שרשור יום ב' 05/09/05

• פותח הנושא Ferma
  • פורסם בתאריך

גיל14

New member
כמה דברים

אמנם אין לי מושג מה זה ערך עצמי של מטריצה, אבל ההנחה שלך שדרגה 1 אומר שיש רק שורה אחת שהיא לא שורת אפסים, פשוט לא נכונה. זה אומר שיש שורה אחת ששאר השורות הן צירוף ליניארי שלה.

ייץ

New member
הסבר פשוט יותר

נתון דרגת המטריצה היא 1 לכן למטריצה ע"ע 0 עם ריבוי 4 לפחות. tr(A)=0 dd שווה לסכום הע"ע. לכן אם 4 ע"ע הם 0 וסכום חמשת הע"ע הוא 0 אז גם הע"ע האחרון הוא 0.

DallyLama

New member
כלומר אני צודק בהוכחה שלי?

לא כל כך ברור איך הוכחת את זה. האם תוכל להסביר שוב. בכוונה ריבוי אתה התכוונת לריבוב? תודה מראש

ייץ

New member
לא בדיוק

תסתכל על המטריצה הבאה
1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 -1 -1 -1 -1 -1 -5 -5 -5 -5 -5​
דרגת המטריצה היא 1 וסכום האלכסון הוא 0. הסבר למה שאני רשמתי: המטריצה היא 5X5 ויש לה דרגה 1 כלומר יש 4 ע"ע ששוים ל 0. (הריבוי של ע"ע 0 כלומר כמה ע"ע 0 יש למטריצה הוא גודל המטריצה פחות הדרגה שלה). לכן קיימים לפחות 4 ע"ע ששוים ל 0. סכום הע"ע שווה לסכום האלכסון ולכן גם הע"ע האחרון שווה 0.

DallyLama

New member
אהה הבנתי טוב סבבה...

אני מכיר את המונח ריבוי בתור המונח ריבוב הכוונה לאותו מונח?

DallyLama

New member
אהה הבנתי טוב סבבה...

אני מכיר את המונח ריבוי בתור המונח ריבוב הכוונה לאותו מונח?

DallyLama

New member
תיקון להוכחה

אם אני אשנה את זה ש A דומה למטריצה שיש לה רק שורה אחת השונה משורת אפסים אז ההוכחה תהיה יותר מדויקת?

risbo

New member
שאלה פשוטה בנוגע לגיאומטריה

האם אני יכול להוריד קו ולהגיד שהוא אנך וזה יראה כמו אנך וישמש כמו אנך אני יכול? וגם האם0 אני יכול להוריד קטע ולהגיד שוא מקביל לקטע אחר??

DallyLama

New member
בטח זה נקרא בניית עזר

רק שים לב עקב כך לא לבצע יותר מדי הנחות כמו איפה הקטע יפגש עם הקטע אליו הוא אנך וכדו'

shetrom

New member
תרגיל בקומבינטוריקה

5.מה מספר הפתרונות למשוואה a+b+c+d+e=10 כאשר כל המשתנים הם מספרים שלמים חיוביים (גדלים ממש מ אפס) ובנוסף לכך a מספר שלם אי זוגי. תודה מראש לעוזרים אבי

ייץ

New member
נדמה לי

ראה ההערה שלי ל bigman. אני מניח שהתשובה נכונה גם אצלו אם כי אם אתם לומדים קומבי (גם אם אתם לא מצליחים לפתור לפחות אמורים לדעת אם הפתרון נכון). האפשרויות של a הן 1 3 ו 5. נחשב את מספר האפשרויות עבור כל מקרה.
למען הפשטות נבצע הצבה b'=b-1 c'=c-1 d'=d-1 e'=e-1 ההצבה נועדה להביא לכך שכל המשתנים מתחילים מ 0. עבור a=1 b'+c'+d'+e'=5 אם מחסירים במשתנים גם הסכום שלהם יורד לכן מספר האפשרויות הוא (5+4-1 4-1)=(8 3)=56 עבור a=3 b'+c'+d'+e'=3 מספר האפשרויות הוא (3+4-1 4-1)=(6 3)=20 עבור a=5 b'+c'+d'+e'=1 מספר האפשרויות הוא (1+4-1 4-1)=(4 3)=4​
לכן סך כל האפשרויות 56+20+4=80 מקווה שלא טעיתי

shetrom

New member
לא הבנתי

לא הבנתי למה הצבת b',c',d',e'? כי אם לא היית מציב הייתה יוצאת תשובה שונה לא?

ייץ

New member
הסבר

אם התשובה נכונה אז היא נכונה ההסבר: יותר קל לחשב את מספר האפשרויות שסכום של 4 מספרים שלמים אי שליליים (כלומר גדולים שווים 0) יהיה 5. זה שקול לחישוב 4 מספרים טבעיים שסכומם 9 (כי כל אחד מהמספרים חייב להיות גדול ממש מ 0 כלומר מתחילים מ 1). החישוב של סכום 4 מספרים שלמים אי שליליים ששווה 5 שקול לשאלה הבאה: מה מספר האפשרויות לסידור 5 כדורים ב 4 תאים. ואת זה קל לחשב ובוודאי גם למדתם.(אפילו רשמתי את התשובה קודם) השאלה השנייה השקולה היא סידור של 9 כדורים ב 4 תאים כך שבכל תא יש לפחות כדור 1. (שאלה זו קשה קצת יותר לחשב בלי הטריק שהראתי). מקווה שאתה מבין עכשיו.

talbach

New member
טעות אחת

מכוון שאתה צריך להוריד רק 4, (כי אתה עושה "הצבה" רק ל-4 משתנים וב-a אין צורך לגעת), מצד ימין זה יוצא 6 ולא 5 כמו שרשמת.

ייץ

New member
נראה לי שאין טעות

אם a=1 ויש 4 משתנים שמתחילים מ 1 אז סכום 4 המספרים הוא 5 ולא 6. ככל הידוע לי 10 פחות 1 של a פחות 4 פעמים 1 של שאר המשתנים זה 5 ולא 6.

talbach

New member
אבל,

אבל a לא נכלל בשאלה שלך - כלומר, אתה קובע (בודק ספציפית) את ערכי a, למשל עבור a=1,3,5. אין צורך לחסר את ה-"1" של ה-a כי הוא לא נכנס בחישוב שלך בנוסחא. יותר מזה, אם אתה כן עושה את זה, אתה צריך לבדוק עבור הערכים הזוגיים של a ולא עבור האי-זוגיים.

SHOVALOVE

New member
שלום...!...

היי אני חדשה בפורום ומצטערת שאני פותחת ככה הודעה חדשה אבל לא ידעתי איפה לשרשר... יש לי ביום רביעי צו ראשו וקניתי את הספר שמכין במיוחד לבחינות שבצן ונקעתי בכמה תרגילים שאני לא מבינה...אז מי שבא לו לעזור.. הנה התרגילים עם הפתרונות...לא הבנתי פשוט איך הם הגיעו לפתרונות האלה. רשום באמצעות X תבנית למצבים הבאים: א.מספר הגדול ב-20% מפעמיים X ב.מספר הקטן ב-20% מ-X. ג.מספר המהווה 30% מ-3.5X תשובות- 2X+20/100X=2.4 (שווה 2 ו-שני חמישיות-פשוט לא ידעתי איך רושמים אתזה.. ב. X-20/100X=80/100X=4/5X ג. 3.5Xּ30/100=2/7Xּ3/10=21/20X=1.05X (1.05 זה 1 ו-1 חלקי 20...) ממש תודה!!!

למעלה