תשמעי, אין פה מקום להשפעה עליה בכלל
כי היא לא יודעת ולא מבינה בכלל את מה שהולך בחוץ. אגב, יש משהו מאוד מאוד מיוחד בעונה הראשונה של האח הגדול בעונות הבאות הדברים יראו אחרת לחלוטין. כבר מי שייכנס יהיה למוד נסיון. מעבר לעובדה פשוטה: נכון הם מצולמים, נכון שהם לכאורה חשופים לכל מוצא פה או מעשה שלהם. אה-מה-מה? יש גבול למה שאדם יכול "להציג" מול מצלמות. הוא יכול לקבוע לעצמו דפוס התנהגות כזה או אחר מראש, לאמץ אותו בימים הראשונים..אבל כל כמה שידבק לעניין, עדיין, האמת תיראה. כי אי אפשר להציג בלי סוף. שפרה לדוגמא, בימים הראשונים נחרטה אצל רוב האנשים שצפו בה כיפייפיה, כדעתנית ואינטיליגנטית, אנשים רבים אפילו שמחו שיש מישהו שיש לו משהו לומר מעבר להשתטות ולצחוק. עם הזמן, הדעתנות הפכה כמעט לאובססיה, הצורך להשמיע את דעתה, לכפות אותה, לבטל אחרים..בלט מעבר לדברים שנאמרו. כששפרה מתחילה לדבר, אנשים כבר עייפים מלשמוע. אגב, לפני שבועיים, בשבת בבוקר היא ישבה עם כמה אנשים בחצר והשמיעה את דיעותיה. בסוף כל משפט היא כמובן ציינה את מקור דבריה, המשיכה כרגיל להציף בתאוריות שקראה/שמעה/צפתה..ציינה בפני כולם(למען יאמינו) שזו לא דעתה אלא דיעה שהגיעה ממקור מהימן ביותר. יוסי, כמובן ישב גם כן בתוך חבורת האנשים. והנה תגובתו של השורד(ועם מי שחושב שזו הודעה מגמתית בעד יוסי, מראש אני מודיעה שאני חיה עם זה בשלום
) ותגובתו פחות או יותר היתה כדלקמן: "תגידי, כל משפט שאת אומרת, את אומרת בסופו שזו לא דיעה שלך אלא של מישהו אחר..אפשר לשמוע בבקשה גם דיעה שלך..היא גימגמה וענתה:"אם אתה רוצה לדעת את דיעותי, אתה מוזמן לראות איך אני חיה ולהבין אותם..אני אוספת דיעות מכאן ומשם ומביאה לפניכם את מירב הדיעות ששמעתי.." ותגובתו:"רק שאני אבין, את אוספת מכולם? ואת איפה הדיעה האישית שלך?" שפרה:"תסתכל איך אני חיה".. יוסי: "את לא חושבת שזו חוצפה? לאסוף מזה ומזה..לקחת מפה ומשם? בלי לתת שום דבר מעצמך?" ומה תגידו על התגובה שלו? אדם פשוט, רואה את הדברים בדיוק, אבל בדיוק כמו שהם. הוא לא מתחכם להם. זה מציף אותו כמו סטירה מצלצלת, הוא בעמדה שהוא אוסף מידע מהנוכחים סביבו, שומע את מוצא פיהם, אם לא עובר לו בבטן, משהו מתריע אצלו מבפנים שזה לא נכון לו. ואגב, להציף אנשים בדיעות, מבלי לפתח יכולת הקשבה, מבלי לקבל דעתם של אחרים, מבלי לתת קרדיט לזה הנמצא מולך, לסובייקטיביות שבעצם הבעת דעתו שאולי היא נוגדת את דעתך, אבל יש דבר כזה שנקרא סובייקטיביות..שלילת הסובייקטיביות היא בעיני הדבר החמור ביותר שאפשר לעשות לאנשים בחברה נורמטיבית..אתה מבטל אדם, אתה עסוק בעצם בגניבת דעת, אתה בעצם יוצר סביבך נתינים ומכתיר עצמך לדיקטטור.