השתמטות מצה"ל- הבלוגיה של נועה לביא.

Dark faith

New member
../images/Emo124.gifהשתמטות מצה"ל- הבלוגיה של נועה לביא.

הרבה גולשים רוצים תשובות, איך פעם אחר פעם- אתם בוחרים לקדם בלוג שבעצם מעודד את הפציעה הגי קשה וכואבת של החברה שלנו. בלוג שמקדם, מצדיק ומעודד את תופעת ההשתמטות. איננו מדברים על תקופה שבה ישנה יכולת בחירה האם להתגייס או לא להתגייס. מדובר כאן על תקופה שבה מדינה שלמה לקראת מלחמה ככל הנראה, מדינה שלמה שסובלת בתופעה כה קשה- כל נער רביעי אינו משרת בצה"ל- וזה כלל לא מתייחס לנתונים כי לאחר ההתגייסות, יש עוד אחוזים לא מבוטלים של יציאה מהשירות עפ"י אי התאמה. אנחנו מדינה שבה הצבא איינו צבא בחירה- אלא צבא חובה. צבא חובה מהסיבה שהיננו נתונים תחת מתקפה יומיומית כמעט מכל החזיתות. אז תפוז יקר, איך בכל זאת אתה בוחר לקדם תופעה שהיא כל כך כואבת לנו- כחברה?

yagluli

New member
תגובה נוקבת לנועה המשתמטת ..

כל יום וחצי איזה אפס אחר , כדוגמאת נועה לביא, כותב או כותבת כתבה אחרת על כמה שחשוב להשתמט ושצבא זה לא לכולם, והמדינה צריכה לשרת אותו ולא הוא אותה.. עוד היום בבוקר התנוסס בעמוד הראשי של תפוז המלצה על מהפוסטים שלה ! ! צריך לעשות עם זה משהו, וצריך לעשות את זה עכשיו , אז תקשיבו את ההצעה שלי, אני כבר כתבתי את הפוסט שלי בנושא , פוסט תגובה לאותה בחורה במקרה הזה.. על חשיבות השירות והקלון שבהשתמטות, גם אתם צריכים ! כל מי שיש לו בלוג, נתאחד כולנו, נשים לינקים אחד לשני , שאנשים ידעו גם שיש גם חבר'ה טובים פה שחושבים אחרת, שמאמינים בצבא ובמדינה הזאת .. אני אשמח לשים לינק אצלי על כל פוסט שיכתב בנושא.. אוקיי, אז הפוסט שלי רשום פה http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1082618 מיילא לחיות על חשבון הסבל שלי, אבל לנפנף לי בפנים באינטרנט ? יש גבול למה שבן אדם מוכן לסבול בשקט ..

ושוב אותו סיפור

שוב "על חשבון הסבל שלי". תנו לאנשים לחיות בשקט. למדינה חסר חיילים? המדינה חייבת ש"ל? הגבולות נפרצו וצבאות סוריה כובשים דונם אחרי דונם? לא, נכון? המדינה בינתיים משחררת אנשים מסוימים על "עודף כוח אדם", ש"ל זה ברובו (נכון יש גם דברים שנחוצים) סתם עיסוק כדי שחיילים ירגישו פחות פריארים (לא, לא סיבה לגיטימית בעיני. צרת רבים נחמת טיפשים) וצבאות סוריה לא מגיבים אפילו כשמטוסים שלנו נכנסים פנימה. אז תתחילו לקחת את עצמכם בפרופורציות. בנוסף, לא היינו כותבים על זה ומנפנפים בזה ללא מתכתחילה הינו מניחים לעניין בשקט. אבל אתם בחרתם לצעוק ולזעוק על "איך המשתמטים מעיזים להשתמט". פתחתם את תיבת פנדורה הזו? (אתם וצה"ל) עכשיו תאכלו מה שיש בתוכה. כי אנחנו לא רק לא מתביישים אלא אף סבורים שעשינו את הדבר הנכון ואם שואלים אותנו "למה השתמטתם" אנחנו מוכנים לענות.

yagluli

New member
כן חמוד, ח-ס-ר למדינה חיילים !

