|טיפה|פינת הטיפ השבועי|טיפה|

Arfilit

New member
../images/Emo124.gif|טיפה|פינת הטיפ השבועי|טיפה|

אז הינה שוב הכללים: אחת לשבוע (ואלי שבועיים) תיפתח הפינה בסוף השבוע. כל מי שרוצה, מוזמנת לכתוב המלצה או טיפ כלשהם, מכל תחום שהוא: מסעדה, ספר, סרט, הסרת כתמים, מתכונים, מקום בילוי עם הילדים, מקום לחופשה רומנטית, תערוכה שמציגה איפשהו בארץ, קונצרט טוב, הופעת רוק ועוד ועוד - כיד הדמיון הטובה עליכן. נראה לי שיכול להיות נחמד - לקבל רעיונות להעשרת השגרה שלנו. בואו נראה איך יתפוס.

Arfilit

New member
אז אני אתחיל - בית קפה שווה בשרון

אז ככה: באחד האמשים של השבוע האחרון, בילנו להבה איתנה ואנכי עם פעוטינו, ושעת ארוחת הערב התקרבה. הגברים לא היו באזור, והתחשק לנו לפנק עצמנו איכשהו - אז החלטנו לאכול ארוחת ערב בחוץ עם הפעוטים. התלבטנו התלבטנו, ובסוף הלכנו ל"משק ברזילי" אשר במושב ירקונה (ממש בלב הוד השרון). האוכל שם כולו אורגני - וכך גם לא הרגשנו שאנחנו מעוולות לפעוטינו, כי האוכל שהם קיבלו בריא מזה המוגש אצל מי מאיתנו בבית. ישבנו ליד שולחן נמוך, על שני "פוטונים" קטנים וחביבים. הזמנו - לי סנדוויץ' עם גבינת צאן וירקות - קלויים - משובח ומוגש עם סלט, ואילו ללהבה הזמנו קיש קישואים (אם אינני טועה) - גם הוא מוגש עם סלט. שתינו (למיטב זכרוני) נהנינו. אני בטוח. הפעוטים - אכלו בשותף-שותף מנה של פסטה מקמח מלא אותה הם טבלו בשמחה ובעולץ בקשערת רוטב עגבניות עמוס בירקות נוספים. הקטנה שלי גם ניקרה קצת בירקות הסלט - אבל לא ממש. ליד כל זה הזמנו "פתיח" של טחינה אורגנית - שהיא בעיני ממש ממש מצויינת, שבאה עם לחם כהה. הפעוט של הלהבה התלהב מלטבול את הלחם ברוטב - וכך יצאו כל המשתתפים שבעים ומדושני עונג. הישיבה הנמוכה הפכה את האטרקציה לקטנים גדולה עוד יותר - כי הם יכלו לעלות ולרדת ולטפס כרצונם, וגם להסתובב מסביבנו בשמחה ובגיל. עם החשבון קיבלנו שתי עוגיות טחינה (הקטנים טרפו) ושתי עוגיות אגוזים (האמהות נגסו בנשיות ובנימוס). נהננו הרבה וגם לא נורא יקר.

ו שתי

New member
ובאותו ענין, אך בתל אביב

בית בנמל, קום איל פו בנמל. אוכל שמתאים לפעוטות, וגם------ נכונות להאכיל ילדים אלרגים לחלב. יש משקאות סויה (שוקו על בסיס חלב סויה!), רוחצים את המחבת לפני שמכינים חביתה בשמ"ז, ועוד שלל פנינים שבטוח יגרמו לנו לחזור לשם. הדק בחוצ מתאים מאד לילדים בגיל ההליכה והזחילה הנמרצת, ויש ירידה לחוף. יותר מזה?

עששית

New member
קום איל פו../images/Emo4.gif

היינו שם (ללא ילדים) ומאוד לא התלהבנו - המנות היו קטנות ולא משהו בכלל והשירות על הפנים

ו שתי

New member
אז יכוליות שהיתי במצברוח טוב

במיוחד, או שמשקה הסויה העביר אותי על דעתי....

babi12

New member
שימוש ציני בפמיניזם

לא הייתי בבית בנמל בל אני מכירה את הבגדים שלהם ואת המחירים הגבוהים בטירוף, וגם את המסרים השיווקיים שלהם. מפריע לי השימוש שלהם במסרים פמיניסטיים שלהם במכירת הבגדים כשהן למעשה מוכרות בגדים במחירים כאלה ( 1700 ש"ח לז'קט ). נראה לי פמיזינם לעשירות ויש בזה משהו מקומם !

lulyK

New member
מאד מקומם. יותר מזה,

הן "מעסיקות" נשים (צלמות, מעצבות) ו"משלמות" להם בבגדים. קשה לי לפרגן להן (אבל זה לא מרפיע לי לשבת בקפה שלהן בדיזינגוף
. את ה"בית בנמל" אני דווקא לא אוהבת).

