השתמטות מצה"ל- הבלוגיה של נועה לביא.

תגובה

הדיון על כמה חיילים צריך או לא צריך הוא חסר ערך לחלוטין כל עוד העובדה שיש אנשים שבידיהם פתור על עודף כוח אדם מתקיימת. אתה מבין? לא על בעיות נפשיות, לא על אי התאמה, יש אנשים שצה"ל לא מגייס פשוט כי הוא אומר "יש לי מספיק, לכו הביתה". או שאולי אתה יודע יותר טוב מצה"ל מה צה"ל צריך? לגבי מיסים: קודם כל אני אגב משלם מיסים בעצמי כך שטכנית האוכל שאתה אוכל בצבא הולך מהכסף שלי, אבל ניחא, אני לא מלין על זה כי אני יודע שצריך חיילים. לעומת זאת אנשים שצועקים "משתמטים לש"ל" כנראה לא מכירים בזה שצריך אנשים עובדים ומשלמי מיסים גם כן. אז בעוד הם צועקים על צורך בכל חייל קרבי הם שוכחים על החשיבות של כל אזרח יצרני. מה ששוב מוכיח שלא צורך אמיתי אלא רק נחמת רבים ותחושת פראיריות מקדמת את הדרישה לגיוס חובה. לגבי 5000 ש"ח לחרדים, סלח לי אבל אתה רק מוכיח כי אינך מבין כלל את תופעת ההשתמטות. אני לא יושב בבית ולומד תורה או ספר פנטזיה אחר להנאתי ודורש כסף מהמדינה תוך כדי. אני יוצא *לעבוד* וללמוד (כדי ל*עבוד* טוב יותר) וכחצי מהמשכורת של אדם בתחום שלי הולכת ל*מדינה*. כך שכך את כל השנים שאני מתכוון לעבוד, חצי מזה למדינה. קצת יותר משלוש שנים, לא?

yagluli

New member
יש, ויש

אתה בחור טוב כנראה, לי יש שכונה חרדתית מטר מהבית, עם אנשים שלא עושים צבא, לא יודע כמה הם עובדים, אם בכלל, מהותם הקיומית היא לימוד תורה.. אני לא מבין ! על שלושה דברים העולם עומד , לא ככה ?

yagluli

New member
וכן אני יודע יותר טוב ממך.. מן הסתם אני בפנים

בטח שצה"ל ישחרר אנשים, אבל ב99 אחוז זה בנות, וכמעט בכל המקרים זה בגלל נתונים ממש נמוכים שאפילו לצבא אין מה לעשות איתם..

Kawaii Baka

New member
"אפילו לצבא מה לעשות איתם"

מדהים כמה מאותה "פסולת אנושית", לפי הצבא, מצליחה לא רע בכלל בחיים האמיתיים אחר כך.

yagluli

New member
איזה כיף להסחף..

נתונים נמוכים לצבא לא אומרים שומדבר בנוגע לאיכות של הבן אדם.. במיוחד אצל בנות שבדר"כ לא עוברות אפילו ראיון אישי.. אין קץ לקטנוניות..

תראה

קודם כל גם אתה כנראה בחור טוב ובגלל זה אני מעדיף לא לריב סתם עם אנשים שאני לא מכיר על וויכוח שהוא בכל מקרה מטומטם כי לא אני ולא אתה לא נפתור אותו ובסופו של דבר צה"ל הוא האחראי מספ' 1 בעצמו על כמות המשתמטים (הקלות שבא ניתן לקבל פטור חוקי אפילו מבלי לשקר היא מדהימה). לגבי החרדים, הם עיוות של מה שהם עצמם מנסים לייצג. היהדות הקלאסית לא רק שלא התנהגה בצורה פרזיטית כזו אלא שהיתה חברה עובדת ולומדת. החרדים זו פשוט תנועה שדומה יותר בהתנהגות לכת והם השמיטה מה "תורה, עבודה, מעשים טובים" את העבודה ו"שידרגו" את המעשים הטובים ככפיה על החילונים וריצה אחרי הומוסקסואלים עם סכינים. לצערי הרב המדינה מתירה את העצלנות הזו למרות שבשונה מהשתמטות של 5% חילונים מהצבא זו באמת בעיה אמיתית שמסכנת את יציבות המדינה. לגבי הנתונים הנמוכים בגללם צה"ל משחרר: לכאורה זה נכון. אבל רק לכאורה. כי יש נתון אחד שהצבא עצמו מודה שזה נתון משמעותי מאד בשבילו וזה המוטיבציה של החייל. נתון נוסף משמעותי זה היסטוריית החייל במסגרות. הווה אומר, גאון עם כושר של שור יכול לעוף מהצבא על נתונים נמוכים אם הוא אומר שלא בא לו בכלל להתגייס והיו לו בעיות של ציות לסמכות ברקורד. עכשיו בו נניח שאדם שהולך ומשתמט דרך הקב"ן, אין לו ממש מוטיבציה להתגייס נכון? בנוסף לזה הוא גם לא ממש מציית לסמכות הרי רוב הדמויות הסמכותיות אומרות לו להתגייס. כך שזו האמת מאחורי הסיבה שצה"ל משחרר בכזו קלות משתמטים. מבחינת צה"ך אדם שמוכן ללכת נגד הסמכות על מנת לא להיות בצה"ל, אין לו מה לעשות איתו. הוא כוח אדם מיותר. ואדם כזה גם אם הקב"ן לא יוציא אותו יצא אחר כך, כך או אחרת. התפקידים שהצבא באמת צריך הם אותם תפקידים שעושים מילואים. אם אתה מראש לא מיועד למילואים או שהצבא מבין שלא תעשה מילואים, לצבא אין בך צורך אמיתי.