אם היית טיפה יוצא מהבועה שלך הייתה רואה את כל הלוחמים שיוצאים הבייתה פעם בשלושה שבועות כי חסר להם כח אדם.. אז סלח לי על הביטוי, אבל אל תזיין לי בשכל. וכן , כואב לי שחלק מהחברה שלי נושאת בעול וחלק טפילים.. בדיוק כמו שחרדים לא משלמים מיסים וההורים שלי מקבלים 5000 שקל פחות כי צריך לממן לחרדים לימודים תורניים.. שנה טובה !

wranger

New member
היי, היי, חבר'ה, לא לריב כאן.

זה פורום "הבלוגיה", לא פורום "השתמטות - בעד ונגד". אולי תמשיכו להתווכח במסרים, למשל?

Tali1912

New member
מה פתאום במסרים

זה דיון פתוח שצריך לתת תשובה מהנהלת הבלוגיה למה נותנים קידום לבלוג מסריח כזה וזה קשור לפורום הבלוגיה כי זה בלוג והבלוג הזה חייב לעבור לידיים הנכונות כדי שיטופל.

wranger

New member
לא נכון.

ראשית, הדיון הזה התחיל מהשאלה למה הבלוג הנ"ל מקודם לעמוד השער, אבל הפך לדיון על השתמטות. הטענה כבר הועלתה, והיא תתנוסס על גבי הפורום עד שבצלאל יגיע מחר ויתן תשובה בנושא. בינתיים, אין צורך לדבר דווקא כאן על מיסים, חרדים וצה"ל. שנית, הבלוג הנ"ל איננו מסריח. הוא אולי משקף דעה שאת לא מסכימה איתה, אבל הניחוח שלו זהה לניחוח של כל בלוג אחר שרחרחתי בעבר. אם יורשה לי להציע את עזרתי האדיבה, נסי לנקות את מסך המחשב שלך עם מעט אקונומיקה. שלישית, למה כוונתך ב"חייב לעבור לידיים הנכונות כדי שיטופל"? האם את חושבת שאף אחד בתפוז עדיין לא הבחין בכך שהוא מתנוסס כל היום בעמוד השער? אני מצטער לבשר לך, טלי, אבל ה"ידיים הנכונות" הללו חושבות שזה לגיטימי לחלוטין שהבלוג הזה נמצא שם. לאיזה "טיפול" את מצפה?

Tali1912

New member
../images/Emo128.gif

לא משנה העיקר שהמשתמטת החמודה תורמת את חלקה הכספי מתגובות הטוקבקים ומגנה על המורשת הקרבית של חיות קרביות אחרות, יותר נכון חיות טרף
<הכלבים המסוכנים > שבלי התראה ובהפתעה גמורה הופכים ילדים ואנשים לבשר תותחים . טוב נו............... אני מעדיפה את מורשת הקרב של צבא הגנה לישראל, חיילים שמשרתים בצבא גם אם בקרבי וגם בכלל מאשר מורשת "צבא הכלבים האסורים".
. גם לגיטימי!!

טפשות הנה דבר לגיטימי

אבל ללא ספק איננה מחמיאה. הסבירות שאחת מאלה שכינית "חיות טרף" אי פעם תגע בך לרעה היא אפסית, אבל בהחלט לא אעצב אם תקלעי לשטחה של להקת כנענים/רועים גרמניים/בלגיים, תמצאי נקניה על הרצפה, תנסי לאכול אותה וכל השאר יהיה הסטוריה.

