התשובה ברוב המשפחות החילוניות, וטוב שכך, היא השנייה. אם המדינה לא הייתה עושקת את מעמד הביניים, אולי יותר נשים היו לוקחות יותר חופשות על מנת להיות עם ילדיהן, וכן, גם הרבה יותר גברים.

noamgk

New member
קישקוש.

אני גדלתי במשפחה בעלת 7 נפשות וב"ה קיבלתי המון אהבה משני הורים עובדים. לחברים שלי יש גם 7 ו-9 (ואני מכיר כאלה עם יותר) והאהבה שהוריהם נתנו להם לא נופלת מהאהבה שאני קיבלתי מהוריי (שעוד גידלו - וואיי וואיי - חמישה ילדים! לא 2-3, חמישה!). תגיד לי, כשאחת משלוש משפחות בציבור החילוני מתפרקות (נו, המשפחות עם ה-2-3 ילדים והכלב שמקבלים המון אהבה מההורים) - גם אז אותה משפחה שלישית חושבת על ילדיה המעטים, ועל האהבה והחום המשפחתי שהם צריכים לקבל? במילים אחרות, משפחה יהודית כשרה יודעת גם לתת ליותר ילדים לעבור את גדר הרעיון ולבוא לעולם, וגם לדעת לתת להם חום ואהבה וטיפול ראוי. לדעתי החרדים באמת מגזימים בכך שהם מסתמכים רק על קצבאות ילדים, ולאחרונה אף חלה עליה בכמות החרדים העובדים (באחוזים), כך שאני מניח שזה יסתדר עם הזמן. ילדים בטח לא צריך להביא קצת. להפך, אהבה (אמיתית) גדלה ככל שיש לה לאן. היא לא מתחלקת למספר הילדים, אלא היא הרבה יותר גדולה כי יש למי לתת אותה. ואין קשר למספר. לא רואים את הציונים החילונים כי הם בודדים (את חלקם אתה יכול למצוא בפורום המחנה הלאומי פה בתפוז). רוב החילונים של היום משועבדים לכסף (אתה יכול לראות את זה גם מהדיונים פה בפורום, ובעצם גם מדבריך שלך), ולא לאידיאלים נשגבים כמו יישוב הארץ וחיזוק אופיה היהודי של המדינה. לא צריך לראות אותם ממש, במספרים, צריך לראות עשיה ציונית - ואת זה, לצערי, כמעט ולא רואים אצל החילונים אם בכלל.

antreprize

New member
אם אתה רוצה רוב יהודי אתה צריך

להקטין את גידול האכלוסייה אצל הערבים כך שיגיע לרמה של הציבור היהודי, כך היהודים ימשיכו להיות רוב, עידוד ילודה פוגע בנו ובכל מי שיוולד.

antreprize

New member
וזאת רק ההתחלה,

צריך גם לשפר את מערכת החינוך במגזר הערבי כדי שיהיה להם יותר קל לקבל השכלה גבוהה, מה שימנע בריחה אל הדת אצל רבים מהם, במוסף, צריך לשפר את המצב הכלכלי במגזר הערבי, כתוצאה משני אלה, האוכלוסייה הערבית תגדל בקצב קטן יותר.

yonatan31

New member
הבעיה שאין מי שיעשה את זה

אף מפלגה לא באמת פועלת למען הערבים.

לא צריך מפלגה

צריך גופים פרטיים שידרשו מהממשלה השקעה כספית שווה בערבים כמו ביהודים. אני חושב שברגע שמישהו יחליט לתבוע את הממשלה על אפלייה, אנשים יתחילו להתעורר.

מכושפת15

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo31.gif

תסלח לי מאוד אבל אני מעדיפה להשתמש בכסף הזה כדי להשקיע בחינוך ובביטחון במדינה הזאת. לא מספיק שרוצים לתת (או להחזיר, תקראו לזה איך שאתם רוצים) שטחים, עכשיו גם זה אני אומרת, המגזר הערבי רוצה חינוך? שיאבק בשבילו, רוצים מצב כלכלי טוב? שיפעלו כדי לשנות את המצב הקיים. בדיוק כמו שאנחנו עשינו ובסופו של דבר ב"ה הקמנו מדינה. אפילו מבחינתי שצה"ל יצא מעזה ולא יפריע להם לחולל שינוי. אבל, אם קסאם אחד, מספיק אחד, ינחת בשטחנו, חבל עליהם. הם רוצים את העזרה שלנו? הם רוצים שלום? קודם שיגרמו לנו לבטוח בהם. נ.ב- סוףסוף מצאתי פורום להתווכח בו עם אנשים ולא להוציא את זה על חברים שלי

אני לא יודע על איזה מגזר ערבי את מדברת

אבל המגזר הערבי כאן הוא חלק ממדינת ישראל. ולכן מערכת החינוך של המדינה היא גם מערכת החינוך אצלם, לא צריכה להיות הפרדה, כי הם אזרחים במדינה שלנו. אנחנו מדברים פה, על מערכת חינוך אחת לכל תלמידי ישראל (ערבים ויהודים כאחד). אם התכוונת לפלסטינאים, אז אף אחד לא תיכנן לשלם להם את הוצאות החינוך.

antreprize

New member
זה מצחיק שמצד אחד את רוצה להשקיע

בבטחון המדינה ובמערכת החינוך ומהצד השני את לא רוצה ואפילו מתנגדת לזה. אני לא דיברתי על הפלסטינים, דיברתי על הערבים אזרחי ישראל.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

לא על מנת להקטין במכוון את האוכלוסייה הערבית - אלא על מנת להקטין את הנטל הכבד על מעמד הביניים.

yonatan31

New member
צריך גם להקטין את נטל המס.

אני לא סומך על מרצ שתעשה את זה.

למעלה