ילדתי בת

debby12

New member
מנהל
../images/Emo124.gif ילדתי בת ../images/Emo124.gif

באושר ובהקלה הריני מאושרת לצאת מן הארון ולבשר פה על הולדתה של בתי גילגי-שם-בדוי ביום ששי האחרון בלידה חוץ אשפוזית מ-דה-י-מ-ה. לאחר הנאחס של הלידה הקודמת שלי שבה ילדתי את בילבי-אחות-של-גילגי בלידת זוועה ב"ליס" בהריון הזה כל מה שרציתי היה להשתבלל ולשמור על דממת אלחוט וכך אכן עשיתי. אז עכשיו הגיע הרגע הכיפי שבו אני יכולה לפרט חופשי. אשר על כן, ולאור השתיקה הארוכה זה הולך להיות ארוך. אני גם מתנצלת מראש על שבטח לא כל כך אוכל לענות בפירוט לשרשור שיתפתח - אני בהתאוששות מהלידה ויש לי תינוקת קטנטנה... אני גם גרה באזור זמן שחר.

debby12

New member
מנהל
ראשית דבר: הרקע

++, שכן לידה שהיתה מתפתחת קודם היתה חייבת להיות לידת בית חולים, ופה בארה"ב צריך לבחור מראש את הרופא ללידת בית החולים. אז סבלתי בשקט מוניטורים שבועיים שבהם טלטלו לי את הבטן כל פעם כשהתינוקת ישנה כי "היא לא מספיק זזה", כל זה תמיד לאחר א.ס. ביו-פיזיקל שבו ממילא ראו שהדופק והיא בסדר. זכור לי למשל איך במוניטור כזה של שבוע 35 הרופאה סיפרה לי בגאווה בלתי מסותרת ש"לא אדאג לשלום העוברית – כי הם יכולים לשלוף לי אותה בקיסרי מהבטן כבר עכשיו והיא תהיה בסדר..." (שוין – ממש מרגיע). בקיצור, חשקתי שיניים ועשיתי טבלת ייאוש על לוח השנה לקראת ה-19 בדצמבר שהיה התאריך הגואל ללידה חוץ אשפוזית – ואליו הייתי צריכה להגיע עם מצג ראש ובלי רעלת ושאר גורמי סיכון. כשהגיע ה-19 בדצמבר ועוד הייתי בהריוןתקין - חגגתי עם פקס דומע לרופאים שבו הודיתי להם בחום על הטיפול המצוין, והודעתי שלצערי לא אוכל להמשיך איתו לאור רצוני ללדת מחוץ לבית החולים שבו הם מיילדים. בחרתי בלידה במרכז לידה של מיילדות מגניבות על פני לידת בית מכמה סיבות. ראשית, בית החולים שהן עובדות איתו מצוי בערך שעה נסיעה מביתנו אולם רק 10 דקות ממרכז הלידה – והיה לי חשוב בטיחותית ומבחינת ההרגשה שלי להיות במרחק סביר מבית החולים [צריך בעקרון להתפנות לבית החולים "שלהן"]; שנית היו ספקות רבים אם הביטוח הרפואי יכסה לידת בית; שלישית, לא רציתי את בילבי הפעוטה נוכחת, ומכיון שאין לנו פה הורים לשים אותה אצלם – התכנון היה שהבייבי סיטר האהובה עליה תבוא אלינו הביתה לשמור עליה וכך היא תישאר בסביבתה הטבעית; ולבסוף, סיבה פרוזאית משהו – שחדר האמבטיה בביתנו השכור לא משהו והתנאים הפיזיים במרכז לידה נראו לי יותר שווים. למרות תכניות גרנדוזיות להתכונן ללידה – אני חייבת להודות שדי חיפפתי. מהתה עלי פטל שתיתי אולי 3 פעמים, את הצנצנת של שמן נר הלילה לא פתחתי, לעיסוי פרינאום כמעט לא הגענו – בקיצור מגיע לי "בלתי מספיק" על הכנות פיסיות .גם באפי-נאחס התאמנתי בקושי איזה חמש פעמים. ראשית זה הכאיב לי, שנית תמיד נראה לי שאני משתמשת בו לא נכון והוא בורח יותר מדי פנימה. והכי גרוע – נפשה של בילבי בת ה-21 חודש נקשרה בנפשו של האפי-נאחס אחרי שהיתה נוכחת כשהוא הגיע בדואר ופתחתי את הקופסה לבדוק איך זה נראה – בעודה צוהלת "בלון בלון" (צודקת). מאחר שמדובר בילדה שלא ישנה אף פעם, הרי שכל פעם שכבר טרחתי להוציא אותו לאימון המקום-שבו-השמש-אינה-זורחת (בשושו מתחת לשמיכת הפוך כמובן) היא הסתערהעלי בצהלות שמחה "בלון בלון" ולא היה סיכוי להסליק אותו מתחת לשמיכה לאימון (הילדה ניסתה לצלול בעקבותיו...). בהכנות הנפשיות עשיתי קצת יותר עם קורס היפנו-בירת'ינג שהרביתי להקשיב לתקליטור שלי [ההיפנו-בירת'ינג הוא בכלל נושא לשרשור בפני עצמו אגב]. אבל גם לא משהו סימנים מקדימים ללידה לא היו באופן מיוחד. את הפקק הרירי מעולם לא פגשתי (כבר פעם שניה שהגורל מונע ממני את הפגישה החשובה הזו
) ולא הרגשתי שום דבר מיוחד חוץ ממיחושים כלליים. מצד שני, כשמגיעים לשבוע 39 אפשר לומר שזה סימן מקדים באופן כללי שהלידה לא תתרחש עוד המון זמן (כאילו דהההההה
). ביום חמישי בלילה, אחרי שעבדתי ושלחתי מיילים עד מאוחר בלילה, הגעתי למיטה והחלטנו לנסות קצת עיסוי פרינאום (זה כנראה הדבר הכי קרוב לסקס שיש בסוף חודש תשיעי
חוץ מזה הגיע הזמן... שבוע 39 מלא). לא הלך משהו. כאב לי מאוד, המעסה הצמוד אמר לי שהוא דווקא בקושי מותח והוא לא מבין למה כל כך כואב. די מהר התייאשתי והלכתי לישון בסביבות חצות בהרגשה מתסכלת-כלשהו על כך שחיפפתי בהכנות ושרצפת האגן שלי עלולה "לשלם על זה ביוקר". הרהרתי, ולא ידעתי עד כמה רגע המבחן קרוב....