SimsY

New member
זה שזאת בושה זה נכון

זה שתפוז תומך בבושה הזאת זה דבר אחר - אני כגולש אם המצב לא ישתנה אתכנן מחדש את צעדיי באתר.

SimsY

New member
זה כבר הפוסט השלישי על השתמטות שתפוז

שם בבחירת העורך - זה ברור שהמגמה בתפוז היא לעודד השתמטות - דבר שאני רואה כחמור אין לאתר הזה בושה? אני שוקל את המשך צעדי באתר הזה, כי זה לא ייתכן שאני יפסיק את החיים שלי לחודש בשנה "כי צריך" בעוד יש כאלה שמחליטים שהם יכולים לפטור את עצמם מכך ועוד אני אגלוש אחר כך באתר שיורק לי בפרצוף ככה. מעניין שאם לא היה מי שיגן עליכם - מהר מהר הייתם רצים לצבא .... רק שאתם יודעים שיש פרייארים שעושים את העבודה - אז למה שתתאמצו ? אולי באמת הגיע תורו של הפרייארים לפרוש ואז נראה מה יהיה - לא תהיה מדינה ובטח ובטח שלא יהיה תפוז. ככה שאם אתם מזיינים מישהו בתחת לפחות אל תתפארו בזה! חוצפנים.

בדיוק בגלל דעות כמו שלך

"הפגיעה הכי קשה במדינה" ... חחח, אתם מקשיבים לעצמכם בכלל? זהו, אין יותר רצח אונס ואלימות. נשארה רק ההשתמטו כבעיה הגדולה ביותר? סה"כ זה כולה עוקץ אתכם ברגשות ה"דפקו אותי" שלכם, לא יותר מזה. אולי במקום להלין תשמחו שיש אנשים המצליחים להימנע משירות בצבא ולחיות חיים שלמים ומאושרים והפלא ופלא המדינה לא מתרסקת?

מה לעשות, זה מצחיק אותי ../images/Emo6.gif

אי אפשר לקבל הכל
מעניין מתי ישלחו אלי את דובר צה"ל...

SimsY

New member
זה שבגרות אין לך זה כבר הסקתי

זה את שמוכיחה את זה פה קבל עם ועדה זה רק עושה את עבודתי בקשר לאיך צריך להתייחס אלייך כאל מבוגרת או כאל ילדה

בלי שום קשר לדעתי על השתמטות או כל נושא אחר

אם ממליצים באופן רצוף על רשומות בעלות עמדה מסוימת, זה כבר אומר שהאתר נוקט עמדה. שאלתי היא: האם זה מכוון? אני לא כל כך עוקבת אחרי ההמלצות בעמוד הראשי (כלומר לפעמים אני רואה מה יש שם אבל לא מגיעה לשם בכוונה כדי לבדוק מה יש שם) אבל אם אין בכוונת "תפוז" לנקוט עמדה בנושא השתמטות, שישתדלו לשם האיזון להמליץ מדי פעם גם על רשומות שמתנגדות להשתמטות. כנ"ל לגבי כל נושא, אם ממליצים על רשומה עם עמדה מסוימת, צריכים (בממוצע, אי אפשר להשיג "איזון מדויק" נכון לרגע נתון) להמליץ גם על רשומה שטוענת ההפך, אלא אם האתר באמת רוצה לצדד בדעה מסוימת.

דנטל

New member
העמדה של תפוז היא להביא הקלקות

והנושא הזה מביא. זה אפילו הביא לפורום פה גולשים "מזדמנים" תוך שעות אחדות, אז אפשר לנחש כמה הקלקות זה כנראה מביא.

זה אכן נושא שנוי במחלוקת.

ולכן מביא הקלקות. השאלה היא, מדוע רשומה המצדדת בהשתמטות תביא יותר הקלקות מרשומה המתנגדת לה. אם זה בגלל שזאת עמדה חריגה, אז כל מי שמתנגד להשתמטות צריך לשמוח כי הרי אין לחריגים השפעה, זה לא יותר מסתם קוריוז. השאלה היא, באיזו מידה אלה שנכנסים גם מושפעים. לא יודעת להשיב על זה, ולא טרחתי להיכנס לרשומה המדוברת ולבדוק. מאחר שיש לתפוז "עורכים רשמיים", בכל זאת מעניין אותי אילו הנחיות הם מקבלים ממי שמינה אותם לעורכים.

זה פשוט לדעתי

מביא רייטינג? הקלקות? - מפרסמים. כל עוד זה ממשיך לעורר כאלה ויכוחים, גם אצלה וגם פה ובכל מקום שיש את הנושא, תפוז ימשיכו לקדם אותו.

על זה אין ויכוח ../images/Emo13.gif

השאלה היא, בנושא שנוי במחלוקת, האם/מדוע נותנים פרסום רק לרשומות המצדדות בעמדה מסוימת במחלוקת ולא בעמדות שונות. במקרה של השתמטות, האם/מדוע מביאים רק את עמדת המצדדים בהשתמטות ולא רשומות המביעות התנגדות לה. הרי אם זה נושא בוויכוח, כל לכל עמדה יש פוטנציאל למשוך הקלקות.

wranger

New member
אבל עמדה שנויה במחלוקת תביא יותר.

הרי יש יותר סיכוי שאנשים ייכנסו לקרוא ולהגיב ברשומות שנוגדות את דעתם, במיוחד בנושא כל כך טעון כמו ההשתמטות. פשוט נראה לי שיותר קוראים ירצו להגיב "לא נכון! את קרציה! טפילה! משתמטת! <קללה> <קללה> <קללה> <וכן הלאה>" מאשר "וואללה, צודקת".

למעלה