Tali1912

New member
נכון

ביחוד שיש ביניהם משותף אחזקת חיות טרף ועוד להציג אותם כמו "בובות ברבי" וגם להשתמט משירות צבאי. באמת לא מחמיא וגם טיפשי. דבר משותף נוסף ובלתי אחראי זה שגם המשתמטת וכל הדומים לה מפירים חוק שירות הבטחון - גיוס לצה"ל וגם החוק אוסר על גידול /יבוא של טוחני בשר האלה, בהחלט העלית סוגיה חכמה, שטפשות היא דבר לגיטימי
במקרה שאזרח מפר חוקים. אני עדיין מחפשת למי לשייך את הטפשות שמעלים ולא חושבים איזה מילים מדרבנות עם יכולת שיכנוע כמו שהופיע בדף הראשי של תפוז "השתמטות היא לא שטות נועה לביא לא מוותרת: אולי בסוף תשתכנעו ותשתמטו מהצבא? " כנראה את עידוד להשתמטות צריך להעביר לארגון יד לבנים, למשרד הבטחון, כדי שיראו כמה מילים לפעמים יכולות להזיק למי שעדיין מתנדנד עם מחשבות השתמטות.מעניין איזה טקסט יכניסו בשער הראשי ביום הזיכרון הבא לחללי צהל. פשוט גועל שטקסט כזה מופיע בדף הראשי, מי שצפה בשידור של טקס קבלת איתורי המופת והגבורה לראות את האלמנות היתומים וההורים יכול להבין את הגועל שמעורר משפט כמו "אולי בסוף תשתכנעו ותשתמטו מהצבא?"

yagluli

New member
תפוז מעוררים פרובוקציות..

גם פוסט שאני כתבתי נגד ההשתמטות היה בעמוד הראשי לא מזמן, וזה הפתיע המון בלוגרים.. אולי הפוסט הגיע לעמוד הראשי כי קראו לו "יאללה בואו נשתמט" , כמובן שהוא נכתב בשפה צינית .. בכל מקרה, בתפוז יודעים מה יגרום לאנשים לא לחשוב פעמיים לפני שהם נכנסים לכזה פוסט.. והנה הם מנצלים את זה.. וכל שלושת הפוסטים (ממש סאגה מרתקת) שהגברת נועה לביא כתבה הגיעו אחד אחרי השני כאילו שהיא לפחות נתן אלטרמן שמתארח בבלוגיה.. בקיצור, אני לא מופתע שאת הפוסט שלי לא שמו בראשי , מה שכן, נכון לעכשיו הוא מקום ראשון בפוסטים האהובים לזמן האחרון, העם אומר את שלו :) (אלף כניסות לבלוג בסופ"ש האחרון בלי שום המלצת עורך מדברות בעד עצמן)

Tali1912

New member
ויי זה היה טוב

אלתרמן שמתארח בבלוגיה, הרסת אותי קבל ח"ח. עכשיו שאני חושבת על הדברים שכתבת, כנראה תפוזינה היא בסיס קליטה ומיון למשתמטים..

Kawaii Baka

New member
קשה לתאר את רמת הילדותיות בניסיון

לתקוף אותה בהקשר של עזרתה לבעלי חיים, באמת. אחרי התגובה הזאת אין לך ממש לגיטימציה לדעה שוות ערך, כי את פשוט דמגוג שאוהב יותר להתלהם בצורה חסרת פרופורציה מכל דבר אחר. כאדם שמשרת עכשיו את שנתו השנייה בצה"ל, עצוב לי שאת מנסה לייצג את "האינטרסים" שלי. אבל אם הבנתי משהו מההודעה הזאת, זה שעדיף שאני אתבייש בשבילך - כי לך אין טיפת בושה.

Tali1912

New member
דבר בשם עצמך

לגבי האינטרסים שלך כחייל. ואני מקבלת גועל מהאינטרסים שלה שהיא מצהירה לאן ילך הכסף שהיא תקבל מכמות המגיבים והכניסות ברשומות שלה. יענו היא גם מקבלת תמורה בעד הגאות השתמטות שלה. ממש צדיקה. אם זה לא אגואיסטי או אינטרסנטי, אז מה כן?