גם למבי

New member
../images/Emo6.gif לפני שאני ממשיכה בכלל

אני לפני האפי נו ואני כבר למדתי ממך להסתיר אותו מגל. תודה!

mise

New member
אפי-נאחס ../images/Emo13.gif

הצחקת אותי. מה זה היפנו-בירת'ינג?

debby12

New member
מנהל
השלב הראשון

בסביבות 2 בלילה התעוררתי מכל מיני כאבים ומיחושים. זה לא היה חדש במיוחד – כל החודש התשיעי הזה היה יחסית קרעכץ עבורי – עם כאבי גב, ברקסטונים ובכלל כל מיני מיחושים מיוחדים שהיקום כנראה שומר במיוחד כבונוס למי שמגיעה לחודש תשיעי. אז התהפכתי לצד השני, והודעתי לעצמי שאם זה "הדבר האמיתי" אז שיפריע לי לישון, ועד אז אני ישנה... בסביבות 2:45 הבנתי שלישון כבר לא אצליח, וקמתי למקלחת לראות אולי זה ירגיע את הכאבים. בילבי הילדה-שלאישנה-לעולם שמחה להתעורר גם היא (לא אחת כמוה תחמיץ הזדמנות לקום באמצע הלילה). האורות בבית נדלקו, ו"במבי" התחיל להתנגן בדי וי די (הוא מציג בביתנו בערך 6 פעמים ביום). עם צאתי מהמקלחת ביקשתי מבן זוגי האהוב שיתזמן לי רגע את הכאבים. יצא שהם מגיעים כל 5-8 דקות לסירוגין (אבל מסודר – פעם 5 פעם 8
). בסביבות שלוש ורבע התקשרנו לבייביסיטר האהובה שאמרה שתגיע מיד (היא ענתה עירנית להפליא וחשבנו בקנאה שבטח תפסנו אותה באמצע פעילות יותר סקסית מעיסוי פרינאום) ושמנו כמה דברים אחרונים במזוודה שכבר היתה די מוכנה ובארגז הצו'פרים האדיר שהכנו [היה שם מספיק ל"פריסה" של גולני עם שוקולדים משובחים, כל מיני מיצים כיפיים, לזניה שהוכנה והוקפאה מראש ועוד – אמורים להביא גם אוכל למיילדת ולדולה כי זה יכול לקחת הרבה שעות]. התקשרתי למיילדת ששאלה כמה שאלות אבל די מהר התחיל לי ציר ונאלצתי להעביר את השפוף לבעלי וללכת לקפץ על כדור הפיזיו שנמצא בחדר הטלויזיה שבו התנגן במבי. בילבי היתה מאושרת מהאקשן, והתעקשה לשבת לי על הברכיים בעודי מקפצת על הכדור עם הצירים מול ה"במבי" [חשבתי בליבי שזה מחזה הזוי משהו... קבענו עם המיילדת לסביבות ארבע וחצי במרכז ונסענו לדרכנו כשאנו עוצרים בצירים איומים במיוחד ויוצאים מהרכב – אני כדי להישען עליו ובן זוגי כדי לתת לי לחץ-קונטרה בגב התחתון. ב200 המטר האחרונים לפני המרכז היו גם פסי-הרעדה נגד מהירות וכך זכיתי לקלל כמלח שיכור (איכשהו אף פעם לא שמתי לב אליהם קודם) הגענו למרכז לידה בסמוך ל-5 בבוקר ואת פנינו קיבלה מרשה המיילדת המקסימה. בערך בגיל של אמא שלי, עם נסיון של בערך 20 שנה במיילדות ולפני כן היתה אחות יילודים ופגיה. מלבד זאת היא אישיות מגניבה בפני עצמה ואחת משתי הבעלים של המרכז. לא יכולתי להיות בידיים יותר טובות. נכנסנו לחדר מעומעם האורות, שמנו נרות וניל על כרכוב האח (לא אח פעיל – אבל בכל זאת משרה אווירה) וישר הרגשתי בבית. קילפתי מעלי את הבגדים השארתי אותם על הרצפה (סימן מובהק לזה שהרגשתי בבית) וזינקתי למקלחת. מרשה נתנה לנו ספייס ושתתה לה קפה בשקט במטבח. שם היא היתה במשך רוב השלב הראשון של הלידה – על פי תוכנית הלידה שלי. אחרי המקלחת לבשתי עלי את כותונת הלידה המפוארת ש"הכינותי מראש". מדובר בכותונת פלנל מכוערת להפליא ברוחב המתאים לחביתוש של דודלי שקנינו באיזה 6 דולר (הרעיון היה להרגיש בנוח ללכלך