אוקיי, נשבר *לי* ממך.
(ההודעה מומלצת לקריאה רק למי שאוהב לשמוע בנאדם עצבני ביותר) מי, לעזאזל, אתה, חושב, שאתה? הא?! אתה עם ההודעות האלה שלך. אתה פרסמת את ההודעה הזו בפורום בנים בלבד, נשים בלבד, וגם ישראלים בחו"ל. באחד משרשורי ההודעות, ראיתי שרשמת שאתה מפרסם את ההודעה הזאת בכל הפורומים החריגים. לא יודעת בקשר לישראלים בחו"ל - אבל אם לא שמת לב, בתפוז יש לפחות 5 פורומים שעוסקים בגאווה כך שכבר כאן יש לך טעות: פורומים שעוסקים בגאווה אינם חריגים ובכלל, גאווה אינה תופעה חריגה. עכשיו, עוד דבר שאני רוצה להבין: אתה בעצם אומר, שבגלל הומואים לסביות יורדים שמאלנים קיצוניים שופטים וכו´, המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית היום (במובן השלילי)... טוב, אז אני משערת דבר ראשון שאתה לא משתייך לאף אחת מהקבוצות... כי אובייקטיבי אתה לא. מה שאתה אמרת לא נשמע כמו מסירת חוות דעת בונה. אני חושבת, שאתה מסוג האנשים שחושבים שהם הכי בסדר, הם הגונים והם צודקים בזמן שכולם מסביבם הורסים את המדינה... תסביר לי, איך בנאדם יכול להרוס את המדינה ע"י כך שהזהות המינית שלו שונה משלך? איך? איך איך? אני מנסה ומנסה לחשוב על צורה בה הדבר יכול להזיק למדינה, אבל לא מצליחה... אוקיי, עכשיו לעוד דבר. סיפור: לפני כמה זמן נסעתי בדרכי הביתה מבית הספר ואדם חובש כיפה שחורה (לא שזה משנה... לא רוצה שתחשבו שזה משנה לי) כנראה התחשק לו לעורר בלאגן... ילד אחד עמד בתחנה, הנהג עצר לו וכנראה שהילד לא התכוון לעלות לאוטובוס. אז הנהג התעצבן שהילד לא רמז לו, אפילו לא עשה לו "לא" עם הראש ואולי זה לא היה ממש נחמד מצד הנהג, אבל הוא טיפה הרים את הקול על הילד ואמר לו שלהבא לא יטרטר ככה נהגים ויעמוד רחוק יותר מהתחנה. ובכן, אותו אדם שוחר צדק חובש כיפה שחורה שישב באוטובוס, התחיל לריב עם הנהג הוא אמר שהנהג לא נהג נכון ושזה בסה"כ ילד תמים ומסכן וצדיק וכו´... אותו אדם שוחר צדק לא הפסיק להכריז שהוא שוחר צדק, הוא בעד להגן על החלשים, הוא מגן הטהורים והמסכנים בגלל ש"הוא בנאדם שאכפת לו מהזולת". התחילו ממש לרוץ שם צעקות. הנהג השתדל להשאר מרוכז בכביש ולא להתעצבן, להשאר מאופק ולהרגיע את האיש. אבל האיש לא רצה להרגע... היה די ברור שרב האנשים ששהו באוטובוס היו בעמדה נגד האיש, חלק ציקצקו בלשונות שלהם בחומרה ודיברו ביניהם על איזה בלאגן הוא מתחיל שם, אבל חלק אחר פשוט התפוצץ מצחוק! כי הבנאדם... איך לאמר... פשוט עשה מעצמו מטומטם. נשמעו גם תגובות מהאנשים, ומכיוון שכל תגובה, בונה ככל שתהיה, היתה נגד העמדה של האיש שוחר הטוב והצדק, אותו אדם הגון פשוט לא הקשיב וצרח לאנשים בפרצוף דברים שאני לא אזכיר כאן, חלק מהדברים היו נורא מעליבים חלקם קשורים לעדתיות ולדת, כלומר, רובם לדת... לא היה עוד אף אחד עם כיפה שחורה באוטובוס... בשלב כלשהו הוא חשב שמישהו פוגע בדת שלו (מה שלא קרה, אלא רק אצלו בראש) והוא אמר, שרק בזכות הכיפה הזאת המדינה הזאת קיימת. אבל בכל אופן, זו לא הנקודה בסיפור שלי. האיש הזה שכל כך, כביכול, הגדיר את עצמו כמגן על התמימים, העליב הרבה יותר אנשים (ביניהם צעיר אחד מתחת לגיל של הצעיר שהוא "הגן" עליו) ממה שהנהג, הוא אפילו אמר הרבה פעמים משפט בסגנון ´את העיניים אני אוציא לכם עם הכיפה הזאת!´ אני אישית נעלבתי מהמשפט הזה, לא שהוא נאמר אליי אבל נעלבתי ככלל האנשים באוטובוס. הוא כאילו ניסה לאמר במשפט הזה, ש-ה´ לצידו ולא לצידנו, האנשים-לא-כמוהו, כאילו כל השאר מלבדו הם מין עם זר שכזה... זה כל כך עצוב... ממתי העם שלנו, עם היהודים, עם ישראל התפלג בצורה כזו?