Kawaii Baka

New member
זכותך לדבר בשם כלל החיילים והמדינה

אבל לי מותר לדבר רק בשמי, וגם אז מדובר בסימן שאלה. כמה הגיוני ונחמד. דווקא העובדה שהיא תורמת את "הכסף השחור" הזה לפעילות הקשורה בהצלת וטיפול בבעלי חיים, שאת ברוב בורותיך הבהרת את דעתך עליהם, מכפרת במשהו על הדרך שבה היא בחרה להציג את עמדתה. כולם מקבלים בסופו של דבר תמורה מטיפול והצלת בעלי חיים, משום שבשורה התחתונה זה עוד כלב רחוב רוצח ונפשע שיסתובב ברחובות ויחפש ילדים קטנים לאכול. כך שהאינטרס שלה הוא גם האינטרס שלי וגם האינטרס שלך, אפילו אם את לא מסוגלת לקלוט את זה. אבל הרי קל יותר להתלהם, קל יותר להשתמש בשפה בוטה. בעיקר כי זה מביא אותך למקום בו אי אפשר להיכנס איתך לדו שיח אמיתי - את תמיד מנצחת אי שם במעמקי המוח הסהרורי שלך. אני נגד השתמטות "אפורה\סמויה", אני בעד שחרור אנשים שגורמים מקצועיים קבעו שיש לשחרר אותם מהמסגרת הצבאית. מן הסתם ההשתמטות "האפורה\סמויה" (שהיא בעצם הסוג היחיד של השתמטות - זאת בעצם ההגדרה של השתמטות) הוא נגזרת של היכולת לפנות לאותם גורמים וחוסר היכולת של הגורמים לדיין עד כדי 100% באבחונים שלהם. אבל זאת המציאות בכל מקום, ישנם אנשים שיצליחו להשתחל בין הסדקים - זה ממש לא אומר שיש לשקול מחדש את הדרך בה המערכת עובדת (לרעת החיילים כמובן), הרי היא גם ככה נכשלת בממוצע 40 פעם בשנה בעבודתה ורק על כך היא צריכה להכות על חטא. עד כמה שאני רואה בהשתמטות האפורה בעיה חברתית, התגובה אליה עד עכשיו הציפה בעיה לא פחות קשה - יש מי שיגיד קשה עוד יותר. בשורה התחתונה, מדובר בעבירה סמויה על חוק מדינה (קרי: תקין אבל מסריח), בדיוק כמו שהעלמת מס או רצח הם עבירות לא סמויות על החוק (קרי: לא תקין ומסריח). בעוד שאדם אשר השתמש בפרצה בחוק כדי להתחמק מחוק גיוס חובה, מכל אינטרס שהוא, נתפס כבוגד אגואיסטי חסר מצפון, אדם אחר המנצל את אוזלת ידן של הרשויות ומקים איזה בית עסק לא חוקי ועושה כתוצאה מכך כסף רב (שלא מדווח מס מן הסתם) נחשב לאדם "מקומבן ולא פרייאר של הבירוקרטיה האיטית שיש בארץ". יסלחו לי רבים על חילול הקודש שאני אבצע, אבל אני חייב להגיד שיש משהו מאד נוראי בדרישה לפגוע בזכויות יסוד של תושבים במדינה דמוקרטית שהשתמשו בפרצות בחוק (תקין אבל מסריח) כדי להתחמק מביצועו, בזמן קידוש הלא פורמאלי של פורענויות רבות ומרובות. כן, נועה הנכבדת כאן נגעה בצורה חסרת אחריות (בהתחשב בכך שהיא בכלל לא משתמטת אפורה) בנקודה רגישה בשיח הציבורי ולדעתי את טעתה כשפרסמה את מה שפרסמה. אבל מכאן ועד מסע השנאה חסר הביסוס המתרחש ברחבי קהילת הבלוגים הישראלית? הרי ניתוח פשוט של הנתונים שהצבא עצמו פירסם מראה שבמקרה הגרוע השתמטות אפורה אחראית ל2%-5% אחוז מבני הנוער שלא ממלאים את חובתם ככתוב בחוק, מספר שלא גדל במיוחד בשנים האחרונות. או שמישהו באמת רוצה להמשיך ולדבוק במשפט המגוחך ש"כל נער רביעי בארץ הוא משתמט חסר ערכים" ושיש איזשהו משבר חדש וחמור? פרופורציה אנשים, וקצת דרך ארץ. לילה טוב.

Kawaii Baka

New member
*כלב רחוב רוצח ונפשע פחות

*של ההשתמטות) היא נגזרת *לדייק עד כדי 100%

אמממ

הנהלת הבלוגיה לא חייבת לא לי ולא לך דין וחשבון על "מה הם מקדמים", כנסו לפרופורציה קצת.

יש גבול לחופש הביטוי והדיבור כשמדובר בהסתה

נגד מדינת ישראל. הטפה להשתמטות זו הסתה ובגידה

למעלה