אותה בדם או כל דבר אחר), עם שרוולים ארוכים ומחממים , הרבה כפתורים שאפשר לפתוח כדי להניק וארוכה עד אמצע הירך כך שאפשר להסתובב איתה בלי תחתונים ועדיין להרגיש "לבושה" ומצד שני שהיא תאפשר למיילדת לעבוד כשצריך. הרגשתי בחילה והקאתי בכיור. מרשה הגיעה מהמטבח בשמחה לשבח ולעודד. היא אמרה שזה סימן טוב ללידה שמתקדמת (את זה ידעתי), וגם הוסיפה שמנסיונה כל הקאה כזו מקדמת את הפתיחה בסנטימטר. מעודדת מהפידבק החיובי, ישר דפקתי עוד הקאה "מכובדת" (אהה אמרתי לעצמי – 2-0 לטובתי בענין הפתיחה – אפילו אם באתי עם אפס עכשיו אני בשתיים). אחר כך גם פתחו לי וריד כי נזקקתי לסיבוב אנטיביוטיקה מדי 4 שעות בגלל בדיקת GBS שיצאה חיובית. אין מה לעשות – אלהים לא רוצה שאני אלד בלי איזה וריד פתוח... (אגב אלהים יודע אם גם בלידה של בילבי לא היה לי את זה – הרי בארץ לא בודקים את זה). לתוך הוריד קיבלתי שקית אנטיביוטיקה שלקח לה איזה 10 דקות לזרום פנימה ואז נשארתי רק עם הברז ביד (אגב בגף כף היד – לא במרפק כמו בבית חולים שמנטרל לך ככה את כל היד...). בדיעבד קיבלתי רק סיבוב אחד של אנטיביוטיקה כי אחרי 4 שעות כבר ילדתי והוריד הפתוח הוכיח את עצמו כמועיל... – אבל לא נקדים את המאוחר. די מהר הגיע הדולה (גם אותה כמובן היכרתי מראש – וידעתי שאנחנו בראש מאוד דומה). את רוב הצירים העדפתי להעביר על כדור הפיזיו כשמאחורי בן זוגי האהוב נותן לי "קונטרה" בגב התחתון עם גרב חמה ממולאת דגנים ששמים במיקרו ועושה לי מסאז' ונעים באופן כללי בעורף ובגב, ומלפני הדולה שעושה לי מסאז' נעים ברגליים עם שמן לבנדר נעים. בין ציר לציר דיברנו ריכלנו וקשקשנו והם נתנו לי שתייה (הם קוראים לזה בצחוק "אינפוזיה חוץ-אשפוזית") ובצירים פשוט התנתקתי מהם ונדמה לי שהם היו בשקט (ואם לא – אז לא שמעתי אותם..) לבקשתי, הניחה הדולה כל כמה דקות מגבת רחצה קטנה ספוגה מים חמים חמים וסחוטה על כדור הפיזיו ועל זה התיישבתי. הרעיון היה אמבטית אדים חמה ממושכת לפרינאום – בתקווה להגמשתו לקראת האתגר הקרוב. הצירים האלה נמשכו בערך 3 שעות. הם הלכו והצטופפו, ונדמה לי שגם העוצמה התחזקה בהדרגה. על כל פנים – זה ממש לא זכור כמשהו קשה במיוחד. הייתי רגועה, היה כיף לקשקש איתם בין ציר לציר, וגם היה כיף שזה אישהו פסיבי ושכל שנדרש ממנו הוא לצלול אל תוך הצירים ולזרום איתם. הרגשתי בבית וגם הרגשתי שמפנקים אותי (לא כל יום אני מקבלת מסאז משני אנשים בו זמנית...). ב אחרי בערך שלוש שעות, סמוך לשמונה בבוקר, התחלתי להרגיש קצת לחץ "מאחור". ביקשתי בדיקה פנימית וגיליתי שאני בפתיחה כמעט מלאה. משהו כמו 9.75 כשהבעייה היחידה שנשארה מעין "שפה" בצואר הרחם מקדימה שעוד לא נמחקה. הצירים בשלב הזה הפכו איכשהו כואבים יותר. המים עוד לא פקעו, והמיילדת אמרה שהיא מרגישה את שק מי השפיר בולט אל מחוץ לרחם. אני מניחה שהלחץ של השק על ה"שפה" הארורה הזו הגביר את הכאב. האמת שזה כאב עד כדי כך שהצעתי שהיא תפקע לי את המים באופן יזום (שאני אציע כזה דבר? כנראה באמת כאב לי
). למזלי מרשה שמרה על שפיות. היא אמרה שהשק שומר על התינוקת במצב נוח וטוב יותר, וגם מרחיב אותי בהדרגה מה שטוב יותר לרצפת האגן.

