מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

antreprize

New member
מי אמר שאמרת את זה?

אתה כתבת על הכפייה החילונית, את כל השאר אני כתבתי.

לא רק החרדים מתרבים

איך יכולה להיות כפייה חילונית כשאחוז החילונים בארץ יורד? אני רואה את המשפחה שלי שבה כל המשפחות של שלושה דודים שלי לא מתקרבות לחצי מהמשפחה של דוד אחד שלי, תחשוב על זה שאדם אחד יצר משפחה שגדולה ביותר מפי שתיים מהמשפחות שיצרו שלושת אחיו. אתה חייב להסכים שאם זה ימשיך ככה, לא עומד להיות כפייה חילונית.

קודם כל, אני לא דיברתי על בעיה

אמרתי שהטענה שלך לגבי כפייה חילונית היא לא ריאליסטית. ולגבי בעיה, החרדי המסורתי לא עובד. הוא יושב כל היום ולומד תורה, ואת הכסף הוא מקבל מהמדינה. כל עוד יש מיעוט של אזרחים שלומדים תורה ולא עובדים, אז המדינה בסדר. ברגע שהמיעוט הופך לרוב, המדינה עומדת להגיע לקריסה כלכלית. אי אפשר שהאזרחים שהם לא רוב יפרנסו את רוב האכלוסיה.

רוני13

New member
אך מה לעשות...

שלחילונים לא אכפת אם יהיה רוב יהודי בארץ ולציבור הדתי כן? זה המצב שנוצר.

אולי אתה סתם אדם אופטימי...

אבל לא התייחסת בכלל למה שרשמתי. ולחילונים מאוד איכפת לגבי רוב יהודי בארץ, לא כל הציונים הם דתיים.

רוני13

New member
אז למה הם פועלים נואשות להעלים את היהדות?

או אם אתה אומר שהם ציונים,למה הם מתעלמים ושותקים על כל הפעולות שנוקטים פה כדי להעלים את היהדות מהארץ? או ליתר דיוק הניסיונות להיפטר מזהותה היהודית של מדינתנו? איפה הם? ממה הם פוחדים? אני לא אומר שכל הציונים הם דתיים אני רק אומר שלא רואים את הציונים החילונים מספיק.

אני חושב שיש בלבול קל

הציונים החילונים מאמינים ברוב יהודי במדינת ישראל, על זה מושרשת הציונות. הציונים החילונים מאמינים ברוב יהודי בארץ ישראל, על זה מושרשת הציונות הדתית.

אני שומע אותם

ואתה שומע, אתה פשוט לא מקשיב. אני לדוגמא מאמין במדינה עם רוב יהודי.

אני לא מבין מה הקשר?

אתה מנסה להגיד שכל מי שתמך בהתנתקות הוא לא ציוני? אולי ההגדרות שלי לציונות הן לא נכונות, אולי אתה מוזמן להאיר את עיניי ולהראות לי היכן אני טועה.

noamgk

New member
כמובן.

הציונות היא השאיפה להקים בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. לא זכור לי שאחד מהציוניים שפעלו להקמת אותו בית העלו בדעתם מחשבה אווילית שכזאת, לתת חבלי ארץ בארץ ישראל לאויביהם. על תל-חי מסרו את הנפש, וכן על ירושלים וגוש עציון ויפו והקיבוצים והיישובים הקטנים. זו ציונות.

הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל

לא אומר שהמדינה היהודית תהיה בכל ארץ ישראל. זה אומר שתהיה מדינה בתוך גבולותיה של ארץ ישראל. הציונים שאתה מדבר עליהם הסכימו לחיות בחצי מהשטח שיש לנו עכשיו.

noamgk

New member
אתה מדבר על פלג אחד.

היו גם כאלה שלא ויתרו על הגדה המזרחית. זה לא משנה. הם הסכימו כי הם לא האמינו שיוכלו לשלוט בכל, מכורח המציאות, אבל מבחינת העיקרון ברור שהם העדיפו את כל ארץ ישראל. בטח לא לוותר עליה בכניעה. היום זה ברור שאנו יכולים להחזיק בכל ארץ ישראל, ואין שום סיבה שלא נעשה זאת (אלא אם מחשיבים תיק פלילי, הסכמי מוות ליהודים ורוח גבית לטרור כסיבות).

אבל גם אתה דיברת על הפלג הזה

אתה נתת את הדוגמא לתל חי, זה בדיוק אותו פלג שאני דיברתי עליו. ואתה טענת שהם ציונים, שזוהי המהות של הציונות. אז בעצם אתה מחזק את טענתי, יש זרמים שונים לציונות.

noamgk

New member
אבל הוא לא היה מוסר מתוך כניעה!

כל הזרמים היו מעדיפים את ארץ ישראל כולה - יהודית, גם אלו שתמכו בחלוקה. ומדוע תמכו? מתוך עמדה של חולשה, של חוסר ביטחון, מתוך מחשבה של "מוטב מעט מכלום". אבל היום, כשיש לנו צבא ואנחנו אדוני הארץ, בעלי הבית, מי מהם היה מעלה על דעתו, במצב כזה, לוותר על סנטימטר לטובת האויב?!

למעלה