|טיפה|פינת הטיפ השבועי|טיפה|

עששית

New member
עבורי זו תגלית חדשה

כבר לא ירושלמית אבל עובדת שם וגם ההורים של האיש גרים שם כך שזה מידע שימושי. איפה זה בדיוק?

יש שתי כניסות שאני ראיתי ואולי יש

עוד: מדרגות שיורדות מדרך חברון לשם. המדרגות נמצאות מול הסופרמרקט 24 של אבו תור (מה שפעם נקרא בצניעות המכולת של שמעון). ויש כניסה גדולה מדרך בית לחם, אם את הולכת לכיוון החיבור עם עמק רפאים - אחרי תחנת הדלק של פז ואחרי שאת חוצה את הפסים יש פניה ימינה עם שער גדול. לא בטוחה שאפשר להכנס עם מכונית משם, אבל בודאות יש גם כניסה למכוניות איפהשהו.

אכן שמעתי על המקום ...

עד כמה שידוע לי אמורה להפתח שם מסעדה מבית היוצר של "אדום". כמובן לא דגמתי אישית

yaelia

New member
איך את יודעת את כל הדברים

המפתיעים האלה? (אצ'ה, עשר דקות מהבית שלי, מתאים עד מאוד).

מ"כל העיר", יקירתי, מ"כל העיר".

כתבו שם שזה הולך להיות במקום שבו הייתה עד עכשיו מסעדת פילדלפיה. מכירה את הבית הערבי היפה הזה? אז אני כבר מזמינה לנו דייט באצ'ה..

yaelia

New member
אני שם../images/Emo13.gif

משתוקקת לחברה בוגרת בלי תוספת ילדים.

lulyK

New member
"ללא פרויד, ללא פרוזאק"

מקווה שאני לא קופצת מהר מדי עם ההמלצה, אבל קראתי כבר כמה פרקים ואני ממש נסערת מהספר הזה. מדובר בספר שנכתב ע"י ד"ר דיויד סרוואן-שרייבר, פרופ' לפסיכיאטריה שמיודד גם עם הרבה תורות מזרחיות בזכות 9 שנות סיוע רפואי בגואטמלה, הודו, טג'יקיסטן וקוסובו (במסגרת ארגון רופאים ללא גבולות שהוא ממייסדיו). הוא טוען בספר הזה שהיכולת לרפא את מכאובי הנפש נמצאת בידיים שלנו והוא סוקר 7 שיטות שמאחוריהן מחקרים שמתעדים את היתרונות שיש לשיטות האלה בטיפול בחרדות ודיכאון. מהמעט שכבר קראתי - מדהים. ממליצה בעיקר לכל האמהות הקרייריסטיות ובכלל לכל מי שמרגיש/ה שהחיים שלו קצת אפעס לא באיזון (מסתבר שהמחיר הפיזיולוגי שאנחנו משלמים על כל הסטרס הזה הוא אדיר).

סוף כל סוף - עודד בורלא ../images/Emo99.gif

כמי שגדלה על הסיפורים המדהימים שלו והתאכזבה מרות על שלא נמצא ולו ספר אחד על המדפים - אני שמחה לבשר על הוצאת לקט מסיפוריו "חיוך בכל פינה". הכתבה המצורפת הביאה אותי לידי צהלולים של ממש

../images/Emo71.gif עוגת גבינה אפויה

שקל לעשותה - היא נפלאה ונראית מצויין לתחתית: 200 גר´ עוגיות חמאה מרוסקות 70 גר´ חמאה מומסת 2 כפות קקאו למלית: 500 גר´ גבינת שמנת 3 ביצים 2 כפות קורנפלור גרגרים ממקל וניל אחד (אפשר גם תמצית וניל - אבל הטעם הטעים או מהמקל) 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס סוכר 100 גר´ שוקולד מריר, שבור לקוביות לציפוי: 200 גר´ שוקולד מריר 1 מיכל שמנת מתוקה אופן הכנה: מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה. מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי השני. אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים. לציפוי- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה. כדי להקציף את הביצים לקצף ואז לקפל אותם לתוך העיסה - הדבר מכניס אוויר לעוגה ויוצר טעם אוורירי טיפ לא רק לעוגה הזאת אלא באופן כללי.

daldan

New member
אז אם כבר עוגות גבינה

מהם הטיפים כדי שהעוגה שעלתה כל כך יפה בתנור, לא תהפוך לפיתה? בקיצור - איך ומה לעשות כדי שהעוגה לא תיפול?

לסגור את התנור קצת לפני הזמן

שצריך (זאת אומרת שהעוגה כמעט כמעט מוכנה) ולהשאיר את דלת התנור קצת פתוחה, לא לגמרי רק פתח שיכניס אויר - וככה לקרר אותה.

daldan

New member
ינוסה - אני כבר התייאשתי

מעוגות גבינה אפויות

טיפ לבית../images/Emo62.gif../images/Emo82.gif

אחת לכמה זמן,אני תוחבת למכונת הכביסה,את השטיחון של האמבטיה (שנוהג לצבור עובש משום מה),את שלל סמרטוטי הרצפה שמסתובבים ברחבי הבית והחצר,ולפעמים עוד משו,שמה קצת אבקה בפתח של האבקה,ואקונומיקה בפתח של המרכך,ויוצאים פריטים לבנים,נקיים וחפים מעובש.

התכוונתי לשטיח מגומי שמניחים בתוך

האמבטיה נגד החלקה, את השטיח של הרגלים אפשר לכבס בלי אקונומיקה,או לבדוק עמידות בפינה נסתרת.

Mלביאה

New member
אבל... כתוב על האקונומיקה במפורש

שאין לערבב אותה עם חומרי ניקוי אחרים אלא עם מים בלבד. אני מנקה את השטיחון של האמבטיה באקונומיקה עם הספוג שאיתו אני מנקה את האמבטיה עצמה ואת הכיורים.

אבל זה מתערבב רק עם מים

אני שמה את האקונומיקה בפתח של המרכך,ככה שרק בסיום הכביסה האקונומיקה נכנסת.... ד"א,גם מכונת הכביסה עצמה יוצאת מבריקה מה"טיפול"

למעלה