debby12

New member
מנהל
השלב הראשון

בסביבות 2 בלילה התעוררתי מכל מיני כאבים ומיחושים. זה לא היה חדש במיוחד – כל החודש התשיעי הזה היה יחסית קרעכץ עבורי – עם כאבי גב, ברקסטונים ובכלל כל מיני מיחושים מיוחדים שהיקום כנראה שומר במיוחד כבונוס למי שמגיעה לחודש תשיעי. אז התהפכתי לצד השני, והודעתי לעצמי שאם זה "הדבר האמיתי" אז שיפריע לי לישון, ועד אז אני ישנה... בסביבות 2:45 הבנתי שלישון כבר לא אצליח, וקמתי למקלחת לראות אולי זה ירגיע את הכאבים. בילבי הילדה-שלאישנה-לעולם שמחה להתעורר גם היא (לא אחת כמוה תחמיץ הזדמנות לקום באמצע הלילה). האורות בבית נדלקו, ו"במבי" התחיל להתנגן בדי וי די (הוא מציג בביתנו בערך 6 פעמים ביום). עם צאתי מהמקלחת ביקשתי מבן זוגי האהוב שיתזמן לי רגע את הכאבים. יצא שהם מגיעים כל 5-8 דקות לסירוגין (אבל מסודר – פעם 5 פעם 8
). בסביבות שלוש ורבע התקשרנו לבייביסיטר האהובה שאמרה שתגיע מיד (היא ענתה עירנית להפליא וחשבנו בקנאה שבטח תפסנו אותה באמצע פעילות יותר סקסית מעיסוי פרינאום) ושמנו כמה דברים אחרונים במזוודה שכבר היתה די מוכנה ובארגז הצו'פרים האדיר שהכנו [היה שם מספיק ל"פריסה" של גולני עם שוקולדים משובחים, כל מיני מיצים כיפיים, לזניה שהוכנה והוקפאה מראש ועוד – אמורים להביא גם אוכל למיילדת ולדולה כי זה יכול לקחת הרבה שעות]. התקשרתי למיילדת ששאלה כמה שאלות אבל די מהר התחיל לי ציר ונאלצתי להעביר את השפוף לבעלי וללכת לקפץ על כדור הפיזיו שנמצא בחדר הטלויזיה שבו התנגן במבי. בילבי היתה מאושרת מהאקשן, והתעקשה לשבת לי על הברכיים בעודי מקפצת על הכדור עם הצירים מול ה"במבי" [חשבתי בליבי שזה מחזה הזוי משהו... קבענו עם המיילדת לסביבות ארבע וחצי במרכז ונסענו לדרכנו כשאנו עוצרים בצירים איומים במיוחד ויוצאים מהרכב – אני כדי להישען עליו ובן זוגי כדי לתת לי לחץ-קונטרה בגב התחתון. ב200 המטר האחרונים לפני המרכז היו גם פסי-הרעדה נגד מהירות וכך זכיתי לקלל כמלח שיכור (איכשהו אף פעם לא שמתי לב אליהם קודם) הגענו למרכז לידה בסמוך ל-5 בבוקר ואת פנינו קיבלה מרשה המיילדת המקסימה. בערך בגיל של אמא שלי, עם נסיון של בערך 20 שנה במיילדות ולפני כן היתה אחות יילודים ופגיה. מלבד זאת היא אישיות מגניבה בפני עצמה ואחת משתי הבעלים של המרכז. לא יכולתי להיות בידיים יותר טובות. נכנסנו לחדר מעומעם האורות, שמנו נרות וניל על כרכוב האח (לא אח פעיל – אבל בכל זאת משרה אווירה) וישר הרגשתי בבית. קילפתי מעלי את הבגדים השארתי אותם על הרצפה (סימן מובהק לזה שהרגשתי בבית) וזינקתי למקלחת. מרשה נתנה לנו ספייס ושתתה לה קפה בשקט במטבח. שם היא היתה במשך רוב השלב הראשון של הלידה – על פי תוכנית הלידה שלי. אחרי המקלחת לבשתי עלי את כותונת הלידה המפוארת ש"הכינותי מראש". מדובר בכותונת פלנל מכוערת להפליא ברוחב המתאים לחביתוש של דודלי שקנינו באיזה 6 דולר (הרעיון היה להרגיש בנוח ללכלך אותה בדם או כל דבר אחר), עם שרוולים ארוכים ומחממים , הרבה כפתורים שאפשר לפתוח כדי להניק וארוכה עד