פשוט מאוד.
בשדה הממשיים - כאשר המעריך (המספר הקטן למעלה) אי זוגי, אין הבדל (בתוצאה, בכוונה יש). אבל כאשר המעריך זוגי:
(-1)²=(-1)*(-1)=1 -1²=-1*(1²)=-1*1=-1 ∴(-1)²≠-1²
באותה צורה אפשר להוכיח לכל מספר חיובי, ש
(-x)²≠-x²
ולמעשה לכל חזקה זוגית. (בחזקה אי שוגית, יש מספר אי זוגי של מספרים שליליים בכפל, והמינוס נשאר בכל מקרה) לא יודע אם ראית פעם גרפים של x² ושל x³, אבל זו הסיבה שהם נראים ככה: x² עולה ככל ש x גדל כאשר x חיובי, אבל גם עולה ככל ש x קטן כאשר x שלילי; לא כך הוא ב x³, ובו ככל ש-x גדול יותר, כך גם y, לכל התחום.