הקרע הזה פשוט הולך ומעמיק... ואני לא רואה דבר כזה מתפרץ בכזו רמה של קיצוניות בין, לדוגמה, חובשי כיפה סרוגה לחילונים... (ועוד משהו: למה חילונים? זה ממש דחיקה החוצה מן הדת של קבוצה שלמה של אנשים בעם, אנשים יהודיים סה"כ!) אבל עזבו דת. עזבו את זה. אנחנו עם! כולנו אחים... שחכתם? אז לא יהודיים...אתה יודע מה? לא יהודים. נאמר אפילו שחצי מישראל יום אחד ימירו את הדת שלהם פתאום חצי מישראל מאמינים בבודהה. אנחנו עדיין נהיה עם, אותו עם שהיה ושיהיה כולנו ישראלים, לכולנו יש את אותו אבא גדול שמהזרע שלו כולנו יצאנו. גם אם חלק מאמינים פתאום בבודהה, וגם אם חלק נמצאים בחו"ל, וגם אם חלק שמאלנים או הומואים או לסביות או ביסקסואלים או תלת-סקסואלים או אנלוידעתמה לא נראה לי שמישהו מאיתנו היה רוצה שהמדינה שלנו תינזק, ובטח שלכולם אכפת. אני לא מאמינה איך אתה אומר שלחלק מאיתנו לא אכפת! ואם יש מישהו שמרע את המצב של המדינה שלנו, הרי שזה לא אף אחד מלבד אנשים כמוך, כן, מר "לשנות את העולם". אולי הכוונות שלך טובות אבל זה יוצא רע! כי אתה מהאנשים שמעמיקים את הקרע בעם ואם יש משהו שמרע את המצב של המדינה שלנו, זה הקרע ההולך ומעמיק בעם. ואתה יודע למה? בגלל שאם אנחנו רוצים שלום (שיוביל לתיירות, שתוביל לכלכלה טובה יותר, שתוביל לאיכות חיים טובה יותר, שתוביל לעלייה גדולה יותר ארצה וכו´ וכו´) אז אנחנו קודם כל צריכים שיהיה שלום בתוכנו, בינינו לבין עצמינו ובצורה כזו אי אפשר. מקווה שהפנמת איזה 5% ממה שאמרתי פה, ושלא סתם תמשיך לרשום פה שטויות אטומות וסתומות. אני אולי צעירה, אבל אני יודעת שבתור בן-אדם אני הרבה יותר טובה ממך. כי בנאדם טוב לא נכנס לפורום ורושם שם לאנשים "מגעילים", "מטומטמים", "זולים","פלצנים" ו-"טיפשים" רק בגלל שהם שונים ממנו... ובזמני אני גם אתרום למדינה הזו, אני אתרום כמו כל אחד אחר פה עד כמה שזה יהיה חרא בשבילי בגלל שגם אני כמוך אוהבת את המדינה הזו! ואני בנאדם הרבה, הרבה יותר טוב ממך. מה לעשות שאני כזו? אולי בגלל שקיבלתי כזה חינוך רע מההורים
Danger
|סדגש