אמצע הירך כך שאפשר להסתובב איתה בלי תחתונים ועדיין להרגיש "לבושה" ומצד שני שהיא תאפשר למיילדת לעבוד כשצריך. הרגשתי בחילה והקאתי בכיור. מרשה הגיעה מהמטבח בשמחה לשבח ולעודד. היא אמרה שזה סימן טוב ללידה שמתקדמת (את זה ידעתי), וגם הוסיפה שמנסיונה כל הקאה כזו מקדמת את הפתיחה בסנטימטר. מעודדת מהפידבק החיובי, ישר דפקתי עוד הקאה "מכובדת" (אהה אמרתי לעצמי – 2-0 לטובתי בענין הפתיחה – אפילו אם באתי עם אפס עכשיו אני בשתיים). אחר כך גם פתחו לי וריד כי נזקקתי לסיבוב אנטיביוטיקה מדי 4 שעות בגלל בדיקת GBS שיצאה חיובית. אין מה לעשות – אלהים לא רוצה שאני אלד בלי איזה וריד פתוח... (אגב אלהים יודע אם גם בלידה של בילבי לא היה לי את זה – הרי בארץ לא בודקים את זה). לתוך הוריד קיבלתי שקית אנטיביוטיקה שלקח לה איזה 10 דקות לזרום פנימה ואז נשארתי רק עם הברז ביד (אגב בגף כף היד – לא במרפק כמו בבית חולים שמנטרל לך ככה את כל היד...). בדיעבד קיבלתי רק סיבוב אחד של אנטיביוטיקה כי אחרי 4 שעות כבר ילדתי והוריד הפתוח הוכיח את עצמו כמועיל... – אבל לא נקדים את המאוחר. די מהר הגיע הדולה (גם אותה כמובן היכרתי מראש – וידעתי שאנחנו בראש מאוד דומה). את רוב הצירים העדפתי להעביר על כדור הפיזיו כשמאחורי בן זוגי האהוב נותן לי "קונטרה" בגב התחתון עם גרב חמה ממולאת דגנים ששמים במיקרו ועושה לי מסאז' ונעים באופן כללי בעורף ובגב, ומלפני הדולה שעושה לי מסאז' נעים ברגליים עם שמן לבנדר נעים. בין ציר לציר דיברנו ריכלנו וקשקשנו והם נתנו לי שתייה (הם קוראים לזה בצחוק "אינפוזיה חוץ-אשפוזית") ובצירים פשוט התנתקתי מהם ונדמה לי שהם היו בשקט (ואם לא – אז לא שמעתי אותם..) לבקשתי, הניחה הדולה כל כמה דקות מגבת רחצה קטנה ספוגה מים חמים חמים וסחוטה על כדור הפיזיו ועל זה התיישבתי. הרעיון היה אמבטית אדים חמה ממושכת לפרינאום – בתקווה להגמשתו לקראת האתגר הקרוב. הצירים האלה נמשכו בערך 3 שעות. הם הלכו והצטופפו, ונדמה לי שגם העוצמה התחזקה בהדרגה. על כל פנים – זה ממש לא זכור כמשהו קשה במיוחד. הייתי רגועה, היה כיף לקשקש איתם בין ציר לציר, וגם היה כיף שזה אישהו פסיבי ושכל שנדרש ממנו הוא לצלול אל תוך הצירים ולזרום איתם. הרגשתי בבית וגם הרגשתי שמפנקים אותי (לא כל יום אני מקבלת מסאז משני אנשים בו זמנית...). ב אחרי בערך שלוש שעות, סמוך לשמונה בבוקר, התחלתי להרגיש קצת לחץ "מאחור". ביקשתי בדיקה פנימית וגיליתי שאני בפתיחה כמעט מלאה. משהו כמו 9.75 כשהבעייה היחידה שנשארה מעין "שפה" בצואר הרחם מקדימה שעוד לא נמחקה. הצירים בשלב הזה הפכו איכשהו כואבים יותר. המים עוד לא פקעו, והמיילדת אמרה שהיא מרגישה את שק מי השפיר בולט אל מחוץ לרחם. אני מניחה שהלחץ של השק על ה"שפה" הארורה הזו הגביר את הכאב. האמת שזה כאב עד כדי כך שהצעתי שהיא תפקע לי את המים באופן יזום (שאני אציע כזה דבר? כנראה באמת כאב לי
). למזלי מרשה שמרה על שפיות. היא אמרה שהשק שומר על התינוקת במצב נוח וטוב יותר, וגם מרחיב אותי בהדרגה מה שטוב יותר לרצפת האגן.

