די!

• פותח הנושא moi24
  • פורסם בתאריך
לדעתי לבנות על אמונות שכאלה...

זה בהחלט מזיק... שנאמר: שכל דבר יקר, חבל לבזבז...

moi24

New member
אם כבר

מה שבאמת "עובד", זה עמוקה... לפני שנה בפסח טיילנו בצפון עם כל המשפוחה, עד שסבתא אמרה, "יו! אנחנו כל כך קרובים לשם, אם כבר, אז כבר!" כך יצא שכולם עשו הקפות, ואני לקחתי את אחי הקטן ועשיתי לו אבו-יויו כשכל הדרך הוא צוחק על כל התחתונים שתלויים שם מסביב (באמת!). אולי בגלל זה זה לא "עבד" עלי. בכלל, אצלנו לא שותים מכוסות ש"לא מיועדות" לנשים. אם שותים מכוס ההבדלה יצמח לך זקן ושפם. מותר רק להרטיב את האצבע ולשים על העפעפיים ומאחורי האוזניים. זו אמורה להיות סגולה. לא ברור למה. באירוסין מחלקים את השברים של הצלחת ששתי האימהות שוברות יחד (כמו שכולם רוצים לתפוס את הזר, ככה אצלנו רצים אחרי השברים). אמא שלי לקחה את החתיכה הכי גדולה... שיישאר לכל הבנות שלה...

טוב

הקטע של ההבדלה- בכיסים-כדי שיהיה לך כסף.. בראש-נראה לי שזה קשור לחוכמה... את עמוקה לא ניסיתי...

ד נ י ת3

New member
אחותי היקרה,

הזהרתי אותך, נכון? אמרתי לך, נכון? זה מגעיל, אני יודעת. הרסתי לעצמי את כל המוניטין. בתקופה האחרונה אפשר לראות אותי שולחת SMSים של: "בוקר טוב קוקי" (וזה עוד המקרים הפשוטים, אני לא רוצה לעשות לך סכרת). בקיצור... רוצה שלוק?

magenta73

New member
אני אוותר... אבל תודה בכל מקרה

כלומר, אין לי בעיה עם קשר זוגי, גם אם הוא חולה קצת בסכרת... אני עדיין לא מאמינה בכול מיני שטיקים שכאלה. וחוץ מזה... טוב, קבלי מסר פרטי...

Star_Dust

New member
../images/Emo6.gif

נשמע כאילו נכנעת לקיטש. אבל לפחות את נהנית

ד נ י ת3

New member
איך אומר המשפט:

אם אינך יכול להביס אותך, הצטרף אליהם. <הלכתי לצבוע את הקיר בחדר שינה לוורוד עם לבבות ונקודות אדומות> <איכס!! יש גבול!!>

smartblonda

New member
../images/Emo6.gif גם את עברת שאיפת מוח מגלגל"צ

זה השיר הכי מטומטם ובכל זאת הוא מתנגן לי כל היום. ותומכת בעניין "מה נהייה איתך" דנית

עובד?!?!

שתיתי לפחות 5 פעמים מהכוס של הקידוש, אכלתי לפחות 4 פעמים מהחלה של הזוג, ויש לי לפחות 3 שברי חרס מהאירוסין של כמה חברות שלי... וזה רק אני. תוסיפי לרשימה עוד כמה חברות רווקות שלי שעשו בדיוק את אותו הדבר... עובד?!?!

ufffnick

New member
אז מה...

רק אצלינו החוק המשפחתי אומר שאם אתה או את מתחתן או מתחתנת מתחת לגיל 30 אז החתונה נחשבת לפזיזה מידי או בגלל הריון לא צפוי...? עולם מוזר...

Star_Dust

New member
ואוו

משפחה מוזרה יש לך
יש לך גם אחיות? כי אצלנו, לדוגמא, החוק המשפחתי לא אחיד לנשים ולגברים

ufffnick

New member
אחיד לגמרי.

כשאני אומר משפחה, אני מתכוון למורחבת, לא רק האחים שלי. וכן זה אחיד לנשים וגברים אצלינו במשפחה, והמפתיע שזה מאפיין מאוד בולט בצד המרוקאי שלי. מרוקאים בלאי...
בכלל הרעיון של חתונה רלוונטי אצלינו רק כשרוצים להקים משפחה. כך שזה ממש נוח.

ufffnick

New member
איזה רקע חברתי אחר?

הם עלו ממרוקו באמצע שנות ה-50 ישר אל המעברות, עבדו בשדות כמו כולם וחיו בעיירת פיתוח שצמחה במקום המעברה. הדודות המבוגרות חותנו בגיל מוקדם מאוד עוד במרוקו (14) והצעירות יותר זכו ליחס ליברלי הרבה יותר. היום, כל הדור הצעיר (בני הדודים שלי) זוכים ליחס של "למה להתחתן? אתה בן שלושים? רוצה להקים משפחה? אתה במצב כלכלי להקים משפחה? אם לא אז למה?!". כנראה שלהיסטוריה דומה ולרקע דומה, אנשים מגיבים אחרת. אצלינו החליטו שטעויות העבר (מסורת או לא) לא יחזרו בדור הצעיר. זה לא עניין של רקע, זה עניין של מנטליות ותובנות.

ד נ י ת3

New member
עזוב אותך, אצלי במשפחה זה הרבה יותר גרוע,

אני רק אומרת לאבא שלי שאני יוצאת עם איזה בחור במשך שבועיים - ומייד הוא מביא לי הסכם ממון מוכן מעורך דין. פלא שאני לא מספרת כלום?

למעלה