ו שתי

New member
מסכימה עם דעתך לגבי האידאולוגיה

ופסאודו פמיניזם. חויתי דעתי על הקפה. כבית קפה. לא כאג'נדה.

עינבלית

New member
אפשר עוד פרטים?

טלפונים, שעות פתיחה- האם בשבת הם פתוחים גם? האם יש אזור ללא עישון? אני מחפשת בנרות מסעדה כזו- אם יש עוד אשמח לדעת!

Arfilit

New member
פרטים בשמחה:

משק ברזלי - הוא המשק הראשון משמאל בכניסה למושב ירקונה (איך שעוברים את השער - מיד שמאלה). טלפון: טל': 7453935 - 09 פתוח - בימי חול - מהבוקר עד חצות רצוף, המטבח נסגר באחת עשרה. בערבי רביעי - יש ג'ז live במקום. בששי פתוח מהבוקר - לא בטוחה עד מתי, ובשבת סגור.

../images/Emo45.gif

הכי אהבתי את הנשיות המנומסת. ואזהרה קטנה לפעוטות סקרנים במיוחד: הלהב בדק קצת מקרוב מדי את אחת הנמלים הגדולות שחלקו איתנו את המשטח,וקיבל ביס לא נעים באצבע. חוצמזה,מצטרפת בכל פה,שן ולשון,להמלצה.

טיפוטף

New member
"מקום בלב" ברעננה, ליד הכניסה

לגבעת חן. מקסים מקסים מקסים. כמו גן ארועים שפועל גם כמסעדה. איך לא חשבו על זה קודם???

neta2

New member
המלצתי תהיה, כמה בנאלי, על ספר.

אחלה רעיון של שרשור. המלצתי היא: "יצירת המופת"/ אנה אנקוויסט. הוצאת הספרייה החדשה. ספרה החדש של הסופרת ההולנדית המופלאה שספרה הראשון "הסוד" היה מעולה. ברגע שהנוכחי יצא ל"אקרנים" אצתי לרכושו ולא התבדיתי, מצויין לא פחות. על 3 ימים מתפרש ההוה של הספר. 3 ימים לפני פתיחת התערוכה החגיגית של יוהאן (צייר) שאליו מוזמנים אשתו לשעבר, בניו התאומים, בתזוגו הנוכחית, אמו, אחיו וחברה טובה של אשתו לשעבר ושלו. במשך ה- 3 ימים שלפני, אנחנו מתוודעים לסיפור החיים של כל דמות ודמות שלעיל. כל אחד והפחדים, הסודות, המאוויים, הרצונות, החששות, התשוקות, הצדדים הפחות והיותר יפים שלו. כשכל זה מגיע לכדי שיא מרהיב בסיום- כאמור, בפתיחת התערוכה של יוהאן. הספר כתוב נפלא, שנון, עמוק. תרגום מצויין.

Rplus1

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק המלצתי עליון הפורום לפני מספר ימים (ולפני הולדת הפינה). אולי נדון בו ב"מועדון הספר הטוב"?

חיי הלילה הירושלמים...

אפשר גם המלצות על דברים שלא דגמתי באופן אישי? היינו השבוע בפסטיבל הבירה. הרגשתי בת 80, וזה באופן כללי היה די מעפן. אבל מה? גילינו שצץ לו בעיר מרחב שלם משופץ למהדרין ובו הולכים ונפתחים פאבים בזה אחר זה. מדובר על מתחם "המעבדה", במקום בו היה רציף הרכבת הישן בין דרך חברון לדרך בית לחם. יכול להיות שזו לא תגלית כזו חדשה, אבל קחו בחשבון שלא שחררו אותי החוצה בשעות כאלו כבר זמן רב. בכל מקרה, יש שם פאב/מסעדה ללא שם (עדיין), גדול, עשוי מעץ ונראה לאנשים שאינם בני 15 (=אני). יש גלריה וגם מרפסת מרווחת. יש שם עוד מקום שנראה שעוד לא נפתח ויש בו בר וגם ערימות של כסאות פלסטיק פצפונים ומדשאה ואני מצאתי את עצמי מקווה שעומד להפתח שם בית קפה להורים + ילדים. באופן כללי שומרו באזור המבנים המקוריים של הרציף ועל כולם יש תאורה מעניינת וריצוף שמשתמש באדנים הישנים של פסי הרכבת. והרבה חניה ומרחב. כיף למצוא פינה בירושלים שעד עכשיו לא היתה אליה גישה למרות שהיא כה מרכזית.

למעלה