debby12

New member
מנהל
השלב השני

בעודי על המיטה אחרי בדיקת הפתיחה הזו, נהיה לי קר והתחלתי לרעוד בשילוב נקישות שיניים. כיסו אותי בשמיכות ועשו לי "נעים" מעליהן במסאז' עדין ב-6 ידיים כי בשלב הזה גם המיילדת היתה בחדר. מה אני אגיד לכם? הפינוק רק הלך וגבר מרגע לרגע... שכבתי על הצד מחובקת עם כרית הגוף הארוכה שהבאנו מהבית ונהניתי מתשומת הלב... (בשלב הזה איכשהו לא היו צירים). בשלב הז גם הרגשתי פתאום שפקעו לי המים. הודעתי למיילדת והיא הציצה מתחת לשמיכה ובישרה לי בשמחה שהם "צלולים ונפלאים". אחרי בערך רבע שעה הפסקתי לרעוד והתחילו צירי הלחץ כאן התחיל מבחינתי השלב הכי קשה וכואב של הלידה (המיילדת הופתעה – אמרה שעל פי רוב השלב הראשון שנוא יותר בדרך כלל). כאב לי – מאוד. בהתחלה ניסיתי קצת לא ללחוץ אלא לתת לרחם לעבוד לבד על פי אסכולת היפנו-בירת'ינ. בואו נגיד שלא יצא לי מזה הרבה... אחר כך בהדרכת המיילדת ניסינו כל מיני תנוחות –בעמידה בתמיכת בן הזוג, בעמידת 6 שעונה על כדור הפיזיו. אבל כל זהמן הרגשתי שהילדה תקועה ואני כאילו לוחצת כנגד קיר שאין לי סיכוי להזיז אותו (זו היתה הרגשה פיזיולוגית לגמרי – בראש הייתי מאוד בטוחה בעצמי שאני יכולה להוציא אותה, אבל הרגשתי משהו תקוע). בדיקה של המיילדת העלתה שהילדה "תקועה" כנגד עצם הערווה ולא מצליחה לעבור אותה. בין ציר לציר היה שקט ומוחלט, ואני ניסיתי לאגור כוחות כל פעם בשביל הציר הבא. שוב ניסינו כל מיני תנוחות. בסוף היא הציעה שכיבה על הגב (נשבעה שרק לשתי לחיצות
) עם רגליים מקופלות שהן יתנו להן קונטרה ובן הזוג שיעזור לי להרים את הראש כך שאהיה בתנוחה קעורה. שתי לחיצות בתנוחה הזו וחשתי הקלה גדולה – שלוותה בצהלות גיל מצד המיילדת שהיתה עם הפנס בצד השני. היא הודיעה לי שהעברתי אותה בהצלחה מעבר לעצם המאתגרת.... אחרי אותו שלב כבר הלך די חלק. העדפתי לחזור לשכב על הצד עם כרית הגוף האהובה עלי. הרגשתי בכל לחיצה שאני מניעה אותה קדימה (המיילדת גם נתנה לי פידבק על זה בלחיצוץ שבהן קידמתי). הבעיה היחידה היתה שלא הרמתי מספיק את הרגל (מי שרוצה להוציא תינוק מהאגן צריכה לפשק אותו – כאילו דהההההההה). אחרי שבן זוגי הציע להרים לי את הרגל בצירים – זה לקח עוד ציר וחצי בערך עד שהוצאתי את הראש [אגב – לא כאב בכלל – הרגיש יותר כהקלה. נשמעתי בחרדת קודש להוראות מתי להפסיק ללחוץ וכו' (כשזה מגיע לאזורים חשובים בגופי אני מוכנה להיות מאוד מאוד צייתנית...) ובסופו של הציר הראש שלה היה בחוץ אבל הגוף בפנים. המיילדת ניקתה לה את האף וכו' ווידאה שחבל הטבור לא סביבה, ואז קיבלתי רשות ללחוץ אותה החוצה מתי שבא לי. לקחתי אויר ולחצתי בעדינות את ביתי המתוקה לאויר העולם. תוך שניה ורבע היא הונחה לי על הציצי סקרנית שקטה ולא בוכה, ושלווה גדולה ירדה עלי. אבא שלה התכרבל לצידנו במיטה הזוגית המרווחת וערכנו פגישת היכרות. את המיילדת והדולה בכלל לא שמעתי – היה מין שקט נפלא כזה (הן עבדו כל הזמן – אבל פשוט היה שקט. בזמן הזה למשל הן אספו דם טבורי). מין רגע כזה בחיים שלא חוזר. השלב השני לקח שעה וחצי – מה שנראה לי ה-מ-ו-ן ללידה שניה. אבל למרשה היו כמה תובנות על זה: ראשית, היא גרסה שזו נחשבת לידה ראשונה שלי כי עוד לא העברתי באגן תינוק בגודל מלא – ופגית רכה של קילו מאתיים זה "לא נחשב" (אני לא מאמינה!! גם עברתי את הטראומה שלי חיי וגם לא נחשב? זה כמו כלא צבאי – גם סובלים וגם סה תב"נ). שנית, הסתבר שרוב הדרך למטה התינוקת היתה אמנם במצג ראש אבל עם הפנים קדימה, שזה מצג יותר כואב שגם נוטה להאריך את שלב הלחיצות (אז לא סתם התבכיינתי כנראה שהשלב השני כאב ביותר...). זה גם מסביר למה היה לה יותר קשה לעבור את עצם החיק, וגם את ההמטומה המפוארת שנשארה לה כעדות על הגולגולת עת יצאה החוצה. המיילדת ראתה אותה מסתובבת בפירואט חינני לכיוון פנים אחורי רק בסוף בסוף לפני שהיא יצאה החוצה..

debby12

New member
מנהל
ברחה לי השורה הראשונה של שלב III

אחרי חלוף זמן מה, הגיע הזמן ללחוץ את השיליה החוצה. לחצתי בעדינות והיא יצאה בלי בעיות ובלי להכאיב

tookmy

New member
מזל טוב ../images/Emo140.gif

סיפור מרתק. משמח שהיה לך תיקון!

debby12

New member
מנהל
השלב השלישי - ומיני דרמה

להכאיב. אחרי השיליה הרגשתי שגולש החוצה דימום ו"בלגן" כלשהו. בשלב הזה ראיתי פתאום את העיניים של מרשה מתמקדות. זוכרים את העיניים של שוורצנגר בטרמינייטור הראשון? מין עיניים דיגטליות אדומות שתופסות זום ופוקוס על דברים שמושכים את תשומת ליבו? ככה נראה המבט שלה. היא אמרה לי שאחרי השיליה יצאו כמה קרישי דם מאוד גדולים ו"לא סימפטיים". בעקבות לחץ על הרחם שלי יצאו עוד כל מיני דברים. היא הסבירה שהיא חוששת שהרחם חתקשה להתכווץ בגלל קרישי דם גדולים שפועלים כמו פקק של אמבטיה – מפריעים לדם להתנקז החוצה ואז דם מצטבר בפנים והרחם רק מתרחב יותר וממשיך לדמם – בקיצור כדור שלג. היא ביקשה רשות להכניס יד ולהעביר שם "וויש" שיוציא את הקרישים וייתן לדם לצאת. הזהירה שזה מאוד יכאב אבל שזה יכול להתפתח למצב מסוכן ועדיף לעשות את זה עכשיו. הסבירה שאם זה כמו שהיא חושדת אז נצטרך גם פיטוצין כדי לעזור לרחם להתכווץ. כמובן שאמרתי לה שתעשה מה שהיא מרגישה שצריך לעשות, עצמתי עיניים ונשמתי בציפיה לכאב (גילגי המשיכה לנשנשנ לי את הציצי כאילו זו לא בעיה שלה – טוב נו, זו באמת לא היתה בעיה שלה) ה"וויש" באמת כאב אבל האמת שלא נורא (צירי השלב השני היו גרועים יותר). זה גם לקח 10 שניות בערך. ההשערה של מרשה היתה נכונה, וה"וויש" שחרר עוד הרבה קרישים והרבה דם. בשלב הזה ראיתי את הדולה מתעופפת לכיוון הארון ומביאה אינפוזיה ופיטוצין, המיילדת שטפה עם סליין את הברז ביד שלי לוודא שהוא לא נסתם, ולפני שהספקתי להגיד "קיסרי אלקטיבי" כבר חוברה לברז שביד שלי אינפוזיה עם פיטוצין. הן הסבירו לי שזו כמות גדולה מכדי לתת ישירות לירך. כל המיני דרמה הזו נמשכה אולי 5 דקות גג – אבל בהחלט 5 דקות שבהן הן פעלו מהר והיו טיפה מודאגות. אחרי זה קיבלנו פרטיות לפחות לשעה נוספת, הן התנצלו שהן צריכות להיכנס לעיתים קרובות יחסית כי רוצות לוודא איך אני – למדוד לי לחץ דם, לראות שאני לא מדממת יותר מדי וכו'. היתה שלווה גדולה. נשנשנו לזניה ושוקולדים, צחקנו, וערכנו סדנת חינוך ראשונית לגילגי בת השעה (שחירבה על אמא תוך 10 דקות מהגיעה לעולם – אני מקווה שזה לא סימן לבאות) לאט לאט התאוששתי, למרות שלקח זמן. איבדתי יותר דם מבלידה רגילה בגלל הברדק הזה של הדימום הרחמי והקרישים באיזשהו שלב הגיע גם רגע האמת... בדיקת קרעים וחתכים... והרי תוצאות חבר המושבעים: שטף דם אחד קטן (שייספג לבד) וקרעון פצפון (באנגלית NICK להבדיל מ TEAR) שאין כל צורך לגעת בו או לתפור אותו כי הוא יסתדר לבד. ישששששששששששש. כיפאק למחפפים בהכנות - מסתבר שלא תמיד יש עונש בסוף...

mise

New member
בחייאת!

אם את מהמחפפים אני נשרתי מבי"ס! אני לא מאסכולת האפי-נו ועיסוי פרינאום עשינו פה ושם, אפשר לספור על האצבע.

debby12

New member
מנהל
האושר מצוי בפרטים הקטנים...

כמה שהסיפור הזה ארוך – קשה לתאר עד כמה החוויה שעברתי היתה נפלאה ומעצימה. הרגשתי בבית, מוקפת באנשים נעימים ואהובים. ידעתי שאף אחד שם לא יעשה לי כלום בלי רצוני, ותמיד ביקשו ממני רשות לכל דבר. כולם התמקדו בלעשות לי "נעים". שמו לי דופלר על הבטן אחרי כל ציר לחץ – אבל תמיד אמרו לי שניה לפני כדי שלא אופתע ותמיד זה לא כאב כי לא לחצו אותו בכוח כנגד הבטן שלי כמו שעשו בבית חולים. לא משכו את חבל הטבור בכוח ולא הזריקו לי כלום בלי להודיע לי בכלל (ע"ע כבוד בית החולים "ליס" שמזריק פיטוצין לאינפוזיה בלי בכלל להסביר ליולדת מה זה). הילדה נשארה עלי כל הזמן ואף אחד לא חשב לגעת בה בלי רשות. אחרי איזה שעתיים של בונדינג אבא שלה לקח אותה לשקילה במרחק מטר ממני כשהיא עטופה בחיתולי פלנל נעימים שכמותם הן שקלו כדי להחסיר אחר כך מהטוטאל (הידעתם? לא חייבים להפשיט תינוק ולהניע אותו ערום וצורח לצורך השקילה – לתשומת לב בתי החולים....). אגב – מסתבר גם שאפשר להמתין שעתיים לשקילה כי הילד לא מתאדה בינתיים
. גילגי שקלה בערך 3200 אגב (שיא עולמי ואולימפי לדידי) והיתה במצב גופני מצוין. אחרי 5 שעות נסענו הביתה בכיף (טיפה יותר מהרגיל – כי דיממתי הרבה ורצו לוודא שאני בסדר). למחרת באה המיילדת לביקור בית בן שעתיים לבדוק אותי ואת התינוקת. קשקשנו על דא ועל הא, היא סיפרה לי על הלידה מנקודת המבט שלה (היה מעניין) והיתה שמחה גדולה. ביום שאחר כך באה הדולה לבקר אותי – ולתת כל מיני עצות טיפים וכו' אני מרגישה שזכיתי זכות גדולה,ושקיבלתי את התיקון שלי על החוויה האיומה והמסרסת שחוויתי בלידה הקודמת. אני מאחלת לכל אישה בעולם לידה טובה ומעצימה לפי דרכה. זה מגיע לנו, בזכות ולא בחסד.

ס ו ל ה

New member
הי דבי סיפור לידה מדהים.. את אלופה.

תפקדת מדהים בלידה, הכל היה כל כך זורם ורגוע מה גם שאת כותבת כל כך יפה פשוט התמוגגתי לקרא את הסיפור והתרגשתי מאד. המון הנאה ואהבה. מברכת את כל היולדות ואותי בלידה מסוג שכזה....אמן!

דבורה1

New member
עכשיו קראתי הכל

(רק עם חיוך) איזה חוויה מדהימה. כולי קנאה. המון אושר דבי. רק אושר.

מרב.

New member
וואוו דבי יקירתי,

איזו הנאה צרופה, קראתי (וצחקתי, איזו בילבי מצחיקה יש לך..) בשקיקה מילה מילה ואני רק מצטערת שלא היה ארוך יותר. חוויתי מחדש את העונג שבלידה ביתית נעימה, ממש עשית לי חשק ללדת שוב (בבית
). ואני הכי מסכימה עם השורה האחרונה, אכן מגיע לנו. מאושרת איך על הגשמת החלום (אכן חלום!), על הלידה הנעימה, על המשקל המדהים ועל ההנקה (טפו! עכשיו אף אחד לא ייכנס לך לחזיה
) נשיקות ממני,

g a n i

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo9.gifכמה אושר../images/Emo7.gif../images/Emo9.gif

כשיהיה לך כח אפילו עוד זמן ספרי על הלידה מנקודת המבט שלה (בטוח שיהיה מעניין)

למעלה